Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
PYTANIE..........................
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 50

Latam sobie po chatach i forach z tym pytaniem, wale wprost- CZY BYLIBYŒCIE W STANIE ZABIĆ CZŁOWIEKA??????? Ale nie tak dla frajdy wyobraœcie sobie sytuace podobnom jak w filmie piła. Jesteœ zamnięty razem z jakimœ obcym goœciem w małym pomieszczeniuz kturego nie ma wyjœcia, dostajecie wiadomoœć że twój nowy znajomy ma w sobie gdieœ głęboko w okolicy serca zaszyty klucz od drzwi z tego pomieszczenia ty dostajesz nóż no i co dalej???? Zabijesz tamtego goœcia i wydostaniesz sie albo umrzecie obaj- twój wybur chciałbym go poznać....... ps. ja bym zabił tamtego goœcia...

Od razu zabijać. Ja bym go wzišł na przetrzymanie, jakby się już jako pierwszy przekręcił z głodu, to mišłbym i klucz i coœ bym zaszamał od razu. Ty buf byœ go zabił, a co jeżeli ten psychol co to wogule zorganizował by cię okłamał i nie miałbyœ żadnego klucza, a w nagrodę za zabicie człowieka dostałbyœ nowego lokatora któremu ktoœ dał nóż i przekazał ze ty masz zaszyty klucz.

he he bardzo mšdra odpowieć ale ja gdyby ktoœ wsadzał mi nowego lokaora skorzystał bym z okazji a nawet jeœli by się mi nieudało ja miałbym broń i tamten też więc byłby mortal kombat. A czekanie aż on padnie z głodu sie nieopyla bo mugłby wytrzymać dłużej od ciebie. A w sytuacji gdy obaj mieli byœcie w sobie klucze i noże na wyposarzeniu to zaufał byœ tamtemu że nie zadŸga cie gdy obrucisz sie plecami? Zaufał byœ mu??

Od razu zabijać... :)

a to chyba jedyne rozsšdne wyjœcie, ale czekam na wasze sugestie....

Tyle że ta kobieta z Piły nie miała zbyt wiele czasu na przetrzymywanie...Jakieœ chyba dyba 2.5 minuty i jej czaszka zamieniła by się w leistš mase ozdabiajšcš sufit. [%sig%]

O wiele krwawszym filmem jest Teksańska Masakra piłš mechanicznš. Teraz już wiem kogo bym NAPRAWDE nie chciał spotkać w ciemnym zaułku. [%sig%]

Znam teksańskš masakre i powiem że jeżeli to ma być krwawy film to jak nazwał byœ Hellraisera i filmy Romero?????? Ale wracajšc do tematu zabilibyœcie w sytuacji jakš przedstawiłem czy nie??

Pytałem znajomegoksiędza o zdanie i według niego obaj powinniœmy w tm pokoiku umrzeć...mnie takie rozwišzanie nie satysfakcjonuje... chyba lepszy jeden trup niż dwa?

no tak , ale moze najpierw pytanie - kto wiedzial ten film SAW? No ja widzialm i szczerze musze przyznac , ze zabilabym. poza tym , jestem osoba bardzo impulsywna i czasami w niektorych sytuacjach , nerwowych oczywiscie , mam ochote zlapac kogos za gardlo , albo wyrwac mu serce -poprostu. Podzielam Twoje zdanie - no i - niech przezyje silniejszy ..;P Ps. Trzymaj za mnie kciuki , jade wlasnie dzisiaj tam , gdzie zamierzam "podjac ryzyko" . Pozniej zdam Ci relacje Pozdrawiam

Hmm no ale jesli odemnie zależy czyjeœ życie...Jeœli nie był bym potępiony na wieki sam bym sie zabił a starał uratować tego drugiego. Ale Skoro tamten drugi jest sparaliżowany i otruty...A ja mam JAKIEŒ szanse na przeżycie więc wybrał bym moje życie. [%sig%]

a ja bym otworzył....wytrychem;-DDDD

ewentualnie spróbowałbym wycišć nożem w drzwiach dziurę...z jakiego materiału sš drzwi...proszę doprecyzować...

Sš jebnanie twarde. [%sig%]

wyckret ma racje "sš jebanie twarde":)

zabić człowieka... zależy od okolicznoœci, problem w tym że niektórych ludzi nie moge okreœlić mianem "człowieka" :-P z pewnoœciš bym był zdolny, powstrzymuje się by nie tworzyć sobie złej karmy, ale... czasem korci...

Też tak mam... ale zawsze mówie swoim wrogom że po œmierci jeżeli mnie pżerzyjš odwiedze ich i niebędzie im miło....

Wg mnie to wszystko zalezy od okolicznosci bo jezeli bylby to ktos na kim mi zalezy to napewno bym go nie poswiecil dla Swojego zycia a tak wogole kazdy tutaj mowi ZABIC ZABIC ... ja jestem przeciwny temu ja bym nie zabil .... chocby dlatego zeby nie miec pozniej wyrzutow sumienia...staralbym sie do ostatniej chwili Mojego zycia cos wykombinowac aby sie wydostac z tego pokoju .. a tak wogole to zabicie to ostatnie rozwiazanie jakie bym wybral ..... napewno ale to napewno bylaby inna mozliwosc ucieczki z tego miejsca ... a nie zabilbym drugiego niewinnego czlowieka aby uratowac Swoje zycie... nie potrafilbym ..

A gdyby on także był uzbrojony i ty terz miałbyœ klucz zaufał byœ mu że on cie ni poœle na pola elizejskie?? Dla tamtego goœcia twoje życie mogło by niemieć znaczenia...

no i super, niech mnie zabije. Zgine wtedy tylko dla tego że cudze żydzie jest dla mnie więcej warte niż moje własne, a to chyba wystarczajšcy powód aby zasišœć po prawicy ojca wszelkiego stworzenia. jak mozna wogóle rozpatrywać kwestię pozbawienia kogoœ życia w zamian za swoje własne, przecież to jest chore i uwłacza podstawie naszego człowieczeństwa, tak robiš zwierzęta, czy jesteœ zwierzęciem czy człowiekiem buf?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 50
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.