Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czytajcie i oceńcie:-)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 35

Tragiczny finał wypędzania diabła z zakonnicy PAP 19:35 Młoda zakonnica, z której wypędzano diabła w prawosławnym klasztorze we wschodniej Rumunii, nie przeżyła egzorcyzmów - poinformowała agencja Mediafax. W klasztorze œw. Trójcy w miejscowoœci Tanacu "opętanš" przywišzano do drewnianego krzyża i zakneblowano ręcznikiem. Po trzech dniach na krzyżu, bez jedzenia i picia, 23-letnia zakonnica zmarła. Była opętana przez złe duchy. Modliłyœmy się za niš. Z duchowego punktu widzenia postšpiłyœmy prawidłowo - uważa jedna z zakonnic, uczestniczšcych w egzorcyzmach. Sprawę œmierci zakonnicy bada zwierzchnictwo rumuńskiego Koœcioła prawosławnego i policja. (sm) Sorki ale musiałem Wam to przedstawić. Pewno już ktoœ z Was to czytał, ale chce poznać Wasze opinie. Moja: ZACOFANIE, GŁUPOTA, PRYMITYWIZM

O Jezu! Co za œredniowiecze! Jak tak moża, do cholery? Brak słów na głupotę ludzkš. "Była opętana przez złe duchy. Modliłyœmy się za niš. Z duchowego punktu widzenia postšpiłyœmy prawidłowo "- qrdę, a kto miała prawo decydować o jej losie?! Podobno tylko Bóg może wybierać, kto ma egzystować na tym œwiecie, a kto nie! Tak mnie przynajmniej uczyły zakonnice-siostry! Skazały jš na œmierć! Pozdrawiam Jestem do granic możliwoœci zniesmaczona i zbulwersowana!

No widzisz, jak to bywa czasami:-( Robiły wszystko dobrze...

Tak... Postępowały zgodnie z instrukcjš, tylko coœ im się nie udało... Ale to przecież nie ich wina! :/

No, to teraz juz po wszystkim. Klopot z glowy. Jak wiadomo zaden duch nie bedzie zamieszkiwal w martwym ciele. Czyli, ze egzorcyzmy udaly sie w stu procentach. Zle duchy opuscily cialo. Brawo. Moz tylko ta opetana zakonnica cos nawalila. Moze powinna zmartwychwstac ? Moze jeszcze to uczyni, poczekajmy... pozdrowka [%sig%]

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

Arwenko -Powiem CI NIE DZIW SIE!! Jeœli wierzysz i cytujesz to co cytujesz to myœle że nie bierzesz własnych słów pod rozwage. Jeœli Bóg tak chciał tak się stalo dał znak ale siostry nie skożystały z własnej woli.A co do INSTRUKCJI to dawno już twierdziłem że ta instrukcja mi coœ œmierdzi jeœli chodzi o tekst w niej zawarty.Więc niemożna winić Siostrzyczek zato że ktoœ dał Wiernym (nie napisze łatwowiernym bo zaraz bym miał znowu joby)złš instrukcje.Pomyœl czy TY nieznajšc urzšdzenia i nie majšc o nim żadnego (zielonego)pojęcia a kierowała byœ się instrukcjš ,robiła wszystko ale to wszystko według niej?!! to czy winiła BYŒ SIEBIE ? jak by się komuœ stała krzywda z powodu użycia danego urzšdzenia??!! Ja dochodze do takiego stwierdzenia że nikt ale to nikt niepojmie prawdy przedstawianej przez kogoœ,puki sam nie zacznie jej szukać szczebel po szczeblu,wpinajšc się na drabine wiedzy i poznania.Bo tak jak w szachach,gdy gracz zna tylko podstawy gry,to chodzby dostał na kartce podpowiedz w którym ruchu i na jakie pole trzeba postawić danš figure lub pionka aby dać mata.To itak ta informacja chodz najprawdziwszš prawdš - będzie dla niego bezużyteczna!!!!!! Bo on niebędzie rozumiał skšd się taka sytuacja wzieła a sam niebędzie umiał doniej doprowadzić. Prawda o wiedzy a tym bardziej tajemnej a za takš uznaje prawde o Wyższej Wiedzy- tak zwanym wtajemniczeniu nigdy niejest i niebędzie podana dosłownie tylko zawsze pokrętnie i tajemniczo .Boyen kto jš przekazuje ma œwiadomoœć tego że może być ona niebespieczna jeżeli naiwny głupiec jš pozna bo może spowodować wykożystujšc jš wiele zła.Ale czasami jest komuœ dana żeby się sparzył ale i nauczył bo ta nauka umożliwi mu poznanie.Wczoraj czytałem dla przypomnienia ale i dla poszukiwania Filozofów Greckich a dokładnie (Hieroi Logi) co można tłumaczyć jako Tajne Nauki Starożytnych Greków-i tam majšc danš wiedze mogłem zrozumieć i poznać wskazówke do dalszego stopnia poznania prawdy .Ale teraz wiem że niesposób poznać tego nie poznajšc wczeœniej czegoœ innego,tak jak niepozna się sęsu napisanych słów gdy niemyœli się co piszšcy chce nam przekazać- a myœli się tylko że wiemy co piszšcy Myœli.To znowu pokrętne i nie zrozumiałe-wiem ale nie dla wszystkich.Dodam tylko przypowieœć bardzo starš że niemożna zbudować domu zaczunajšc budowe od dymu z komina. Dziękuje i pozdrawiam. [%sig%]

Tak, Edziu, jasne! Dzięki za ciepłe słowa... :/

Arwenko -SE LA VI :((nie wszystkim zdšżymy z pomocš.Więc nie wińmy się zato co dlanas jest niemożliwe. [%sig%]

Buhhahaha nie no....... A jakie były objawy opentania?? A tak wogóle to prawdziwy egzortyzm wyglšda troche inaczej no, ale cuż... Zacofani religijni maniacy rOOOOx :P

recznikiem zatkac usta i przywiazac do krzyza. Modlic sie, nie pic i nie karmic. Pierwszy raz slysze o takim egzorcyzmie. Dlatego wam przytoczylem ten niuus:-)

Tak, Edziu, masz rację! Nie obraŸ się, ale ja się nie winię, że się mnie cišgle czepiasz :/

Ech -cóż więcej moge rzec.Itak zostane żle odczytany:(( [%sig%]

he jakas zadyma sie szykuje:-)))))))))))))))))))

Wiele było takich głupot, na przykład œredniowieczny sšd Boży nad dziewicš :) po co to komu, jak i tak to nie dawało odpowiedzi...

lub sady nad niby czarownicami

Ano wiesz, Haghi, lubię jak mnie się ktoœ czepia, ale inteligentnie, a jak już zrobiłam coœ złego to w miarę bez sarkazmów, a ten tu Edziu trochę przesadza. No ale i tak go lubię, bo jest mšdry ;) Jeżeli chodzi o czarownice, dziewice, zakonnice... Nie sšdzicie, że ktoœ tu się uwzišł na kobiety? I jaka była przyczyna?

nie to nie o to biega. hcialem przedstawic co jeszcze jest praktykowane w swiecie

No tak, tak wiem, ale i tak mi się nasuwa takie pytanie... Muszę się poradzić babki od histy :)

po co sie naradzać. Masz mnie:-) pytaj o co chcesz. Na maila ok

Dobrze wiedzieć, że mam kogoœ :) Ale z babš zawsze dobrze o tym rozmawiać, bo ona œwietnie rozumie moje feministyczne myœli :)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 35
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.