| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| "Rozmowy z Bogiem" | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 21 |
|
Wiem że to nie nowy tytuł, ale jestem pod wrażeniem. Ktoś chciałby sie wypowiedzieć?
|
|
|
Witam!
Czytałam z zapartym tchem, mozna powiedzieć, ze to ja "napisałam" ta książkę.
Tak właśnie pojmuję Boga....
Pozdrawiam
|
|
|
Powiedzcie o czym ta książka, ni czytałem. :( Ale może mnie zachęcicie.
|
|
|
Ja pod całą serią podpisuję się obiema rękami. Im więcej ludzi ją przeczyta tym większa szansa na zmianę widzenia świata i świata.
|
|
|
Gorąco polecam, książka ( kilka tomów) w formie dialogu z Bogiem. Czyta sie z zapartym tchem. Dostaniesz wreszcie odpowiedzi na wszystkie pytania które chodza ci po głowie juz od dawna.
Ciekawy temat: nawet dusza Hitlera powędrowała do nieba...
Pozdrowienia!
|
|
|
Ciao,
nie mogę uwierzyć własnym oczom. Jak to Hitler jest w niebie? To znaczy, ze wszyscy ci którzy zginęli przez niego musza teraz przebywać w jego towarzystwie?
Okropność! Czy w tej książce opisane sa same takie pierdoły?
|
|
|
Hmmm ja wątpie czy sobie z nim pogadacie...a zwłaszcza że jest wymyślony jak bajki dla dzieci.
[%sig%]
|
|
|
witam/przeczytaj jak bardzo Bog nas kocha/ przeczytaj o wlasnych wyborach/ o wolnej woli/ o.../ przeczytaj i wróć tu/ zapisz swoje przemyslenia/ nie starczy ci miejsca/ nie bedziesz mogl zebrac mysli...
|
|
|
wyckret - czy ty czytałeś to o czym piszesz? A jesli nawet wymyślone, to tak bardzo prawdziwe żałuję że sama tego nie wymyśliłam. Nie podoba ci sie obraz Boga przyjaciela? Lepszy obraz przedstawia kosciół, Bóg który karze za grzechy, którego trzeba się bać.
Spowiadasz sie obcemu człowiekowi z własnych uczynków, a przecież Bóg jest wszędzie i wszystko widzi, wie o wszystkim co robisz, o czym myślisz.
"Rozmowy z Bogiem" - Neale Donald Walsch
|
|
|
Uważam że Bóg nie istnieje. Nie panuje nad nami żadna nadistota. Czujesz że twoje życie jest "chronione" przez Niego? Skąd ono się bierze? Zastanów się. Podobno Bóg jest pod każdym względem doskonały. Ludzie potrzebują idoli bo są zakomplexieni? To niech biorą przykład z Boga. Czemu tego nie robią? Zastanów się. Jedno mnie zastanawia. Na lekcjach religii w szkole uczyli mnie że Bóg nie karze od tak. A wszyscy mówią "00000 pokarało cię!!" A ja zawsze się pytam "co?" i nie odpowiadają.
Nawet modlitwy mówią że "Za złe karze". Fajny Bóg. A BTW. wiesz ilu modlitw Jezus nauczył ludzi? JEDNEJ JEDYNEJ! A z kąd się wzieły psalmy litanie różaniec itp? Z nieba? ahaa. Czemu tak jest? Zastanów się. Czytasz Biblię? Nie? To poleca. Wspaniała lektóra. Ciekawe txt w nie można znależć. Bóg wywalił adasia i Ewe z raju bo ZGRZESZYLI a podobno Bóg nie karze. Może to nienjlepszy przykład ale lepszy taki niż żaden. Jak chcesz mi zadawać pytania czemu tak a nie inaczej wal śmiało. I bez urazy. I ostatnie pytanie...Jakie masz dowody że Bóg istnieje?
[%sig%]
|
|
|
Czytałem całą serię. Uważam, że pan Walsh skontaktował się ze swoim aniołem stróżem/opiekunem/przewodnikiem, którego to nazwał Bogiem i od niego otrzymał cały przekaz, który zawarł w książkach. Co do samego przekazu...pokrywa się ogólnie z innymi, np. channelingami itp.
Pozdrowienia
|
|
|
Własnie, właśnie!!!!!!!!!
Wyckret - to własnie jest to o co mi chodzi. Te wszystkie bzdury, których uczyli nas na religii. Ja osobiście juz jako 8 letnie dziecko zbuntowałam się ( po Komunii - do której ksiądz nie chciał mnie dopuścić, ponieważ zadawałam zbyt ciężkie pytania.Ostatecznie moja mama dała księdzu w łapę i do komuni dopuścił).
Zbuntowałam się i przestałam chodzić na te głupie lekcje.
Druga sprawa - nigdy nie mówię "pokarało cię", uwazam na to by nie uZywać takich zwrotów - moze zdaje sobie sprawę z sensu tych słów
Biblia - to powieść sf, według mnie prawie całość wymyślona dla potrzeb kościoła
na ten temat też jest w "Rozmowach..."
Dowody na to że Bóg istnieje... nie mam niestety, to trzeba czuć
W Zyciu dorosłym przeżyłam coś, co dało mi do myślenia. Poczułam GO
Ja nie wierzę ja WIEM.
Z tego co piszesz widać,że nie czytałes "TEJ" Biblii. Polecam
|
|
|
To co albo kto to jest Bóg?
Chyba przeczytam tą książkę, zaciekawiło mnie...
|
|
|
To co albo kto to jest Bóg?
Chyba przeczytam tą książkę, zaciekawiło mnie...
|
|
|
Ja nie wierzę w boga, który jest nieskończenie dobry/ doskonały. Wierzę, że jest inteligentną nieskończonością, wszystkim, my jeseśmy bogiem, powstał w czasie wszechświata z myśli istot. Nie ingeruje w nasz świat.
Biblia, zmieniona, przekształcona zawiera ok. 90% nieprawdy.
|
|
|
Dokładnie, biblie wymyslili po to, aby zasiac strach wsród prostego ludu, miec na d nim władzę. A co niby robi teraz Radio Maryja?
|
|
|
MA KTOŚ ADRES KSIEGARNI WWW GDZIE MOZNA JA ZAUKUPIĆ?
POZDRO MAN
|
|
|
Tu można kupić wszystkie 3 tomy:
www.dobreksiazki.com.pl
Pozdrawiam
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 21 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |