| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Ufo nad Poznaniem?! | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 21 |
|
Witajcie!
W momencie kiedy piszę te słowa (25.04.05) minšł 1 dzień od dziwnego wydarzenia, które miało miejsce na niebie nad Poznaniem (24.04.05).
Mniej więcej o godzinie 20:00, oglšdajšc sobie reklamy w przerwie ciekawego filmu jakim niewštpliwie jest "Contact" patrzyłem sobie przez zamknięte okno na niebo. Po chwili wyjawiło mi się "co" samolotopodobnego. Tylko, że leciało to z dużš predkociš oraz robiło manewry jakie samolot nie robi. Nie było przy tym żadnego hałasu. Kiedy podleciało do bliżej mojego domu zauważyłem, że jest w formie trójkšta równobocznego, będšc w pozycji pionowej i majšc w rogach wiatła (pulsujšce, zmieniajšce kolor z żółtego na czerwony). Po chwili NOL ten zniknšł mi z horyzontu.
Dzisiaj rano moja matka poszła po zakupy i podczas rozmowy w sklepie jaka kobieta powiedziała, że widziała takie co (moja matka nic jej nie mówiła, że ja takie co widziałem) dwa razy. Raz o 19:00 a drugim razem, tak jak ja o 20:00. Obserwowała ona ten obiekt, który po prostu po przeleceniu domu zniknał!
Co o tym sšdzicie, czy to mogło być ufo? Napewno nie zmylam, ponieważ od bardzo dawna interesuje się tym. Napewno nie jest to moje urojenie w trakcie oglšdanie "Contact'u". Wogólę mogę powiedzieć, że nad Poznaniem dziejš się miejscami bardzo dziwne rzeczy, które nie majš logicznego wyjanienia.
|
|
|
hi
o baaardzo podobnym zdarzeniu opowiadali mi znajomi ktorzy byli w grecji na urlopie... "trojkat rownoboczny w pionowej pozycji!!!!"... dodali jeszcze, ze trojkat ten mial "kolor nieba" i wydawal sie lekko "przezroczysty" (kolezanka powiedziala, ze skojazyl jej sie z konsystencja meduzy")
Niestety NOL "zwial" zanim znajomi zlapali za aparat fotograficzny...
pozdrawiam
|
|
|
E tam do UFO nad Phoenix to się nie umywa:)
A poważnie. To ciekawa obserwacja. Wcale mnie ona nie dziwi w obecnych czasach, jednak zawsze znajdš się tacy co będš twierdzić, że kto tu "wszedł na orbitę" po obcowaniu z "woda ognistš". Pozdro:)
|
|
|
powiedz jeszcze nad którš czescia Poznania to widziałe? moze nad okolicami Górczyna?? Prosże o odpowied
|
|
|
!!!!"... dodali jeszcze, ze trojkat ten mial "kolor nieba" i wydawal sie lekko "przezroczysty" e to w takim razie jak go zuważyli???
|
|
|
Prorok - widziałem to na Wildzie, akurat mieszkam w takim miejscu, gdzie wszystko jest dobrze widoczne, poza tym problemów ze wzrokiem nie mam i nie mogło mi się przewidzieć. Mogę jeszcze powiedzieć, że jakis czas temu mój dobry znajomy, mieszkajšcy dosłownie naprzeciwko mnie (nie wierzšcy w UFO!) powiedział, że jego matka i on widzieli jakie wiatła na niebie. Do tego stopnia matka wystraszyła się, że wieczorem kiedy robiła kolację, nie chciała być sama w kuchni (widziała to od strony Warty). To nie tylko na tym się kończy, bowiem jest jeszcze kilka niewyjanionych zjawisk/zdarzeń, które akurat widziałem wraz z mojš matkš bšd sam.
Ten obiekt nie był przeroczysty, lecz miał kolor czarno-szary i tak jak mówiłem w rogach pulsujšce wiatła. Zdarzenie z Phoenix znam, ale akurat tego raczej nie idzie porównywać, bowiem był on w miarę dobrze widzialny.
|
|
|
Z wczoraj na dzisiaj, tj. 26-27 kwietnia, zdarzyła się kolejna dziwna rzecz. Tym razem naocznym wiadkiem tego wydarzenia była moja matka.
Oto szczegóły (moja matka prowadziała w miarę sensownš obserwację tego czego w godzinach 24:00-ok 24:30).
Koło mojego podwórka, wród drzew pojawiła się kula o rednicy ok. 20-40cm kwadratowych, majšca wewnštrz siebie 3 kolory: czerwony, biały i żółty. Odlatywała ona ze swojego miejsca co kilka sekund zostawiajšc w tym miejscu białš plamę. Po chwili znów przylatywała. Kula bez przerwy wysyłała swoje kolory, białe, żółte, białe, czerwone na przemian. Kolor biały był bardzo ostry i bielszy od samej kuli.
Nie wiem czy to UFO, ponieważ nie mogę tego powiedzieć, zwłaszcza iż spałem. Jest to bardzo ciekawe i co przeczuwam, że na tym może się nie skończyć. Nie wiem, ale być może tak będzie.
|
|
|
I tak mu nie uwierzš Isis, bo zawsze znajdzie się kto, kto powie że zmajstrował je w Corelu:)
|
|
|
Nikt nie wpadł na to że kto se jaja robi ?? W Poznaniu dużo jest ludzi, z różnymi pomysłami. Osobicie wierze w UFO, ale nie wierze, że se lata nad poznaniem, polskš, czy gdzie tam indziej. Kiedy tu byli, dawno temu, odlecieli i zapomnieli o tej małej niebieskiej kulce. Być może zostawili jakie sondy, które działały automatycznie, lecz obrona powietrzna je zestrzeliła, albo same się popsuły - a teraz wojsko, albo jakie agencje rzšdowe o których nikt nic nie wie bawiš się nimi.
Mam też pewnš innš teorię: ziemia jest takim kosmicznym zoo. Obcy sobie nas oglšdajš i brechajš się z naszych prób szukania życia na innych planetach.
Jeli będš zdjęcia to wtedy możemy pogadać, jeszcze lepiej film.
|
|
|
ej ja tez mieszkam na wildzie... na dolinie... jak jest z Toba jakis kontakt to daj namiary i jak bedziesz kiedys cos widzial to taka prosba... daj mi znac... najlepiej jeszcze w momencie gdy akurat bedziesz to widział... pozdro!
|
|
|
Najlepiej drogš mailowš (rvd@wp.pl) lub gadu-gadu pod numerem 1229654.
|
|
|
UWAGA ! W drodze miedzy Poznaniem a Lesznem, kolo miejscowosci Koscian widziałem bardzo podobny do opisywanego obiekt, samolotopodoby, emitował silne pulsujace wiatła czerwony, biały i jasno żółty. Obserwacje tš poprzedziła bardzo widoczna "spadajaca gwiazda". w czasie obserwacji obiektu (jechałem samochodem) kolo obiektu przeleciał jeszcze raz błyskawicznie biały obiekt "tzw spadajaca gwiazda". W Ostatnim momencie obserwacji tego obiektu, przeleciała koło niego biała kula, zgrabnie go wyminęła, i skręciała, nagle znikła - takze ta kula to nie była tzw" spadajšca gwiazda" bo wykonała stanowczy manewry aby wyminšć lecšcy pojazd.
Dodam ze była 2 w nocy i gdy przyjechałem do swojego mieszkania w Poznaniu (górczyn) i wszedłem poprzez główne drzwi, nacisnęłem przycisk Windy żeby wjechać na 4 piętro i w tym momencie PIERWSZY RAZ W ZYCIU otworzyła mi sie winda (bardzo powoli) a w rodku były zgaszone wiatła..... hmm dziwny zbieg okolicznosci. Oczywiscie poszedłem na góre schodami:)
|
|
|
Tak jak mówiłem, nad Poznaniem i ogólnie w Wielkopolsce dziejš się dziwne zjawiska, które moim zdaniem nie majš logicznego wytłumaczenia (chociaż zawsze znajdzie się jaki sceptyk, który to jako wytłumaczy).
Widzę, że nie jestem sam jeli chodzi o obserwacje z ostatnich dni.
Czyżby przepowiednie odnonie 2012 roku spełniały się??? (chodzi tutaj o intensywnoć pojawiania się UFO).
|
|
|
Tak! Ja natomist zauwazylem, ze miejsca w ktorym chociazby slyszy sie o dziwnych obiektach, to nastepstwami sa pojawiajace sie piktogramy (znaki na powierzchni ziemii). Pochodze ze Leszna i takie cos mialo miejsce w zeszle lato. Informacje te podawala miejska gazeta ABC. Bylem na miejscu i musze przyznac ze precyzja wykonania szokowala swym pieknem. Wedlug moich przypuszczen pojawia sie i w to lato, tak samo jak i w okolicach Poznania. Tak sie sklada, ze szukamy przyczyny, sposoby powstawania.. a zasadnicze pytanie powinno brzemiec: dlaczego powstaja? Otoz sa znakowane miejsca na Ziemii, ukazuja grupy ludzi, ktorzy przyczynia sie do czegos znaczacego, gdy przyjdzie okres wielkiej zmiany na naszej planecie.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 21 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |