Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Mozg potrafi wszystko!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 71

Niebawem zamieszcze ciekawe informacje dotyczace wykorzystania swojego mozgu. Pamietajmy, wykorzystujemy go w 13-15%! Gdzie reszta? Poprostu zostalo to zapomniane przez wielka zmiane na Ziemii, przez cykl, ktory powtarza sie tak jak to przedstawiala cywilizacja Majow. Dlaczego nie posiadali zadnych urzadzen elektornicznych, ani nic co przyczynilo sie do tego, abysmy pomysleli ze byli w posiadaniu technologii. Otoz byli, mieli swoj wielki kalendarz doswiadczen zycia!!! Oni wykorzystywali swoj mozg, do celow, ktore nie przychodza nam nawet do wyobrazni. Po co im telefon komorkowy, skoro potrafili komunikowac sie za posrednictwem mozgo, po co im komputery, skoro korzystali mozgiem ze zrodla wiedzy. Niebawem przedstawie informacje, poki co czekam na wasze zainteresowanie.

bez przesady ;-)

Zainteresowanie jest!

Tak -zainteresowanie jest ,-ale jednak owi MAJOWIE przemineli a nie sšdzę by chcieli przeminšć z powodu prymitywnego [podboju]. Coœ [tam] jednak nie było takie oczywiste z Tš ich wiedzš ,nie dali by się zniszczyć gdyby posiadali takš wiedzę jakš się IM przypisuje. co do mózgu -tak mózg jest tak ciekawy w swej tajemniczoœci jak czeluœcie kosmosu a nawet bardziej. pozdrówka

Pewnie, byli wspaniali i genialni, potrafili mózgiem wyginać łyżeczki i przenosic kamienie - ale jakoœ szczepionki przeciw ospie nie wymyœlili, nie domyœlili się też że koń i jeŸdziec to dwie różne istoty, nie domyœlili się jak działa broń palna itp. :>

"Niebawem zamieszcze ciekawe informacje dotyczace wykorzystania swojego mozgu. Pamietajmy, wykorzystujemy go w 13-15%! Gdzie reszta?" - ciekawe info Arkadiush skšd masz takie dane? Ja staram się wykorzystywać to co mam pod kopułkš w 100%, pewnie mi się to nie udaje, lecz 13-15% to lekka przesada. W trakcie bezsensownego patrzenia gdzieœ i słuchania czegoœ nasz mózg pracuje już wykorzystujšc kilkanaœcie procent swoich możliwoœci, dodaj do tego jeszcze funkcje ruchowe organizmu i dojdzie następne pare procent. A wogule pisanie że coœ się wykorzystuje w mniejszym lub większym stopniu jest troche mijaniem się z celem. Bo na przykład dzisiejszy notebook jest pewnie z kilkanaœcie razy szybszy niż wszystkie komputery na wachadłowcu. Z tego wachadłowiec wykorzystuje mniej niż 50% mocy tych komputerów, bo każdy system musi mieć swojego zastępce w razie awearii. A mimo to gwarantuje ci że z notebookiem jako komputerem pokładowym wachadłowca daleko byœ nie poleciał. Z mózgiem jest tak samo nie wykorzystujemy go w całoœci tylko dla tego że jego częœć jest zabezpieczeniem na wypadek uszkodzenia działajšcej częœci mózgu.

szuineg bardzo mi sie podoba Twoja wypowiedz. Dodam tylko od siebie, ze tak jak reka czy noga jest wykorzystywana w stu procentach, tak i mozg jest moim zdaniem wykorzystywany w stu procentach. O mozgu kraza jakies naukowe banialuki, ktore moim zdaniem nie maja zadnego pokrycia. Mysle, ze w duzej mierze te banialuki sa rozpowszechniane po to zeby ukryc mozliwosci dzisiejszej technologii !!!!! Ludzie, jak to ludzie, zawsze wiedza, co sie dzialo dwa tysiace lat temu, a nie maja pojecia, jaka technologia dysponuje dzisiejszy czlowiek. Wypuszcza sie pare cwaniaczkow w tlum i pokazuja cuda, ktore tak faktycznie sa wspomagane technologia o ktorej ludzie nie maja pojecia.

HAARP?

Zgadzam sie ze mozliwosci mozgu sa niezbadane, niewatpliwe duzo wieksze niz nam sie wydaje. Mamy z pewnoscia bardzooo duze zapasy i poklady do wykorzystania. Czekam na wiecej arkadiush. Tez sie tym interesuje i nie podzielam opinii ze wykorzystujemy mozg w 100%. Tak wiec odkryjmy co jest przed nami zamkniete. Arkadiush zrob kolejny krok, aby przekonac pozostalych... Pozdrawiam

Przestańcie wierzyć w te głupoty, że tylko 13% 15% czy 25 % wykozystywane jest mózgu. To jakbyœcie mówili, że w samochodzie jedzie tylko 1 koło i błotnik. To jest błędne pojęcie Ÿle to kiedys ktoœ opisał i do dzisiaj to pokutuje. Mózg jest wykorzystywany cały, tylko obcišżenie jest zmienne, niekiedy robi więcej a niekiedy mniej. Dzieje się tak dlatego, że nasze mózgi posiadajš słabe zasilanie w zwišzku z tym w krótkim czasie gdyby obišżenie było maksymalne dochodziło by do wyczerpania baterii - całkowietego wyczerpania. Pozdrawiam Igor

Zanim zamieszcze konkretne informacje pragne zapytac: skoro osoby ktore twierza wykorzystuja swoj mozg chociazby w 50%, to niech wyjasnia mi chorobe zwana: autyzm?

doszukiwanie się dlaczego Majowie to , dlaczego tamto nie wiedzieli albo nie umieli niektóre sprawy sš zbyt oczywiste dla istot z innym widzeniem hybrydy były niegdyœ na porzšdku dziennym i z jeżdzcem sprawa nie dziwi a co do reszty , to każdš rzczš można zabić np:szczoteczka do zębów , ale nie przyjdzie mi do głowy zaliczyc ten przedmiot do narzędzi mordu :)))) troszke innna nawigacja myslenia pany !!!

p.s. nasze życie to jeden giga substytut i kto tego nie czuje ten mózg -jak gumę żuje :)))))

Bardzo ciekawe swego czasu czytałem ksišżki takie jak Joseph Murphy"Potęga Podœwiadomoœci" wierze,że to prawda co w niej zawarte teraz troche zmieniłem sposób dojœcia do fal mózgowych(alfa,theta,delta) zainteresowała mnie Ayahuasca a raczej wpływ jaki wywiera na mózg(stan odmiennej œwiadomoœci) więc troche experymentuje.Ciekawy ten temat będe się przyglšdał mu bliżej.Pozdrawiam

Jak nie bedziecie kombinowac i eksperymentować to zawsze to co widzicie i czujecie dzieje sie w ramach tej samej wydajnoœci intelektualnej mózgu. Intelektualnej trzeba tutaj rozumieć jako ("mechanicznej"), i niestety nic wiecej sie nie uzyska, mozg jest za mały by była w nim możliwoœc operowania wieloœciš funkci uniwersalnych stšd karzdy z nas uczy się jednego głównego zawodu etc... sš wyjštki ale one nie działajš mechanicznie ze względu na ryzyko awarii ale tylko jako konsultanci stad występuje podział na teoretyków i praktyków. W praktyce w mózgu mało się mieœci. Pozdrawiam Posiadajšcy Ograniczone Powierzchnie Pamięciowe Igore ps. myœlę o defragmentacji ale jak tutaj zapomnieć takie fajowe sprawy ??? na jak ??????????????????????????????????????????????????????

ciekawe że większoœć przypadków odblokowania następuje poprzez uderzenia ...po wypadkach ludzie nagle odkrywaja swoje nowe mozliwoœći .... moze zatem baranek ?? :))))

Gdy juz zaczne przedstawiac swoje informacje, pragne powiedziec takie zdanie: odbierz czlowiekowi wzrok, a mozg zacznie uczyc sie patrzec w inny sposob, tak wiec ogranicz jedno, a rozwiniesz drugie. Jedna z osob wypowiadajacych sie w tym temacie uzyla okreslenia, ze reka jest uzywana w 100% i to sie ma tak samo do naszego mozgu. Ciekawe okreslenie, ktore jednoczesnie zaprzecza samemu sobie. Jak mozna wykorzystac reke w 100%?:) Czy Twoja procent wykorzysania reki jest rowny procentowi wykorzystania przez silacza? Oto dowod, a nie pomowienie!

Maly test na sprawdznie dzialania swojego mozgu poprzez istnienie w trzech stanach: Sprawdzanie funkcji obliczania logicznych operacji: - kiedy rok ma 24 dni? Sprawdzanie funkcji emocjonalnych: - stojac w ciemnosci widze w (dali czy z bliska).... - krotki opis co widzisz. Sprawdzanie funkcji artystycznej: - nie majac nic, co stworzysz z niczego? Sprawdzanie glebi wyobrazni? - czym jest dla ciebie nieskonczonosc? Sprawdzanie funkcji intuicyjnej? - ZÓŁTY KWIAT ma sie do BRĽZOWEGO PNIA, jak BIAŁY GOŁĽB do .... ? Sprawdzanie funkcji postrzegania: 10gr x 10gr = 100gr 10gr = 0,1zl 0,1zl x 0,1zl = 0,01zl 0,01zl = 1gr = 1zl To tylko prosty test na sprawdzenie funkcji mieszczacych sie w przeciale 13-14% wykorzystania mozgu. Niebawem (pomalu) porusze kwestie tego, czym jest impuls myslowy, pod warunkiem ze jest impulsem - bede uzywal tego terminu dla oznaczenia pewnej porcji informacji. Porusze tez kwesite tego, czym owa porcja infromacji jest. Przedstawie rowniez moznosc manipulowania tymi pakietami informacji, ich kreowania i odbierania. Czekam jednak na to, aby ktos przylaczyl sie do dyskusji, bo z doswiadczenia wiem, ze temat konczy sie mentalna blokada i ludzie z reguly przecza bezpodstawnie, zamiast doswiadczyc, zrozumiec lub pojac. Ludzie widza tylko odbita energia swiatla o grupe zwiazanej enregii zwana materia. Jest to jednak temat osobny, ale o energii bedzie tu mowa.

Widze, ze dyskusja sie rozwija.....:) Na razie nie bede sie wymšdrzal, poczekam, zobaczę w jakim paradygmacie zamierzacie dyskutowac o mózgu...... Na razie powiem tylko, ze mozna na tomografie widzieć, które partie mózgu pracujš w danym momencie (w przeciwieństwie do EEG, widać aktywnoœc elektrycznš mózgu w trzech wymiarach), i niestety ( a moze na szczęscie), mózg nie pracuje "pełnš parš"....... Zalezy to od problemu, którym sie zajmuje. Po drugie, mamy DWA mózgi, a niektórzy neurolodzy mówiš o trzech. Podejrzewam, ze hipokampem nie bedziecie sie zajmować, bo jest to nasze "gadzie" dziedzictwo ewolucji....... Po trzecie mózg posiada 30-50 milionów miliardów neuronów, co z ewolucyjnego punktu widzenia jest nam absolutnie niepotrzebne ( na razie tak uwazamy), a prędkoœc impulsu osišga prędkoœć 120 m/s. Po czwarte, po uderzeniu, jak ktos napisal, mózg nie ujawnia NOWYCH właœciwoœci czy tez mozliwoœci, tylko szuka nowych sposobów na normalne funkcjonowanie organizmu. Stšd funkcie uszkodzonych częœci, przejmujš inne, czyli mózg SAM się uczy. Dlatego, czasami ludzie SŁYSZĽ liczby, WIDZA muzykę, itd....... Pozdrawiam..... :)

fajny test , tam na dole sie nie zgadza , chociaż reszty pytań nie rozumiem .... chyba mam blokadę i nie wiem :))))) rok ma kilkaset dni -zawsze \ jak jes ciemno to gówno wyczóje z daleka jak nie mam nic to cisnę na chate żeby cos wzišć :ppp nieskończonoœć to dla mnie -głupota- a ta jest bezwymiarowa jaK BIAŁY GOŁĽB DO NIEBIESKIEGO SOKOŁA :)) 986719756317510515==66666666999999999 IDE LULU BU BU
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 71
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.