| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Patrioci ? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 26 |
|
Kto z was walczyłby za Polskę podczas wojny ? Ja osobiście bym walczył! Jestem Polakiem i jestem z tego dumny! Teraz wasza kolej piszcie ... chce wiedzieć jakie będą morale ludzi podczas III Wojny Światowej!
[%sig%]
|
|
|
Trudno wyobrazic sobie teraz taka sytuacje jak np.podczas II wojny swiatowej gdzie młodzi ludzie oddwali zycie za ojczyzne bo tak ją kochali-teraz jestesmy chyba na to za leniwi-nie ma zadnych idei,celów....przyzwyczajeni do technologi nie wyobrazamy sobie walki z mieczem w reku.......
Dzisiejszy patriotyzm zreszta chyba polega na czym innym i trzeba zadac sobie pytanie czy w ogole teraz cos takie istnieje-raczej wiekszosc ludzi jest kosmopolitami...nizeli patriotami , nie prawda?
|
|
|
Bym walczył tylko w przypadku agresji na nasz kraj.Bym bronił naszych ziem,ale po co atakować?
|
|
|
A moze pytanie jest żle postawione? Dlaczego czekać na III wojnę, czy jakąkolwiek wojnę? Patriotyzm to współodpowiedzialnośc za kraj. Jesteście pokoleniem ery globalizacji, gdzie liczą się takie wartości jak wolny rynek, zysk i swobodny przepływ kapitału..... Ja jestem alterglobalistą, ale zastanawiam się czy nie jestem "zacofany" w swoich poglądach. Boje sie jednak sytuacji, ze co "dobre dla COCA-COLI, dobre dla nas", bo takie hasła jak Naród, Ojczyzna, Patriotyzm staja sie abstrakcyjne.....
Czy moze bycie patriota to praca, płacenie podatków, popieranie swojej gospodarki? Oraz wybory, by w końcu rządzili nami ludzie o inteligencji wyższej niz swinka morska..... Ups, chyba obraziłem swinki morskie. Przepraszam.....
Więc jak? Musimy czekac na wojnę?...... :)
|
|
|
To że jesteś Polakiem to nie jest moim zdaniem powód do dumy. Jak byś pojechał np. do U.S.A. to by cię wyśmiali jakbyś się publicznie przyznał że jesteś polakiem. Wiesz jak na nas mówią? "Naiwny polaczek". Podczas wojny bym się gdzieś zaszył...lub poszedł się bić ale raczej to pierwsze. Ale SLD na pierwszą linie frontu!!
[%sig%]
|
|
|
Walczył bym za Polskę oddał bym życie za polskę...
Żal mi osób które wstydzą się swego narodu naprawdę żal...
Żal mi tchórzy którzy dbają tylko o własny kuper naprawdę żal...
|
|
|
AAAA zatem jest Ci mnie żal? Aha. Nie powiedziałem że to wstyd być polakiem ale w USA tak uważają. A będę się bił za to co uważam za słuszne a nie za to co innym wydaje się drogie. Jest kilka rzeczy za które oddał bym życie ale Polska nie jest na piewrszym miejscu...
[%sig%]
|
|
|
wyckret, skad masz takie info ze to wstyd byc polakiem w usa?? to jak tam to może gdzie indziej tez, jak wiesz o innych krajach to podziel się wiedzą cobym wiedział gdzie się nie przyznawać do swojej narodowości. :%
|
|
|
W Japonii możesz spokojnie mówić, ze jesteś Polakiem, bo oni mają hopla na punktcie Chopina. Darowali nam nawet redukcję długu w klubie Londyńskim. Chociaż za sam taki pomysł, nasz rząd powinien popełnić zbiorowe harakiri.
Z drugiej strony, mozemy kochac Ojczyznę, ale niech Ona też nas chociaż troszeczkę lubi. Tak kochać bez wzajemności.....? :)
|
|
|
Chcesz dowodów? Jedź do USA weż megafon i krzycz siema jestem polakiem szukam kolegów i koleżanek. Wszyscy okolicznie się zlecą.Cwele wprawdzie ale zlecą. A reszta się pośmieje. Oni uważają że słwoianie to lamusy. Mają o nas takie mniemanie jak o koreańczykach. Niezbyt duże. Nawet Eminem powiedział że nie chce by jego płyty były sprzedawane polakom. Po częśći sami stwożyliśmy soie taki wizerunek. Np.
Jakieś srate babciue na wsi z tymi "stylowimi" chustami na głowach...nachlani rolnicy niemyjący się miesiącami...jakie miałbyś mniemanie jakbyś zobaczył taką chołote posługującą aię językiem który w twoim brzmi jak bełkot? Nie zbyt fajne nie?
[%sig%]
|
|
|
Ja osobiście też jestem dumna z tego, że jestem Polką,
ale pytanie się na Forum "czy walczyłbyś za Polskę" jest bez sensu
moim zdaniem.
Padną tu różnego rodzaju stwierdzenia, prawie obligacje, a w konkretnej
sytuacji może okazać się, że nie ma żadnego odźwięku...
Więc po co to pytanie?
|
|
|
wyckret - wspolczuje ci ze jestes kompletnie zakompleksiony..rownie dobrze my mozemy smiac sie z glupoty amerykanow, z ich prezydenta czy z tego ze mowia innym jezykiem niz my...powiem wiecej - te przyklady ktore podales swiadcza tylko ze twoje(i rzekomo ich) ocenianie jest plytkie i powierzchowne..jestes potwierdzeniem sily stereotypow i jeszcze starasz sie innych oswiecic "jak to jest" dalbys sobie z tym spokoj..
|
|
|
Ja jestem zakompleksiony? Mnie tam wali kto ma jakie mniemanie o Polakach. Mam taką zasade: Nawet jeśli mój najlepszy przyjaciel sobie zasłóży to go obśmiewam z góry na dół. Ostatnią rzeczą jaką się przejmuję jest to co myślą o mnie inni. Robie co mi się podoba i co uważam za słuszne. Oczywiście nie jestem wszechwiedzący i błądze jak wy wszyscy. Nad nikogo się nie wywyższam i nie obrażam bez potrzeby.
Nie jestem zakompleksiony leje na opinie innych a rasistów uważam za największych debili na świecie. KAŻDY ma takie samo prawo istnieć tylko niektóży często o tym zapominają.
[%sig%]
|
|
|
walczyłabym tak jak Joanna Darc :) ta babka to miała temperament!!! takich ludzi w dzisiejszym świecie nam brakuje. Brakuje nam "Rycerzy", takich, którzy walczą do ostatniej kropli krwii, takich, którzy po upadku wstają, takich co mają odwagę sprzeciwić się czemuś, co wg nich jest niestosowne, takich co mają zasady, cele, ideały , takich co nie walczą , jeśli nie ma przyczyny....... To o tych rycerzach to metafora ;p
|
|
|
To nawet o polityce się tu dyskutuje ? I to w taki sposób...? Słabo się robi... Słabo się też robi, jak się czyta wypowiedzi niektórych... Szczególnie te wypowiedzi, w których powołuje się na USA jako na wykładnię wartości człowieka. "Jeśli w USA mają nas za nic, to znaczy że JESTEŚMY niczym." - to piękna konkluzja. No, ale jeśli NAWET Eminem ma takie zdanie, to faktycznie, naród o ponad tysiącletniej (licząc od chrztu, a przecież Słowianie istnieli grubo przez chrystusem) jest g... wart.
Wiesz co wyckert ? Kto jak kto, ale TY na pewno JESTEŚ g... wart.
Z kolei podejście remigius'a jest typowym komercjalizmem. Targujesz się, jak na jarmarku. "Ja ojczyznę kocham, to niech ona mnie kocha ! A jak nie - to nie." - to straszne. Jeśli taka jest świadomosć społeczna, narodowa i patriotyczna, to może i lepiej, żeby ta III wojna starła z powierzchni Ziemi taki naród...? :((
Kolejna rzecz - pytać o patriotyzm w kraju, w którym z wyciem bezrozumnego szczęścia i ekstazy wszyscy (no, prawie...) głosowali za dobrowolną okupcją brukselską, to żart z gatunku czarnegu humoru... Nie muszę chyba kontynuować tej myśli.
Natomiast jeśli po tym, co napisałem (o ile oczywiście w ogóle to czytaliście) wciąż chcecie poznać moje osobiste zdanie, to odpowiem:
NIE WALCZYŁBYM ZA POLSKĘ.
Dlaczego ?
Bo Polski już nie ma. :( Tekst o Joannie d'Arc jest słuszny częściowo - byłbym taki, jak ona. Walczył do śmierci, w berserkerskim szale.
Ale za przegraną sprawę.... :(((((
[%sig%]
|
|
|
patrydiotyzm :ppp
każdy kto uwielbia cxoś hodować często nie mając nic innego w poblizu
...poprostu hoduje ...siebie
a w póxniejszym czasie zdaje mu się iż może hodować innych .....
objawy to zajszzcane boxerki i tp ....
patridiotyzm ujawnia się tez w czasie posiłków kiedy to wolimy by wszyscy mieli takie same badziewie na stołach a nie jedni pizze a inni kartofle z e zbpoczkiem
eeee tam
hey ho jak mawiał K.Vovvegut
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 26 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |