Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Inne cywilizacje
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48

Czy wierzycie że istnieją inne cywilizacje poza Ziemią? Ja tak. A czy mogli odwiedzać Ziemię. Według mnie to niemożliwe. W Układzie Słonecznym nie ma poza Ziemią życia a na pewno inteligentnego a do najbliższej gwiazdy jest kilka lat świetlnych. Nawet lecąc z prędkością światła(co jest niemożliwe) trzeba by lecieć kilka lat w jedną stronę. A komu by się chciało. A życie może istieć na planecie leżącej 1000 lat świetnych od Ziemi. A może teoria Einsteina jest błędna? I można lecieć 1000 razy szybciej niż światło?

Ja uważam ze UFO nie ma i koniec. jesli sa to sie ujawnia z niewiadomych przyczyn zniszcza ziemię, i koniec. dla mnie najbardziej realistyczna wydaje sie historia taka jaka jest w facetach w czerni, ufosy porzebierani za ludzi a zwykli ludzie o tym nie wiedzą. ale to malo prawdopodobne :) [%sig%]

Michal :> Ufo - Unknown flying object . jednym slowem niezidentyfikowany/nieznany obiekt latajacy :> moze to byc kamien. strzala itd :> inne cywilizacje sa na 100%. moze nie tak rozwiniete jak nasza ludzka ale sa na pewno. skad taka pewnosc ? Po ...... taki wielki swiat ludziom ?:D

byc moze cos istnieje. narazie nie ma dowodów. ale są chyba planety na których możliwe byłoby życie.

My nawet nie wiemy ile cywilizacji było na Ziemi, a wy już chcecie szukać kogoś w kosmosie. No bo nie wierzycie chyba że ludzie, którzy jako gatunek istnieją ze 100 tyś lat, nagle obudzili się jakieś kilka tyś lat temu i zaczeli budować cywilizację. Jak im nie przeszkadzało przez 90 tyś lat życie w jaskiniach (jak twierdzi nauka) to co nagle im odbiło, nie mielibyśmy takich problemów poza tym co dziś do gara wrzucić, a tak to ufa, yeti, końce świata, piramidy i inne ciulstwa. Inne cywilizacje były i to na pewno, ale na Ziemi - w kosmosie nie wiem bo nie byłem.

Co wy pierdolicie i sorry za przeklenstwo, jestesmy banda nieukow i patalachow, cala ludzkosc nia jest!!!!majac przed soba kosmos otwarty i bramy niebios sprzyjaja nam ku temu bysmy mogli podrozowac, doskonalic sie etc... co wy soba reprezentujecie tak samo jak i ja. "sa inne cywilizacje tylko nie tak rozwiniete" ludzie to my jestesmy za malo rozwinieci, i takich pojebanym mysleniem sami sie cofamy zamiast poznawac to co jest nam dane!!! jestesmy glupcami cala ludzkosc i dalej nia bedziemy z takim podejsciem!!! wystarczy zobaczyc co sie dzieje na swiecie majac technologie odpowiednia do wyeliminowania zanieczyszczen, my jebiemy kase w nowe glupie samochody nabijajac kase koncernom naftowym i kupujac nowego merola uwazamy sie za niewiadomo kogo bo niby mamy cud techniki!!! jestesmy glupcami bo cud techniki to moze i byl ale 20 lat temu jak nasi starzy jezdzili skarpetami i trampkami, to sie tyczy ze wszystkim jest jakas menda lub ich wiele co opoznia nasz rozwoj, kto to jest tego nie wiem bo tez naleze do tych glupkow ale moze to ten ktos o kim mowimy ze nie istnieje?? czyt. inna cywilizacja, wiec ludziska troche pokory i zastanowcie sie czy to nie my jestesmy przypadkiem za malo rozwinieci by byc interesujacy dla kogos a nie na odwrot!!!!

Nie chcialem tu pisac na tym temacie bo jest oklepany (ale widac ze nie dla wszystkich).....no ale jak tu podwojne I napisal to nie moge nie napisac. Takiego komentarza tu brakowalo i na tym powinno sie zakonczyc ten temat. Pieknie....kilka wyrazow ostrzejszych, ale dobrze oddajacych tresc :o)))

dowodów na istnienie i obecność Innych jest masa wystarczy pojechać do Nepalu ...i troszke tam zostać gdy znajdziesz ziemię która jest np złoto nośna troszkę pogrzebiesz i zapewne cos znajdziesz ale jeśli ktoś rozprawia o Innych w domu przy kompie a nie posiada nawet 20 lat praktyki w sraniu i waleniu konika ....niech najpierw zrobi prawko i pozna troszke krzyzówek :ppppp

Obce cywilizacje na pewno istnieja i sa ich pewnie tysiace lecz nam g... z tego bedzie dane obejrzec. A co do ufo to jedna wielka sciema. To wymysly frajerow ządnych sensacji i medialnego rozglosu albo jakis fanatykow na haju. Wystarczy porownac zdjecia ufo np ze zdjeciami samochodow z roznych epok - od razu widac zaleznosci. Np lata 50-te ufo przypominaja kanciaste beczki, kazdy "egzemplarz" wyglada kanciasto i ociezale, podczas gdy w latach 90-tych - piekne smukle, oplywowe ksztalty.

ufo to ...uj najlepsze sa latające słońca czyli istnienia które wygladaja jak małe latajace słoneczka .....a te akurat obserwowane były na całym swiecie przez tysiace ludzi i to naraz -przykładem może byc Portugalia czy Meksyk ostatnio na discovery cywilizacje można było obejrzeć dokument takich zjawisk kiedy to kilka ''słoneczek '' latało dłuższą chwile nad polem -tworząc krąg zborzowy fantastyczne

Też uważam, że nasza cywilizacja jest zacofana. Oczywiście że istnieja inne cywilizacje, inne światy. Uważam tez że nas obserwuja od dawna, czuwaja nad nami. Stąd tak wiele obserwacji UFO. Jesteśmy dla nich jak niemowlaki, których sie dogląda. Co do odległości, to co dla nas jest bardzo odległe dla nich może nie stanowić problemu. Maja inne technologie, inne napędy, nie takie prymitywne. Gdyby się tak nad tym zastanowić - może oni (UFO) to my tylko z dalekiej przyszłości??? Co o tym sądzicie?

nie raczej nie sšdze i to nawet dosć szczerze iz pod ziemia istnieje az nadto miejsca dla cywiliczacji które miały kiladziesiat lub kilkaset tysiecy lat by się przystosować a latajacymi talerzami itp dysponuja juz zapewne tajne bazy wojskowe na całym œwiecie....

Jestem pewny, że nie jesteœmy sami we wszechœwiecie. Dowodów jest ZBYT wiele.

jak by ludzie chcieli to by znaleŸli kosmitów.problem w tym ,że nie chcš.BO TO KOSZTÓJE i to takie pier...lenie o chopinie.pienišdze to tama chamujšca ludzkoœć(rozwuj)

nie wiem dlaczego wszyscy widzš tylko koniec swojego nosa!trochę wyobrażni, ludzie! nie bšdŸcie tymi co nie widzš i nie słyszš. nie bšdŸcie ludŸmi zamkniętmi na życie i œwiat nie pozwólcie by cień obłudy zaćmił prawdę istnienia! otwórzcie oczy! ps. nie wiem jak można żyć i niezastanawiać się nad czymœ nieamowitym, nad czymœ czego nikt nie widział i nie starał się nawet zobaczyć! nie wiem jak można nie marzyć, nie myœleć. to trochę smutne i żałosne.(niestety)

Wœciekłoœc ogarnia jak się czyta te wasze głupie infantylne posty,wasza niewiedza jest zaiste piramidalna.Większoœć tajnych jednostek "National Security Agency"(NSA)(USA) i Dyrektoriatu 15 byłego KGB (teraz FSB Rosji) utrzymuje poczšwszy od połowy lat szeœćdziesištych robocze kontakty z kosmitami z naszego i wszechœwiatów równoleglych.

Też to widziałem Robot taki czarny aktor tam grał... Ludzie prymitywni? Najprawdopodobniej jesteœmy najlepiej rozwinięci w naszej galaktyce... inni albo sa daleko z tyłu albo wogle jesazcze ich nie ma... Œwiadczš o tym badania gwiazd i galaktycznej ekosfery.

Hehe. JESTEŒMY DLA KOSMITÓW TAK ROZWINIĘCI JAK DLA NAS JASKINIOWCY! (Przynajmniej dla większoœci ras.)

wiki az sie niechce czytac tego co piszesz. kosmici? myslisz ze naukowcš szkoda pieniedzy na to by odnalesc kosmitow? niewiem skad masz takie informacjie ale podejrzewam ze to twoja chora mysl!

Przede wszystkim wydaje mi się, że uznawanie istnienia cywilizacji z poza ziemi, lub ich negowanie, jest przede wszystkim w naszym przypadku kwestiš wiary. Trzeba by㠜wiadomym, iż jako przeciętnie wyposażeni w technologie obywatele tej miłej planetki, nie mamy żadnych szans przez nasze lornetki, kamery, czy inne urzšdzenia, dostępne powszechnie w sklepach, zaobserwować nic więcej, poza jakimiœ œwiatełkami na niebie. Dlatego sšdy w tej kwestii powinny być, moim zdaniem wypowiadane znacznie mniej stanowczo niż ma to miejsce powyżej. Tak naprawdę możemy powiedzieć tylko, że wierzymy w istnienie obcych, lub nie wierzymy i nie ma sensu się kłócić i udowadniać, która wiara jest lepsza. Moim skromnym zdaniem, jest wielce nie prawdopodobne, zważywszy wielkoœć wszechœwiata, iż znajduje się w nim tylko jedna zamieszkała przez istoty rozumne planeta. Takie twierdzenie, było by raczej przejawem ogromnego egocentryzmu, którego doœwiadczyliœmy już w historii, przy okazji dogmatu, że ziemia jest oœrodkiem wszechœwiata a słońce kršży w okuł niej. Jakieœ nikłe prawdopodobieństwo, że poza ziemiš nie ma innych cywilizacji oczywiœcie, zawsze istnieje. Jeżeli założyć opcje bardziej prawdopodobnš, czyli, że obserwujšc wieloœć życia na jednej małej ziemi ( i zakładajšc, że ziemia nie jest anomališ) należałoby dojœć do wniosku, iż w wszechœwiecie powinno być wiele form żywych, egzystujšcych w różnych miejscach. Pozostaje, więc tylko pytanie, czy wyewoluowały do poziomu inteligentnego, który pozwalałby im na tworzenie technologii umożliwiajšcej pokonywanie odległoœci wystarczajšcych na wzajemne odnajdywanie się? Tu znów. posługujšc się obserwacja naszej planety, można przypuszczać, iż nie ma powodu, dla którego taka opcja nie była by możliwa. Nasza technologiczna-przemysłowa cywilizacja trwa zaledwie około 300 lat a potrafi już opuszczać, choć na małe dystansy naszš planetę. Bioršc to pod uwagę można założyć, że cywilizacje, które miały na to trochę więcej czasu, mogš już obecnie œmigać po okolicy. W takiej sytuacji odpowiedŸ na pytanie, czy te cywilizacje znalazły i zainteresowałyby się nami brzmi, że to w dużym stopniu kwestia przypadku i ich preferencji w kontaktach z innymi. Jeżeli jednak z jakiegoœ powodu będš uważać, iż nie powinniœmy o nich wiedzieć, to przy różnicy technologicznej, jaka musi między nami istnieć, możemy biegać ze swoimi, dla nas nawet najnowoczeœniejszymi ustrojstwami a i tak pozostaniemy nadal nie œwiadomi ich obecnoœci. W tym miejscu należałoby się zastanowić, dlaczego większoœć społeczeństwa nie jest w stanie przeprowadzić tak prostej analizy i przyjšć jej, jako chociaż jednej z możliwych opcji. Przypuszczać można, że przyczynš jest to, iż przyjęcie koncepcji istnienia obcych implikuje wiele dalekosiężnych skutków. Jednym z nich jest zburzenie spokoju, w wyniku obaw przed ingerencjš w nasze życie istot, które majš nad nami przewagę. Znika w tym momencie poczucie bezpieczeństwa, nad którego utrwalaniem pracujš całe wielkie agencje rzšdowe, które w takiej sytuacji musiałyby się przyznać do swej bezsilnoœci. Wojskowi, którzy dostajš z budżetów swych państw ogromne pienišdze musieliby się przyznać, że ich samoloty nie potrafiš nawišzać kontaktu bojowego z przybyszami a przedstawiciele jednostek wywiadowczych musieliby bezradnie rozkładać ręce, pytani czy sš w stanie wykryć w strukturach naszych władz elementy obce, wpływajšce na ziemskie oœrodki decyzyjne. Poza tym jest jeszcze jedno ciekawe zjawisko, które powinno zastanawiać każdego, kto posiada, choć przeciętna inteligencję. Mianowicie tak jak już to pisałem nasza technologia-przemysłowa rozwija się zaledwie od nie całych 300 lat a jej osišgnięcia posuwały się jak dotšd, w szokujšco dużym tempie. Bioršc pod uwagę œlamazarnoœć we wczeœniejszych czasach, w jakich ów postęp się dokonywał ( mówię tu o całych tysišcleciach, w których potrafiono jedynie wynajdować takie rzeczy jak akwedukty czy cement) należałoby podejrzewać, że albo ostatnio ludzie zrobili się genialni, albo ktoœ im pomaga. Oczywiœcie jestem œwiadom, iż obecny człowiek tak się przyzwyczaił do tego, że co chwila naukowcy wkładajš mu do ršk, coraz nowoczeœniejsze urzšdzenie technologiczne, że jest to dla niego już codziennoœciš. Proponowałbym jednak spojrzeć na to z dystansu, by mieć szanse uœwiadomić sobie, że to, co dzieje się dziœ, to nie jest rozwój technologii, ale raczej zasypywanie niš naszej cywilizacji. Dzieje się to w takim tempie, że nikt nawet nie ma czasu, by sprawdzać skutki uboczne, jakie niosš ze sobš nowe zabawki wprowadzane do ogólnego użytku. Możliwe, że jest to efekt tego, że te nowe zabawki dostajemy w prezencie od obcych. Podejrzewać oczywiœcie należy, że jeżeli do owego obdarowywania dochodzi, to nie odbywa się ono za darmo, ale służy jakiemuœ celowi, np. obcy wspierajš w ten sposób tych, którzy najwierniej służš nowym panom, a przywódcy nasi rozdajš to reszcie ludzi w zamian za posłuszeństwo i nie wychylanie się z stworzonej przez nich struktury społecznej. Powyższe analizy to oczywiœcie luŸne dywagacje, ale według mnie obarczone największym prawdopodobieństwem realizmu ze wszystkich możliwych odpowiedzi, jakie można udzielić na pytania zadawane w tej materii.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.