| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Dobra książka | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 109 |
|
Witam,
chciałbym poczytać co naprawdę dobrego. Oczywicie chodzi o tematyke poruszanš na tym forum. Czy kto mógłby polecić tytuł, na który warto stracić czas...
Czy jest ksišżka która tobš wstrzšsnęła ? - poleć jš innym.
|
|
|
Hmmm...... ja ci polecę to co sam przeczytałem i wydało mi się ciekawe:
T.Lobsang Rampa "Jaskinia Starożytnych"
ten sam autor "Eremita".
Chris Morton, Ceri Louise Thomas "Tajemnica Kryształowych Czaszek".
M.Desmarquet "Misja".
James Redfeld "Niebiańska Przepowiednia".
Tyle na razie wystarczy... a takich ksišżek jest bardzo, bardzo dużo :o)
|
|
|
"rozmowy z bogiem" jest warta polecenia, a przeczytalem duzo ksiazek w tym temacie
|
|
|
"Alicja w krainie czarów"
[%sig%]
|
|
Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom. |
|
Proponuję ksišżkę:
J.T.Williamsa - "Kubu Puchatek i nauki tajemne" :)
Polecam również "recenzje" ksišżki na stronach:
http://www.radiomaryja.pl/archiwum/porady/dane/02262002.htm
http://www.opoka.org.pl/varia/sekty/okultymz.html
|
|
|
Polecam również:
J. Chmielewska - "Wszyscy jestemy podejrzani"
Swój wybór dedykuję Gosi i HARP-owi :)
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)
|
|
|
"ladami wszechmogšcych" Erich von Daniken.
"Antyczni kosmonauci" Też danikena.
Wiele innych napisał około 20 ksišżek.
Ale jak dla mnie naj naj "Oczy Sfinksa" Tez Daniken.
[%sig%]
|
|
|
A ja włanie czytam "Ręce precz od tej ksišżki" Jana van Helsinga. Synteza wielu tematów w jednej ksišżce. Ale zgrabnie opowiedziane. Polecam !
|
|
|
Własnie zamówiłem "Ręce precz od..."
Aga - wszystko co zwišzane z radiem Maryja ODPADA, jeste dowcipna, ale nie o to mi chodziło. Reszta ksišżek super.
Czy kto może mi napisać o czym jest "Ja jestem innym ty"?
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
|
|
|
Aviator - generalnie chodzi o Kalendarz Majów. W Kalendarzu chodzi o podwyższenie wibracji Ziemi (przez zmiany na "dobre" w sobie). Kalendarz polecam, sprawdza się, a i jest to też niezła mapa na życie.
|
|
|
hmm ciekawie .. polecam ze swej strony ---
Arthur A Powell - "Ciało Astralne" - "Ciało Przyczynowe" - "Ciało Mentalne" .
R.A.Monroe - "Podróże poza ciałem" - "Bliskie podróze poza cialem" - " Najdalsza podróż".
C.W.Leatbeater - "Jasnowidzenie" .... Annie Besant"Mylokształty" .
Flavio Anusz - "Droga Adepta" - "Droga Mistrza" .
Saint Germain - "Złota Księga"
i w trakcie Studiowania .. wietna :-) .. Marek Killjanek - Kant "Samowiadomoć i Poznanie Dyskursywne" .. potem Kod Biblii obie częsci and nasz Polski Obe Champion który odważył się ukazać OBE z innej strony w oparciu na swych dowiadczeniach -- Sugier "Miłoć i Wolnoć poza Ciałem"
Pozdrawiam
|
|
|
Czasem lepszy jest dobry film.
Przypominam !
Dzi 4.10.2005 r. w "Naszym Dzienniku"
film Jacka Kurskiego
"Nocna zmiana".
Jak Tusk i jego kompani w ukryciu spiskowali przeciw rzšdowi Jana Olszewskiego.
Gazeta z płytš DVD tylko 3.90 zł.
Powiniene to obejrzeć jeszcze przed wyborami na prezydenta.
Pozdrowienia
|
|
|
"Misja" - specjalnie dla Ufity i nie tylko.
http://i.frazpc.pl/graf/fotki/112565478475123.jpg
to jest .zip
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ufita: nasz dziennik to brukowiec rydzyka prawie tak beznadziejny jak "fakt"
[%sig%]
|
|
|
Polecam dzieło znamienite i zacne - trylogiję imć Andrzeja Sapkowskiego, rzecz o wojnach husyckich podanš w sposób nader oryginalny - z humorem i fantazyjš (czarownice też znajdš tam co dla siebie).
UWAGA! UWAGA! Przedstawiam:
1. "Narrenturm"
2. "Boży bojownicy"
3. "Lux perpetua"
A oto dwa fragmenty:
"Koniec wiata w Roku Pańskim 1420 nie nastšpił.
Nie nastały Dni Kary i Pomsty poprzedzajšce nadejcie Królestwa Bożego.
Nie został, choć skończyło się lat tysišc, z więzienia swego uwolniony Szatan i nie wyszedł, by omamić narody z czterech narożników Ziemi.
Nie zginęli wszyscy grzesznicy wiata i przeciwnicy Boga od miecza, ognia, głodu, gradu, od kłów bestii, od żšdeł skorpionów i jadu węży. wiat nie zginšł i nie spłonšł.
Przynajmniej nie cały.
Ale i tak było wesoło."
"- Te ich wszystkie herezje, Lancelocie - zaczšł cicho - tyle mnie obchodzš co zeszłoroczny nieg. Choć kiep tylko, a za kpa się nie mam, nie spostrzegłby, że to signum temporis i że czas przejć do wniosków. Że może warto by co zmienić? Zreformować albo jak? Ja staram się zrozumieć. I rozumieć mogę, że ich ponosi, gdy słyszš, że Boga nie ma, że na Dekalog można i należy gwizdać, a czcić trzeba Lucyfera. Rozumiem ich, gdy na takie dictum wrzeszczš o herezji. Ale co się okazuje? Co ich najbardziej rozwciecza? Nie apostazja i bezbożnoć, nie negacja sakramentów, nie rewizje dogmatów czy zaprzeczanie tymże, nie demonolatria.
Najbardziej ich rozjuszajš wezwania do ewangelicznego ubóstwa. Do pokory. Do powięcenia. Do służenia. Bogu i ludziom. Dostajš szału, gdy kto żšda od nich wyrzeczenia się władzy i pieniędzy. Dlatego z takš furiš rzucili się na bianchich, na humiliatów, na bractwo Gerarda Groote, na beginki i begardów, na Husa.
Psiakrew, za cud uważam, że nie spalili Poverella, Franciszka Biedaczyny! Ale boję się, że codziennie płonie gdzie stos, a na nim jaki anonimowy, nikomu nie znany i zapoznany Poverello."
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
James Redfield "Niebiańska Przepowiednia".
...spoko i następne częci :''Dziesiate wtajemniczenie'' i ''Tajemnica Shambhali''
według tego warto zyć
pozdro
|
|
|
Zgadzam się z dariussem. Moja dziewczyna jest w trakcie czytania tej trylogii i już się dziejš "cuda"... :) Ja też zamierzam to wkrótce przeczytać.
|
|
|
"Obcy w obcym kraju" Robert L. Heinlein
Arcyciekawa sf z domieszka filozofi i spojrzenia na nauki Chrystusa z innego punktu widzenia oczywiscie pokazane z czasow dzisiejszych
|
|
|
Dzięki za wasze odpowiedzi. Mam nadzieję, że inni też skorzystają z waszych podpowiedzi, tyle teraz wydają tytułów, że właściwie... nie wiadomo co wybrać.
Mogę tylko potwierdzić - "Niebiańska przepowiednia" jest super, warto przeczytać -
i warto zastosować we własnym życiu.
Pozdrawiam wszystkich :)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 109 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |