| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czytajcie i oceńcie:-) | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 35 |
|
Tragiczny finał wypędzania diabła z zakonnicy
PAP 19:35
Młoda zakonnica, z której wypędzano diabła w prawosławnym klasztorze we wschodniej Rumunii, nie przeżyła egzorcyzmów - poinformowała agencja Mediafax.
W klasztorze w. Trójcy w miejscowoci Tanacu "opętanš" przywišzano do drewnianego krzyża i zakneblowano ręcznikiem. Po trzech dniach na krzyżu, bez jedzenia i picia, 23-letnia zakonnica zmarła.
Była opętana przez złe duchy. Modliłymy się za niš. Z duchowego punktu widzenia postšpiłymy prawidłowo - uważa jedna z zakonnic, uczestniczšcych w egzorcyzmach.
Sprawę mierci zakonnicy bada zwierzchnictwo rumuńskiego Kocioła prawosławnego i policja. (sm)
Sorki ale musiałem Wam to przedstawić. Pewno już kto z Was to czytał, ale chce poznać Wasze opinie.
Moja: ZACOFANIE, GŁUPOTA, PRYMITYWIZM
|
|
|
O Jezu! Co za redniowiecze! Jak tak moża, do cholery? Brak słów na głupotę ludzkš.
"Była opętana przez złe duchy. Modliłymy się za niš. Z duchowego punktu widzenia postšpiłymy prawidłowo "- qrdę, a kto miała prawo decydować o jej losie?! Podobno tylko Bóg może wybierać, kto ma egzystować na tym wiecie, a kto nie! Tak mnie przynajmniej uczyły zakonnice-siostry! Skazały jš na mierć!
Pozdrawiam
Jestem do granic możliwoci zniesmaczona i zbulwersowana!
|
|
|
No widzisz, jak to bywa czasami:-( Robiły wszystko dobrze...
|
|
|
Tak... Postępowały zgodnie z instrukcjš, tylko co im się nie udało... Ale to przecież nie ich wina! :/
|
|
|
No, to teraz juz po wszystkim. Klopot z glowy. Jak wiadomo zaden duch nie bedzie zamieszkiwal w martwym ciele. Czyli, ze egzorcyzmy udaly sie w stu procentach. Zle duchy opuscily cialo. Brawo.
Moz tylko ta opetana zakonnica cos nawalila. Moze powinna zmartwychwstac ?
Moze jeszcze to uczyni, poczekajmy...
pozdrowka
[%sig%]
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
Arwenko -Powiem CI NIE DZIW SIE!! Jeli wierzysz i cytujesz to co cytujesz to myle że nie bierzesz własnych słów pod rozwage. Jeli Bóg tak chciał tak się stalo dał znak
ale siostry nie skożystały z własnej woli.A co do INSTRUKCJI to dawno już twierdziłem
że ta instrukcja mi co mierdzi jeli chodzi o tekst w niej zawarty.Więc niemożna winić Siostrzyczek zato że kto dał Wiernym (nie napisze łatwowiernym bo zaraz bym miał znowu joby)złš instrukcje.Pomyl czy TY nieznajšc urzšdzenia i nie majšc o nim żadnego (zielonego)pojęcia a kierowała by się instrukcjš ,robiła wszystko ale to wszystko według niej?!! to czy winiła BY SIEBIE ? jak by się komu stała krzywda z powodu użycia danego urzšdzenia??!!
Ja dochodze do takiego stwierdzenia że nikt ale to nikt niepojmie prawdy przedstawianej przez kogo,puki sam nie zacznie jej szukać szczebel po szczeblu,wpinajšc się na drabine wiedzy i poznania.Bo tak jak w szachach,gdy gracz zna tylko podstawy gry,to chodzby dostał na kartce podpowiedz w którym ruchu i na jakie pole trzeba postawić danš figure lub pionka aby dać mata.To itak ta informacja chodz najprawdziwszš prawdš - będzie dla niego bezużyteczna!!!!!! Bo on niebędzie rozumiał skšd się taka sytuacja wzieła a sam niebędzie umiał doniej doprowadzić.
Prawda o wiedzy a tym bardziej tajemnej a za takš uznaje prawde o Wyższej Wiedzy-
tak zwanym wtajemniczeniu nigdy niejest i niebędzie podana dosłownie tylko zawsze pokrętnie i tajemniczo .Boyen kto jš przekazuje ma wiadomoć tego że może być ona niebespieczna jeżeli naiwny głupiec jš pozna bo może spowodować wykożystujšc jš wiele zła.Ale czasami jest komu dana żeby się sparzył ale i nauczył bo ta nauka umożliwi mu poznanie.Wczoraj czytałem dla przypomnienia ale i dla poszukiwania Filozofów Greckich a dokładnie (Hieroi Logi) co można tłumaczyć jako Tajne Nauki Starożytnych Greków-i tam majšc danš wiedze mogłem zrozumieć i poznać wskazówke do dalszego stopnia poznania prawdy .Ale teraz wiem że niesposób poznać tego nie poznajšc wczeniej czego innego,tak jak niepozna się sęsu napisanych słów gdy niemyli się co piszšcy chce nam przekazać- a myli się tylko że wiemy co piszšcy Myli.To znowu pokrętne i nie zrozumiałe-wiem ale nie dla wszystkich.Dodam tylko przypowieć bardzo starš że niemożna zbudować domu zaczunajšc budowe od dymu z komina.
Dziękuje i pozdrawiam.
[%sig%]
|
|
|
Arwenko -SE LA VI :((nie wszystkim zdšżymy z pomocš.Więc nie wińmy się zato co dlanas jest niemożliwe.
[%sig%]
|
|
|
Buhhahaha nie no....... A jakie były objawy opentania??
A tak wogóle to prawdziwy egzortyzm wyglšda troche inaczej no, ale cuż... Zacofani religijni maniacy rOOOOx :P
|
|
|
recznikiem zatkac usta i przywiazac do krzyza. Modlic sie, nie pic i nie karmic. Pierwszy raz slysze o takim egzorcyzmie. Dlatego wam przytoczylem ten niuus:-)
|
|
|
Tak, Edziu, masz rację! Nie obra się, ale ja się nie winię, że się mnie cišgle czepiasz :/
|
|
|
Ech -cóż więcej moge rzec.Itak zostane żle odczytany:((
[%sig%]
|
|
|
Wiele było takich głupot, na przykład redniowieczny sšd Boży nad dziewicš :) po co to komu, jak i tak to nie dawało odpowiedzi...
|
|
|
Ano wiesz, Haghi, lubię jak mnie się kto czepia, ale inteligentnie, a jak już zrobiłam co złego to w miarę bez sarkazmów, a ten tu Edziu trochę przesadza. No ale i tak go lubię, bo jest mšdry ;)
Jeżeli chodzi o czarownice, dziewice, zakonnice... Nie sšdzicie, że kto tu się uwzišł na kobiety? I jaka była przyczyna?
|
|
|
nie to nie o to biega. hcialem przedstawic co jeszcze jest praktykowane w swiecie
|
|
|
No tak, tak wiem, ale i tak mi się nasuwa takie pytanie... Muszę się poradzić babki od histy :)
|
|
|
po co sie naradzać. Masz mnie:-) pytaj o co chcesz. Na maila ok
|
|
|
Dobrze wiedzieć, że mam kogo :)
Ale z babš zawsze dobrze o tym rozmawiać, bo ona wietnie rozumie moje feministyczne myli :)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 35 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |