| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| OOBE | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 253 |
|
Dużo słyszałam o OOBE. Byłam na pewnej stronie, na której jest napisane dokładnie, jak to zrobić. Próbowałam i ćwiczyłam przez kilka nocy, ale nawet nie mogę osišgnšć tego podstawowego stanu. Może jest to kwestia tego, że nie mogę dokładnie oczycić umysłu? Proszę o pomoc osoby, które wiedzš co robić lub już to przeżyły. Mam jeszcze kilka pytań: podobno można podróżować po innych miejscach, ale jak wrócić? Czy można tylko myleć wtedy o tym, żeby się obudzić? Nie chciałabym pozostać tak zawieszona na wiecznoć, kiedy nie wiem dokładnie, gdzie jestem. A może można wyskoczyć z ciała przed mierciš i podróżować po mierci naszego ciała? Czy wtedy umysł też umiera? Czekam na odpowiedzi.
|
|
|
nie ma obawy ,jeli wyjdziesz z ciała -to nawet jeli zabłšdzisz ,albo ciebie inne byty zaatakujš -to ciało w momencie krytycznym -jakby [wessie] Twojš jażń zpowrotem,,,,,,stanie się tak ,nawet wtedy kiedy pomylisz że już [po Tobie].Co do mierci to -mierć jest raczej procesem oddzielenia jażni od ciała [trwałym] ,pomijajšc reanimacie.Sšdzę że jażń jest w jakim stopniu niemiertelna ,a po mierci ciała fizycznego nadal egzystuje w [miejscu] zgodnym ze swym stanem [poczštkowym] ,bez względu na wiarę religijnš
Mylę że stan OOB-jest namiastkš życia duszy,a dusza to TY w swej indywidualnej inteligencji.
Powiem tak,,,,,,-człowiek ,który poznał stan OOBE [eksterioryzacji] ,będzie miał zrozumienie względem [procesu] zwanego mierciš i w pełni zaakceptuje ,kiedy przyjdzie czas na mierć -którš [niby] znamy.
Sama eksterioryzacja jest bardzo wyjštkowym stanem naszej jażni i ukazuje nam życie bez ciała fizycznego-czyli życie [chyba] bardziej wzniosłe i poznawcze.
Osobicie mylę że mierć fizyczna -to wielka wzniosła ceremonia ,która uwalnia nas od zchorowanego ciała a tymsamym ukazuje nam -dalszš wspaniałš egzystencie,za samo OOBE[teraz] ukazuje nam ršbek tajemnicy [ponadczasowoci] naszej duszy-jażni.
Czyli OOBE jest wspaniałe -jest nawet wielkš nadziejš na lepszy byt.
Osobicie namawiam to ćwiczeń[nauki] by uzyskać choć trochę obrazu [tamtego] wiata-ponadczasowego i wspaniałego-w końcu to MY jestemy wieczni-Słońce zganie a TY pozostaniesz-dosłownie!!!
powodzenia
|
|
|
Wtórny temat. Jest przycisk szukaj.
A w temacie, to nie wierze w istnienie czego takiego jak oobe. Zazwyczaj nie neguję rzeczy kiedy nie mam dowodów, jednak w tym wypadku opowieci ludzi którzy przeżyli ten stan zdradzajš prawde. Jeżeli jest tu kto kto umie się wprowadzić w ten stan to zapraszam jego astralnš postać do siebie (chętnym podam współrzędne geograficzne - powinno wystarczyć).
No przecież dla podróżnika astralnego nie ma fizycznych przeszkód (niektórzy twierdzš że ciężko się przechodzi przez szyby), więc możemy zrobić eksperyment.
Nie twierdze że to wszystko jest zmylone, moim zdaniem oobe jest po prostu wiadomym przejciem w stan snu. Dlatego (według podróżników astralnych) wiat w czasie oobe różni się trochę od naszego, bo jest w całoci wytworem naszego mózgu.
|
|
|
Ten wiat też jest wytworem naszego mózgu, ale chyba nie w całoci, tzn. nie tylko naszego "mózgu".
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Szuineg nie wierzysz w OBE hmm to nie, twoja sprawa masz dotego prawo. MOże kiedy przypadkiem przeżyjesz to nie będzie ci trzeba żadnych dowodów.
Co do współrzędnych to do tego nie trzeba podróżnika astralnego, lepsi sš w tym Remote Viewerzy, acz kolwiek prawdziwoć obe została już kiedy udowodniona.
1. Trudnoci w przechodzeniu przez przeszkody.
Wynika to z faktu nie dopasowania swojej wibracji do wiata w którym się znajdujemy, ale jedna mała myl podczas projekcji eliminuje problem.
Np. ja kiedy podczas projekcji nie mogłem przejć przez ciana. Pomylałem sobie, że mój poziom wibracji dopasowywuje się do ciany (teoretycznie powinienem wibrować dużo szybciej aby jš przeniknšć, ale to był astral :D )
Nieco inny wiat podczas projekcji.
Tutaj trzeba rozróżnić, że istnieje kilka rodzajów projekcji, wymienie tylko 2 podstawowe, które najczęciej zachodzš czyli astralna i projekcja czasu rzeczywistego.
Projekcja astralna jak sama nazwa wskazuje odbywa się w astralu, biniaczym wymiarze jednak totalnie zakręconym. Czas nie istnieje, materia astralna jest łatwa w kształtowaniu.
Projekcja czasu rzeczywistego, tutaj wiat wyglšda tak jak ma wyglšdać, w tej projekcji jeste poprostu duchem w wiecie rzeczywistym. Czas płynie tak jak płynie w realu, rzeczy tu bardzo trudno kształtować prawdopodobnie dlatego, że używamy tu do tego dużo swojej energii.
nara
|
|
|
Eee.. Wiem że może wydam się troszkę niekumata ale o co chodzi z tym OOBE ???
Duchu, ty namawiasz do ćwiczeń ale jak mamy ćwiczyć ? Ku czemu służy ten stan ?
I o co chodzi z tymi "wibracjami" i "przechodzeniem przez ciany ??? Jeżeli jest tu kto na tyle uprzejmy żeby wytłumaczyć takiej "blondynie" jak ja to bardzo proszę=) Z góry dzięx.
|
|
|
Simonus - jeden rodzaj projekcji opisany przez ciebie pasuje jak ulał do wiadomego snu (astralna).
A co do drugiego rodzaju zapraszam do siebie 50,135° N 19,4081° E.
|
|
|
Karola ! Wejd na www.onet.pl i w wyszukiwarce wpisz oobe. wejd w pierwszš stronkę która ci się wywietli. Jest tam wszystko wietnie opisane. Ja mam zamiar ćwiczyć dzisiaj albo OBE albo LD. Ponoć każdy może uzyskać ten stan. I może ty nie możesz go uzyskać bo za słabo się zrelaksowała ? A jeli chodzi o powrót to nie musisz się bać. Wystarczy że pomylisz o tym że chcesz wrócić do ciała. Powodzenia i pozdrofki=)
|
|
|
mhm ...tym co zaczynaja ...to nie radze łudzili sie nadziejami!!
wszystko wam sie uda jezeli bedziecie to robili krok po kroku!!
ja zaczynalam od nauki relaksu i oczyszczenia ...
po 2 tyg zaczelam myslec o LD
po 3 miesiacach mi sie udalo ...nastepny rok staralam sie o OOBE i tez doszlam do celu...ale STOPNIOWO....!!!!!!!
i wystarczy ze pomyslicie o rzeczach fizycznych (chodzienie, spiewanie, picie, dotyk ulubionej rzeczy w pokoju...i wracacie do ciała)
jesli chcecie jakichs wskazuwek to nie nalezy opierac sie na radach os ktorym udalo sie to osiagnac bo kazdy ma swoj sposob !
mi latwiej to przychodzi jak obudze sie kolo 3-5 nad ranemi usiade w fotelu
kazy dochodzi do tego inaczerj ...znajdzcie swoj wlasny sposob releksu i mysl dzieki ktorej szybciej "oderwiecie" sie od ciala
radze poszukac ksiazek i terenowac sumiennie ...
wtedy sie uda
pozdrawiam
|
|
|
Tak szuineg pasuje, pasuje, ale zawsze jest jakie ale :D, to nie jest to samo.
Zwłaszcza, że z projekcji czasu rzeczywistego do projekcji astralnej można przechodzić i na odwrót. Poza tym jak wykazały badania podczas projekcji mózg zachowuje się jakby był w stanie czuwania.
I jeszcze jedno podczas projecji nie raz otworzyłem oczy nie przerywajšc jej, efekty były conajmniej dziwne. Na wzrok nakładał się mi obraz z drugiego pokoju, gdzie przebywałem astralnie.
Co do koordynatów, przez ciebie podanych to nie poradze, nie jest ze mnie żaden talent, żeby mieć obe to musiałbym się męczyć pół nocy i pewnieb, a i tak gubie się w znanej okolicy, pewnie nawet nie przypomniałbym sobie tych koordynatów gdyby się trafiła okazja. Ale jak juz napisałem wczeniej do takich rzeczy nadaje się bardzie RV, chociaż jest możliwe dokonywanie projekcji różnych częci ciała w tym oczu, ale to już wyższa szkoła jazdy, obecnie czytam sobie wstęp do hermetyzmu i tam sš takie ciekawe techniki. :D.
Zainteresowanych odsyłam: http://franzbardon.pl/wtajemniczenie/index.php
nara
|
|
|
Zycze kazdemu z was by to przezyl przynajmniej w astralu- tak jak ja:) wrazenia sa niesamowite, te kolory, ta lekkosc, wszystko inne nierealne a tak rzeczywiste, ja stan OOBE przyrownalbym do startu rakiety- na poczatku te dziwne dzwieki, wibracje w uszach, a pozniej fiuuuu i ten dziwny odglos i lekkosc:) POZDRAWIAM
|
|
|
Mam pytanie. Wczoraj w nocy ćwiczyłam trochę Obe. Oczywicie zaczęłam od zrelaksowania się i oczyszczenia ( nigdy wczeniej nie byłam aż tak wyluzowana, serio ). Potem gdy chciałam się wtopić w ciemnoć i stać się z niš jednociš mówiłam że chcę aby wszystko wokół mnie wibrowało. Nagle poczułam że moje ręce się obracajš w dziwny sposób i faktycznie delikatnie wibrujš. Przez dłonie aż do ramion przechodziło błogie ciepło. Było naprawdę wspaniale. Ale potem niestety mojš uwagę rozprosił dzwięk z klatki schodowej. Otworzyłam oczy i dotknęłam ršk. Były trochę sztywne i drętwe. Ale nie tak jakby mi zdrętwiały, bo miałam w nich czucie, ale jak już mówiłam były z lekka sztywne. Czy to co oznacza ?? Proszę o odpowied.
|
|
|
Arkadiushu czy ja mam wysłać do ciebie maila ??? Czy kierujesz tš wypowied do Karoli ??? Jeżeli do mnie to napisz swój adres mailowy.
|
|
|
Gdy najedziesz kursorem na moja imie na dole okna (pasek stanu) ukaze Ci sie moj adres mailowy (mailto: adres@costam.pl) lub klikajac i wtedy przy uzyciu programu standardowo uzywanego przez twoj system operacyjny. Poradzisz sobie!:)
|
|
|
Maila wysłałam. Mam nadzieję że doszedł. Czekam na twojš odpowied. Z góry dziękuję.
|
|
|
A odpiszesz mi na tego maila którego ci wysłałam ??? Bardzo cię proszę o szybkš odpowied.
|
|
|
Mam małe pytanko do forumowiczów. Czy jeżeli już będziemy mieć OBE to możemy dotknšć jakiej osoby i jš wystraszyć ??? Lub np. włšczyć telewizor ???
|
|
|
Przy odpowiednim talencie możesz się nawet zmaterializować, lub też przenosić rzeczy na tysišce kilometrów, ale to już mistrzem trzeba być w te klocki.
|
|
|
przyłanczam sie, czy mozna w oobe np. wlaczyc telewizor, przenies przedmiot z miejsca na miejsce, dotknšć kogos a co dopiero przestraszyc... ?
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 253 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |