| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Zacofanie | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 26 |
|
Pojechałem z dziewczynš do Zakopanego.
Gadzina nie chciała nam wynajšć pokoju 2 osobowego bo nie mamy lubu.
Poszlimi gdzie indziej i nie było problemu.
Pewnie i tak nie uwierzycie ale tak było.
A może jeszcze kogo spotkało co takiego.
mieszne co?
Wiem że to jej chata i może nawet tam mieszkać z kozš w jednym pokoju ale żeby takie co? Psuje opinię innym.
Polacy sš dziwni. Jak niechce ona mieszkać to niech nie mieszka.
To samo jest jak kupuję się gumu w aptece. To się niektóre patrzš krzywo.
A jak się mieszka na kociš łapę albo jest się pannš zdzieckiem albo rozwódkš to w dziurze zabitej dechami ma się przesrane.
|
|
|
To prawda, na polskiej wsi ludzie zyja jeszcze w XIX w.
Mnie np wqrwia jak wychodze robic zdjecia (statyw, obiektywy, lezenie z aparatem) ludzie sie gapia jak na jakiegos terroryste, jakies smichy hihy.
W nocy jak robie zdj. to komentarze w stylu "przeciez nic mu nie wyjdzie" :))
|
|
|
polski badziew katolicki i gwałt na nieletnich owcach
picie wina w bramie (kocielnej) i antykoncepcja
molestowanie przez księży i kazania płatne
spowied u bisnesmana i bieda na wsi
disco polo i prezydent w Papamoblie
chorzy na aids(rzucanie kamieniami w polsce ) i pomoc dla ofiar tsunami
...czyli : na szyi krzyżyk ...w kieszeni amunicja
|
|
|
"To prawda, na polskiej wsi ludzie zyja jeszcze w XIX w. "- przecież autor pisze:
"Pojechałem z dziewczynš do Zakopanego. "- co wies?
|
|
|
Haghi-jako alegoria -przenonia dajšca odwzorowanie mylowe.
[%sig%]
|
|
|
a co sie tak wszyscy wsi uczepili??? jak ludzie mieszkaja na wsi i sa spox to zyje sie tam calkiem fajnie. Wiem, bo mieszkalem w miescie a teraz przenioslem sie na wies. Jest b fajnie nie narzekam. Musicie to poznac a potem piszcie
|
|
|
Lubie wie, ale za ludmi a konkretniej za młodzieżš nie przepadam. Chlejš na całego, a w barach to wystarczy iskra aby zrobić jakš burdę. To nie dla mnie, ja wolę miasto....
|
|
|
ta jak jest jakas speluna to nawet w miescie dostaniesz wpier..., a gdy jestesmy w jakiejs porzadnej knajpce to jest kultura. Co do tego, ze 'wiejska mlodziesz' pije to sie zgadzam ale dodam ze 'miejscka' tez pije
|
|
|
Alegoria... Odwzorowanie myowe... Ech...
Trzeba przyznać, że jestemy bardzo "fajnym" społeczeństwem i tak naprawdę rozejrzyjmy się wokół, czy tylko wsie sš zacofane? Nie sšdzicie, że idšc po ulicy spotykamy gorsze mentalnoci niż na wsi? Ale to nazywa się inaczej niż "zacofanie". To nazywa się "przestępstwo" i "nietolerancja" . Ale Gosia dała dobry przykład- nie jestemy w tym zacofaniu sami. Tak się dzieje w kadym kraju i tak naprawdę zależy od jednostek :)
Pozdrawiam
|
|
|
W miecie jest "kultura picia", jeżeli tak to mozna nazwać.
Niedawno byłem w barze na takiej pipidówie (pojechalismy z kuzynem kupić kilka piw na wynos, bo była niedziela i wszystko pozamykali) Już jak wszedłem, mimo, że było bardzo tłoczno i gwar, to miejscowi dostrzegli, że kto jest nie stšd. Od samego poczštku zaczęły się zaczepki podchmielonego towarzycha, nie reagowalimy na nie. Wszystko robili żebysmy zwrócili na nich uwagę, jeżeli bymy się na którego popatrzeli, to z knajpy wychodzimy w gipsie, albo i gorzej. Kupilismy co trza i do autka. Sšdzę, że jeli bysmy zostali tam dłużej to mogło by się to skończyć dla nas tragicznie.
W pierwszej knajpie było podobnie, tam akurat nie było piwa na wynos, tylko w kuflach, wiec jeszcze szybciej zwialimy.
|
|
|
'Miejska' nie pije, tylko chla na całego, tak, że zasypaiajš póniej na mietnikach :) A wiejska młodzież najwyżej na sianie :) Co jest lepsze? :P
|
|
|
To sobie wpadnij do mojej wsi:) Tu jesy kooltura i po mordzie na pewno nie dostaniesz. Wiem o czym mowisz bo bedac pod Rzeszowem w jakies tam knajpie musialem uciekac bo by mnie przerobili na karme dla kur:)
|
|
|
Wiejska na sianie ??? hehehe
Kto by takiego łobżarciucha na siano wpucił, chyba, żeby całe obejcie spalił.
Z tego co widziałem, to oni sypiajš w krzakach, w kałużach i w rowach :) Bez obrazy dla młodzieży kulturalnej ze wsi, bo tacy też sš, ale ich jest stosunkowo niewiele.
|
|
|
Polska to piękny kraj, tutaj mamy przynajmniej "wartoci", a na zachodzie lub w USA "wartoci" nie ma, tylko jest "cywilizacja mierci", czy jako tak.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
"jest "cywilizacja mierci", czy jako tak."- Dariuszu, chyba mieci :) Ale co fakt to fakt. Tam sš przede wszystkim skrajnoci. Zawsze słyszymy "amerykańscy naukowcy to, amerykańscy naukowcy tamto", najnowsze wynalazki, najnowsze diety. Ale popatrzmy na nich. Co 4 Am. jest opasły jak za przeproszeniem winia :) Ambicja, pogoń za pienišdzem. Qrcze, fast foody robiš z ich mózgów pasztet :)
|
|
|
U nas nie ma skrajnoci, jest tylko LPR, Radio Maryja i młodzież wszechpolska.
I jeszcze "wartoci chrzecijańskie" zamiast uniwersalnych.
A za obrazę - do więzienia.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 26 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |