| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Zrobią z nas cyborgów | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 39 |
|
Słyszelicie o pomyle żeby w pryszłosci każdy miał wstrzepiony pod skóre chip, który ma zastšpić dowód osobisty i kartę kredytowš? rękš sie przejeddzie po skanerze w sklepie zamiast płacić kartš. Koszt produkcji nie będzie duży i może wynieć ok. 1 centa przy masowej produkcji. Kto nie będzie tego chciał nic nie kupi.Chyba że wszystkich zmuszš. Krajom mniej cywilizowanym to chyba nie grozi bo nie ma takiej techniki. Pootrzeba do tego sieci terminali.
Co o tym mylicie? Mnie już nic nie zdziwi. Rok 1984 może się stać rzeczywistociš. kto czytał ten wie.
|
|
|
Ktore to sa kraje "mniej cywilizowane" ?
No, bo te chip'y to juz od trzech lat implantuja (wszczepiaja) ludziom np. w Mexyku, Nikaraguii, w Salvadorze i Gwatemali...
W Argentynie, Brazylji, Chile, Urugwaju, Paragwaju, Boliwii, Kolumbii i Wenezueli oraz chyba w Ekwadorze, to wszystkie krowy i owce maja powszczepiane mikro i nano chipy, dzieki temu hodowcy moga bez wiekszego problemu ustalic wiele danych na temat zwierzakow. To samo jesli chodzi o weterynarzy itp. Takze ludzie starsi i schorowani maja wszczepiane takie paskudztwa, po to by pomoc mogla do nich dotrzec, nawet w wypadku naglego ataku. Ich stan zdrowia jest monitorowany na biezaco i karetka moze do nich pojechac, nawet jesli pacjent po nia nie dzwonil. Wystarczy, ze wyniki pokaza, ze taki starzec juz sie moze poczuc zle.....
A teraz czy te chipy to dobry pomysl, czy zly...
Ja sie boje WIELKIEGO BRATA i obawiam sie jak moze byc wykorzystana taka cala masa informacji na moj temat, oraz nie lubie jak mnie monitoruja, sledza i w ogole mam manie przesladowcza....
No i sam Bill Gates - juz skonstruowal takie nanokompy, ktore moga byc wszczepiuane i zasilane naszym organizmem... Cyborgu - witaj...
pozdrowka
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
ja pierdole.... ale dol przeciez oni wtedy zrobia z nami co chca.... ja nie chce zyc w matriksie :((( sprzeciwmu sie czipom
|
|
|
Autor: . (---.forweb.pl)
Data: 26-05-2005 23:08
ja pierdole.... ale dol przeciez oni wtedy zrobia z nami co chca.... ja nie chce zyc w matriksie :((( - a skad wiez moze zyjesz w Matrixie :)
|
|
|
a jak sie o tym przekonac.... ale jakbym zyl w matrkisie to chyba nikt nie probowal kontorlowac mas ludzi skoro juz i tak by ich mial w rekach... ;0
|
|
|
Tez mysle, ze tekst jest napisany pod znak (numer) bestii. Niewazne. faktem jest, ze w naszym zyciu juz sa chipy i niestety jestesmy pod spora kontrola i obserwacja, a to czy damy rade cos kupic czy sprzedac, to juz inny temat. Mysle, ze jesli sprzedawcy polozysz na lade dwukaratowy brylant i poprosisz o bochenek chleba, to tez sie nie bedzie pytal czy masz chip'a lub czy twoja karta kredytowa jest wazna...
tak wiec ten brylant to tylko umowny symbol bogactwa naturalnego, mozesz zastapic go kura, jajkiem, zlotem, platyna, czy wlasna inteligencja, lub mlekiem czy innymi narzedziami. czymkolwiek. Powiedzmy dentysta nie musi uzywac chip'a, wystarczy, ze wyrwie bolacy zab.... itp.
pozdrowka
|
|
|
wielki brat był jest i będzie bo nie stety on wam bogiem i nie ucieknie cie od oka jego przedwiecznego
amen bill gates
|
|
|
Czy to poczštki tego????
Za rok paszporty z danymi biometrycznymi
Polska, podobnie jak inne kraje Unii Europejskiej, powinna od końca sierpnia 2006 r. wydawać już nowe paszporty zawierajšce dane biometryczne.
Na poczštku będzie to jedynie cyfrowy zapis owalu twarzy; do 2008 r. do paszportów majš zostać wprowadzone także odciski palców.
Obowišzek ten nakłada na kraje członkowskie Rozporzšdzenie Rady UE w sprawie norm dotyczšcych zabezpieczeń i danych biometrycznych w paszportach i dokumentach podróży (które weszło w życie w lutym br.).
Jak poinformował PAP rzecznik ministra spraw wewnętrznych i administracji Marek Gieorgica, w tej chwili w Polsce trwa program pilotażowy zwišzany ze zmianami w paszportach. "Sprawdzamy rozwišzania techniczne, procedury" - powiedział. Dodał, że najpierw zmiany te będš wprowadzane w paszportach dyplomatów.
Zanim Polska zacznie wydawać nowe paszporty, konieczne będzie też znowelizowanie ustawy o paszportach. Obecnie trwajš nad tym prace. Gieorgica zapewnił, że powinnimy zdšżyć z pierwszymi zmianami w paszportach do sierpnia 2006 r.
W nowych paszportach na stronie ze zdjęciem umieszczony zostanie elektroniczny element - chip, zawierajšcy dane o włacicielu dokumentów. Poczštkowo będzie na nim zapisane elektroniczne zdjęcie owalu twarzy, z czasem odciski palców. Służby, m.in. funkcjonariusze straży granicznej, będš mieć specjalne czytniki, przy pomocy których będš odczytywać informacje zawarte w chipie.
Jak podkrelił Gieorgica, nowe rozwišzania nie wydłużš procedury wydawania paszportu ani nie zwiększš istotnie jej kosztów. Osoby starajšce się o ten dokument będš musiały jednak przyjć do urzędu z wnioskiem (dotychczas istniała możliwoć przesłania go pocztš - PAP).
Zaznaczył także, że z chwilš wprowadzenia nowych paszportów dotychczasowe nie utracš ważnoci.
http://wiadomosci.onet.pl/1144199,11,item.html
|
|
|
No i jeszcze dodam tylko to:
Chips to fight kidnapping
Blurring the distinction between man and machine
By Jane Wakefield
BBC News Online
An US company is considering producing electronic implants that could be used to keep tabs on kidnap victims via satellite.
Originally Applied Digital Solutions had intended to market its VeriChip to patients who wanted to keep their medical records under their skin.
But recently the firm has caved in to pressure to include tracking devices.
"If a market demand exists for an implantable GPS (Global Positioning Satellite) device of some kind, which now seems to be the case, the company will try to meet that demand," said a spokesman for Applied Digital Solutions.
"There seems to be a pressing need for this kind of product to stem the tide of kidnappings in Latin America. So we're very interested in responding to this demand and to help save lives," he said.
Big Brother worries
The VeriChip is not yet available as it is pending US Government approval.
But as chip implants designed for medical uses mutate into tracking devices, the debate about how good the technology will be for us is being reopened.
Would you want a chip implanted?
Once the technology has been developed it will not be easy to stop it being used for surveillance purposes believes Ian Pearson, BT's futurologist.
"You can't put the cat back in the bag. It depends on whether governments want to increase surveillance rather than on the technology," he said.
For head of Privacy International, Simon Davies, the closer relationship between the body and technology is not a happy one.
"The intimacy between technology and the flesh crosses a line," he said. "My instinct tells me this is an entirely unnecessary and dangerous technology."
Available technology
But some may see tracker chips as a positive development.
After 11 September, many western governments have become paranoid about security and want to keep a closer eye on citizens with schemes such as national ID cards.
"You can't get a better ID card than one you can put under your skin," points out Mr Pearson.
The technology necessary to locate a person geographically is not particularly sophisticated.
It has been around for years in the chips that are implanted beneath the skin of pets.
Sensational chips
But chips are set to get a whole lot more complicated.
Chips that monitor blood chemistry are already being made, as are ones that can be connected to the nervous system to allow movement in limbs that have been damaged.
The next stage would be making chips that can interpret sensations and connect people that are physically removed from each other.
"There is no reason why you couldn't shake hands across a network or make love to your boyfriend," said Mr Pearson.
pozdrowionka
[%sig%]
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
mam nadzieje że prędzej z USA zrobiš araby sieczke albo kataklizmy naturalne niż zacznie się ta paranoja. Ta cywilizacja musi upać. Bo przyszłoć jeli nie upadnie - całkowita kontrola władzy nad jednostkš. Ja nie chce żyć w takim wiecie a wy?
|
|
|
TOM pisze że krajom mniej cywilizowanym zachipowanie nie grozi, mylę że włanie o to chodzi żeby ich nie znakować, ale nie ze wzgledu na niedorozwój technologiczny. Poczštkiem sš paszporty z odciskami palców, chociaż sš dla mnie bzdurš bo okażš sie za chwilę bardzo łatwe do podrobienia, zastanówcie się sami ile codzinnie zostawiacie odcisków palców i w ilu miejcsach jak kto będzie chciał zdejmie je i skopiuje bez porblemu. Chyba że włanie o to chodzi żeby zastosować mocniejsze rodki w postaci chipów przez negację paszportów z liniami papilarnymi. Zachipowani będš ci których warto kontrolować, czyli ci którzy majš jakakolwiek kasę. Mylę że już za chwilę głównym pretekstem do wszczepiania chipów będzie selekcja antyterrorystyczna i łatwo damy się na to nabrać bo zamachów coraz więcej. Mieszkańcy krajów mniej rozwiniętych będš odizolowani w prosty sposób poprostu nie będš mieli chipa.
Masz chipa to masz pracę, masz dudki, żresz padlinę z hipermarketów, wchłaniasz papkę z TV, kupujesz nowe ciuchy z reklamy, jedziesz na urlop z reklamy, głosujesz na dupka którego ci wtłoczš podprogowym przekazem, słowem "żyjesz"...
Nie masz chipa nie przyjeżdżaj do nas, a najlepiej zdychaj.
Smutne ale prawdopodobne, totalny komunizm nowej generacji, społeczeństwo doskonałe oparte głownie na rozwoju żołšdka, w dupie z rozwojem duchowym, z resztš nawet bez chipów już tak prawie jest. Czekam tylko na 2012, szkoda tylko że jeszcze przed nim walec wyrówna III raz tę nędznš cywilizacje, ale sami jestemy sobie winni......
|
|
|
Nie mam czipa a moj organizm jest cyborgiem :
Kiedy chca drecza mnie strasznym apetytem lub kompletnym jego zanikiem. Musze bardzo uwazac, zeby nie jesc zbyt duzo lub wcale. Jem zawsze tyle samo.
Kiedy chca, to zalatwiam sie bez problemu, a innym razem w ogole nie czuje potrzeby pojscia do ubikacji mimo ze jem i pije. Musze sama pilnowac wyproznien i pamietac o pojsciu do ubikacji. Szczegolnie w nocy potrafia dreczyc ciagla potrzeba pojscia siusiu. Robisz kropelke i za pare minut, kiedy juz smacznie usypiasz musisz wstac znowu. Stajesz sie Manka Wstanka. Czesto wlasnie na tym schodzi mi noc, a rano wstaje wypoczeta i co Wy na to ?
Kiedy chca to spie, a kiedy nie chca to nie spie. Najczesciej nie pozwalaja mi spac w pochmurna pogode. Na to juz wplynac nie moge. Pilnuje tylko wypoczywania w pozycji lezacej.
Kiedy chca to mam humor i chec do zycia, a kiedy chca, to jestem bardzo przygnebiona. Z wielkim trudem przychodzi mi regeneracja tych nastrojow, ale staram sie logicznie nad tym panowac.
Kiedy chca, to jest mi goraco, a kiedy chca, to jest mi bardzo zimno. Na to tez wplynac nie moge. Temperatura tez mozna bardzo ludzi dreczyc !!! Mozna siedziec w grubym moherowym swetrze na sloncu w 40C stopniowym upale.
To najwazniejsze rzeczy z ktorymi czlowiek musi sobie radzic, jak ktos za komputerem nami steruje.
|
|
|
Nowe z onet'u o cipach,
http://wiadomosci.onet.pl/1145898,12,1,0,120,686,item.html
podobno wszystkie kobiety sš zacipowane od urodzenia, straszne;-)
|
|
|
Goska
Niektóre osoby majš duży talent we wmawianiu sobie różnych rzeczy, ten dar prawidłowo ukierunkowany może zdziałać "cuda". Nieprawidłowo ukierunkowany prowadzi do fobii, manii przeladowczej, a nawet schizofrenii.
Czy zwracała się już po pomoc do jakiego lekarza?
Brała sama jakie rodki uspakajajšce?
Może hipnoza Ci pomoże i da odpowiedzi.
A może Ty nie szukasz odpowiedzi, bo już wszystko wiesz i nie zadajesz pytań.
Masz jakie wštpliwoci?
Masz męża?
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Zajmij sie soba. O mnie badz spokojny !!!!
Juz z tysiecy osob, ktore na ten temat mowily, zrobiono wariatow !!!!
Na tym to wlasnie polega !!!!
|
|
|
Chcesz być następna?
Niewiele jest rzeczy czarnych lub białych.
Sš ludzie, którzy chcš pomagać innym.
Nie pomagaj na siłę, albo wiesz co? Wysad HAARP-a w powietrze (proponuję atak samobójczy).
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 39 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |