Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
hmm... a tu ZERO BOGA I TYM PODOBNYCH...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 50

hmm... jakby to napisać... Powiem wprost: Na tym temacie chcialbym napisać książkę... < nowelę, opowiadanie itp > Zobaczymy co z tego wyjdzie. Prosze przeczytajcie dalej zanim wyłaczycie z hukiem ten wątek... Każdy miałby tutaj takie same prawa - mógłby pisać co chce z tym że: 1. Jego wypowiedź < dodana do "książki" > nie mogłaby zawierać więcej niż 25 zdań tudziez 30 linijek tekstu 2. Bez wiedzy i zgody reszty nie mógłby zakończyć książki < ani zabić bohatera/bohaterkę > 3. Wspólnie ustalilibyśmy temat "ksiązki" i każdy mógłby dopisywać do niej co zechce < zgodne z wcześniejszymi posatmi innych użytkowników i z tematem ustalonym na początku . 4. Wszyscy musielibyśmy dostosowyawać się do sytuacji w jakiej znajdować się będą bohaterowie. 5. posty muszą być otwarte < tzn. takie żeby moiżna było do nich coś dopisać > 6. Posty nie mogą być idiotyczne... 7. Nie wolno w wątek książki nagle wypadać z postem że "coś mi się nie podoba i ja tak nie chcę" 8. Trzeba szanować innych i ich pomysły 9. Każdy ma takie same prawa 10. każdy może coś jeszcze dopowiedzieć do regulaminu... Nie wiem czy napisałem wszytsko... ale proszę, aby osoby które byłyby chętne do stworzenia "czegoś takiego" aby wyraziły tą chęć na tym wątku w następnych postach i aby podały proponowane tematy i zmiany w regulaminie... Jesli zechcielibyście tak zrobić musicie odrzucić na bok wszelkie złośliwości tylko pisać szczerze i jak najbardziej zabawnie... Wykamy się elokwencją ale przy okazji kulturą w stosunku do innych i do siebie... Ciekawy jestem co z tego będzie... Mam nadzieję, że coś ciekawego... potraktujcie to jako formę zabawy... Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi:)

Fajny pomysł :) Chętnie bym w to się zabawiła,ale jak narazie nie mam pomysłów na temat... POzdrowienia :)

Sorki Brat to nie przez ciebia ale ja się na to nie piszę, wybacz za bardzo przypomina organiaowane przez księży dla dzieci zabawy w ramach poznania boga, wybacz dyskutować mogę, nawet szzczerze i bez docinków ale to nie dla mnie... P: Sew;)))

ja nie mam nic do wybaczania :) Twoja wola :) TYLKO NIE WSPOMINAJ NA TYM TEMACIE ANI SŁOWEM ANI METAFORĄ ANI NICZYM INNYM O BOGU!!!!!!!!!!!!! No to teraz ja się zapytam z jakiego typu literatury by to było??? Science fiction??? Fantasy??? Powieśc przygodowa??? Życie na innych planetach??? Nie wiem jaki gatunek a w konsekwencji temat podać - kto ma jakies pomyły niecvh pisze :)))))))))) Pozdrawiam:)

Ja się na to pisze, pod warunkiem, ze bedzie to opowiadanie o zajebistych zwrotach akcji i psychologiczne, ale nie absurdalne, czyli takie które możnaby uznać za opowiadanie oparte na autentycznych wydażeniach :) (Blair With Project III ??) :DD

Pisze sie na to. Może cusik z since fiction w połączeniu z fantazy. Trzeba by stworzyc swiat fantasy, a wlasciwie całą galaktykę. Bohater podrózowałby przez wiele planet. Wiele zwrotów akcji, a dialogi tak prowadzone żeby dawały jak najwięcej do myślenia, coś w stylu "myślisz, że oddychasz powietrzem" z matrixa. Pozdr

hmm... wiecie co? Pasuje chyba powoli zaczynać... :) Świat i wszytko inne bedzie tworzone w trakcie pisania... Ale zgadzam się że może to być albo literetura fantastyczno-naukowa albo fantasy... hmm... mamy demokrecję - zagłosujmy!!! Proszę, żeby każdy się wypowiedział z jakiego gatunku miałoby to być... Ja osobiście wstrzymuję się od głosu bo jest mi to zupełnie obojętne :) Pozdrawiam:)

Jak dal mnie - to już sie wypowiedziałem: Fantasy - NIE FICTION - NIE to musi być coś jaknajbardziej realnego, owianego tajemnicą i skłaniającego do refleksji i powodującego ciarki i niemożność nieobejrzenia sie za siebie :)) /peace /Mell

Aha czyli powieść w czasach współczesnych o przygodach jakiegoś np. poszukiwacza skarbów... :) No mnie się podoba :) A Wam?????? Pozdrawiam:)

No nie do konca o to mi chodzi :/ chodzi mi o cos co wydarzyło sie w czasach wspólczesnych, cos co niby kazdemu z czytajacyhc moze sie przytrafic... takie, tajemnicze, ale bardzo realne :)

Hmmmm.... :) mellodeque zgadzam się z Tobą:) no i musi być naprawdę straszne, takie,że czytelnik w nocy ma się bać zasnąć... ;)

Niech będzie to opowieść o młodym poszukiwaczu przygód, który wiedziony przekazami starożytnych udaję się w Himalaje w poszukiwaniu kolejnych dowodów na istnienie bogów. Zabiera ze sobą ekipę - Leto , Brat, Sew , Mell. W pewnym momencie uczestnik Brat:) Brat protestuje i nakłania resztyę aby zamiast szukać baz obcych w góórach rozpocząć raczej misję chrystianizacyjną. Wtedy dochodzi do ostrej wymiany zdań między nim a Leto i dzień kończy jak wszyscy leżą pijani w namiotach. Nastęopnego dnia wszyscy idą dalej, zażarcie walcząc i docinając sobie i wtedy dochodzą do bazy obcych... Tera wy

Winter miało gyć bez takich... Zachowuj się! Ten wątek ma być czymś w rodzaju "eksperymentu" więc jak chcesz docinać to idź na inny a tutaj nie przeszkadzaj jak nie chcesz normalnie rozmawiać :) hmmm... chyba rozumiem Mell :) To jak zaczynamy??? Mell zacznij proszę :) a później trzeba czekać aż ktoś inny się wpisze żeby samemu móc coś dopisac :) Pozdrawiam:)

Nie przeszkadzaj ? A co ty robiłeś na wszystkich innych wątkach ?

hmm... dyskutowałem a nie wcinałem się chamsko w "eksperymentalny watek" na którymmiało nie być chamstwa itp... Pozdrawiam:) i czekam na zaczęcie :)

Ja chamski ? buuuuuu : (

Jak nie ma w tym sporów dogmatycznych i przebychanek sekciarskich, to ja w to wchodzę. Kto zaczyna ?

Mell ma zacząć ale Jego nie ma!!! ;) ;) ;) Ciesze się Leto :) Witaj w naszym bractwie :) :D :D Pozdrawiam:)

Tiaaaaa... ;)) Tylko jak Ty się zastrzegasz, że "...zero Boga...", to pewnie my mamy nie ględzić o ufokach ?

hmm... jak to nie??? Bóg nie ma nic wspólnego z UFO więc można o UFO ględzić... i nawet nie ględzić tylko też pisać... ale jak Mell do jutra nie napisze to zaczynamy bez niego jakimś gościem co gdzieś stoi i ... itd... Zobaczymy... Pozdrawiam:)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 50
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.