Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
w co tak naprawde wierzyc???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 45

Zastanawialiscie sie kiedys czy tak naprawde istnieja duchy, wampiry i inne zjawiska paranormalne?? Jako tako to dowodow namacalnych nie ma, ale niektorzy w to wierza.Ja juz dlugo interesuje sie takimi sprawami.Wiem zze nade mna sa jakie sily ktore czuwaja, ale nie weim co to jest. Procz tego spotkalam sie kiedys z... mozna "to" nazwac duchem. ciekawa jestem czy wy wierzycie w wyzsze sily- nie tylko w duchy. Ten swiat skrywa wiele tajemnic do ktorych dopuszczeni zostana tylko nieliczni. Na ile jest zdolny pojac ludzki umysl?? Mowia ze my ludzie wykorzystujemy mala czesc naszego mozgu. My tez mamy jakies sily do ktorych nie umiemy sie dostac. Najlepszym dowodem jest intuicja. Ludzie, ktorzy sa wrazliwi potrafia widziec wiecej... zeby poznac inne istoty nalezy pierw poznac samego siebie...

True, true... A tak poza tym, to kwestia wiedzy, a nie wiary.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Teraz swiat jest tak urzadzony, ze w coraz wiecej rzeczy kaza nam wierzyc !!! Jeszcze jak ja sie uczylam, to juz od piatej klasy szkoly podstawowej byly "katedry" do kazdego przedmiotu. Kazdy przedmiot byl popierany prawdziwymi doswiadczeniami. Kazda klasa byla przeznaczona dla innego przedmiotu. Kazda klasa byla wyposazona w labolatorium dla kazdego przedmiotu. Nauka byla bardzo gruntowna i bardzo wszechstronna. W liceum, ktore trwalo 4 lata, byly wszystkie nauki z ktorymi czlowiek mial stycznosc w zyciu. Samych nauk biologicznych bylo kilka : Anatomia, Nauka o czlowieku, Higiena, Biologia, Zoologia, Botanika, PW - czyli przysposobienie wojskowe, na ktorym uczylismy sie niesienia pierwszej pomocy medycznej potrzebujacym. Uczylismy sie bandazowania, stawiania baniek, opatrywania ran, robienia zastrzykow, sztucznego oddychania, usztywniania zlamanych konczyn itd. Lista jest dluga. Nie musielismy w nic wierzyc. Zawsze wszystko mozna bylo zbadac, zwazyc i przepatrzec pod mikroskopem. Nie bylo zadnego UFO. Nie bylo zadnych mysli o duchach i innych widziadlach. Nie bylo zadnych przepowiedni. Nie bylo nawet horoskopow. Nikt sie takim czyms nie zajmowal. Duzo czasu musielismy poswiecac na nauke, bo wymagania w szkole byly ogromne i mozna bylo w tej samej klasie siedziec nawet trzy lata, a pozniej sie szlo juz do szkoly specjalnej. W wolnych chwilach byl sport, wycieczki i zabawy taneczne. Zawsze w klasie bylo nas 45 osob i na przerwach rozmawialo sie o roznych rzeczach. Nigdy nie bylo tematow o jakis zjawiskach nadrzyrodonych i jakis paranormalnych. Czytam to forum od roku i zastanawiam sie, skad sie to wszystko bierze ????

Z HAARP? ;) Z postępu, z rozwoju, z tego co nieuniknione. Ludzie (przynajmniej niektórzy) nie chcš dalej żyć jak zwierzęta. Takich ludzi jest coraz więcej i nawet HAARP tego nie zatrzyma.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

a ja tam wole wierzyc w smerfy ackolwiek gumisie :D

Dariusz Wendolowski, jestem bardzo ciekawa, jakie zycie porownujesz do zycia zwierzat i dlaczego to robisz ??? Ja zdaje sobie sprawe z tego, ze wiele niewyjasnionych zjawisk kreuje HAARP, ale to trzeba tak nazywac i uswiadamiac ludziom istnienie materialnej broni, ktora ma niesamowite mozliwosci. Ja pierwszy raz o strasznych mozliwosciach techniki pomyslalam w 1963 roku. Byla wtedy bardzo mrozna zima i zaczela sie straszna burza z wyladowaniami. Moja mamusia i babcia nigdy nie spotkaly sie z szalejaca burza w srodku mroznej zimy. Wtedy po raz pierwszy pomyslalam, ze moze robi to czlowiek. Nigdy w zyciu nie szukalam cudow. Najpierw zawsze myslalam o mozliwosciach techniki i czlowieka. Ale tez nikt nie wychowywal mnie w swiecie fantazji. Wtedy wychowywani bylismy w swiecie nauki i to bylo najwazniejsze. Trzeba bardzo uwazac, bo juz tyle bajek wymyslil swiat i odwraca nasza uwage od spraw prawdziwych i istotnych !!!!

ciekawe z tš bużš

Goska Masz naprawdę poważny problem. Już dawno zatrzymałaœ się w rozwoju. Jak nie masz własnych doœwiadczeń, to poczytaj przynajmniej ksišżki. Coœ Ci wysłałem, a Ty stwierdziłaœ że to HAARP - ręce opadajš. Kiedyœ stwierdziłem, że ma przestać padać deszcz. Wyszedłem bez parasola i zwarta pokrywa chmur rozstšpiła się na boki wzdłuż drogi, którš szedłem. Tego typu przypadków jest znanych sporo, z tych starszych to np. rozstšpienie się morza Czerwonego - wystarczyło że grupa ludzi wierzyła w to, co robiła. Jeœli prawdziwy HAARP dał już sobie z Tobš spokój (nad Tobš nie trzeba już nawet pracować), to stworzysz sobie własnego HAARP-a lub Matrixa, który będzie Cię kontrolował. WeŸ się za siebie dziewczyno, bo Ÿle skończysz.

O mnie sie nie martw. Ja zdaje sobie sprawe, na czym stoje. Potrafie odrozniac przypadki od manipulacji. A wtedy kiedy nie jestem pewna przypadku, to mysle najpierw o manipulacji. To tak jak z tym przykladem. Poczytaj sobie : http://bellaciao.org/en/article.php3?id_article=7363

A wiesz co to jest synchronicznoœć zdarzeń?

Tak, czlowiek potrafi to zsynchronizowac !!!!

"Człowiek" potrafi, ale w bardzo znikomym stopniu. A kto jest "nad" człowiekami?

Nie zawracaj Wisly kijem !!!

No właœnie w co? Jest jak z wszystkim. Jedni tłumaczš to działaniem ludzi inni działaniem boga, czy ufoli. I Jak z wszystkim sš osoby o skrajnych poglšdach. Goœka ma skrajne poglšdy, wszystko zwala na harpa, ktoœ inny wszystko zwali na ufoli, następny powie że to bóg, duch, szatan itp. A ci co nie sš skrajni wierzš troche tym troche innym, dodadzš coœ od siebie, a tak naprawde to nikt nic nie wie, można sobie wierzyć. Ja ostatnio doznałem objawienia i z ateisty przemieniam się w osobę wierzšcš. I to wam polecam, wiarę w boga. Po co wierzyć w harpa czy ufo??? Jak jest to jest i już. Co wam daje to że wierzycie w harpy, ufo, nadprzyrodzone moce? - nic, zamiast pracować, dokształcać się i dbać o lepsze jutro rozlewacie czas na rozmyœlania o czymœ co jest bezwartoœciowe. Powiecie, a co jezeli to harp (ufo, czy co tam chcecie) istnieje naprawdę a nie ma boga? Nic. To nic nie zmienia, bo jak nie ma boga to wszystko jest bez sensu, a jak jest bóg to on nas uratuje przed wszystkim innym. PS. Dariuszu W. może zrobimy zakład? Dam ci 100 prób na to żebyœ powstrzymał deszcz, lub co tam wolisz. Jak ci się uda to mogę zostać nawet twoim niewolnikiem - œmiało się zrzeknę wszystkich praw do samoustanowiania o swoim losie. Jesteœ albo œmieszny, albo poważnie bluŸnisz - bóg to oceni bo on wie co myœlisz i w jakim celu piszesz takie rzeczy. Zaden człowiek nie może czynić cudów, wielu by chciało żeby tak było, ale nie jest.

Szuineg skoro tak wierzysz w Boga, to czemu mówisz Dariuszowi, że bluŸni? Przecież Jezus sam powiedział, ze możemy czynić nawet większe cuda niż on sam. A Jezus jednym skinieniem uciszył sztorm. Szuineg nie pytaj po co wierzyć w to po co w tamto. Ludzie muszš wierzyć, aby coœ osišgnšć, kiedy coœ nie ma stworzonych naukowych podstaw najpierw jest wiara. Ludzie wierzyli, że mogš latać jak ptaki i latajš. Wiara to podstawa. Oczywiœcie wiarzenia mogš być złudne. Np. ludzie wierzš w ufo, ponieważ nauka nie jest w stanie udowodnić co to jest a czym nie jest. Ludzie wierzš w istnienie pozaziemskich istot, bo nauka nie udowodniła ich nieistnienia. Kiedyœ ludzie wierzyli, że Ziemia jest płaska. Więc czasem trzeba uważać w co się wierzy, jednak nie należy winić za to ludzi, jest to poprostu brak wiedzy. Wtedy wiara przejawia się w wiem. Czysta konfrontacja wiary z faktami przynosi skutek zmiany swojego poglšdu. Czasem jednak zostaje wiara, bo naukowe wyjaœnienie może być mało przekonujšce, lub nacišgane, co często można zobaczyć przy starciu ufo z naukš. nara

Chodziło mi o Wiarę przez duże W. A cuda może czynić tylko bóg, jezus nie był bogiem i to nie on robił cuda (o ile jakieœ były). Jedyna wiara jakš zakładam poza tym to wiara w ludzi, choć wielu na to nie zasługuje to trzeba w nich wierzyć. Pojęcie wiary jest tak szerokie że cięzko się z tobš nie zgodzić, lecz ja bym wolał okreœlenie dšżenia do celu w wypadku pruby zrobienia czegoœ przez ludzi.

Po cholerę tak polaryzujecie? Im bardziej œwiat będzie spolaryzowany, tym większa katastrofa będzie potrzebna. Czarne czy białe, wszyscy majš rację, ale czyja racja większa, szare. Jest HAARP, jest UFO (nie jedno), jest Bóg (i w nim jest wszystko), sš człowieki, sš dusze (wcielone w ludzi, w "obcych", w ludzioobcych, i nie wcielone), sš anioły (stróże, odzyskiwacze i przewodnicy duchowi), sš demony (nieszczęœliwe byty), jest œwiat, jest wszechœwiat, sš wszechœwiaty. Z tym deszczem to było tak, że po prostu wiedziałem, że przestanie padać (zrobiłem dobry uczynek, bo wycišgnšłem wujka na spacer, bo siedział w domu i narzekał). Powiedziałem: "idziemy, nie będzie padało", a wujek: "ale parasol", ja: "nie bierzemy parasola". Ten co będzie chciał dla siebie, nigdy nie pokona tego co będzie chciał dla innych. szuineg, jak musisz mieć jakiegoœ pana, to go sobie poszukaj.

5. MOJŻESZA 10:12 -21 br: A teraz, Izraelu, czegóż domaga się od ciebie Jahwe, twój Bóg, jak nie tego tylko, żebyœ się lękał Jahwe, twojego Boga, chodzšc wszystkimi Jego drogami, kochajšc Jahwe, twojego Boga, służšc Mu z całego serca i z całej duszy, zachowujšc przykazania Jahwe i Jego prawa, które ci dziœ ogłosiłem, majšc na względzie twoje szczęœcie. Oto do Jahwe, twojego Boga, należš niebiosa i niebiosa niebios, ziemia i wszystko, co się na niej znajduje. To tylko do twoich ojców zbliżył się Jahwe, aby im okazać swojš miłoœć, a spoœród ich potomków was wybrał spomiędzy wszystkich narodów, tak jak to dziœ widzicie, Poddajcie tedy obrzezaniu wasze serca i niech już nie będš takie twarde wasze karki. Bo Jahwe, wasz Bóg, jest Bogiem ponad bogami i Panem ponad panami. Jest to Bóg wielki, potężny i straszny. Nie ma On względu na nikogo i nie godzi się na przyjmowanie różnych podarków [jako przekupstwo]. Jest sprawiedliwy dla sieroty i wdowy, okazuje miłoœć obcemu, dajšc mu pokarm i odzienie. Kochajcie obcych, bo sami byliœcie kiedyœ obcymi w ziemi egipskiej. Izajasz 56: 2 - 8 Oto, co mówi Pan: Zachowujcie Prawo, przestrzegajcie sprawiedliwoœci, bo nadchodzi już moje zbawienie, a moja sprawiedliwoœć wkrótce się objawi. Szczęœliwy człowiek, który tak postępuje i usilnie stara się obchodzić szabat, nigdy go nie bezczeszczšc i strzegšc się wszelkiego złego. A cudzoziemiec, który przyłšczył się do Pana, niech przestanie wreszcie mówić, że Pan zapewne usunie go ze swej społecznoœci. Niech przestanie też powtarzać rzezaniec, że jest jak uschłe drzewo.Oto bowiem, co mówi Pan: Rzezańcom, którzy przestrzegajš szabatu, gotowi sš czynić to, co Mnie się podoba, i wierni sš mojemu przymierzu, każę w moim domu, wewnštrz moich murów postawić pomnik, imię im dam takie, jak moim synom i córkom, imię wiecznotrwałe, takie, które nigdy im nie będzie odjęte. Cudzoziemców zaœ, którzy przyłšczyli się do Pana, żeby Mu służyć, okazywać miłoœć imieniu Pana i być na Jego służbie, przestrzegać szabatów, nie bezczeszczšc ich, i stać wiernie przy moim przymierzu, tych wszystkich zaprowadzę na mojš Górę Œwiętš i sprawię, że będš się radować w domu modlitwy. Ich całopalenia i ofiary będš przyjmowane na moim ołtarzu, bo dom mój będzie się nazywał domem modlitwy dla wszystkich narodów. / ale nie wszystkich religii / Micheasz 6:8 Oto, co zawyrokował Pan, który gromadzi wszystkich rozproszonych Izraela: Także innych przyłšczę do tych, którzy już zostali zgromadzeni. Pouczono cię, człowiecze, o tym, co jest dobre, i wiesz, czego Pan oczekuje od ciebie: masz żyć uczciwie i być pobożnym, i czuć się pokornym przed obliczem Boga Ja natomiast będę wypatrywał Pana, będę oczekiwał na Boga mojego zbawcę i wiem, że Bóg mnie wysłucha. Micheasz 7:7 - 13 i 15 - 20 Nie ciesz się, nieprzyjaciółko, z nieszczęœcia mojego. Jeœli nawet upadnę, to znów się podniosę, jeżeli nawet w ciemnoœciach siedzę, Pan będzie kiedyœ mš œwiatłoœciš. Zniosę wszystkie doœwiadczenia od Pana ponieważ przeciwko Niemu zgrzeszyłam. Ale Pan sprawę mojš rozpatrzy i w końcu przyzna mi rację. A kiedy tylko wprowadzi mnie do œwiatłoœci, ujrzę zaraz sprawiedliwoœć Jego. Moja nieprzyjaciółka również to zobaczy i cała okryje się hańbš, ona, która mi kiedyœ mówiła: A gdzież jest ten twój Pan Bóg? Moje zaœ oczy widzšc jš będš się odwracać, bo będzie leżeć jak uliczne błoto. W dniu odbudowania twoich murów, w dniu tym poszerzš się także twe granice I znów, tak jak kiedy wychodziłeœ z Egiptu, ukażę ci znaki niezwykłe.Patrzšc na to narody będš zaskoczone ich tak ogromnš potęgš. Ręce kłaœć sobie będš na ustach, a ich uszy przestanš być głuche.Jak węże czołgać się będš po ziemi albo jak inne ziemskie dzikie płazy. I drżšc wychodzić będš ze swoich kryjówek, i trzšœć się będš z bojaŸni przed Tobš. Gdzie jest Bóg, co jak Ty zgładzi niegodziwoœci i odpuszcza grzechy tym wszystkim, którzy sš Resztš dziedzictwa Jego. Gdzie Ten, który nie trwa w swej zapalczywoœci, lecz cieszy cię, kiedy może okazywać miłosierdzie.On zwróci się ku nam i ulituje się nad nami, i zmaże wszystkie nasze winy. W głębokoœci morskie wrzuci wszystkie przewinienia nasze.Racz wiernoœć okazać słudze Jakubowi, Abrahamowi zaœ życzliwoœć Twojš, tak jak to przyrzekłeœ naszym ojcom od dni najdawniejszych. Księga Tobiasza 13:1 - 6 i 14 - 18 Rzekł [Tobiasz starszy]: Niech będzie uwielbiony Bóg, który żyje na wieki, a Jego królowanie trwa po wszystkie czasy On bowiem karze, ale i przebacza, On stršca w otchłanie piekielne, ale i wyprowadza z najgorszej zagłady i nikt nie zdoła się uchronić przed Jego rękš. Wysławiajcie Go wobec wszystkich narodów wy, Izraela synowie! Bo jeœli was rozproszył między narodami, to tam właœnie okazał wam wielkoœć swojš. Wywyższajcie Go ponad wszystko, co żyje, bo On jest naszym i Panem, i Bogiem. On jest naszym Ojcem i Bogiem na wieki. Jeœli was ukarał za nieprawoœci wasze, to znów wam miłosierdzie okaże, zgromadzi was spoœród wszystkich narodów, wœród których byliœcie rozproszeni. A kiedy nawrócicie się do Niego całym sercem i całš duszš waszš, aby wobec Niego w prawdzie postępować, to i On ku wam się zwróci i nie będzie krył przed wami swojego oblicza. Pamiętajcie więc o tym, co wam uczynił, i za wszystko głoœno Mu dziękujcie. Wysławiajcie Pana sprawiedliwoœci i wychwalajcie Króla wszystkich wieków. A ja wysławiam Go na ziemi mego wygnania, grzesznikom mówię o Jego wielkoœci i mocy. Grzesznicy, wróćcie do Niego i postępujcie przed Nim sprawiedliwie, to, być może, okaże wam swš łaskawoœć i znów zlituje się nad wami. A ja wysławiam mego Boga, dusza moja raduje się w Królu Niebieskich Przestw Niech na ustach wszystkich będzie Jego wielkoœć, niech Go wychwala Jerozolima. I Jeruzalem, miasto œwięte, ukarał cię Bóg za dzieła ršk synów twoich, lecz ulituje się nad synami prawych. Wysławiaj jak należy Pana i wychwalaj króla wieków, by odbudowano twš œwištynię z radoœciš; by szczęœcia doznali w tobie wszyscy wygnańcy, by [Pan] miłował w tobie nieszczęœliwych przez wszystkie pokolenia na wieki.I œwiatłoœć prawdziwa rozbłyœnie aż po krańce ziemi. Z daleka przybędš rozliczne ludy, przybędš ze wszystkich odległych krańców ziemi, aby być blisko imienia Pańskiego. I przyniosš w swych rękach dary dla Króla Niebieskich Przestworzy. W tobie radować się będš przyszłe pokolenia, a imię Wybranej trwać będzie na wieki. Przeklęci niech będš, którzy by ci bluŸnili, niech będzie przeklęty, kto chciałby cię zniszczyć, mury twoje zburzyć albo wieże zniszczyć, lub twoje domy spalić. Błogosławiony niech będzie ten, kto zechce cię odbudować. Będziesz się tedy odbudowywać i radować z powodu twych synów sprawiedliwie żyjšcych, bo znowu zgromadzš się wszyscy, by błogosławić Pana waszych czasów. Szczęœliwi ci, co cię miłujš i cieszš się z twego pokoju. Szczęœliwi ci, co się smucš z powodu ucisków twoich. Oni kiedyœ uradujš się w tobie i oglšdać będš twojš przyszłš chwałę. Uwielbiaj, duszo moja, Pana, potężnego króa, bo znów będzie odbudowana Jerozolima i dom Jego już po wszystkie czasy. Szczęœliwi będš ci, co zostanš z mego pokolenia bo ujrzš twojš chwałę i sławić będš Króla Niebios. Bramy Jerozolimy znowu odbudujš z szafiru i ze szmaragdu i wszystkie twoje mury z kosztownych kamieni. Wieże Jerozolimy wzniosš ze złota i wały ochronne ze szczerego kruszcu. Ulice Jerozolimy będš wyłożone rubinami i kamieniami z Ofiru, w bramach Jerozolimy będš œpiewać radoœnie, we wszystkich domach wołać będš: Alleluja! Błogosławiony niech będzie Bóg Izraela! I wielbić będš w tobie œwięte imię po wszystkie wieki wieków! : Księga Tobiasza 14:4 - 8 Tuż przed œmierciš zawołał do siebie swojego syna, Tobiasza, i udzielił mu takich oto wskazań: Synu mój, zabierz swoje dzieci i uchodŸ stšd do Medii, bo ja jestem przekonany, że spełni się to wszystko, co Bóg przez proroka Nahuma powiedział o Niniwie. Wypełni się wszystko, sprawdzi się to, co prorocy izraelscy wysłani przez Boga przepowiadali przeciwko Asyrii i Niniwie; nie zostanie pominięte żadne ich słowo. Wszystko się spełni w swoim czasie. O wiele bezpieczniej będzie w Medii niż w Asyrii i Babilonii. Ja wiem, jestem przekonany, że spełni się wszystko, co Bóg przepowiedział; żadne słowo z Jego proroctw nie pozostanie niespełnione. Bracia nasi mieszkajšcy na ziemi izraelskiej wszyscy zostanš spisani i wywiezieni daleko ze swej pięknej ojczyzny. Cały Izrael zamieni się w pustynię. Pustyniš będzie także Samaria i Jerozolima. Dom Boży będzie spustoszony i przez jakiœ czas będzie pozostawał spalony. A potem Bóg znów okaże swoje miłosierdzie i sprowadzi wszystkich na ziemie izraelskie. Zostanie odbudowany Jego dom, ale nie będzie już tak piękny jak pierwszy: trzeba będzie poczekać, aż nadejdzie czas właœciwy. A kiedy już wszyscy powrócš z wygnania, odbudujš Jerozolimę w całym blasku jej wspaniałoœci, zostanie też odbudowany [w Jerozolimie] dom Boży, tak jak to zapowiedzieli prorocy izraelscy. I nawrócš się wszystkie narody œwiata, i będš żyć w bojaŸni Bożej i w prawdzie. Wszyscy odwrócš się od bogów fałszywych i od tych, którzy sprowadzili ich kiedyœ na bezdroża. I będš wielbić Boga przez wszystkie wieki, żyjšc sprawiedliwie. A wszyscy Izraelici, którzy ocalejš aż do dni tamtych, będš wspominać Boga ze szczeroœciš prawdziwš. Będš się gromadzić w Jerozolimie, żyjšc od tego czasu w pokoju na ziemi Abrahama, która stanie się ich własnoœciš na zawsze. I będš się radować wszyscy, którzy dopuszczajš się grzechów i nieprawoœci. A teraz, dzieci moje, nakazuję wam, żebyœcie służyli Bogu w prawdzie i czynili zawsze to, co Jemu się podoba. Nakażcie dzieciom waszym, by strzegły sprawiedliwoœci i jałmużnš wspierały ubogich. Niech zawsze pamiętajš o Bogu; niech wysławiajš nieustannie Jego imię w prawdzie i ze wszystkich sił swoich. / Ksiega Tobiasza jest ksiegš " wtórokanonicznš pisanš w diasporze" i zawiera doskonale streszczone Przesłanie Boże wzgledem Izraela i reszty œwiata,w które wierzyli i wierza Izraelici aż po dziœ dzień, albowiem Bóg Jahwe nie dał żadnej " eraty ani suplementu " nigdzie i nikomu" Spróbuj utożsamić Mesjasza Izraela oraz Jego zadanie z wersjš Pism Greckich zwanych Nowym Test. oraz Jezusem z Nazaretu. Idea " grzechu Adamowego i cała opcja zbawcza jest skompilowana z wyrwanych z kontekstu wersetów Tory i reszty Ksišg Prorockich. Bóg Izraela nie Jest Bogiem Trójcy. Sprostuj mnie jeżeli błšdzę i wykaż że nie piszę prawdy. - napisz oremet@ wp.pl. Jeremiasz

Szuineg nie zapominaj, że stworzeni jesteœmy na podobiństwo Boga, czyli jakby na to nie patrzyć cuda czynić też możemy.

O cholera, jacyœ Jehowi nam się trafili, to jakaœ plaga. Doro... i Jeremiasz to jedna banda. A może by tak zaspamować im skrzynkę?

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 45
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.