Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Refleksje
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 22

Ten kataklizm,precesja słoneczna w 2012 roku,niby to jakaœ plotka,wymysł,głupi wymyœlony kolejny kicz,a ja jednak trochę czuję jakis strach przed 2012.Zawsze taki lęk w nas pozostanie,ta niepewnoœć jutra,co i czy się wydarzy.Bo jednak ten pomysł z 2012 musi mieć jakšœ podstawę,zródło,musi coœ w tym jednak być. Stałam na przystanku,œwieciło słoneczko,było cieplutko,pewna pani prowadziła ze swojš znajomš rozmowę.Zachwycała się wspaniałš pogodš.Powiedziała,że "bez słonka to byœmy wszyscy umarli".Mechanicznie naszła mnie myœl,że "ze słonkiem też..." [%sig%]

Hehe dobrze ujęte. Najlepiej się nie przejmować. Ja w momencie œmierci będę się œmiał lub słuchał muzyki^^ przysięgam choćbym nie wiem co. [%sig%]

no właœnie -człowiek w chwili œmierci [naturalnej] -nie powinien rozpaczać ,, to oczywiste że każdy z nas [stanie] przed tš doniosłš PRZEMIANĽ. Œmierć fizyczna -jest DAREM-dla jestestwa indywidualnego człowieka. Oczywiœcie że œmierć w bólu choroby ,nie napawa spokojem a i straszna udręka [takie] umieranie-[taka przemiana] Życzę sobie œmierci w pełni œwiadomej-bez fizycznego bólu. Œmierć fizyczna -to wybawienie-to WIELKI zaszczyt-to BARDZO DONIOSŁA chwila Człowiek nie powinien się obawiać tej chwili.

Widzisz Satine? masz dwa wyjœcia.... Albo w 2012 roku słuchać muzyki, albo cieszyć się, ze tylu proroków zapowiada nasze odejœcie z tego padołu łez..... To żart. Tak powaznie, to nie ma strachu. Zawsze jest NADZIEJA. A wróżby i przepowiednie nie muszš sie wcale sprawdzać...... Uœmiechnij sie, jak powtarza mi codziennie jedna cudowna Wróżka.....! :)

Twoja mama?^^ a tak na serio...Ktoœ mi powiedział akie coœ :"Życie to choroba, œmierć to lekarstwo" hehe no to proponuje małe zbiorowe samobujstwo.:P [%sig%]

Ha, ha! T Freud mawiał, że zycie to proces kończšcy sie œmierciš..... A po co samobójstwo? Ech! mam juz nie widzieć Wrózki i nie sluchać Pink Floydów? Nie opłaca sie..... :)

Życie to choroba œmiertelna przenoszona drogš płciowš!

Taaa...jesli chodzi o 2012...to to dla nas bedzie pewnego rodzaju zbawienie...a bac to sie nie ma naprawde czego. wlasnie, odwieczny problem ludzkosci, albo strach tworzyc, albo w strachu zyc.Ludzie, przeciez to glownie od nas samych zalezy co dokladnie stanie sie w 2012!! A moze nie bedzie wielgachnych, ogromniastych fal i trzesien ziemi? To jest tylko przestroga! Bardzo dobrze pasuja tu slowa Zofii Nalkowskiej z "Medalionow"...mianowicie "Ludzie ludziom zgotowali ten los"....wlasnie, tylko i wylacznie sami nawazylismy sobie tego browara i teraz niestety trzeba go wypic! :o) Naszym zadaniem teraz powinno byc (w przenosni i doslownie) zarazanie siebie na wzajem i calego swiata (tu mam na mysli Matke Ziemie) miloscia. tak wlasciwie to co najgorsze to juz bylo, ok 15 lat temu...wtedy "zycie" ziemi wisialo na wlosku (tak, ani ja ani wy tego nie wiedzieliscie). teraz wszystko idzie ku lepszemu, a te "straszne" rzeczy ktore ewentualnie jeszcze beda mialy miejsce (czy katastrofy, czy jakies afery i konflikty) to juz tylko ostatnie dechy sil ciemnosci, zla, diabla, szatana czy jak kto tam woli. Naszym zadaniem przez nastepne 7 lat jest tylko nie poddanie sie ich perswazjom, naciaganiom i innym dzieki ktorym beda chcieli nas przeciagnac na swoja strone. Wiedza ze ich koniec juz sie zbliza wiec robia co moga. Nie dajmy sie oglupic, nasza jedyna bronia sa dobroc, szacunek i milosc! A wiec zadnej paniki, zadnego strachu! ja z niecierpliwoscia czekam na ta przemiane, czy w mojej cielesnej powloce, czy juz jako ten prwdziwy "JA"... Pozdrawiam Przyjaciele!

Ja własnie już od dłuższego czasu czuję ogromnš potrzebę zarażania wszystkiego co żyje miłoœciš.Uwielbiam całować roœlinki,drzewa,Ziemię,zwierzeta.Wiecie co,ja codziennie rano i wieczorem posyłam ku niebu całusy.Kocham gwiazdy,Księżyc,Słonce,planety,przyrodę,strumyki,jeziora,polanki...WSZYSTKO.Nigdy nie doœwiadczałam takich uczuć,nie wiem co się ze mnš stało.Takie piękne uczucia mnie napływajš.Tylko martwi mnie jedno-nie potrafię przekonać się do istot ludzkich,nie potrafię okazywać tej miłoœci ludziom,wydajš mi się bardzo fałszywi. [%sig%]

Ja (---.internetdsl.tpnet.pl) Życie to choroba œmiertelna przenoszona drogš płciowš! - A lekarstwem na te chorobe jest smierc. ------- o --------- A co do tych przepowiedni, to nie ma co zbytni zwracac na nie uwage, bowiem jest wielce-malo-prawdopodobnne, aby mogly sie spelnic w taki "czarny" sposob, jak to nam chca pokazc. Roznica pomiedzy przepowidnia a proroctwem: Przepowiednia - przepowiada przyszlosc i wcale nie musi sie spelnic. Proroctwo, to inaczej jakby ostrzezenie, ze to, lub tamto, moze nastapic, ale zawsze wynik koncowy jest pozostawiany jako nierozstrzygniety. Najlepiej to pokazuje biblija przypowiesc i proroku Jonaszu, to ten ktorego miala polknac wielka ryba. Otoz on glosil, ze pewne biblijne miasto runie w gruzach i nawolywal do skruchy, a gdy to sie nie sprawdzilo, mial do Boga zal i mu wyrzucal, ze Bog zrobil z niego blazna... Bog odpowiedzal mu (mniej wiecej): a po co mialbym niszczyc to miasto jesli ludzie zrozumieli to ostrzezenie ? Nie ma co przejmowac sie przepowiedniami na jutro, bowiem do jutra wioele rzeczy moze ulec zmiana, a nawet mozemy my sami niedociagnac. A jesli dociagniemy do tego 2012, to sie moze okazac, ze wcale nic sie nie wydarzylo. NIE MARTWCIE SIE NA PRZYSZLOSC !!! POMAGAJCIE JEDNI DRUGIM, TROSZCZCIE SIE O BLIZNICH I WOJUJCIE O POKUJ !

tytul ksišżki Patrica Geryla to własnie "Proroctwo Oriona na 2012 rok". A więc czyżby ostrzeżenie przed czymœ,przed kimœ? [%sig%]

Satine bez obrazy, ale mam wrazenie , ze uwazasz sie za kogos wyjatkowego kogos naj..... a moim zdaniem jesetes jak my wszyscy- zykla ludzka istota z ta roznica ze nie potrafosz kochac

Satine Ty nie potrafisz nic z siebie dac... dlatego uczucia lokujesz tam gdzie nie ma krytyki czyli w rzeczy martwe itp.

Aby moc uzywac slowo "Proroctwo" nalezy spelnic kilka warunkow. Owszem moze byc uzyte w tytule filmu czy ksiazki, bo jest chwytliwe i w zwiazku z tym towar powinien sie lepiej sprzedawc. Ale normalnie proroctwo - moze byc gloszone przez proroka. Nie kazda osoba, ktora ma wizje, jest uznawana jako prorok. Mozna przepowiadac, wyciagac wnioski, doswiadczac rewelacji, badz miewac wizje, jak i przepowiadac przyszlosc, oraz miewac "olsnienie", lub "lsnienie" umyslu, a nawet doznac "osiwecenia". Mozna wreszcie wrozyc, pytac wyroczni, "rzucac" kart, runy, muszelki, kosci, kamyki, kamyszczki, skorupki, owoce, nasiona i nasionka, "czytac" z fusow, wnetrznosci, kawy, resztek wosku, palonej swiecy, pplomienia, gwiazd, z astrologicznych ukladow cial niebieskich, z wnetrznosci zabitego i ofiarowanego zwierzecia, badz osoby, ale to w niczym nie zmienia faktu, ze to jeszcze nie sa proroctwa. Mozna miec "kontakty" z istotami, "czytac" przyszlosc, "tlumaczyc" sny, zjawiska, chalucynacje, mary lub delirium. Ludzie uciekaja sie do wielu rzeczy aby moc poznac przyszlosc, lub by zarobic kilka groszy, bez biblijnej (Genesis - Ksiega Stworzenia) kary jakim jest wystapienie potu na czole. Prorctwo moze byc gloszone tylko przez proroka, ktory jest uznany jako Sluga Boski. A jak nas ostrzegaja niemalze wszystkie "Swiete Ksiegi" w tym i "Pismo Swiete" , nalezy sie wystrzegac falszywych prorokow i co za ty idzie falszywych proroctw. Nie chce tutaj nikogo obrazic, bowiem "Proroctwo Oriona na 2012 rok" niesie ze soba kilka prawd znanych nam od wiekow. Dobrze sie czyta i daje do myslenia. Co sie zas tyczny tytulow ksiazek, artykulow i filmow, no coz, zyjemy w czasach, gdzie jest pelno materialow tego typu i wile z nich nosi tytul "Proroctwo". Do: Satine (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) ..."więc czyżby ostrzeżenie przed czymœ,przed kimœ?"... to jest ksiazka, ktora traktuje tematy w sposob taki aby autor nie wydawal pieniedzy na marketing, ale zeby te prace wykonali za niego w darmowy sposob rozni "zafascynowani" czytelnicy. Zowu bez potu na czole.... pozdrowka

2012,JA NIE CHCĘ TAK SZYBKO UMIERAĆ,JA WRĘCZ MARZĘ O WIECZNYM ŻYCIU

Ja właœnie na odwrót. Szybko i bezboloeœnie. [%sig%]

Do: wiki (194.150.250.---) ..."JA NIE CHCĘ TAK SZYBKO UMIERAĆ,JA WRĘCZ MARZĘ O WIECZNYM ŻYCIU"... odp.: No, to zyj dlugo ! Do: wyckret (---.gdynia.mm.pl) ..."Ja właœnie na odwrót. Szybko i bezboloeœnie"... odp.: Wygodnis ! Szybko, to moze i daloby sie zalatwic, ale jeszcze bezbolesnie ? Mozesz przedawkowac jakis preparat ?! Ale nie nam jest rozporzadzac tym darem, ktorym jest zycie. Nie nam mowic ile chcemy pozyc, czy dlugo czy krotko. Nam jest dane, tylko przyjac to zycie jakim jest, i tworzyc je tak, by bylo ono jak najlepsze dla nas i wszystkich innych. Kazde inne wyjscie jest niezgodne z planem. z tym jedynym planem, ktory ma znaczenie. Zreszta, to inne wyjscie, wcale nie jest wyjsciem tylko ucieczka. Ucieczka do nikad, co tez nie jest sensowne. Zreszta temat "Refleksje" moze i do tego sie nadaje. Pozdrowka dla wszystkich !!!

Jojo ale z preparatem to troche długo nie? Ale z jedenej strony chciałbym się poœmiuać przed œmierciš. A BTW. 23.12.2012r nie? Zaookršglić i wychodzi 13.... [%sig%]

Naczy się 2013. [%sig%]

a co te Wasze trzynastki maja wspolnego z refleksjami, myla sie wam tematy czy jak ? 4 - to jest 1 i 3 = 13 ! 5 - to tez jest 13 - jak sie chce to poustawiac, a jedynie co nmie wychodzi 13, to chyba trzynastka. wesolej zabawy
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 22
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.