Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Dyktator - Ufita
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 55

Proponuję założyć nowe forum, albo poprostu napisać do administracji by ktoœ taki jak ufita nie mógł bez argumentów sensownych zamykać wštków. Jeœli ma się powtarzać zamykanie wštków i pokaz siły, dyskusja nie ma sensu. Ufita pokazał marny lizusowski styl. [%sig%]

Piszę to bo przez chwilę wštek "to naprawdę już koniec" i niektóre ukazały mi się jako "niedostępne"... ale teraz już działajš sorry [%sig%]

He he he

nie œmiej się bo w razie czego założone zostanie nowe forum aż do skutku. Takim jak ty wolnoœć słowa najbardziej szkodzi. Ty pragniesz cenzury. [%sig%]

Ależ nie. Pragnę tylko, aby kłamcy zamilkli, lub zaczęli mówić prawdę.

Czyli takš prawdę jakš ty wyznajesz, faryzeuszu?

haha na jedno wychodzi. "Kłamcy" według ciebie to ci którzy się z tobš nie zgadzajš... [%sig%]

ufik, może masz coœ ala gg, podaj numerek pogwarzymy, co?

Nie gwarzę prywatnie. Widzisz, potrafisz logicznie myœleć, co oznacza, że zostałeœ wyleczony z tej twojej shizofremii. Nie pobiorę za to opłaty, ponieważ jak pisałem wczeœniej, robię wszystko społecznie. Dobranoc, już póŸno. ps. muszę zauważyć, że styl twojego pisania jest podobny do kilku "komentatorów" z forum Onetu (może to ty i twoja praca ?)

tak płšcš mi za to krocie i dlatego mam tak różne zdanie często, bo sam już zapominam kim jestem, fakt puŸno.

hehehehe kłamcy zamilikli albo mówili prawdę - Ty Ufita Pajacu jeden Ciesz się hehehe że na Terenie Autonomi i Izreala nie mieszkasz bo by Ci dawno jaja obcieli i w buzie włożyli , smak własnych jaj przypomniałby Tobie smak Soli tej Ziemi hehehehehe Ufffffff .. O Jesus ale grzeszę ;) . Inaczej byœ prawił swe kręcone morały podparte hmm .. nic nie znajduje ... może ty coœ wyczarujesz . Ale jedno Tobie przyznam . Jesteœ wyjštkowo rozwinięty - dobrze ludziom do pieca dowalasz . Hmm .. moze jesteœ Show - menem który lubi Intrygi hehe i dzięki ich wywoływaniu błyszczy ohh Ty , ja ci powiem .. wez mi autografa przyœlij to sobie wkleje na œcianie . No bo wiesz , kiedyœ dzieci będš chciały poznać twarze pomocników Antychrysta :-) .. Widzisz ja nie w złoœci tak Prawie ! Chcę Cię Nauczyć paru Sztuczek . Jak byœ Show - menem a więc hmm ... ksišzke napisz o œwiecie i sobie , to będzie Besstseler "Ufita - Zbawca Ludzkoœci" :D:D:D De facto na końcu ksišżki ... autor nigdy w życiu się nie pomylił , był bez grzechu na duszy . Widzisz prawisz i prawisz a między wierszami Kosmonauty i Ufoludy tobie się sniš . może to znaki że trzeba zmienic wyznanie ;) pomyœl Stary ! bo głupi nie jesteœ tylko masz Chol....nie smoczy język . Naucz się jednego - Ja tez jestem Bogiem Bogiem Uœwiadom to sobie .. sobie , bo i ja i ty i wszystkie tu człowieki też sš Bogami nie ma nikogo kto jest gówno wart na tej planecie . A tak nawiasem haczšc - to ciekawi mnie z której galaktyki Cie na Ziemie przysłali . Podejrzewam że twoja dusza jest tu po raz pierwszy bo rzuca niezłym gó..ienkiem oblepionym markowym papierem . dziękuje za Show Uff .. stary nie wiem jak Ty tak mozesz ale dla mnie to męczšce cišgle ludziom Boomshit -y zapodawać w okrojnym scenariuszu . Miłej Nocki ! Nie łam swej wiary o wiarę innych ludzi tu wszechobecnych , bo kiedyœ sama Cię może złamać i nie będzie Cyknięty Who I Am ? .. pa

bo Ufita to nic wiecej jak nawiedzone ciało. Mysli, ze jest wielki, inteligentny, poukladany, ale w rzeczywistosci to jest prosty jak budowa cepa. Zawsze, powtarzam zawsze brak mu argumentow i zaczyna te swoje glupie wywody. Pisze, ze szuka prawdy, ze ktos tam klamie, pluje jadem itp. Co on soba prezentuje? Wg mnie nic. Tacy ludzie sa pusci jak perkusja. Ten styl wypowiedzi otraz te pierdolenie. Nie umiem na to patrzec. Wielki madrala hehe

Ufita ma argumenty i to jeszcze jakie!!! Np.: Œmiejecie się? Będziecie się œmiać, ale baranim głosem, gdy staniecie przed Bogiem (Bogiem Ufity). Ja tu jestem od mówienia, a wy od słuchania. Mimo wszystko jestem miłosierny - potrafię wybaczać. Tylko udajecie dobrych, a tak na prawdę jesteœcie Ÿli, bo œmiecie wštpić w dogmaty. Deprawatorzy jesteœcie! * __________________________________________ * Z "dzieł" Ufity op.cit. Może jakšœ pracę podyplomowš napiszę np. z psychologii, albo z psychiatrii ;) Liczę, że Ufita dostarczy mi dostatecznie dużo materiału, jest chyba lepszy od Goœki :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Cytujesz, ale nie dokońca prawdziwie - dokonujesz komentowania, co w cytatach jest niedopuszczalne. Zwykła manipulacja z "GW" rodem. Jeœli staniesz się przez to lepszy, to pisz owe prace, a ja nie przestanę dostarczać ci "materiału". Jeœli zaœ twój rozwój zakończył się już na takim stadium jak obecnie, to współczuję i pozostaje mi tylko modlić się za ciebie, co uczynię z pewnoœciš.

Ufita i cała reszta zainteresowanych :) Na dogmatach , które Ty serwujesz wielu z nas sie wychowało. Przychodzi jednak taki moment, czas w życiu człowieka , że szuka sam prawdy - szuka bo jej nie znalazł w naukach koœcielnych. Pytanie dlaczego nie znalazł kiedy koœciół " wykłada kawę na ławę" twierdzšc, że tylko on jest nieomylny i prowadzony przez Ducha Œw. Polecasz czytanie ewangelii i nie tylko - lecz na mysl Tobie nie przyjdzie ,że wielu z nas własnie to robi . Zarzucasz w większoœci ludziom kłamstwo , nie opierajšc tego zarzutu na niczym. Wierzysz bardzo mocno w Jezusa jako Boga Stwórcę , jako kolejna osobę w Jednym Bogu . Twierdzisz ,że wierzysz w nauki Jezusa - czy rzeczywiœcie? Gdyby tak było , Twoje słowa miałyby większy oddŸwięk gdyby wypływały z miłoœci bliŸniego. Jeœli kierujesz sie ewangeliami powinieneœ znać pierwsze i zasadnicze przykazanie " Kochaj Boga i bliŸniego jak siebie samego" . Na tym jednym opiera się cała reszta. Gdyby człowiek tylko tym jednym , jedynym przykazaniem sie kierował kolejne po sobie przykazania byłyby zbędne. Chcesz ingerować w czyjšœ wolnš wolę , wolny wybór za pomocš słów , które nie œwiadczš o miłoœci bliŸniego - sam Bóg obdarzył każdego z nas w ten dar, a Ty stawiasz się czasami ponad Nim i usilnie " nauczasz" poszczególne osoby słowami , które nie zawieraja w sobie ani miłoœci a tym bardziej œwiadectwa wiary w nauki Jezusa i Jego samego. Często zadaję sobie pytanie....dlaczego ludzie , którzy wierzš w Boga , mówia ,że Go kochajš, poszukuja Go w swoim życiu, dyskutujš na wiele tematów w odniesieniu do ponad zmysłowych i ziemskich aspektów, dlaczego tacy ludzie którzy mówiš o miłoœci , o wierze , o zbawieniu - o tym wszystkim co stanowi o wymiarze i głębi ducha - dlaczego tacy ludzie tak chetnie i bez pardonu obrażajš się wzajemnie. Czemu ma to służyć , jakim celom, ideom ???? Czy to ma być właœnie œwiadectwem wiary? Nie rozumiem tego i nigdy nie zrozumiem. Jesli ktoœ choc przez chwilkę poczuł w swoim zyciu miłoœć Boga, miłoœć drugiego człowieka poczucie ,że wszyscy stanowimy jedno przed Bogiem.....jak jedna wielka rodzina - nie byłby w stanie skrzywdzić nawet słowem. Odetnij swoja rękę , a już nie będziesz stanowić całoœci ! To nie tak....to nie tędy droga aby jeden -drugiemu na siłę , slowami starał się wpajać , pouczać swoje osobiste racje. Tu trzeba miłoœci i rozwagi tzw. logiki miłoœci. Jeœli dziecko nie chce czegoœ zrobić, wysłuchać - przemoc słowa a tym bardziej fizyczna jest nieskuteczna. Jesli natomiast słowami pełnymi miłoœci, zrozumienia i uœmiechem ( tu oczywiœcie nie widac, ale sie odczuwa) postaramy sie nawišzac kontakt - to juz połowa sukcesu, gdy do tego dodamy argumenty przemawiajace za nasza racjš - to już jest cały sukces. Nie mój...nie dziecka....ale juz nasz. Gdyż nastšpiło coœ wspaniałego, coœ co powoduje rozpieranie duszy od radoœci - taki kontakt z dzieckiem dał pozytywne efekty , a co najwazniejsze porozumienie. Możemy mieć różne zdania i tak będzie z racji róznych doœwiadczeń....ale czy musimy wzajemnie obrzucać się błotem? Zauważam tu wielu wspaniałych ludzi i każdy z nich pozostawia w umysłach ludzi swojš mšdroœć. Tylko czasami w " goršczce swoich racji" zapominamy , że po drugiej stronie jest człowiek :))))) Może czas na zmianę i formę dyskusji.....więcej konkretów , mniej dogmatów i domysłów :) Sorki, że sie rozpisałam :)))))) Pozdrawiam wszystkich :)

Ostatecznš miarš racji jest powstałe w jej wyniku dobro. Jeœli dobro wypłynie z waszych filozofii i poszukiwań, to dobrze. Tego wam życzę. Nie będę się już wtršcać - macie już swojš prawdę. Mogę was tylko zapewnić, z racji doœwiadczenia życiowego(jestem od was z pewnoœciš istotš bardziej wiekowš),że to, co teraz przeżywacie jest okresem przejœciowym. Nie jest to stan ostateczny. Kto szuka Boga, ten go znajdzie. Z perspektywy czasu spojrzycie na siebie i wtedy nie będziecie mieć żadnych wštpliwoœci, co było prawdš, a co złudzeniem. Tak dziœ młodzież szanuje starszych, majšc ich za durniów(stšd moherowe berety). Nie wiedzš jednak, lub nie potrafiš sobie wyobrazić, że ci starzy też byli młodzi i przechodzili już wczeœniej przez to samo. Teraz starzy sš mšdrzy życiem. Wystarczyłoby posłuchać i zrozumieć, ale widocznie nie jest to ludziom dane. Młodzi muszš sami popełniać błędy, by się na nich uczyć. Jest to czynnik ograniczajšcy tempo rozwoju. Tak ma być (chyba). Przykładów jest mnóstwo, niektóre naprawdę tragiczne(tej młodych mšdroœci). Jedyne, czego będzie wam szkoda, to tego czasu. To tyle. Będę obserwować wštki i jeœli znów pojawiš się ataki na czyjeœ dobre imię, to z pewnoœciš będę interweniować. Pa ! ps. Ludzie nie byli, nie sš i nie bšdš bogami

Ufito, piszesz że starsi ludzie sš mšdrzejsi - mšdrzejsi życiem. Tak często bywa, ale wyobraŸ sobie człowieka który ma 50 lat - przeżył zapewne niejedno. Lecz jego życie w "miasteczku (wsi) X" ogranicza się do pracy-piwko\tv\spanie, a w sobotę, niedzilę (może koœciół) wolne. On się tam urodził i tam żyje, zna tam wszystkich i wszyscy go znajš. A z drugiej strony postaw 25 letniego człowieka, który od 18 urodzin, bywa goœciem w domu, cały czas żyje, poznaje œwiat i ludzi, cały czas coœ się u niego dzieje. Cały czas się uczy. Czy nie można tego człowieka, który mimo że wiekiem młodszy, nazwać mšdrzejszym życiowo, skoro już w wieku 25 lat przeżył więcej niż nasz 50 latek? Ale wiadomo młodzi ludzie za często ignorujš starszych, ku temu historia: Zjazd ZSMP, młodzi delegaci dyskutujš nad kwestiš starszych ludzi. Padajš hasła że starzy sš nie produktywni, nie zwiększajš majštku narodowego, a trzeba ich leczyć i płacić. Padajš pytania co by z nimi zrobić. I wtedy przemawia starszy działacz: ja wiem co z nimi wszystkimi zrobić. Zabić za młodu.

http://img18.imagevenue.com/loc89/th_b36_].jpg .....i moherowy beret zgubilam po drodze Boze ufitek wez jakiegos dropsa czy cos na wstrzymanie,kup sobie hulajnoge albo zapisz sie na joge to ci dobrze zrobi;)

Mam już tytuł pracy: Wpływ "słowa czarnego" na zagubionych ludzi. Wielki myœliciel Shrek powiedział: "Ogry sš jak cebula - wielowarstwowe". Ufita jest raczej płaski - biedny Ufita. Oczywiœcie będę się za niego modlił ;)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ufita jest madry, bo glosi swoje poglady nikogo nie oczerniajac i nie oceniajac.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 55
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.