| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Kanibalizm | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 100 |
|
Zakładam kolejny głupi temat;)
Widziałem pare filmików i musze przyznać, że jestem trochu wstrzšnięty takim obrotem sprawy. Dla mnie to bestialstwo mieć takš kulturę, poglšdy i sumienie by zjadać ludzkie mięso. Gdzie tam w dziczy sš plemiona, które to praktykujš i to jest najgorsze. Ciekawe ile ludzi już zostało zjedzonych. Sorki, temat trchu brutalny, ale ciekawy (jak dla mnie).
"Cannibal Holocaust" Ten film mnie dobil. Szczególnie 'kamieniowanie' ciężarnej czy akcja na poczštku moviesa.
Pozdro
|
|
|
A co to za różnica z kogo jest to mięso? Mięso jest mięso, byle właciciel był martwy przed zjedzeniem. Dzikie plemiona praktykujš takie żeczy ze względu na wiare że zjadajšc wroga przechwytujesz jego enrgie - wiec bzdura w sumie.
Ale w sytuacji bez wyjcia, jak ten najsłabszy by już zmarł (albo jak by były jakie trupy) to czemu nie, smacznego.
|
|
|
No, to jest bardzo brutalne. Ale ja jaki czas temu słyszałam ( nie pamiętam gdzie ), że syn jadł mięso matki, które smażył na patelni i potem je sprzedawał. Nie wiem ile w tym prawdy ale chodziły takie słuchy. A co do tych filmów to okropne jest jak, bodajże w "Czerwonym smoku"- otwierajš głowę Hanibbalowi Lekterowi, żucajš mózg na patelnie i go tym karmiš. FUJJJJJJ ! ! ! ! ! ! !
|
|
|
Do: Haghi (82.160.97.---)
Chyba masz racje, to jest rzeczywiscie kolejny głupi temat;)
- Chociaz jest to tak jak wyzej, nie stanowi to faktu, ze glupie tematy moga byc tematami interesujacymi. To, ze temat jest glupi, nie oznacza, ze nie jest on interesujacy, dlatego pomimo, ze uwazam go za glupi, bede tu cos czasami zbieral glos, bowiem uznaje, ze jest to temat niezmiernie bulwersujacy, interesujacy, niezglebiony i temat niejako, ze tabu, bowiem spoleczenstwo czesto woli go nie poruszac, lub co gorsza potepic i osadzic bez dania i zapewnienia mozliwosci obrony.
Kanibalizm. Jedzenie miedsa, czy spozywanie osobnikow wlasnego gatunku, jest traktowane `poprzez sama nature (NATURA) jako calkiem NATURAlne.
Czy my, jako przedstawiciele jednej tylko i znikomej czesci NATURY , mozemy miec racje, lub jeje nie miec, to zalezy od naszego znikomego punktu odniesienia w stosunku do NATURY.
To czy jest to okrutne, zbnedne i potowrne, zalezy w duzej mierze od naszego (czesto wypaczonego) spojrzenia na sprawe. Nie bronie tutaj kanibalizmu, ludozercow czy okrucienstwa kamieniowania ludzie, lecz pragtne przeciwstawnie pokazac Wam, to co szokuje i bulwersuje znanych mi "dzikich".
Za oikrutne sa uwazane przez dzikich, wojny, glod, niesprawiedliwosc, choroby, a przedewszystkim zly `podzial spoleczny i podzial bogactw, oraz calkowicie sprzeczny ze WSZELKIMI PRAWAMI NATURY, okrutny sam w sobie pomysl zabijajacego postepu i zaklamanej cywilizacji. Dzikiej cywiolizacji, ktora pozera istnienia ludzkie. Gdzie ludzie ludzi zabijaja, nawet nie po to by sire pozywic, lecz dla zabawy, badz sobie znanych interesow, ktore sa czesto wbrew NATURZE !
Moc pozdrowien dla wszystkich forumowiczow, i serdecznie zaptraszam na kolacje. Bedzie nam towarzyszyl dr. Hannibal Lecter.
[%sig%]
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
A !
Pragne dodac, ze jest taka religia, wyznanie czy cos tam takiego, gdzie wierni spozywaja cialo swego Boga, czy Zbawiciela i zparawiaja sie jego krwia...
Ponoc wierza, ze to symbolizuje jednosc z owym Bogiem i zwa to Komunia Swieta, a nawet odprawiaja specjalne obrzedy w ktorych centralnym punktem jest wspominanie takiego obrzedku i dzielenie sie cialem, nazwya sie to Msza Swieta, a sam rytual jest zwany Eucharystia...
[%sig%]
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
Romek: kolacja była pyszna ! ! ! Szkoda tylko że Hannibal zrobił nam potrawkę z mózgu mojego brata, koleżanki brata, jego kolegi znajomego córki.
|
|
|
Fuj, obrzydliwoć. Ale faktycznie, patrzymy ze swojego punktu widzenia. Być może dla innych ludzi, bšd zwierzšt to jerst normalne i 'zaaranżowane' przez samš naturę :)
Haghi, to jerst tylko film. Kanibale niekoniecznie muszš kamieniować ciężarne. Czytałam, że oni jedzš po prostu zmarłych. Nie zabijajš, tylko czekajš na mierć.\
Pozdfoofka
|
|
|
padlinozercy? Film filmem, ale niewyklauczajmy, ze takie akcje maja miejsce
|
|
|
Jasne, że mogš mieć miejsce. Ale to już jest inna kultura, inna mentalnoć, inna tradycja... To dla nich mormalne, jak dla nas jedzenie chleba. BNo jasne, że mogš być anomalie, ale nmylę, że to wszystko działa na jakich tam zasadach :)
|
|
|
Romek
Zgadza się, jest to pojęcie tzw. "Boga ofiarnego". Brał na siebie wszystkie winy danej społecznoci, a następnie go zabijano (lub wydawano okupantom). Tak rozwišzywano problem winy i kary.
Sprytne i niedorzeczne.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Kamieniowanie ciezarnych nie jest zgodne z nasza etyka, punktem moralnym i cala masa norm spolecznych. A jak wyglada sprawa bombardowania szpitali gdzie wlasnie jest masa ciezarnych ? Bywaja tam takze ludzie chorzy, dzieci, starcy, ranni, oraz wszyscy ci, ktorzy pragna im pomagac...
Spozywanie zabitego/zabitej jest dla nas okropnoscia. A codzienna smierc tysiecy ludzi z powodu glodu wlasnie, jakos nas nie oburza. Jestesmy w stanie zaglodzic czy za jednym zamachem skazac na smierc tysiace ciezarnych i malych dzieci w imie jakichs tam malo zrozumianych interesow, a bulwersuje nas fikcja filmu fabularnego...
Do: Dariusz Wendołowski (---.wieziennictwo.gov.pl)
Bog - koziol ofiarny. Taaak. Taka juz ich semicka kultura, ze wyganiali kozla za wies. Najpierw obarczali go wszystkimi winami i grzechami a nastepnie precz ! Na pustynie, czy jak w przypadku tym blizej nam znanym w rece okupanta. No ale nie ma chyba innego podobnego wyznania, gdzie rozkoszujemy sie krwia i cialem naszego BOGA.
Padlinozercami jestesmy niemalze wszyscy. Spozywamy mieso naszych braci i sostr (zwierzeta) oraz cialo naszych braci i siostr (rosliny) a takze dla osob ktorym smakuje makaron, piernik czy chocby chleb: ciasto zawiera jajka, czyli nie narodzone jeszcze nasze siostry badz braci.
pozdrowienia
[%sig%]
|
|
|
Romek
Z tymi jajkami to przesada.
Kura mojš "siostrš"?
Ze ssakami to inna sprawa.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Moze przesadzilem, ale to raczej aby przerysowac wlasnie niektore tendencje wegetarianizmu extremistycznego. Gdybysmy szli tym tokiem myslenia, to woda posiada mase zywych organizmow a i powietrze jest zapelnione mikroskopijnymi zwierzaczkami. Nie wspomne juz o bakteriach, wirusach itp.
Niech zyja nasze siostry kury ! I bracia kroliki oraz kuzyni owady !!!
usciski
[%sig%]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Co to za sztuka zszamać ludzika. Czytałem fajny wywiad z kolesiem który stara się zjeć wszystko co zjadliwe. No i spróbował już min. jaszczurki, owady i łożysko z własnej żony po porodzie dziecka. fajnie?
|
|
|
znalazłem artykół, ale niestety gazeta już go umieciła w płatnym archiwum. Ale kole jest niezły.
http://serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2730376.html
|
|
|
Podbijam dalej. Stronka tego kolesia http://www.luczaj.com/
On powinien was przygotowac do stawienia czoła zagładzie :D
|
|
|
|
|
|
Bosche ale zdjecia. Nie no, faktycznie wypadam im zyczyc smacznego
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 100 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |