| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| PYTANIE.......................... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 50 |
|
Latam sobie po chatach i forach z tym pytaniem, wale wprost- CZY BYLIBYCIE W STANIE ZABIĆ CZŁOWIEKA??????? Ale nie tak dla frajdy wyobracie sobie sytuace podobnom jak w filmie piła. Jeste zamnięty razem z jakim obcym gociem w małym pomieszczeniuz kturego nie ma wyjcia, dostajecie wiadomoć że twój nowy znajomy ma w sobie gdie głęboko w okolicy serca zaszyty klucz od drzwi z tego pomieszczenia ty dostajesz nóż no i co dalej???? Zabijesz tamtego gocia i wydostaniesz sie albo umrzecie obaj- twój wybur chciałbym go poznać.......
ps. ja bym zabił tamtego gocia...
|
|
|
Od razu zabijać. Ja bym go wzišł na przetrzymanie, jakby się już jako pierwszy przekręcił z głodu, to mišłbym i klucz i co bym zaszamał od razu.
Ty buf by go zabił, a co jeżeli ten psychol co to wogule zorganizował by cię okłamał i nie miałby żadnego klucza, a w nagrodę za zabicie człowieka dostałby nowego lokatora któremu kto dał nóż i przekazał ze ty masz zaszyty klucz.
|
|
|
he he bardzo mšdra odpowieć ale ja gdyby kto wsadzał mi nowego lokaora skorzystał bym z okazji a nawet jeli by się mi nieudało ja miałbym broń i tamten też więc byłby mortal kombat. A czekanie aż on padnie z głodu sie nieopyla bo mugłby wytrzymać dłużej od ciebie. A w sytuacji gdy obaj mieli bycie w sobie klucze i noże na wyposarzeniu to zaufał by tamtemu że nie zadga cie gdy obrucisz sie plecami? Zaufał by mu??
|
|
|
a to chyba jedyne rozsšdne wyjcie, ale czekam na wasze sugestie....
|
|
|
Tyle że ta kobieta z Piły nie miała zbyt wiele czasu na przetrzymywanie...Jakie chyba dyba 2.5 minuty i jej czaszka zamieniła by się w leistš mase ozdabiajšcš sufit.
[%sig%]
|
|
|
O wiele krwawszym filmem jest Teksańska Masakra piłš mechanicznš. Teraz już wiem kogo bym NAPRAWDE nie chciał spotkać w ciemnym zaułku.
[%sig%]
|
|
|
Znam teksańskš masakre i powiem że jeżeli to ma być krwawy film to jak nazwał by Hellraisera i filmy Romero?????? Ale wracajšc do tematu zabilibycie w sytuacji jakš przedstawiłem czy nie??
|
|
|
Pytałem znajomegoksiędza o zdanie i według niego obaj powinnimy w tm pokoiku umrzeć...mnie takie rozwišzanie nie satysfakcjonuje... chyba lepszy jeden trup niż dwa?
|
|
|
no tak , ale moze najpierw pytanie - kto wiedzial ten film SAW? No ja widzialm i szczerze musze przyznac , ze zabilabym. poza tym , jestem osoba bardzo impulsywna i czasami w niektorych sytuacjach , nerwowych oczywiscie , mam ochote zlapac kogos za gardlo , albo wyrwac mu serce -poprostu. Podzielam Twoje zdanie - no i - niech przezyje silniejszy ..;P
Ps. Trzymaj za mnie kciuki , jade wlasnie dzisiaj tam , gdzie zamierzam "podjac ryzyko" . Pozniej zdam Ci relacje
Pozdrawiam
|
|
|
Hmm no ale jesli odemnie zależy czyje życie...Jeli nie był bym potępiony na wieki sam bym sie zabił a starał uratować tego drugiego. Ale Skoro tamten drugi jest sparaliżowany i otruty...A ja mam JAKIE szanse na przeżycie więc wybrał bym moje życie.
[%sig%]
|
|
|
ewentualnie spróbowałbym wycišć nożem w drzwiach dziurę...z jakiego materiału sš drzwi...proszę doprecyzować...
|
|
|
zabić człowieka... zależy od okolicznoci, problem w tym że niektórych ludzi nie moge okrelić mianem "człowieka" :-P z pewnociš bym był zdolny, powstrzymuje się by nie tworzyć sobie złej karmy, ale... czasem korci...
|
|
|
Też tak mam... ale zawsze mówie swoim wrogom że po mierci jeżeli mnie pżerzyjš odwiedze ich i niebędzie im miło....
|
|
|
Wg mnie to wszystko zalezy od okolicznosci bo jezeli bylby to ktos na kim mi zalezy to napewno bym go nie poswiecil dla Swojego zycia a tak wogole kazdy tutaj mowi ZABIC ZABIC ... ja jestem przeciwny temu ja bym nie zabil .... chocby dlatego zeby nie miec pozniej wyrzutow sumienia...staralbym sie do ostatniej chwili Mojego zycia cos wykombinowac aby sie wydostac z tego pokoju .. a tak wogole to zabicie to ostatnie rozwiazanie jakie bym wybral ..... napewno ale to napewno bylaby inna mozliwosc ucieczki z tego miejsca ... a nie zabilbym drugiego niewinnego czlowieka aby uratowac Swoje zycie... nie potrafilbym ..
|
|
|
A gdyby on także był uzbrojony i ty terz miałby klucz zaufał by mu że on cie ni pole na pola elizejskie?? Dla tamtego gocia twoje życie mogło by niemieć znaczenia...
|
|
|
no i super, niech mnie zabije. Zgine wtedy tylko dla tego że cudze żydzie jest dla mnie więcej warte niż moje własne, a to chyba wystarczajšcy powód aby zasišć po prawicy ojca wszelkiego stworzenia. jak mozna wogóle rozpatrywać kwestię pozbawienia kogo życia w zamian za swoje własne, przecież to jest chore i uwłacza podstawie naszego człowieczeństwa, tak robiš zwierzęta, czy jeste zwierzęciem czy człowiekiem buf?
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 50 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |