Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Saldo z rozmów Leto <-> Brat
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 45

Wspaniale ! Aby zakończyć nasze niekończące się rozmowy proponuję zerknąć na wyciąg z innej strony, który wszakże doskonale pasuje do w/w tematu. Publikuję bez zgody właściciela-autora strony, ale wątpię, by był przeciwny - najwyżej mógłby żądać materialnych gratyfikacji, ale skoro mój stan posiadania wyraża się liczbą ujemną, to nie sądzę, by dochodził swych praw. ;) A oto owa strona: http://www.geocities.com/legaba2002/kapuc.htm

hmm... domyślam się że jestem ateistą. Ale przynajmnije nie upierasz się, że masz rację a i nasza rozmowa mniej więcej tak przebiegała. Tylko z jednym wyjątkiem: podawaliśmy dowody, tylko, że niesatysfakcjonujące żadnej ze stron :) Proponuję wprowadzić poprawki, jeśli mój głos liczy się troszeczkę. Aha i nie przeklinaj i nie mów, że ja nie chcę z Wami rozmawaić bo ja bardzo chętnie dyskutuję. To Wy podawaliście powody < moją głupotę, zmanipulowanie > aby dyskusję zakończyć... Pozdrawiam :)

Nie, nie traktu tej strony jako "streszczenia". :) Dałem to na dowód, że nie ja jeden uważam, że rozmowy między wierzącymi i wierzącymi inaczej przebiegają właśnie w taki spoóśb. Przyjmijmy, że zamiast słów niecenzuralnych używaliśmy argumentów i pseudoargumentów. Ale tak czy owak, miałem na celu wreszcie zakończenia naszych przepychanek ideologicznych.

Leto , nie chcę cie obrazić , bo b cię szanuje ( ze względu na słuszność myślenia i poglądów ) ale to bardzo durna nazwa topicu. Jakie saldo ? Jakie podliczenie ? Przecież tu nigdy nie będzie końca tych rozmów ! Durny topic ! bedzie ich przez niego jeszcze więcej !

heh... winter - nic Cię nie zmusza do odpisywania na każdym z tematów. jesli nie masz nic do powiedzenia to nic nie mów. Natomiast jeśli My będziemy chcieli kontynuuować dyskusję < co jest możliwe acz nieprawdopodobne > to będziemy to robili i bez Twojej zgody... hmm... skoro tak to dopisz legendę... bo nie każdy morze coś takiego wywnioskować z "tych słów"... A poza tym wykreśliłbym jescze to, że ja nie chcę rozmawiać, bo nie jest to rzetelne... Ja, można powiedzieć, "marzę" o dalszej konwersacji... Serdecznie pozdrawiam i proszę o przychylne rozpatrzenie mojej prośby... :)

A gadaj sobie ile wlezie , nie można jednak podsumować tego bełkotu. To katolickie bzdury. A Leto wypowiada się poglądami , które ja uważam za prawdziwe. Jeżli Paleoseti ma cos udowadniać, to tylko to , zę nie pragnie udowadniać za wszelką cemnę ,tak jak katolicyzm ,bo paleoseti ma potwierdzenie w faktach...

heh... jasne ma Winter... Nie tylko w faktach - w czym jeszcze chcesz. Takie fakty niewierzący wyśmieją jeszcze bardziej niż katolickiego Boga... Spójrz prawdzie w oczy Winter: jesteś jednym z bardzo niewielu którzy uważają większość ludzi za bardzo niemądrych i zmanipulowanych. Nie chce mi się rozmawiać o takich... hmm... że tak powiem "domysłach" bo uważam je za hmm... bezspodstawne i deczko niemądre. Heh... katolicyzm niczego nie udowadnia bo kościół nie jest instytucją badwaczą. Kościół przekazuje ponadczasowe prawdy o egzystencji ludzkiej. Jak Ci się te prawdy nie podobają to wierzyć nie muisz. Ale zauważ że jakoś nikt z katolików nie obraża Ciebie ani Twojego sposobu myślania. Naomiast ja zauważyłem że ty masz w zwyczaju robić to własnie katolikom... Skoro ma potwierdzenie w faktach to wierz w to raze z grupka swoich znajomych. Jeśli spotkasz ateistę i przedstawisz mu swoje dowody to ten do końca dnia bedzie miał dobry humor... na serio. Ale osobiście to mnie przestało to już bawić... Pozdrawiam :)

" jesteś jednym z bardzo niewielu którzy uważają większość ludzi za bardzo niemądrych i zmanipulowanych." Hmmm , faktycznie niewielu , bo niewielu ma taką wiedzę : ) " Takie fakty niewierzący wyśmieją jeszcze bardziej niż katolickiego Boga... " A tu rzucasz ogólnikami. Znam b wielu niewierzących i nie są oni jakąś jedną grupą myślącą podobnie... "Jak Ci się te prawdy nie podobają to wierzyć nie muisz" Prawdę , to se w dupe wsadź- jak mawia moja babka.A naprawdę to prawda jest jak dupa - każdy ma swoją... "Kościół przekazuje ponadczasowe prawdy o egzystencji ludzkiej." Nie spotkałem się z jakimiś prawdami ,tylko bełkotem i zmienianiem zdania, gdy tylko wyjdą na wierzch kolejne kłamstwa.. "Ale osobiście to mnie przestało to już bawić..." A wiesz kiedy mnie przestało bawić , kiedy zorientowałem się , że odpisujesz na każdy post i to zawsze przedstawiająć swoje poglądy wyssane z palca, rażące biskupim smrodem...

hmm... nie można Ci odmówić skromności... faktycznie posiadasz ogrpmną wiedzę w posstaci np. nazewnictwa ludzkich części ciała... a już o Bogu to faktycznie wiesz wszytsko - czyli to że Go nie ma. O nie... drogi Winterze - ta sprawa nie jest taka prosta... Ja rzucam ogólnikami... hmm faktycznie jeśli ja raz rzucę na dwadzieścia razy Twoich to chyba się nic złego nie stanie ;) ;) ;D ;D A tak na serio... to mówiłem prawdę - znam wielu niewierzących... akurat jednemu miałem prfzyjemność powiedzieć, że wg niektórych został stworzony nie przez boga tylko przez UFO, na co ten normalnie uznał że żartuję i śmiał się dość donośnie... a kiedy mu o wszystkim opowiedziałem to dość ordynarnie wyraził się o tych, którzy myślą w ten sposób. Ale nie załamujcie się - jak mówiełm mu o Bogu to też mnie wyśmiał, ale chyba z grzeczności nie nazwał ordynaryjnie... Prawda jest czymś czego jeden człowiek zrozumieć nie potrafi... A prawda jest jaka jest - Tobie się nie podoba innym się podoba. heh... patrzysz stronniczo a tak rozlegle mówisz o bezstronności... kościół i kłamstwa??? Jakie ???< ogólnik > bełkot??? Jaki??? < ogólnik > Zmiana zdania??? Jaka??? < ogólnik > Fajna dyskusja... same rzeczowe fakty i zero ogólników;) Taaak... moje poglądy są wyssane z palca tak samo jak Twoje... niestety... z tym, że moje poglądy pociągają za sobą tłumy, rzesze i czynią dobro i dają przykład i jakieś logiczne oparcie do życia. Twoje zaś - burzą wszytko niczego nie budując. hmm... natomiast biskupem nie jestem... ;) ;D :D ;) hmm.. nie mów o biskupich słowach "smród" obrażasz w ten sposób niektórych... Ja przecież też mogę powiedzieć "Denikenowski smród " Ale nie mówię... Pozdrawiam :) :D :D :)

Śmierdzi już mi ta rozmowa , bo mam dosyć twego udowadniania , żę chrześcijaństwo to coś dobrego ,albo że kościół to coś dobrego. Pogódź się , że my tu na forum mamy twego boga za nic ,jesteśmy sami bogami ,bo dochodzimy do prawdy. Jeżeli chcesz nas nawróćić to ci się to nie udaje. Leto już przez ciebie przestał się odzywać. Już dawno ciekawej dyskusji tui nie uświadczyłem. No cóż ,ciągła walka z katolicką ciemnotą , która nie rozumie słaowa fakt m, terioa , dowód zrobiła swoje. AShhhhh....

heh... katolicka ciemnota? czy może niekatolicka chęć pokazania swojej wyższości, czyli niekatolickie kompleksy prowadzące do głupoty i złego rozumowania.... Ja Was do niczego nie namawiam ani nie zmuszam. Wierz w co chcesz mi nic do tego. Tylko nie uświadamiaj mnie < litości !!! > że ludzi stworzyło UFO, albo że Gwiazda Betlejemska to UFO, albo że Arka Noego to statek kosmiczny, bo jest to tak nudne, kiczowate, zagmatwane, durne, niemyślące, że po prostu dwoma słowami: skończenie głupie. Jeżeli chcesz mnie nawrócić na "prawdę" jak to określiłeś to bardzo mi miło, ale nie staraj się, bo jeśli wierzysz w "prawdy" < niektóre > Daenikean'a czy Draek'a, czy jakickolwiek innych takich osób to gratuluje domyślności i odnalezienia prawdy... to nic, że prawda ma smak przesolonego pieprzu wymieszanego z mąką... to przecież prawda niczym nie udowodniona ale jednak bezpodstawna, jedyna, nieskazitelna prawda... Gdybanie gdybaniem proszę o fakty, o które już prosiłem ki\lkanaście razy i dawaliści ciągle te same: 1. Rysunki na ścianch - OK są mogą przedstawiać UFO, tylko, że gdzie tam są Bogowie??? A może znacie staroaztecki albo kontaktowaliście się z duchami Azteków czy Majów???? 2. Przekazy pisane typu biblia... wiecie co o tym myślę... sa tak zwykręcane że szok, a mało tego nie wolno ich brać dosłownie... 3. Nagany kościoła i mówienie że jest zły itd. ... spoko dowód na istnienie cywilizacji pozanziemskich... 4. Mówienie że kościół macza palce w dziejowym spisku... < zresztą wydedukowane przez Deanikean'a > majacym na celu "schowanie UFO"... tylko że jakie macie dowody? 5. powoływanie się na apokryfy - jeszcze bardziej zmieniane i przetwarzane niż biblia m.in. na potrzeby antykościelne czy w tym przypadku ufologiczne < !!! >, których zresztą nie można brać dosłownie... 6. Fakt istnienia UFO... nie mówię pewnie faktycznie istnieje tylko co to ma do tego, że Bóg to UFO... 7. Powoływanie się na wykształcenie się relkigii monoteistycznych z religii politeistycznych... Nic w tym dziwnego. Zresztą na każdą poli przypadała co najmniej jedna mono. A jak widać mono pomimo ułomności na które wskazujecie przetrwały do dziś. 8. Moja głupota i fanatyzm. Jasne idealny dowód na to, że Bóg to UFO. Wogóle jak mogłem być tak ślepy żeby nie zauważyć, ze to ewidentnie wskazuje na to... 9. To, że nie dam się przekonać. Racja nie dam.. jak mówicie że Arka Noego to statek kosmiczny to wiecie... 10. W końcu mówienie o niemożności dyskutowania ze mną bo tematy ciągle schodzą na Boga. Poczytajcie posty i wtedy coś mówcie... jeśli jestem prowokowany takimi wypowiedziami to nic dziwnego, że na nie odpowiadam. To tyle... macie jakieś inne dowody??? A może nie zgadzacie się z tym co napisałem??? Piszcie... a jeśli Leto nie widzi przyjemności w odpisywaniu to przecież nie będdziemy Go zmuszać :) Pozdrawiam :) :D :)

"... W końcu mówienie o niemożności dyskutowania ze mną bo tematy ciągle schodzą na Boga..." Oj, żebyś wiedział. "Ja Was do niczego nie namawiam ani nie zmuszam. Wierz w co chcesz mi nic do tego. Tylko nie uświadamiaj mnie < litości !!! > że ludzi stworzyło UFO, albo że Gwiazda Betlejemska to UFO, albo .." My tu wiemy , że ludzi stworzyła obca rasa , nie potrzeba nam nikomu tego udowadniać. A ty rozbijasz naszą dyskusję atakująć ten fakt w naszych ustach. NIe przekonasz nas , a my będziemy swoodnie mówić o prawdziwym pochodzeniu człowieka ,a tobie nic do tego. To forum jest TEMATYCZNE.

"W końcu mówienie o niemożności dyskutowania ze mną bo tematy ciągle schodzą na Boga." I dokończenie mojej wypowiedzi: "Poczytajcie posty i wtedy coś mówcie... jeśli jestem prowokowany takimi wypowiedziami to nic dziwnego, że na nie odpowiadam." Czyli cała wypowiedź brzmiała : W końcu mówienie o niemożności dyskutowania ze mną bo tematy ciągle schodzą na Boga. Poczytajcie posty i wtedy coś mówcie... jeśli jestem prowokowany takimi wypowiedziami to nic dziwnego, że na nie odpowiadam. heh... Wy wiecie? A na podstawie czego? w/w dowodów czy może logiki? Dowody jak widać macie liche... może filozofia mnie przekona? Logika? Cokolwiek... Pozwólcie że dowody przypomnę: 1. Rysunki na ścianch - OK są mogą przedstawiać UFO, tylko, że gdzie tam są Bogowie??? A może znacie staroaztecki albo kontaktowaliście się z duchami Azteków czy Majów???? 2. Przekazy pisane typu biblia... wiecie co o tym myślę... sa tak zwykręcane że szok, a mało tego nie wolno ich brać dosłownie... 3. Nagany kościoła i mówienie że jest zły itd. ... spoko dowód na istnienie cywilizacji pozanziemskich... 4. Mówienie że kościół macza palce w dziejowym spisku... < zresztą wydedukowane przez Deanikean'a > majacym na celu "schowanie UFO"... tylko że jakie macie dowody? 5. powoływanie się na apokryfy - jeszcze bardziej zmieniane i przetwarzane niż biblia m.in. na potrzeby antykościelne czy w tym przypadku ufologiczne < !!! >, których zresztą nie można brać dosłownie... 6. Fakt istnienia UFO... nie mówię pewnie faktycznie istnieje tylko co to ma do tego, że Bóg to UFO... 7. Powoływanie się na wykształcenie się relkigii monoteistycznych z religii politeistycznych... Nic w tym dziwnego. Zresztą na każdą poli przypadała co najmniej jedna mono. A jak widać mono pomimo ułomności na które wskazujecie przetrwały do dziś. 8. Moja głupota i fanatyzm. Jasne idealny dowód na to, że Bóg to UFO. Wogóle jak mogłem być tak ślepy żeby nie zauważyć, ze to ewidentnie wskazuje na to... 9. To, że nie dam się przekonać. Racja nie dam.. jak mówicie że Arka Noego to statek kosmiczny to wiecie... 10. W końcu mówienie o niemożności dyskutowania ze mną bo tematy ciągle schodzą na Boga. Poczytajcie posty i wtedy coś mówcie... jeśli jestem prowokowany takimi wypowiedziami to nic dziwnego, że na nie odpowiadam. To forum nie ma tematu przewodniego: Bóg to UFO. Tylko: Zjawiska niewyjaśnione. A skoro tak wierzycie to podajcie coś sensownego do "przetrawienia"... Pozdrawiam :)

Nie chcę mi się nawet czytać tego bełkotu , ale powiem jedno - zlituj się , my tu SWOBODNIE CHCEMY ROZMAIAĆ O BOGACH A TY ZROBIŁEŚ CHRZEŚCIJAŃSKI NAJAZD.

hmm... jedosoobowy najazd... faktycznie... Moje chrześcijańskie hufce zmiotą Was z powierzchni Ziemi??? Czemu mnie się tak boisz Winter? Nie bój się zapewniam Cię, że Cię nie pogryzę ani nic takiego. Podaj mi jakieś dowody... choćby czyjeś świadectwo życia, nie wiem co. Podaj coś sensownego a nie mów że wierzysz bo tak jest i już... Pozdrawiam :)

Brat Przepraszam za wszystkie ataki z mojej strony na ciebie. W ciągu wielu dyskusji nie mogliśmy dojśc do porozumienia i nie dojdziemy. Ty uważasz inaczej , ja inaczej. Ja wierze , że ludzi stworzyli bogowie , ty że bóg. Jednak nasza dyskusja powinna od tej pory się już zmienić. Dyskutujmy o jakichś faktach bez otoczki ideologicznej , nie atakując jakiś informacji i nie uznając ich z miejsca za bujdy. po prostu , jeżeli jest jakiś temat , nie podważaj go jeżeli nie masz wystarczająco informacji. Chcę swobodnie mówić o czymś. Wypowiedz się ale nie wyśmiewaj. Jeżeli nie dodasz do tego ideologi katolickiej ja mogę nie schodzić na jej temat. I tak podyskutujemy o danej rzeczy nie dotykając wrażliwego tematu. : )

winter :) bardzo poprawny tok rozumowania... jeszcze zacznijmy razem w nim działac a bedzie wspaniale. Zapewniam że ze swej strony zrobie wszystko co napisałeś. Podaję fakt: Jezus żył... hmm... i zapowiadam, że nie będzie mnie przez kilka dni na forum:) Także na razie odpisywał nie będe :) Nie masz mnie za co przeprszać:) Nic się nie stało... Ja również przepraszam za wszytsko co było nie tak z mojej strony. Pozdrawiam:)

"... i zapowiadam, że nie będzie mnie przez kilka dni na forum:) " : ( , to znaczy ile ?

hmm... znaczy kilka... około 5 dni... :) ale jeszcze jestem:) Choć już mnie miało nie być... tak już jest... Trzymajcie się cieplutko:)

może dokończymy?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 45
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.