Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Pomoc psychiaty, psychologa
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 33

Ilu z Was korzystało w życiu z pomocy psychiatry bšdŸ psychologa? Przyznjacie się proszę :P Nawet jeœli niktnie korzystał to przeglšdajšc tematy można dojœć do wniosku, że co najmniej 90% z Was pwinna zajrzeć albo do jednego albo do drugiego... Pax :-) [%sig%]

Lot nad kukułczym gniazdem 2 Uwaga na Brata on jest chyba Rydzuniem przewielebnego 90 % ludzi jego zdaniem to lekko walnieci a 10 % normal ale jaja Ty Bracie to musiałeœ sie kochać w młodoœci w starych kobietach i coœ Ci pozostało z onanizmu wirtualnożyczeniowego Walnij sobie kapucyna tylko ršczki umyj bo znowu Ci się klawiatura poskleja. Wasz Pionir

Po to sš takie fora, aby weryfikować co jest zmyœlonš głupotš a co nie. Niestety czasem sš takie zjawiska, że ani psychiatra, albo psycholog nie sš w stanie tego wytłumaczyć. Załóżmy, że ktoœ ma autentyczny dar jasnowidzenia i idzie do psychologa, że coœ z nim nie tak bo ma zwidy, więc diagnoza-> schiza :D Chociaż musze przyznać, że wiele tematów rzucanych na to forum jest conajmniej nieprzemyœlanych. To znaczy ktoœ coœ tam wyczytał i odrazu rzuca na forum, że koniec œwiata nastšpi jutro i jest œwięcie o tym przekonany. Niektórzy przejawiajš wręcz objawy schizofremi tzn. majš uczucie ciagłej obserwacji przez coœ, lub kogoœ uczucie że jest się kontrolowanym przez niewidzialnš siłę, że zawišzany jest jakiœ spisek wokół tej osoby. Wierzcie mi lub nie ale to jest objaw schizofremi.

a Ty Bracie korzystales??? przyznaj sie pierwszy

Ja kożystałem. Takiego jednego upoœledzonego...Nawet chyba był na tym forum. Jak on miał? Pan psycholog czy coœ...Stwierdził że jeœli się podpisze pod jego postem to znaczy że jestem głupi i sie podpisałem...kilka razy. [%sig%]

http://joemonster.org/i/t/mkm.gif popieram wyckret'a ! Ja rowniez zrobilem to samo, ba kilkakrotnie, jak widac jestem recydywista, lub terapia nie daje oczekiwanych rezultatow... A tak nawiasem mowiac i piszac, to co Ci bracie od....chromolilo ? Dlaczego wlasnie Ty poczynasz obrazac swych bliznich ? pozdro [%sig%]

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

http://republika.pl/_d/404.gif [%sig%]

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

atak na brata he he! mysle ze pytanie nie nalezy do najgorszych jesli chodzi o te forum, ja osobiscie nigdy sie nie leczylem ale ciekaw jestem jak takie leczenie wyglada. kto sie leczyl? ha ha pytanie troche jakby nie na miejscu. zle napisane.

Bracie! Czyz nie wiesz, ze normę ustala wiekszoœc? Wiec normš na Forum jest to, co pisze większoœć! :) Co do Twojego pytania..... hm.... nie wiem, jak odpowiedzieć. Uczyłem sie psychologii, wiec mialem kontakt z psychologami i psychiatrami. Wypełniałem tez dziesištki testów i bralem udzial w terapiach......A, ze to na pewno w jakiœ sposób na mnie wpłynęło, wiec mogę napisać, ze nie, nie szukalem pomocy, ale jš otrzymalem..... :):):)

Ja nie korzystałem, ale według ogólnie przyjętych zasad powinienem i to już 10 lat temu. Ale ja kocham swojš shizofremię, teraz jest troszeczkę gorzej bo pojawiły się głosy, wiem że następnym stadium będš zwidy i chyba muszę już się zgłosić do specjalisty. Tyle że moje shizy mi nie pozwalajš, bo leczenie wišże się z braniem lekarstw, a uważam że leczenie psychiki lekami jest jak leczenie złamań kończyn amputacjš. Psyche trzeba naprostować, ja prubuje od tych 10 lat robić to sam i jakoœ cišgne dalej, lecz mam takie okresy że budze się i stwierdzam że to co nawywijałem przez ostatnie pare dni to był prawdziwy œwiat i teraz będš konsekwencje. Lecz ponoszę je, w sšdach dalej mówię że się nigdy psychcznie nie leczyłem, oni nie próbujš sprawdzać czy jestem normalny i jazda dalej. Boję się tylko tego że kiedyœ na "filmie" (to taki okres w którym jestem przekonany że wszystko dookoła to iluzja i robię bardzo głupie rzeczy) zrobię coœ czego już nie odkręce, lub ktoœ przezemnie zginie. Ale wiem też że nigdy w życiu nie wezmę żadnego leku "na głowę" i wizyta u psychiatry mogłaby się skończyć dozywotnim wariatkowem więc nie ryzykuję.

apropo tego pytania brata to większoœć poprostu się wstydzi iœć do psychiatry no bo(co ludzie powiedzš).ludzie!przeciesz to nie wstyd.a ci co się œmiejš z tych co majš wizyty u psychiatrów/psychologów.to porombańce

Kiedyœ nie spałem ponad 24h, a energii miałem full i nie mogłem spać (nigdy nie brałem żadnych "wspomagaczy"). Poszedłem do apteki nocnej po coœ na sen, ale sprzedawca się mnie przestraszył i powiedział że coœ mocniejszego dostanę tylko w szpitalu. Poszedłem więc do szpitala psychiatrycznego (majš tam nocne dyżury), spisali mnie z dowodu i dostałem jakšœ różowš pastylkę, wróciłem do domu i poszedłem spać. Spoko.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

myœlimy że ten œwiat jkest tak pojebany że karzdy może zeœwirować i niema sie co dziwićm jeœli ktoœ ma problemy z psychš

Pomoc psychiaty, psychologa na pewno przyda się mim'owi. - - | \__/

Czekałem jak długo wypełzniesz z pod swojej skrytej maski Ufito i doczekałem się , atakujesz i to tak subtelnie Więc twoje kochanie Boga ma się tak jak Radio Maryja do Tańca egzotycznego w Peru Mozesz na tym Forum prawić swoje bzdety o miłoœci ale narybkowi mocherowych beretów . Gdyby Jezus się powtórne narodził sam byœ z niego szydził i gwożdzie podawał Tani cwaniaczku . Wpełznij pod kamień z pod którego wypełzłeœ bo ci ktoœ rozdepcze .

mgr psychiatra, (mgr?) psychoterapeuta,psycholog,docent psychiatra,doktor psychiatrii, profesor psychiatra/psychoterapeuta. Pomniejszych nie pamietam zjadam na sniadanie....zreszta jak ich wszstkich!!!!!!!!;)) TYLKO PRAWDA I WOLNOSC!!!!!!!

Rozplewilo sie tych psychiatrow i psychologow co nie miara. To chyba wlasnie dzieki technologii oddzialowujacej na czlowieka. W latach 50-tych komuna wtracala ludzi do szpitali psychiatrycznych. Kazdy kto byl nieporawny politycznie musial sie z tym liczyc, ze moze byc leczony pradem. W przychodniach czy w szpitalach psychiatrow czy jakis psychologow nie bylo. Od kiedy na szeroka skale zaczeto stosowac w krajach anglosaskich technologie do kontroli umyslu, to powstala cala masa placowek psychiatrycznych. Rozwinieto przemysl farmaceutyczny i zaczeto na tym zarabiac gigantyczne pieniadze. To wszystko bylo juz w pelnym rozkwicie kiedy 1981 roku wyjechalam z Polski. W Polsce byla jeszcze wtedy zupelna cisza na ten temt. Nikt jakos nie potrzebowal chodzic do psychiatry i takich uslug poza szpitalem psychiatrycznym nie bylo. W Australii wiekszosc chorob jest najpierw konsultowana z psychiatra. Bardzo duzo ludzi majacych jakies dolegliwosci fizyczne jest kierowana do leczenia psychiatrycznego. Moja znajoma dostala dusznosci i juz dwa lata podaja jej leki psychotropowe i raz w miesiacu ma wizyte u psychiatry. Prywatni psychiatrzy raczej nie maja szans sie utrzymac, ale jest masa rzadowych przychodni i szpitali. Pracuja pelna para. Za leki przepisane w tych przychodniach czy szpitalach placi rzad australijski. HAARP moze spokojnie dzialac i dawac zarabiac calemu przemyslowi medycznemu. Sam jest przeciez utrzymywany z podatkow rzadowych, a moze nawet z podatkow VAT, ktore placa wszystkie panstwa amerykanskiej demokracji. Nikt przeciez jakos z podatku VAT sie nie rozlicza, a nazwa taka zwiazana z pradem.

Dobry "prywatny" psychiatra bierze za wizyte od 60 do 200 zl. Wystarczy , ze otworzy gabinet dwa razy w tygodniu na 3-4 godziny , przyjmujac jednorazowo do okolo 10 klientow. Za 3 godziny wytezonej umyslowo pracy:P polegajacej na sluchaniu ludzi i nastepnie wypisaniu recepty , moze zarobic 500 zloty:), czyli tyle - ile szary burek za miesiac zapierdalania z nadgodziniami, sobotami po magazynie biedronki.

Placebo! To nie tak.....Powiedzenie mówi, ze dobry psycholog jest smutny i samotny.... Cos w tym jest.... Nawet jeœli jesteœ przygotowany do tego zawodu, to - uwierz mi - słuchanie, i nie tylko słuchanie, ludzi nawet przez dwa dni w tygodniu, uderza tez w psychike lekarza. Sesja trwa od 45 min do 1,5 godziny... Jesli dochodzi do terapii, to np u psychoanalityka trwać moze ona nawet 2 lata. U behawiorysty jest to kilka spotkań, ale za to sš bardzo intensywne..... Poza tym dobry psycholog nie wypisuje lekarstw. Robia to raczej psychiatrzy, ale oni pracujš głównie w szpitalach.... Jest to naprawde niebezpieczna i męczšca praca. I mniej opłacalna, niz praca barmana, który tez musi wysłuchiwac zwierzen róznych gostków..... Pozdrawiam:)

Pisalem wylacznie o psychiatrach. Sesja trwa od 10 do 60 minut. Przy czym istnieje zaleznosc (nie wiem na ile powszechna) im drozsza wizyta tym mniej czasu na wyrzucanie swoich smutow.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 33
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.