Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czy jest niebo?????
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 37

Chciałbym popisać na ten temat.wydaje mi sie ze moze być on bardzo ciekawy!Piszcie czy to niebo istnieje czy tez nie??

A co masz nad głowš? [%sig%]

to co nad nami to nie niebio, tylko iluzja :P

Ale chodzi mi o niebo po œmierci. Myœle ze go nie ma tak samo jak piekła! Według mnie po œmierci człowiek tylko œni o tym co było. Jeżeli w swoim życiu popełnił błędy, zabił, zgwałcił itd. to moze go spotkać " piekło"czyli nieskończone sny o tym! Jeżeli natomiast w zyciu żył zgodnie ze swoim sumieniem to spotka go nagroda czyli dobre sny! Jestem ciekaw co jest dalej??

Żle rozumujesz Marcin :>. Sprawa Nieba i Piekła jest jednak sprawš własnego postrzegania œwiata. Po œmierci wracasz tam skšd przybyłeœ - do œwiata duchowego. W życiu nie chodzi o to by zbierać NAGRODY czy KARY, bo byłoby to największym nieporozumieniem w dziejach :>. To Ziemia jest raczej przysłowiowym Piekłem, gdzie ciężko jest żyć, choć można to wszystko znieœć, a œwiat duchowy takim Niebem, gdzie odpoczywasz po "œmierci", gdzie przygotowujesz siebie samego do następnego życia w innych warunkach niż np. teraz. W œwiecie duchowym panuje jednak większy spokój i zrozumienie Życia, więc do opisu Nieba pasuje jak najbardziej. Zrzucasz tam wszystko i jesteœ nagi, ze œwiadomoœciš, że JESTEŒ. Œwiat duchowy może mieć wiele warstw i poziomów i to co zobaczymy po "œmierci" jest kwestiš naszej WIARY. Np... indianin ujrzy krainę łowów, katolik Jezusa w otoczeniu ze œwiętymi, buddysta np Gautamę.. itp... masz w tamtym œwiecie to, co sobie pomyœlisz... i tyle słowem wyjaœnienia.... choć nie sposób tego dogłębnie wyjaœnić :>.

A popatrzmy na to z drugiej strony: jestesmy mali wierzymy we œw.Mikołaja przychodzi do nas co rok az w końcu przestaje a wiec juz przestajemy w niego wierzyć. Następna kwestia: jestesmy mali mama i tatuœ zaczynajš nam mowić o niebie ze jest tam pieknie itd. ale go nie widzimy więc w niego wierzymy. Czyli niebo od poczštku naszych dni jest tylko wymysłem. Nasi rodzice mowiš nam o tym o czym ich rodzice mowili jak bylii dziecmi

co nie znaczy, że jesli czegoœ NIE MA, to to NIE ISTNIEJE :>

wiem wiem! ale to moze byc tylko wmawiane z pokolenia na pokolenie a tak naprawde moze tego nie być:(

gdyby nie egoiœci, chciwcy i kłamcy żyłbyœ w niebie, a pozatym jako niebo można już nawet okreœli㠜wiat astrealny i wyższe... [%sig%]

dla katolika (i nie tylko) jest niebo/eden/raj jak i pieklo/odchlan/hades

nie ma zadnego nieba ani piekla po prostu nie ma nic. Czlowiek to tylko zlepek molekul ktore zyskaly swiadomosc i mozliwosc myslenia o smierci. Czlowiek umiera i tyle. Ludzkie cialo sie rozklada swiadomosc zniknela tak jak powstala. Gdzies indziej na ziemi rodzi sie inny czlowiek (nie mowie tu tez o zadnej reinkarnacji) zyskuje swiadomosc i tak to wyglada. [%sig%]

Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom.

Nic dodać nic ujšć. [%sig%]

no to lolek zes pocieszyl :)

oj loluœ, powiadam ci że będziesz wœród pierwszych którzy uklęknš przed wielkoœciš mojego królestwa. Lecz zapewne nie będzie ci dane go skosztować, wrócisz na ten ziemski padół i znowu zaczniesz walkę. Z twoim nastawieniem (typu niewierny tomasz) nigdy nie dojdziesz do prawdy.

Jeœli istnieje pragnienie, to jest też i woda :):):)

Jak już będę królem œwiata to.... [%sig%]

Tak samo jestem ciekaw ile wazy dusza??

To zależy od planety :D Dusza nic nie waży, co nieznaczy że inne ciała astralne, eteryczne nic nieważš. Ubytek wagi podczas œmierci œwiadczy, że te akurat ciała coœ ważš (ale to tylko kolejne ubranka dla duszy), dusza moim zdaniem nic nie waży. nara

W latach 70-tych grupa naukowcow wydrazyla w ziemi tunel o glebokosci prawie 20 km. Do tunelu spuszczono mikrofon w celu zarejestrowania dzwieku. Owe nagranie zostalo ujawnione publicznie m.in. poprzez radio BBC. Tworcy zarzekaja sie , iz jest ono w 100% prawdziwe! http://amightywind.com/hell/aboutsounds.htm Jezeli macie Realplayera odtwarzanie powinno rozpoczac sie automatycznie. Do wyboru jest rowniez zapis w formacie mp3. Milego sluchania ;-)

Ciekawe, piekło pod naszymi stopami? To coœ nowego.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 37
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.