Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Joseph Ratzinger papieżem!!!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 59

Joseph Ratzinger został papieżem!!!! Przybrał imię Benedykt XVI - czy może jego nazwisko, pochodzenie, przybrane imię ma jakiœ zwišzek z oliwkami znanymi z przepowiedni?

eee...znowu jakieœ przepowiednie?

buuu... niemca wybrali... ani czarny, ani wloch... i z oliwkami tez chyba nie ma nic wspolnego....

Hahaha, no niezle, miny tym co wierzyli w przepowiednie pewnie niezle opadly ;) Ale zaloze sie ze wkrotce ktos cos wynajdzie i dopasuje jakas przepowiednie do wyboru Ratzingera ;))

Ale przecież słowo "czarny papież" nie musi oznaczać dosłownie czarnego papieża :) Może oznaczać jego chrakter, przeszłoœć. A jak wiadomo Ratzingler (czy jak mu tam szło), pod koniec wojny (18l.) był w obronie przeciw-lotniczej wojsk niemieckich. (Może oto chodzi...)

Jeff...masz racje...zawsze znajdzie sie jakis napaleniec co znajdzie jakis powišzanie.

No juz gdzies ktos sie doszukiwal znaczenia 'czarny' do Ratzingera... i oliwki tez...[irony] No, Benedykt XVI w swojej pierwszej wspominal ze jest 'prostym pracownikiem winiarni Panskiej' - moze tu jakies powiazanie??[/irony] No, caly czas czekam na kogos kto nam napisze jakas przepowiednie zwiastujaca wybor Benedytka XVI :)))))))))

Papieżem wg. Kodu Biblii (KB) miał być Francis Arinze. Tylko przy nim pojawiało się słowo Papież! Ale jak widać KB to jedna wielka pomyłka. Żyje się dalej!!!

Jedno jest pewne na 80% :) Doczekam końca œwiata. Razgnizalez (czy jak mu tam szło) ma teraz ok. 80 lat, a nie przezyje wiecej niz 20 max. Potem nowy papież, i wtedy sie wszystko rozstrzygnie :)

Ja wiem!!! "Benedykt XVI"(liczba wyjsciowa 16) Wiadomo ze jak sie wpisze w palecie barw 16 (red:16 blue:16 green:16) to wychodzi kolor czarny!!!(:D:D:D:D:D:D) A co do oliwek..to wiadomo ze oliwki sie zbiera w Grecji 16. dnia lipca... To RATZINGER jest na pewno czarnym papieżem!!! Pozdro...:D:D:D:D:D:D:D

I jeszcze sie dowiedzialem ze benedyktyni to zakon oliwki :D:D:D

A mnie tam walš te oliwki :) Ratzingler jest czarnym papieżem, bo juz na wejœciu mu Ÿle z oczu patrzy... A pozatym to tak jak na onecie napisali, ten ratzingler jest fanatykiem religii katolickiej, nie wierzy w dziœejsze wymówki ateistów na temat koœcioła itp.

Czy ktoœ zna motto, lub godło nowego papieza?

Według przepowiedni po œmierci Jana Pawła II zostanie wybranych już tylko dwóch papieży. Następne hasło brzmi Gloria Olivae (Chwała oliwy), co ma według niektórych osób ma oznaczać, że papież zostanie wybrany spoœród Benedyktynów, albo przynamniej wybierze dla siebie imię Benedykta.

ST MALACHY wrote: >Według przepowiedni po œmierci Jana Pawła II zostanie wybranych już tylko dwóch >papieży. Następne hasło brzmi Gloria Olivae (Chwała oliwy), co ma według niektórych >osób ma oznaczać, że papież zostanie wybrany spoœród Benedyktynów, albo >przynamniej wybierze dla siebie imię Benedykta. O i jak juz ladnie dopasowales przepowiednie do obecnej sytuacji :))) Smiac mi sie chce, i pewnie 21 (?) grudnia 2012 tez sie bede smial :)))))))

"ale wg listy przypisywanej Malachiaszowi Karol Wojtyła plasuje sie na trzecim miejscu od końca," ale może chodzi o długoœć pontyfikatu naszego Papieża,przecież Jego pontyfikat jest trzecim pod względem długoœci i to moze o to chodziło ????

Qwa...ale sie wszyscy doje bali do religii katolickiej...jakos muzulmanie nie robia sobie takiego problemu..

http://www.catholicplanet.com/articles/article41.htm

o info w sprawie szatana w watykanie trzeba poczekac na komentarz Alego Agcy

Gałšzka oliwna jest uznawana za symbol pokoju i pojednania. Papiez niemiec moze zas pojednac nie tylko narody polski i niemeicki, ale przede wszystkim, jesli bedzie kontynuowal dzielo naszego papieza, a wszystko na to wskazuje, to takze i on wypowie slowa pojedniania z zydami. WyobraŸmy sobie Papieża - niemca, który o Żydach mówi "Starsi Bracia w Wierze". No i jeszcze samo imie. Sw Benedykt jest patronem pokoju, a dwoch ostatnich papiezy, ktorzy przybrali to imie, bylo swiatlymi osobostosciami, dymplomatami i oredownikami pokoju. Chwala galazce oliwnej - Ten papiez bedzie papiezem pojedniania, i Sw Malachiasz wydaje sie mowic, chwala mu za to, ze w czasie krotkiego pontyfikatu, zdola dokonac rzeczy niezwyklych, byc moze pojednac zydow i katolikow...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 59
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.