| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Reinkarnacja | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 34 |
|
Czy Reinkarnacja istnieje ? Czy naprawdę nasza dusza po mierci wraca na Ziemię w innym ciele ? Ja często mam wrażenie że np. osobę z którš się zapoznałam znam już bardzo długo lub że w miejscu które żeczywicie widzę po raz pierwszy już kiedy widzialam. O co w tym wszystkim chodzi ??? Wypowiadajcie się i komentujcie. Pozdrofki !
|
|
|
Anitko - skoro tak mnie zachęciła to się wypowiem... nie ma żadnych dowodów na to że reinkarnacja istnieje. ŻADNYCH. Możesz więc wierzyć lub nie. Dziękuję :-)
Pax :-)
[%sig%]
|
|
|
Ok może i nie ma żadnych materialnych i namacalnych dowodów na to że Reinkarnacja istnieje Bracie ale zauważ że nie tylko ja mam doczynienia z takimi zjawiskami jakie przedstawiłam powyżej. Może sam też się wkrótce o tym przekonasz zwiedzajšc co podczas wakacji i poznasz tam kogo kto wyda ci się znajomy.
|
|
|
"...Czteroletni Engin Sungur z Turcji pamięta swoje poprzednie życie !
Pewnego dnia Engin wszedł z rodzicami na wzgórze, z którego widać było wioskę Hancagiz. Chłopiec popatrzył w dół i powiedział: <Kiedy tam mieszkałem.> Potem dodał, że nazywa się Naif Cicek i że przed mierciš odwiedził Ankarę. Tymczasem jego rodzice dobrze wiedzieli że Engin był w tym miejscu po raz pierwszy w życiu. Uznali, że syn przypomniał sobie swoje poprzednie życie. Chłopiec dał na to dowody: pokazał w tłumie obcš dziewczynkę i powiedział że to jego córka. Faktycznie okazało się, że ojcem dziewczynki był Naif Cicek..." I co wy na to ??? To nie jest mój wymysł.
|
|
|
precz ze stara doktryna udowadniania
nauka to przestarzałe narzędzie
ktor wyrzadzało zawsze wiecej szkód niz dobra
'wszystkie odpowiedzi sa w naszych głowach
a miłoc jedynym warunkiem by je odczytać ''
dla całej reszty naukowców : gigantyczne kissmyass
ss ss
pozdro
|
|
|
Brat
Mam co specjalnie dla Ciebie.
Kiedy dr Newton pisał ksišżkę „Wędrówka dusz” dysponował zapisem przeprowadzonych przez siebie wywiadów z ponad 700 jego pacjentów wprowadzonych w stan głębokiej hipnozy. Jednak do czasu rozpoczęcia prac nad ksišżkš „Przeznaczenie dusz” przebadał ich już ponad 7 tysięcy. Ta druga ksišżka jest więc opracowaniem dużo bardziej szczegółowym, będšcym rezulatatem ponad 8 dalszych lat pracy autora nad tym zagadnieniem.
Ksišżki dr Newtona tchnš autentyzmem i badawczym obiektywizmem. Relacje pacjentów dr Newtona sš bardzo spójne, niezależnie od tego, jakiego sš wyznania lub jaki majš wiatopoglšd w swoim obecnym ziemskim życiu. Ksišżki dr Newtona nie narzucajš jakiegokolwiek wiatopoglšdu, a dr Newton nie przemawia w nich z pozycji objawiciela jedynej prawdy.
Rezultaty i treć opowieci z regresji LBL (życie pomiędzy wcieleniami) sš bardzo zgodne, niezależnie od tego czy sš one realizowane przez samego dr Newtona czy też kogokolwiek z coraz bardziej licznej grupy hipnoterapeutów, uczšcych się jego metody duchowej regresji hipnotycznej.
Prace dr Michael'a Newtona sš niezwykłym przełomem w badaniu życia po mierci i pomiędzy wcieleniami - życia w wiecie dusz.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
kazdy wierzy lub nie w reinkarnacje. Osobiscie dzieli mnie do tego dystans. Dowody mamy tylko na podstawie hipnozy, taa wiem co mi odpiszecie:) Tylko wiecie, jak dla mnie hipnoza to troche za malo. Moze oni sa oduzani czy co? Byl ktos z was poddany hipnozie i wie jak to jest??? czy przypadkiem mowimy wtedy,... nic nie pamietamy???
|
|
|
Widzialem kiedys program o tym chlopcu z turcji. Po czasie okazalo sie jednak ze cala historia jest dobrze wyrezyserowana przez jego rodzicow w celu zbicia kasy na rozglosie.
|
|
|
ja miałem sen w którym rozmawiałem z BOGIEM o tym.opowiedział mi o historii mojej duszy.i o człowieku który przedemnš jš posiadał.to było niesamowite przerzycie.tylko nie wiem czy to wizja czy sen
|
|
|
znam teorje ze po mierci bedziemy sie błškać ok. miesišca poza ciałem aż umrze ciało astralne wuwczas będziemy istotš 5 cielesnš i tak będš umierać te ciała aż zostanie jedno.jerzeli w życiu nie mielimy grzechów trafimy do raju.a jak mielimy to nastšpi reinkarnacja.wiat będzie trwał do puki wszystkie dusze trafiš do raju a na razie to ne jest takich wiele
|
|
|
wiktor
1. Co to jest grzech?
2. Oceny dokonasz sam.
3. Jeli będziesz zbyt mocno zwišzany z fizycznociš, to będziesz się błškał.
4. Nowš rzeczywistoć stworzysz sam w zależnoci od przekonań.
Smakuj życie po swojemu.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Czyli to czy nasza dusza wróci na Ziemię w innym ciele zależy tylko i wyłšcznie od nas ???
|
|
|
Anita
Jak się w co "wplšczesz" na Ziemi, to będziesz chciała to "rozplštać".
Jako dusza wybrała wcielanie się na Ziemi.
To dobry wybór, bo absolwenci szkoły ziemskiej sš najlepsi.
Nic tu nie jest jasne do końca, dużo zasłon dymnych i mydlenia oczu, sporo pułapek po drodze, wolnoć wyboru drogi do celu.
Witaj w "oddziałach specjalnych"!
Nasza misja to zmienić oblicze Ziemi, tej Ziemi.
|
|
|
Drogi Bracie !
Niestety jak to okresliles nie ma dowodu takze na istnienie tego wszystkiego co Tobie wydac sie moze oczywiste. Nie ma dowodu na istnienie Ciebie, Twego Boga, Twj Duszy i Twego zycia.....
wesolego allelluja
|
|
|
Witaj Bracie!
Cieszę sie, ze jeste.....
No wiec tak.... Nie ma dowodów, ze reinkarnacja istnieje, nie ma tez dowodow, ze nie istnieje. Sa zapiski nie tylko Newtona, ale i innych, polecam np ksišzkę angielskiej psycholog, niestety nazwiska nie pamiętam, "Zycie przed zyciem"....
te badania moga byc kiedy dowodem..... Wiec trzeba czekać.......:)
Pozdrawiam.....
|
|
|
Ech tak to jest kiedy kto skacze na drabine wiedzy odrazu na ostatni szczebel i krzyczy już wiem!! Najgorzej gdy przychodzi mu zejć aby przeanalizować te stopnie i okazuje się że spada z hukiem gdyż nie wiedział ,że szczeble poniżej sš nie kompletne z braku wiedzy której nie posiadł aby po kolei wejć na drabine poznania.
[%sig%]
|
|
|
Edwardzie, wiedza ma swoja metodologie..... W tym wypadku, mimo iz WIERZE w reikarnacje, nie powiem nigdy, ze mam dowody na to, ze ona istnieje. Nawet po regresingu..... Przeciez nie wiadomo, czy nie sš to majaki mej wyobrażni. Ja wierzę, co nie znaczy ze wiem..... Mam nadzieje, ze niedlugo znajdziemy mozliwoc udowodnienia tego zjawiska..... Aczkolwiek jest jeden doskonale udomentowany przypadek dziecka z Indii, ktorypamietal swoje poprzednie wcielenie. Na szczęcie zyli jeszcze jego poprzedni rodzice i jego histria zostala potwierdzona......Wystarczy jeszcze kilkadziesišt takich przypadków i teoria bedzie udowodnienia...... :)
|
|
|
Jakby na to nie patrzeć sam Jezus zapowiadajšc swoje powtórne przyjcie potwierdza reinkarnację, jednak ludzie popełniajš zawsze ten sam błšd.
Jedni wierzš w życie wieczne , wykluczajšc reinkarnację, drudzy wierzš w reinkarnację wykluczajšc życie wieczne (tzw. raj). Chce wam uwiadomić, że istnieje i to i to.
Po mierci fizycznej, wiele zależy od naszych przekonań i wierzeń, to co się z nami stanie często zależy od nas samych. Wolna wola, nawet po mierci.
nara
|
|
|
Simonus- Po mierci wolna wola będzie z tobš znowu- dlatego że ona jest wyborem drogi poznania ,więc każdy następny szczebel nauki Karmicznej,jest kierowany tak zwanš wolnš wolš -która nie zmienia realiów a tylko pozwala wybrać droge (ić na około przez wiele wcieleń lub dotrzeć do prawdy poznania w jednym-to może przesada ale w krutszym czasie.)aby nie błškać się wiecznoć.
Apsolut nie może się mylić! ,a człowiek nie poznawać !-bo jeżeli wszystko jest kołem,to poznanie zawsze musi nastšpić,tyle że (niema nigdzie równoci w naturze)koła mogš być większe i mniejsze.I tylko człowiek nierozumny w swojej przekorze ,na siłe dšży do równoci aby dorównać wyższym i silniejszym ,a nie zdajšc sobie sprawy że można by mšdrzejszym (czego zazwyczaj odmawiamy innym) sprytniejszym i bardziej przewidujšcym-co jest w zasadzie tym wyrównaniem,jak w przykładzie zegarka który podawałem gdyż jestemy całociš w której każdy ma co do wykonania
i każdy co do zrobienia .Bo wiele jest rzeczy, których jeden specjalista nie potrafi wykonać- i tylko nadgorliwy piekarz czyci komin.
Dziękuje i pozdrawiam.
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 34 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |