Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
kto widział ducha
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 34

Jeśli ktoś widział ducha -niech opowie,ale jeśli widział osobiscie !!! Ja opowiem-w roku 1973 wybrałem się z trzema kolegami aby wejść do opuszczonego kościoła [w lesie a dookoła cmentarz].Budowla nie wielka -raczej kaplica cmentarna ,ale z ołtarzem ,pozbawiona bramy wejściowej,w środku tej budowli o podstawie sześcianu było wejście do podziemia [wybite w podłodze ] widocznie nie było innego wejścia .Na ścianach były tablice na których były spore napisy ,ale po łacinie i po niemiecku-nie wiedzielismy co tam pisało.Mielismy jedną latarkę .Było nas czterech,-dwaj bracia i ja mielismy zejść na dół ,bo czwarty coś przeczuwał i powiedział że będzie pilnował rowerów u góry.W dół schodziło sie po belce-którą ktoś tam umieścił w wykutej posadzce,-zeszliśmy we trzech,-ja i owi dwaj bracia. Schodzilismy pojedyńczo ,tak jak sie schodzi z drzewa-[po tej belce],do dolnej podłogi było jakieś dwa i pół metra. Po oświetleniu latarką pomieszczenia przez ten wykuty otwór ,było widać stare zniszczone meble ,w ścianach wnęki i z pomieszczenia [szły] gdzieś dwa tunele,jeden na zachód a drugi na północ.wiedzielismy że ten na północ prowadzi do grobowca ,który był widoczny a znajdował się jakies 150 metrów od kościółka. Nie odważylismy się pójść tym tunelem ,świecąc latarką w ten tunel czuliśmy się nie swojo,zatem wybralismy jednomyślnie ten drugi,o którym coś wcześniej słyszałem że może mieć od 1,5 kilometra -do trzech kilometrów-w stronę wioski za polami w ,której jest okazały pałac [zamek].Mówili o tym starsi ludzie że pałac ma powiązanie z tunelem do kosciółka w lesie,ale inni mówili że tunel idzie do następnego cmentarza,który był w odległości 1,5 km-postanowiliśmy to sprawdzić .Pałac jest rzeczywiście okazały i osobiście widziałem zamurowane wejście [w podziemiach] ,które niby miało prowadzic do kosciółka w lesie w którym właśnie byliśmy,-co ciekawe to to że wejście w pałacu było podobnych rozmiarów jak tunel do którego weszliśmy.Wiem że po wojnie w tych podziemiach żyły sobie szczury ,które po wielu próbach wypędzenia -same nieoczekiwanie sobie wywędrowały . śiwy szedł pierwszy i miał latarkę ,Janek szedł za nim a ja ubezpieczałem tyły ,przyznam że szliśmy w milczeniu a ze strachu bylismy prawie zesrani tylko nikt z nas nie chciał się przyznać pierwszy .Mineliśmy pierwszy zakręt pod kątem 90 stopni ,było to dokładnie w strone wioski ,w której był pałac.W tunelu trzeba było iśc w pozycji uchylonej,ściany były z cegły posadzka równa z cegły [było sucho]. Latarka oświetlała tylko na kilkanaście metrów tunel,który zdawał się być w idealnej prostej.Nad nami skończył się zapewne obręb cmentarza ,byliśmy pod polem-[obiekt był w lesie -na skraju ].W pewnym momencie śiwy mówi łamiącą polszczyzną "tam ktoś stoi!!" staneliśmy jak wryci-patrzymy a przed nami w odległości jakieś dziesięć metrów stoi jakaś postać wygląda jakby w pelerynie -i wyrażnie się rusza ,ale nie zbiża się do nas i nie wydaje żadnego dżwięku,w tym momencie śiwemu tak zaczeły trząś sie ręce że wypadła latarka na posadzkę i zgasła !!!.Zaczoł się bieg w ciemności zpowrotem [ biegliśmy zdawało się wiecznośc całą],-ja byłem w dobrej sytuacji ,bo tak jak wcześniej byłem ostatni i często się ogladałem za plecy [prawie szedłem tyłem],tak teraz byłem pierwszy,,,-przy belce byłem pierwszy, szybko wspiołem się po niej i już byłem u góry -czując się bezpiecznie ,mimo że w czasie biegu poodzierałem sobie dłonie o ściany w ciemnym tunelu to i tak nie czułem bólu i byłem szczęśliwy!!,śiwy wspinał sie po jednej stronie belki a janek po drugiej,śiwy wyszedł ale Janek nie utrzymał się swymi trzęsącymi rękoma i spadł .Zaczeły się nieprzewidziane problemy bo Jankowi zaczeła wysiadać psychika -do tego stopnia że nie byl w stanie sam wyjśc po tej belce [tak krzyczał głośno]a ręce odmówiły posłuszeństwa ,że nie był w stanie chwycić się belki,wtedy ja i Janusz chwyciliśmy śiwego za nogi i wpuścilismy w otwór tak aby Janek podał swe ręce ,które złapał śiwy [Brat Janka].Po chwili Janek był juz z nami u góry-wszyscy trząśliśmy się a Janek był nadal w szoku.Wzieliśmy szybko rowery i się oddalilismy .Swieciło Słońce,szliśmy tak w milczeniu i martiliśmy się o stan Janka ,ale zaczeło przechodzić ,-po przejściu połowy drogi[ jakieś dwa i pól kilometra] do innej wioski zaczeliśmy [dopiero] rozmawiać miedzy sobą . Po latach będąc w tej wiosce w której stoi pałac -dowiedziałem się że miejscowi nie chodzą w pobliże kościółka -bo TAM straszy!!!. Znam z tej wioski tylko jednego człowieka ,który był też tam na dole -tylko poszedł do grobowca [sam!!!] ale my byliśmy przed nim jakieś dwa lata. Dziś nie ma już kościółka ,bo został celowo zburzony, a miejscowi nawieżli tyle śmieci że już nawet nie widać w którym miejscu dokładnie stał -tyle gruzu zarośnietego dziś tam jest.Mając dwadzieścia kilka lat widząc zawalony kościółek postanowiłem ,[mimo wszystko ]wejśc do tunelu jeszcze raz ,ale z kumplem wybieralismy gruz kilka dni i nam sie odechciało -bo nie szło łopatą ,tylko wszystko ręcznie po kawałku cegieł .Próba kopania transzei ,by trafić na strop tunelu ,też się nie powiodła mimo że wykopalismy jakies dwadzieścia metrów rowu,w jeden dzień i trzeba było wszystko zasypać ,bo żółty piasek raził w lesie i było by widać z drogi na skraju lasu.Dziś wiem że otwór w posadzce został wybity przez niemców po wojnie około roku 1965, owi niemcy przyjechali na polowanie [tereny odzyskane] a w roku 1978 ktoś rozkopał kilka grobów ,które sie tam zachowały ,kiedy my tam byliśmy. Miejscowi z tej wioski nie wiedzieli że pod kościółkiem jest cokolwiek .W roku 1978 miałem jeszcze raz spotkanie z duchem ,ale wtedy było znacznie gorzej ,omal nie padło mi na psychikę ,ale dzięki Bogu jakoś się pozbierałem.

I niby mamy w to wierzyc?

nie musisz w to wierzyć

jakieś ,chyba osiem lat wstecz w jednej z pobliskich parafii ,po manifestacji ducha [wielokrotnej]-temat tego został poruszony na szczeblu gminy ,na tyle głośno że Ksiądz [doktor teologii] w jednym z niedzielnych kazań sam tłumaczxył owe zjawiska Autorem [pojawień] był człowiek za życia powszechnie znany a jego ducha rozpoznali sąsiedzi-wyglądał jak [żywy] i oddziaływał na środowisko -fizycznie i wielkokrotnie.

kto nie uwierzy w duchy ,ten nie ma podstaw wierzyć w złe duchy ,-no i w Boga. W Starym Testamencie,,chyba -Ksiega Rodzaju było napisane cos w tym rodzaju-[nie będziecie się zwracać do wywoływaczy duchów ,magów i wróżbitów -bo Ja jestem Bogiem waszym] jakoś w tym sensie było napisane ,ale nie tak literka w literkę .

Często bywa tak, ze duchy nie czytaja Pism Swiętych i nie-Świetych i pojawiają sie jesli mają w tym jakis interes.... Ze mną jest tak, ze nie ZOBACZE ducha, bo się ich boję, ale je czuje i pojawiają się we śnie.....Więc są. Biblia nic na to nie poradzi..... :)

O eksterioryzacji już nie wspomnę ,bilokacji ,aportacji itp,,,- w końcu każdy jest duchem,-tymczasowo [ograniczonym swym ciałem],ale czasem ktoś sobie [polata] bez ciała i to jest OOB-[eksterioryzacja]. Sam proces myślenia jest na podstawie duchowej [niematerialnej]. Inteligencja jest niematerialna nie posiada masy ,lecz ma wpływ swoją wolą -na środowisko fizyczne w którym przebywa -[czasowo]?

Tak, ale tu chodzi o cien osoby zmarłej....Widoczny cien.

skąd pewność, że wtedy tam w tym tunelu to był duch, a nie np jakiś wytwór wyobraźni? osobiście wierze w duchy, ale stwierdzenie tego czy sie je widziało nie jest takie proste

Cytat:
Tone 1 Magnetic Seal of the Day, Destiny Blue Hand Blue Hand (MANIK) Knows and emphasizes Accomplishment (heals). The seal of the day is the basis of life destiny, with power of the solar tribe. Kin 27 of 260 day cycle(20 wavespells of 13 tones). Magnetic - Tone of the day Tone of the day Tone 1 Magnetic, creative power to Unify Purpose,action of Attraction. Daily meditation- What is this wavespell's Goal? Guide of the Day, effecting Outcome Blue Hand Blue Hand (MANIK) Knows and emphasizes Accomplishment (heals). The seal for the Guide of the day enhances the oracle reading in Outcome. Antipode of the Day, the Challenging focus Red Earth Red Earth (CABAN) Evolves and emphasizes Navigation. The seal for the Anitpode of the day enhances the oracle reading with Challenging power (strengthening memory, reconstruction). Cosmic - Occult tone of the day Cosmic - Occult tone of the day Occult of the Day, the Hidden power White Wizard White Wizard (IX) Enchants and emphasizes Timelessness. The seal for the Occult of the day enhances the oracle reading with Hidden power (the unexpected). Analog of the Day, the Like-Minded power Yellow Human Yellow Human (EB) Influences and emphasizes Free Will. The seal for the Analog of the day enhances the oracle reading with Like-Minded power (galactic-solar planetary power). Magnetic - First tone of the wavespell Tone one starts the Wavespell Tone 1 Magnetic, creative power to Unify Purpose,action of Attraction Tone 1 Magnetic Magnetic - First tone of the wavespell Seal for Wavespell Blue Hand Blue Hand (MANIK) Knows and emphasizes Accomplishment (heals). The seal for the Wavespell sets the emphasis of the thirteen day, thirteen tone cycle. Crystal - Tone of the year Tone of the Year Tone 12 Crystal, creative power to Dedicate Cooperation,action of Universalize Tone 12 Crystal Crystal - Tone of the year Seal of the Year, Destiny Red Moon Red Moon (MULAC) Purifies and emphasizes Universal Water. The seal of the year is the basis of life destiny, with the power of the solar tribe.
czyli co? o_O

Cytat:
Tone 1 Magnetic Seal of the Day, Destiny Blue Hand Blue Hand (MANIK) Knows and emphasizes Accomplishment (heals). The seal of the day is the basis of life destiny, with power of the solar tribe. Kin 27 of 260 day cycle(20 wavespells of 13 tones). Magnetic - Tone of the day Tone of the day Tone 1 Magnetic, creative power to Unify Purpose,action of Attraction. Daily meditation- What is this wavespell's Goal? Guide of the Day, effecting Outcome Blue Hand Blue Hand (MANIK) Knows and emphasizes Accomplishment (heals). The seal for the Guide of the day enhances the oracle reading in Outcome. Antipode of the Day, the Challenging focus Red Earth Red Earth (CABAN) Evolves and emphasizes Navigation. The seal for the Anitpode of the day enhances the oracle reading with Challenging power (strengthening memory, reconstruction). Cosmic - Occult tone of the day Cosmic - Occult tone of the day Occult of the Day, the Hidden power White Wizard White Wizard (IX) Enchants and emphasizes Timelessness. The seal for the Occult of the day enhances the oracle reading with Hidden power (the unexpected). Analog of the Day, the Like-Minded power Yellow Human Yellow Human (EB) Influences and emphasizes Free Will. The seal for the Analog of the day enhances the oracle reading with Like-Minded power (galactic-solar planetary power). Magnetic - First tone of the wavespell Tone one starts the Wavespell Tone 1 Magnetic, creative power to Unify Purpose,action of Attraction Tone 1 Magnetic Magnetic - First tone of the wavespell Seal for Wavespell Blue Hand Blue Hand (MANIK) Knows and emphasizes Accomplishment (heals). The seal for the Wavespell sets the emphasis of the thirteen day, thirteen tone cycle. Crystal - Tone of the year Tone of the Year Tone 12 Crystal, creative power to Dedicate Cooperation,action of Universalize Tone 12 Crystal Crystal - Tone of the year Seal of the Year, Destiny Red Moon Red Moon (MULAC) Purifies and emphasizes Universal Water. The seal of the year is the basis of life destiny, with the power of the solar tribe.
czyli co????

sorry pipyl to nie tu miało być <lol>

Schizofrenia? http://www.amsoft.com.pl/bs/index.html

Duchu, jesteś tu? Jeśli jesteś, zastukaj raz, jeśli cię nie ma, to dwa razy...

Moim zdaniem twierdzenie ze myslenie jest duchowe jest błędne poniewaz podczas myslenia w mózgu są przesyłane dane za pomocą impulsu elektrycznego czyli energii a energia ma swoją masę chociaz niewyobrazalnie małą, ale ma.

Cytat:
Sam proces myślenia jest na podstawie duchowej [niematerialnej]. Inteligencja jest niematerialna nie posiada masy ,lecz ma wpływ swoją wolą -na środowisko fizyczne w którym przebywa -[czasowo]?
vs.
Cytat:
Autor: Przemek (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 26-03-2005 14:24 Moim zdaniem twierdzenie ze myslenie jest duchowe jest błędne poniewaz podczas myslenia w mózgu są przesyłane dane za pomocą impulsu elektrycznego czyli energii a energia ma swoją masę chociaz niewyobrazalnie małą, ale ma.
ja tu nie widze zadnych sprzecznosci:
Cytat:
''Sam proces myślenia jest na podstawie duchowej [niematerialnej]. Inteligencja jest niematerialna nie posiada masy ,lecz ma wpływ swoją wolą -na środowisko fizyczne w którym przebywa -[czasowo]
'' a to odzwierciedla sie w ciele tak
Cytat:
''podczas myslenia w mózgu są przesyłane dane za pomocą impulsu elektrycznego czyli energii a energia ma swoją masę chociaz niewyobrazalnie małą, ale ma.''

Co do osoby w tunelu... nie wykluczone, że mógł to być duch... Ale czy jest tego pewność? Przecież "bohaterowie" po 1. od razu uciekli po 2. zgasła im latarka... Wierzę w duchy... Bo możnaby powiedzieć, że mam z nimi kontakt... Jednak jak dla mnie stwierdzenie, że była tam postac w pelerynie za mało mówi o tym, że był to duch. A może ktoś tak jak owi chłopcy wybrali się do tego tunelu, z ciekawości... No chybaże ta postać nie wyglądała najlepiej... Pozdrawiam :)

Od razu duchy widzą a jak mówi stare przysłowie strach ma woelkie oczy. Jak coś nie jest z materii fizycznej to tego po prostu nie ma. Według mnie to oni zobaczyli tam człowieka.

To MYSLI tez nie ma?

heh ja widziałem wiele razy i obcuje na codzień. historie jakieś pisać? heh po jaką cholere? :/ Co to jest jakieś zdażenie życiowe żeby o tym opowiadać? Ludzie zastanówcie się po co ten temat wogóle...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 34
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.