Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Następstwa śmierci JPII
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 28

Wiecie co to co napisze jest moe i dziwne ale niestety zauwazylem ze po smierci naszego Papy zle sie zaczelo dziac, w moim zyciu fatalnie wrecz ale i w zyciu innych rowniez z kim bym nie porozmawial to jest zly nieszczesliwy nie chce sie nikomu zyc, ja utracilem prace, w nastepstwie moja wielka milosc, pozniej ... no wlasnie pozniej co bedzie pozniej czy bedzie lepiej?? Czy u was tez jest teraz taka dziwna sytuacja czy tylko mnnie i moje otoczenie to spotyka?? prosze o sensowne wypowiedzi!!! ii

ha ha ha ha nie dziwie sie ze jeszcze nikt nie odpisal na tak durny temat!

To nie jest trudny temat... lecz pytanie czlowieka, ktory szuka odpowiedzi. Niezbadane sa plany Boga naszego. Byc moze, jestes poddany probie, byc moze przygotowany na jakas zmiane, byc moze, nie potrafiles docenic prawdziwe tego co masz i zostala ci dana lekcja zycia... bo w koncy bez cierpienia, nie bylo by szczescia. Pamietaj, badz dobrej mysli, nie zawracaj sobie glowy negatywami... po cierpieniu przychodzi ukojenie - bez roznicy w jaki to sposob sie przejawia. Bedzie dobrze! Nie lekaj sie, badz cierpliwy.

Dziekuje Ci milo przeczytac cos co pisze prawdziwy człowiek, durny natomiast jest ten co nie mysli o niczym... Wiesz docenialem swoja milosc i to bardzo bylem wydawaloby sie najszczesliwszym czlowiekiem na swiecie nie moge sobie tego darowac, utozsamilem to wlasnie z dniem smierci naszego JPII:( POZDRAWIAM Ciebie i takich madrych i rozumiejacych smutek innych!!!

Jest to temat a czy durny to sprawa subiektywna. [%sig%]

Za sto lat nasz papież będzie jednym z wielu w historii.Nikt jeœli się nie wgłebi w stosownš lektórę czy zródło nie będzie wiedział co np.nauczał Urban II.To jest jednak nieważne.Ważne jest czy fakt œmierci papieza zmieni cos w naszym życiu?

Haj wszstkim.nie mam nic przeciwko KK i papiezowi (SP.Jasiowi i jego nastepcy).wierze w Boga lecz nie takiej "Postci"jak przedstwiaja go sekty religijne,ktöre wkorzystuja Go w celach "zrobkowych"i sieja od wieköw e swoje herezje!sami oplywaja w bogactwa i nie wzrusza ich cierpienie innych.i nie wiem czym papiez albo inni duchowni zasluguja sobie a "lepsze"traktowanie,jesli wedlug Bibli wszyscy jestesmy "RÖWNI"!!!polecam Ew.Mat 23-to cala prawda o glowach sekt!

a na czym polega lepsze traktowanie papieza ? lepsze od kogo ?

od nas"normalnych"ludzi.dwa tygodnie pierdolili o tym ze zdechl,wychwalali go pod niebiosa i möwili ze jest przedstawicielem Boga na ziemi,a to Göwno prawda byl zwyklym czlowiekiem nie lepszym i nie gorszym niz Np:A:Hitler!!!!coa wam bede tlumaczyl ,moze kiedys sami to zrozumiecie.

a co o wyzwolenia i przyczynienia sie ,do zniesienia socializmu w polsce to wydaje wam sie ze dokonal czegos "Nadzwaczajnego"?.zobaczcie sobie teraz jak wyglada nasza sytuacja w tym wychwalanym i dlugo oczekiwanym kapitalizmie(w polsce),ludzie nie maja domu ,pracy i warunköw do zycia,kapitalizm to najgorsze co nas moglo spotkac a to jak möwia zasluga papieza i walesy wiec podziekujcie im za ten syf!!!!

Wypowiedzi Pana Harmagedona zostawimy bez komentarza za dużo się najarał i nie ma o niczym pojęcia

...coz, kazdy z nas ma prawo do wlasnych opinii ale zgadzam sie z Seba ;)

Harmagedon ma rację w tym co pisze, lecz prosty przekaz często Ÿle się odbiera (no bo jak to porównywać JPII do Hitlera??). Lecz kim my jesteœmy żeby porównywać między sobš ludzi? Każdy żyje według swoich zasad i nie sšdŸcie bo sami będziecie sšdzeni (jak to powiedział ktoœ dawno temu). Skšd możecie wiedzieć że Hitler był gorszym (lepszym) człowiekiem od Wojtyły?? Idę o zakład że nikt z was nie znał żadnego z nich, wiecie to co wam o nich powiedziano (pokazano w TV).

Szuineg-widze ze choc ty jeden zrozumieles w jakies czesci moje przeslanie.dziekuje.powiem tylko jedno ,jak wiadomo,Hitler nie zabil(wlasnorecznie)zadnego z czlowieka,a to ze miliony sluchalo jego wypowiedzi jakby to on byl Bogiem stapajacym po ziemi to juz inna sprawa.papiez(e) natomiast od zarania dziejöw przygladaja sie cierpiacym ludzia oplywaja od wieköw w dobrobycie i biadola ze trzebadac wiecej z siebie i na tace a sami nie kiwna palcem.Jedyna osoba ktöra dla mnie jest godna podziwu jest SP-Matka teresa ktöra byla objawieniem milosci w ludzkiej postaci,i to walsnie jej(jesli juz komus)naleza sie "Laury"kosciola katolickiego!

Mam tu ciekawy temaci ,choc nie zwiazany ze smiercia jaha http://www.psychofizjonomika.heron.com.pl/psychofizjonomika_inteligencja.html

rozwazania sa niepowazne - Hitler ma na sumieniu mase istnien a to,ze on "tylko" podpisywal decyzje to w zadnym stopniu nie umniejsza jego winy ! Wypowiedz Szuineg'a tez jest wielkim neporozumieniem.... Oczywiscie nie powinno sie sadzic ludz, zgadzam sie z tym ale co innego robi Harmagedon ? Poza tym licza sie owoce dzialania-ze zla powstaje zlo - i takie zlo powstalo za poprzez Hitlera a po przeciwnej stronie moglby byc JPII , ktorego efektem zycia z pewnoscia jest masa dobra,ktore powstaje wsrod ludzi.... Jesli tego dobra nie dostrzega Harmagedon no to juz jest jego problem co on dostrzega w swiecie... A kwestia dobrobytu papiezy to jest tez bez sensowna kwestia bo jaki to dobrobyt Harmagedon bierzesz pod uwage...???? Z cala pewnoscie nie oplywa w wiekszym dobrobycie niz niezliczona ilosc ludzi handlujacych narkotykami, ludzi mafii czy tez prezydentow,rodzin krolewskich,itp... Smieszne gadanie - zazdroscic papiezowi bogactwa,ktore do niego nie nalezy...bo ono tak sie sklada ze nlezy do kosciola,do instytucji,do wiernych w pewien sposob i z pewnoscie zaden z papiezy nie ma prawa sprzedwac majatek... Zreszta bez sensu tlumaczyc takie rzecz,nawet mi sie nie chce. A apropo matki Teresy to uosobiebieniem milosci z pewnoscia byla ale pieniadze z jej fundacji z pewnoscia nie trafialy tylko i wylacznie tam gdzie powinny ...

Tomek -powiedz mi jedno,jesli ktos taki jak Hitler powiedzialby ci ze masz byc odpowiedzialny za "Usöwanie"malych dzieci w obozie koncentracyjnym,poniewaz on sadzi ze tak ma byc,Robilbys TO????Ja nie,nawet jesli "CENA"ktöra bym mial za to zaplacic byloby moje zycie!!!tu chodzi o ocene sytuacji i o poziom swiadomosci ktöra posiadamy,a nie o to co kto podpisuje i czego od nas oczekuje lub rzada.Ja nie uwazam ze wizje i ,rzeczy ktörych dokonal Hitler i jemu podobni sa "Dobre",bo z "cielesnego"punktu wiedzenia nie sa,ale jak glosi Bilia jestesmy istotami duchowymi,i jesli wierzymy ze po smierci jest COS co nazywamy niebem,to co w tym zlego gdy ktos"Posle"cie do niego uzywajac przemocy!?ja wierze ze nic na swiecie nie dzieje sie przypadkiem,NIC,wiec widocznie tak mialobyc,a apropo zyduw to czy oni byli i sa tak naprawde NIEWINNI?jakby nie 2-wojna sw to w wiekszosci krajöw swiata istnialyby talko synagogi,bo zydzi mieli na celu zawladniecie swiatem i nadal to robia do dzis,tylko nie za pomoca wojny tylko ich gospodarki.

Ludzie, Papież był cudownš osobš ale to nic nie zmienia! Był człowiekiem i w końcu musiał umrzeć tak jak to czeka każdego z nas, nic dodać nic ujšc. Szkoda troche że juz nie mamy SWOJEGO papieża ale trzeba być dumnym że JPII był i swój urzšd spełnił wzorowo. A co do następstw. Mamy nowe papieża i tyle. Całe następstwa...

harmagedon,poruszasz zupelnie inna kwestie i mieszasz wszystkie tematy... Wiadomo,ze cale zycie dokonujemy wyborow i odpowiadamy za swoje wybory...To co zrobil Hitler to jego problem gdyz on za to bedzie odpowiadal .... ale nie mow,ze zrobil dobre rzeczy.... Oczywiscie,ze kazdy umrze ale osobiscie wolalbym umrzec w sposob naturalny a nie w obozach nawet jesli uwazalbys,ze wcale nie jestem niewinny tak jak zydzi...Wlasnie takie podejscie jak twoje usprawiedliwia zlo,ktore jest wokolo.... a im wiecej zlych decyzji podejmuje sie tym gorzej na swiecie

ic nie usprawiedliwia zla na tym swiecie!!!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 28
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.