| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Bush zamierza atakować Iran | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94 |
|
Co mi się zdaje, że mr bush się tym razem przeliczy, kiedy pewna pani polityk porównała Busha do Hitlera... Ciekawe co o tym mylicie? Bo mi się wydaje że owa analogia jest bardzo trafna. Bush też lubi kłamstwo i wojny. Ma swojego goebelsa (jak jego sekretarz stanu się nazywa?) itp.
----------------------------------------------------------------------------
"a ja mam w dupie ten owczy pęd, tę mentalnoć ćmy (...) czy chcesz ić ze mnš, tylko powiedz", tak mówił nie potępiał, nie przymuszał, przekonywał, przekonywał, lecz interes nigdy nie pozwolił sługom jego naladować łagodnoci tej" /*www.pigment.art.pl*/
|
|
|
Chyba tak szybko nie zaatakuje Iranu, bo brakuje mu wojska. Ma klopoty z rekrutacja zolnierzy do sluzby czynnej.
|
|
|
polecam bardzo nowy mumer czasopisma NEXUS , sa tam bardzo ciekawe artykuly wlasnie o planie ataku na iran oraz o grozbie upadku dolara . inne tez ciekawe
|
|
|
Ja tam nic nie mówie, ale jak komu puszcza nerwy...
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2868487.html
Araby to nerwowe takie sa.
|
|
|
|
|
|
pomylka hitler to byl fanatyk perfekcjonista nie lubail dzikich imprez i wlasnie zaklamania a bush lubi to cale gowno. bush to zmija wystarczy popatrzec na ten jego debilny usmieszek pewnosci nie ma on nic wspolnego z zabojczym wzrokiem hitlera. ten pierwszy lubil wladze dla utrzymania porzadku (to jego jedyne pozytywna cecha) ten drugi lubi burdel zeby zatuszowac swoje klamstwa wlasne urojenia obchodza go bardziej od dobra narodu (przeciwienstwo do hitlera-wlasnie dlatego hitler nie mial rodziny zeby nie kolidowala z dobrem narodu byl swirem ktory chcial stworzyc niebo jednym zabijajac drugich .bush to totalny kretyn bo on ma wszystkich w dupie dla niego licza sie tylko wlasne interesy).
|
|
|
trochę sie mylisz, hitler posługiwał się kłamstwem na codzień, porzšdek? czy mordowanie niewinnych ludzi uważasz za "robienie porzšdku" albo znęcanie się? Dla mnie hitler to był ochydny człowiek tak samo jak bush, obydwoje sš beznadziejni.
Między tymi dwoma panami można postawić znak równoci spokojnie dodajšc że busha ogranicza tylko (jeszcze) społeczeństwo ale to łatwo mu będzie zmienić manipulujšc opiniš publicznš i straszšc terroryzmem itp. Zauważajšc beznadzieje busha nie można usprawiedliwiać kogo tak bezwzględnego jak hitler.
|
|
|
odpowiedziałem na ten z którego wysłałe mogę wysłać ponownie
|
|
|
No wylij na re-ligio@o2.pl
|
|
|
ja nikogo nie usprawiedliwiam i nie jestem zadnym zwolennikiem hitlera ale faktem jest ze hitler ukrywal czesciej prawde niz klamal bush za to jest klamca notorycznym.znak rownosci mozna potawic jednak pomiedzy tymi panami jezeli chodzi o ich brutalnosc ale jak na razie to tak prym bedzie wiodl hitler bo zgladzil wiele wiecej istnien niz bush.nie zapominajmy tez o ruskich debilach
|
|
|
Bush na pewno zaatakuje IRAN lub wykorzysta jaki podstęp. Być może nawet sprowokuje Iran, aby ten zaatakował Izrael. Wtedy powie całemu wiatu że musi bronić Izraela. Jeszcze niedawno byłem po stronie Busha ale tera widze że ten człowiek wcale nie chce pokoju. Interesuje go tylko wojna i zamieszanie.
Czytałem kiedy takš ksišżkę o ludzkiej psychice itp. Dowiedziałem się z niej że ludzie tacy jak włanie hitler, stalin, bonaparte i inni to jednostki, które tak naprawdę okłamuja wszystkich, grajš i wykorzystujš naiwnoć ludzi aby tworzyć zamieszanie, zagrożenie. Wtedy oni (sami organizujšc zło) stajš w obronie (oczywicie fikcyjnie) całego narodu. Tacy ludzie łatwo dochodzš do władzy włanie dlatego że posiadajš takie zdolnoci.
Być może Bush to to samo. Nic nie pomogš zabiegi wiata, Iranu czy UE. USA i tak zaatakuje IRAN porednio czy bezporednio. Nawet gdyby Iran zlikwidował całoć swojego arsenału Bush wymyli co innego np. że Irańczycy wspierajš Alkaidę czy co takiego.
Ta wojna jest nieunikniona bo przecież Iran nie wycofa się z atomu (który jest w 99% wykorzystywany do celów pokojowych, a w 1% do celów militarnych ale przecież każdy kraj ma prawo do obrony. Choćby przed Izraelem, który nienawidzi IRANU i najlepiej zabrałby całš ziemię temu krajowi.
Ci co ledzš politykę Busha doskonale widzš że ten człowiek cišgle szukał jakiej zaczepki i od poczštku swojej prezydentury tworzył wirtualne zagrożenie. Gdy jeszcze nikt nie słyszał o AL Kaidzie ten groził Rosji i kazał lotnictwu latać nad Irakiem w strefach wolnych. Wszyscy tego typu ludzie postępujš prawie w ten sam sposób. Najpierw kłamiš, a potem robia zament.
Niestety tak jak wszyscy "politycy" tego typu kończš także prawie tak samo. I w tym przypadku Bush "przejedzie" się na tej wojnie. Co gorsza ucierpiš niewinni ludzie. Jedynym winnym będzie włanie Bush.
Trudno, ludzkoć jest naiwna i łatwowierna i nie wycišga wniosków z przeszłoci.
|
|
|
Słyszę tylko Bush to Bush tamto chociaż niecierpię tego typa to zastanówcie się trochę nad tym co piszecie,przecież gdyby tylko on sam za tym stał(wywoływaniem awantur i zamieszania) to długo by się nieutrzymał,prawda jest taka,że ma pomagierów u siebie w rzšdzie jak i za granicš np w postaci izraela bez ich poparcia Bush niewiele by zdziałał.
|
|
|
zgadza się. Bardzo trafna uwaga. Przypomnij sobie jakich "pomagierów" miał hitler, stalin czy bona parte. Takich samych jak on. Tacy ludzie jak Bush w mgnienu oka widzš kto im ufa, a kto nie. Jego pomocnicy sš wręcz zachipnotyzowani wiarš w to co mówi ich przywódca. Np. nie wiem czy wiesz ale najlepsi współpracownicy hitlera byli zarazem jednymi z najlepszych ojców i posiadali super spokojne rodziny. To dowód na to że hitler widział co można im wmówić i uwalniał w nich poczucie bezkarnoci na to co im kazał. Każdy człowiek może dokonać rzeczy strasznych ale się broni przed tym i hamuje. Pomocnicy hitlera mieli wmówione że to co robiš jest dobre więc nie ma się czego bać.
To samo teraz. Przeledz nominacje na najwyższe stanowiska w armii, policji itp. po przejęciu władzy przez Busha.
|
|
|
dodajmy jeszcze ze za bushem stoi cała komercyjna maszyna to nie jest tylko jeden człowiek
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |