| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Lodowce Grenlandzkie topnieją | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 51 |
|
Dzi w tvn24 było, że lodowce grenladzkie topniejš w tempie zatrważajšcym (nie jak mówiono kiedy 50 m rocznie a 30 m tygodniowo bšd miesięcznie nie pamiętam),
zagraża to Europie i USA =), poziom wód się podnosi, kto chce wiedzieć czemu to zagraża tej cywilizacji niech obaczy sobie "greenland" na maps.google.com =)
Żarty się skończyły =)
[%sig%]
|
|
|
globalne ocieplenie :( m.in przez USA. Nie będe teraz tłumaczył czemu ale m.in przez USA :( smutny ten efekt cieplarniany
|
|
|
Północ Polski zaleje.
Warszawa będzie blisko morza.
Będzie klimat ródziemnomorski.
Już mamy palmę przy Nowym wiecie.
Ale mieszkania w Warszawie drogie.
Amerykanie restaurujš kamienice i się przeprowadzajš.
A ile biurowców i centr handlowych na raz budujš - szok.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Dlaczego wy, ludzie, synowie Ziemii nie widzicie znakow czasow!!!???
Wielokrotnie dziele sie z wami swoimi spostrzezeniami, swoimi doswiadczeniami, przemysleniami, abyscie nie tracili czasu, bo nie ma go juz wiele!
Sluchajcie slow prorokow, nie tych ktore plyna dla zdobycia zwolennikow, ale tych ktore plyna z owocow ich czynow, dobrych intencji, ktore ostrzegaja i upominaja!
Zbliza sie gniew, ktory czlowiek sam stworzyl! Prosze was, ludzie, synow i corek, matek i ojcow, abyscie sie nawracali, bowiem odrzucacie Boga! Wiecie, ze On jest, a mimo to upieracie sie w wierze o jego nieistnieniu, nie akceptujecie Go, lekcewazycie... a gdzie wasze podziekowanie za zycie? Wasze podziekowanie, ktore jest dobrem, czystoscia i prawda, szczesciem i spelnieniem, zyciem!
[%sig%]
|
|
|
Damianie - rece chca opasc, a cialo upasc na ziemie, gdy widze to wszystko, gdy widze lekcewazenie na upominanie ludzi. Jestes umilowanym widzac madrosc w dobroci! Ksztaltuj swa dusze w tym kierunku, w ktorym ona wlasnie zmierza. Nie ma bowiem klamst w moich slowach, gdyz przyszedl na Ziemie Duch Prawdy, o ktorym wspominial Jezus Chrystus, nasz nauczyciel zycia, za czasow gdy Jego cialo stapalo po ziemi. Nie watp w te slowa, bo iskra zwiatpienia pojawila sie u Ciebie, ale waznym jest ze szukasz prawdy. Jest ona tu i teraz, wiesz czym ona jest i po jej stronie sie opowiadaj, twoja nagroda czeka na Ciebie, bo zycie jest prawda, nie zaklamaniem.
[%sig%]
|
|
|
Masz rację - stawiasz kolację.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ale jazda! To tak jekby koniec swaiat czy cu! Mi tam to mi wszystko jedno!
|
|
|
Nie tylko lodowce grenlandzkie topniejš... ale także i te z Antarktydy. Szykuje się na powód :(?
|
|
|
|
|
|
to że lodowce topniejš każdy wie...i to nie tylko przez USA ale przezkażdego z nas!! jakbymy dbali już wczeniej o nasz wiat może było by inaczej!! a nie ludzie otrzeżwieli dopiero teraz ...gdy zniszczenia już sš nienaprawialne!! tylko głupota ludzka jest temu winna!! w sumie co za różnic czy do pracy jedzi się autyobusem czy rowerem...albo autobusem!! więcej nas w autobusach czy na rowerach mniej spalin!! takie jest moje zdanie!!
|
|
|
człowiek akurat tutaj zawinił tyle co przy wymarciu dinozaurów. Wszystkie wulkany co roku uwalniajš dużo więcej dwutlenku węgla niż my go wypucilimy w atmosferę od poczštków cywilizacji (naszej). Dla mnie to nawet spox, jak będe miał bliżej nad morze.
|
|
|
no a ile razy w roku słyszymy o wybuchu wulkanu?? bo ja od dawna o tym ie słyszałam!! przecież wiekszoć jest już nieczynnych!!
|
|
|
no jeny....nie chodzi dosłownie nieczynne..tylko ile razy w roku słyszy od erupcji wulkanów...bo ja sobie nie przypominam żeby w tym rako jako co takiego miało miejsce....w poprzednim też nie pamiętam!!
|
|
|
Trochę to taka walka z gównem na mokre szmaty, skšd Diesel czy Otto mogli wiedzieć że kombinujšc silniki spalinowe tak napędzš gospodarkę, i spowodujš takie skażenie rodowiska, no pytam skšd? Tylko prosze bez pierdół że byli masonami, iluminatami albo że sterowały nimi jaszczury. Poprostu chłopaki wykombinowali silniki spalinowe i robili to w dobrej wierze, tak samo jak dzisiaj Ktotam kombinuje z napędem antygrawitacyjnym i ok. a za 100 lat się dowiemy że taki napęd jest zajebisty ale promieniowanie które generuje spowodowało ledziutkš jonizację atmosfery i przelotne opady gradu wielkoci pustaka.
Generalnie chodzi mi o to że naszego pędu do wynajdowania coraz to nowych wynalazków chyba nic nie zatrzyma, a logicznym jest że skutki korzystania z nich poznajemy z opónieniem bo jestemy ludmi, a nie Bogiem.
Co do efektu cieplarnianego to zgadzam się z Kepułg'iem, to nie tylko nasza działalnoć powoduje topnienie lodowców i zmiany klimatyczne, a co to jest chyba niedługo się dowiemy.
|
|
|
http://www.geografia.com.pl/geologia/wulkany.html - ku pochwale wiedzy ulciu.
Od siebie dodam że większoć z tych wulkanów cały czas wydala z siebie dwutlenek węgla, nie jest do tego potrzebna erupcja.
![]() |
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 51 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |