Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Bardzo ciekawe wnioski z forum katolik.pl :D
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 49

Wreszcie nie będąc osamotnionym, wraz z innymi katolikami i ateistami rozmawiającymi na tamtym forum, udowodniłem Wam < jeśli nie Wam to wszytskim postronnym > jaki zły jest tok Waszego rozumowania i jak to Wy a nie reszta ludzkości zamykacie się przed prawdą i szukacie "w ciemno". Samo szukanie "w ciemno" jest bardzo dobre i wielu katolików tak właśnie robi < profesorowie chociażby >, ale szukanie "w ciemno" bezrozumnie i tylko chodzenie w nieprzeniknionej czerni nie tylko nic przynieść nie może ale wręcz przeciwnie - potrafo ośmieszyć na oczach większości społeczeństwa. Tamto forum < nie sądzę, żeby Was przekonało > pokazało to jak ludzie zapatrują się na Wasze poglądy. Jak widać jestem dość radykalnym katolikiem a nie fanatykiem, jak mnie kiedyś nazwaliście. Ludzie żądają dowodów a Wy ich po prostu nie macie... Oto morał: pamiętajcie żeby się otwierać a nie otwierać i ograniczać... Pozdrawiam. Trzymajcie się cieplutko :) :D :)

Nikt nikomu nic nie udowodnił. A raczej próby dowiedzenia czegokolwiek kończyły się reakcją tzw. papugi: "dowody proszę". Jeśli gość któremu próbuje sie przedstawić (nie narzucić) pewne rzeczy, odpowiedz opiera na obrazkach z telewizji (pewnie jeszcze TVP), to ja sie niczemu nie dziwię :-)) Nie żebym sie czepaił kogokolwiek, ale jeśli ktoś przedstawia sie jako ateista i ze światopoglądem takim, że wszystko jest zafałszowane przez instytucje kościoła a za chwilę swoje wywody opiera na "broszurkach kościelnych" tejże instytucji to ja dziękuję... Pozdrówka

Co kto komu udowodnił. Nic nie udowodniliście, razem z tymi koleżkami bratku. To jest wypieranie się na siłe i zatykanie uszu przed prawdą. Prawde mówiąc to jest bezsensowne wymienianie i podważanie teorii. Wkońcu dojdzie do tego, że okaże się, że nic nie istnieje, nawet ludzie.

Po ciemku to najwięksi naukowcy w dziejach szukali .... i samemu.... Tam pozatym nie było rzeczowej dyskusji. On chciałby abym ja poszedł do Randiego , żyda z fortelami i wyciągnął od szarlatana milion zielonych. A to , że nikt nie zdobył tych pieniędzy nie może o niczym świadczyć. On zakłada - nikt nie zdobył , to nie am paranormalnych. A ja nie wiem czy mam się śmiać czy płakać , bo z takimi zjawiskami miałem od dawna do czynienia...

Czy mam się tam przejść....? :)

Czemu nie ? : ) : ) ; )

A jaki dokładnie jest tam adres ?

www.katolik.pl Tylko naostrz broń...: 0

Nie lubię wyśmiewać ale po prostu nie mogę:) :D :D :D :) Popłakałem się, wybaczcie. Żdako mi się to zdaża a zazwyczaj o tym, nie piszę choć już kilka razy było, ale to co piszecie na swoja obeonę to obrona pięciolatka przed tym że Święty Mikołaj nie istnieje... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Coś wspaniałego. Przekonujcie się nawzajem ale oto właśnie dla mnie nastała oczywista rzecz - Wasz światopogląd rujnuje się pod napływem logiki a Wy się opieracie. Jeśli zmienicie kąt myślenia sami to zobaczycie, ale wątpię w zmiany choć jestem optymistą :) hmm... bardziej poważnie - utwierdzacie mnie w moich przekonaniach. Nie da rady przeprowadzić dyskusji jeśli nie patrzy się obiektywnie :) Pozdrowienia:)

Brat:-), Odnoszę wrażenie, że nie bardzo zrozumiałeś ową logikę wypowiedzi na którą sie powołujesz. A już krytyka i negacja "odmiennych stanów" w których się nigdy nie było i nie doświadczyło, sam rozumiesz o czym świadczy... Ok, nie należy brać bezkrytycznie wszystkiego, istnieje potrzeba szukania innych źródeł, istnieje potrzeba doświadczeń, odrzucenia schematycznego myślenia - "nie ma dowodów, to dane zjawisko nie istnieje". W takim przypadku jakikolwiek temat by nie zaproponował, np. "Czy podoba sie Wam kolor zielony trawy", odzew będzie "a czy jest dowód na to, że trawa jest zielona ?" (Inna sprawa czy faktycznie jest, zapraszam do tematu "sugestie" na tym forum). Niestety, takie "logiczne myślenie" na katoliku na które się powołujesz jest w rzeczywistości negacją wszelkich prób podzielenia sie czymś mniej oczywistym. Pozdrówka

gino , daj mi dowód na to że trawa jest zielona , bo ja twierdzę , że jest niebieska. Jeżeli nie udowodnisz tego otoczony przez grono naukowców nie uwierze. A mówienie ,że trawa jet zielona to pierdóły.

Winter ależ ja się z Toba w tym względzie absolutnie zgadzam. Zobacz mój post na katoliku o daltonistach. To tylko przykład, że jakikolwiek temat by nie był, bedzie on wielką polemika o dowodach. Brat natomiast wskazywał na "logiczne myślenie" jako rujnowanie światopodlądu. Tam nie ma żadnej logiki, a paru miejscach jest tak naciagana, że aż śmieszna. PS. Niżej na forum zaproponowałem temat, trochę może mylacy tytułem "sugestie" Jeśli masz ochotę to zapraszam do refleksji nad (nie)doskonałością ludzkiego mózgu... Pozdrówka

Dobrze piszesz Bracie, ale uwazam ze problem nie tkwi w otwieraniu czy czyms w tym rodzaju, tylko w ludzkiej mentalnosci i brzydko piszac w przyzwyczajeniu oraz strachu przed nowymi wyzwaniami!!

Na którym forum te sugestie ? Tak się wspaniale składa , żę czytam książkę Murphy'ego "potęga podświadomości" w której gro jest o sugestiach. Więc ostrze zęby do dyskusji.

...jak "posprzątam" dziś tutaj, na EJSI, to zajrzę na tego katolika, bo brzmi ciekawie... :)

na ejsi, kilka tematów niżej, temat sugestie...

A, właśnie. :) Już tam zaglądam.....

heh... :) fakt mówienie że trawa jest niebieska i to że UFO to Bóg to dwie tak podobne rzeczy że faktycznie. Ja trawę widze i nie potrzebuję naukowców. A UFO nie widze i chcę naukowca... cóż w tym dziwnego:) Faktycznie bronicie się bronią - zabawką :) Leto juz sie pojawił :) I jak wrażenia ??? :D :D :D :) Teraz się powyrzywasz ;) Masz tylu sceptyków i katolików i niekatolików że możesz podyskutować :) :D :D :) Pozdrowienia:) trzymajcie się cieplutko:)

Co do koloru trawy - jaki kolor ma trawa w nocy ? Ogólnie - gdy nie pada na nią światło. No, jaki kolor ?

Brat, od najmłodszych lat słyszałeś, "Synku, trawa jest zielona". Sugestia tak została wpojona w Twój umysł, że patrząc na trawę, mówisz "faktycznie, trawa jest zielona". Zjawia sie daltonista i mówi "trawa jest niebieska", a Ty mu na to "Chory jesteś, idz do lekarza bo trawa jest zielona". Nie wziałeś pod uwagę faktu sugestii i to, że być może daltonista postrzega kolor trawy prawidłowo ?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 49
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.