Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Dobra książka
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 109

Witam, chciałbym poczytać coœ naprawdę dobrego. Oczywiœcie chodzi o tematyke poruszanš na tym forum. Czy ktoœ mógłby polecić tytuł, na który warto stracić czas... Czy jest ksišżka która tobš wstrzšsnęła ? - poleć jš innym.

Wszystkie tomy "Ja jestem innym ty" polecam... [%sig%]

Hmmm...... ja ci polecę to co sam przeczytałem i wydało mi się ciekawe: T.Lobsang Rampa "Jaskinia Starożytnych" ten sam autor "Eremita". Chris Morton, Ceri Louise Thomas "Tajemnica Kryształowych Czaszek". M.Desmarquet "Misja". James Redfeld "Niebiańska Przepowiednia". Tyle na razie wystarczy... a takich ksišżek jest bardzo, bardzo dużo :o)

"rozmowy z bogiem" jest warta polecenia, a przeczytalem duzo ksiazek w tym temacie

"Alicja w krainie czarów" [%sig%]

Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom.

Proponuję ksišżkę: J.T.Williamsa - "Kubuœ Puchatek i nauki tajemne" :) Polecam również "recenzje" ksišżki na stronach: http://www.radiomaryja.pl/archiwum/porady/dane/02262002.htm http://www.opoka.org.pl/varia/sekty/okultymz.html

Polecam również: J. Chmielewska - "Wszyscy jesteœmy podejrzani" Swój wybór dedykuję Gosi i HARP-owi :) Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)

"Œladami wszechmogšcych" Erich von Daniken. "Antyczni kosmonauci" Też danikena. Wiele innych napisał około 20 ksišżek. Ale jak dla mnie naj naj "Oczy Sfinksa" Tez Daniken. [%sig%]

A ja właœnie czytam "Ręce precz od tej ksišżki" Jana van Helsinga. Synteza wielu tematów w jednej ksišżce. Ale zgrabnie opowiedziane. Polecam !

Własnie zamówiłem "Ręce precz od..." Aga - wszystko co zwišzane z radiem Maryja ODPADA, jesteœ dowcipna, ale nie o to mi chodziło. Reszta ksišżek super. Czy ktoœ może mi napisać o czym jest "Ja jestem innym ty"? Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Aviator - generalnie chodzi o Kalendarz Majów. W Kalendarzu chodzi o podwyższenie wibracji Ziemi (przez zmiany na "dobre" w sobie). Kalendarz polecam, sprawdza się, a i jest to też niezła mapa na życie.

hmm ciekawie .. polecam ze swej strony --- Arthur A Powell - "Ciało Astralne" - "Ciało Przyczynowe" - "Ciało Mentalne" . R.A.Monroe - "Podróże poza ciałem" - "Bliskie podróze poza cialem" - " Najdalsza podróż". C.W.Leatbeater - "Jasnowidzenie" .... Annie Besant"Myœlokształty" . Flavio Anusz - "Droga Adepta" - "Droga Mistrza" . Saint Germain - "Złota Księga" i w trakcie Studiowania .. œwietna :-) .. Marek Killjanek - Kant "Samoœwiadomoœć i Poznanie Dyskursywne" .. potem Kod Biblii obie częsci and nasz Polski Obe Champion który odważył się ukazać OBE z innej strony w oparciu na swych doœwiadczeniach -- Sugier "Miłoœć i Wolnoœć poza Ciałem" Pozdrawiam

Czasem lepszy jest dobry film. Przypominam ! Dziœ 4.10.2005 r. w "Naszym Dzienniku" film Jacka Kurskiego "Nocna zmiana". Jak Tusk i jego kompani w ukryciu spiskowali przeciw rzšdowi Jana Olszewskiego. Gazeta z płytš DVD tylko 3.90 zł. Powinieneœ to obejrzeć jeszcze przed wyborami na prezydenta. Pozdrowienia

"Misja" - specjalnie dla Ufity i nie tylko. http://i.frazpc.pl/graf/fotki/112565478475123.jpg to jest .zip

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ufita: nasz dziennik to brukowiec rydzyka prawie tak beznadziejny jak "fakt" [%sig%]

Polecam dzieło znamienite i zacne - trylogiję imć Andrzeja Sapkowskiego, rzecz o wojnach husyckich podanš w sposób nader oryginalny - z humorem i fantazyjš (czarownice też znajdš tam coœ dla siebie). UWAGA! UWAGA! Przedstawiam: 1. "Narrenturm" 2. "Boży bojownicy" 3. "Lux perpetua" A oto dwa fragmenty: "Koniec œwiata w Roku Pańskim 1420 nie nastšpił. Nie nastały Dni Kary i Pomsty poprzedzajšce nadejœcie Królestwa Bożego. Nie został, choć skończyło się lat tysišc, z więzienia swego uwolniony Szatan i nie wyszedł, by omamić narody z czterech narożników Ziemi. Nie zginęli wszyscy grzesznicy œwiata i przeciwnicy Boga od miecza, ognia, głodu, gradu, od kłów bestii, od żšdeł skorpionów i jadu węży. Œwiat nie zginšł i nie spłonšł. Przynajmniej nie cały. Ale i tak było wesoło." "- Te ich wszystkie herezje, Lancelocie - zaczšł cicho - tyle mnie obchodzš co zeszłoroczny œnieg. Choć kiep tylko, a za kpa się nie mam, nie spostrzegłby, że to signum temporis i że czas przejœć do wniosków. Że może warto by coœ zmienić? Zreformować albo jak? Ja staram się zrozumieć. I rozumieć mogę, że ich ponosi, gdy słyszš, że Boga nie ma, że na Dekalog można i należy gwizdać, a czcić trzeba Lucyfera. Rozumiem ich, gdy na takie dictum wrzeszczš o herezji. Ale co się okazuje? Co ich najbardziej rozwœciecza? Nie apostazja i bezbożnoœć, nie negacja sakramentów, nie rewizje dogmatów czy zaprzeczanie tymże, nie demonolatria. Najbardziej ich rozjuszajš wezwania do ewangelicznego ubóstwa. Do pokory. Do poœwięcenia. Do służenia. Bogu i ludziom. Dostajš szału, gdy ktoœ żšda od nich wyrzeczenia się władzy i pieniędzy. Dlatego z takš furiš rzucili się na bianchich, na humiliatów, na bractwo Gerarda Groote, na beginki i begardów, na Husa. Psiakrew, za cud uważam, że nie spalili Poverella, Franciszka Biedaczyny! Ale boję się, że codziennie płonie gdzieœ stos, a na nim jakiœ anonimowy, nikomu nie znany i zapoznany Poverello."

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

James Redfield "Niebiańska Przepowiednia". ...spoko i następne częœci :''Dziesiate wtajemniczenie'' i ''Tajemnica Shambhali'' według tego warto zyć pozdro

Zgadzam się z dariussem. Moja dziewczyna jest w trakcie czytania tej trylogii i już się dziejš "cuda"... :) Ja też zamierzam to wkrótce przeczytać.

"Obcy w obcym kraju" Robert L. Heinlein Arcyciekawa sf z domieszka filozofi i spojrzenia na nauki Chrystusa z innego punktu widzenia oczywiscie pokazane z czasow dzisiejszych

Dzięki za wasze odpowiedzi. Mam nadzieję, że inni też skorzystają z waszych podpowiedzi, tyle teraz wydają tytułów, że właściwie... nie wiadomo co wybrać. Mogę tylko potwierdzić - "Niebiańska przepowiednia" jest super, warto przeczytać - i warto zastosować we własnym życiu. Pozdrawiam wszystkich :)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 109
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.