| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Góra Żar | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31 |
|
Jak to jest z Górą Żar
Słyszałem że woda płynie tam pod górę.
To sprzeczne z prawami fizyki
|
|
|
Nie to nie złudzenia, to zaburzenia magnetyczne, chyba :D . Nie mam daleko do tej góry, chyba sie tam kiedy trzeba przejechać.
|
|
|
zapewne woda strumykiem -nie popłynie pod górkę .
nawet taka [masa] jak ewerest-[puszcza] topniejący śnieg w dół.
może woda popłynąć pod górkę [cofka] -przy dobrym wiaterku-[zalewy -ujścia rzek].
to co nie żelazne -magnetyt nie przyciągnie,a jeśli woda byłaby zażelaziona obficie ,to i tak zbyt mało by przyciągał magnetyt.
Simonusie mieszkasz [blisko] mozesz to sprawdzić ,wystarczy busola pion i woda
|
|
|
Piszecie tylko o wodzie, ale chciałbym zauważyć, że na Żarze wyłączony samochód na luzie też pojedzie do góry, albo puszka po piwie również toczy się do góry, dziwne to troche, ale prawdziwe.
nara
|
|
|
tak - dzieje sie to z prostej przyczyny , teren w rzeczywistości położony jest z górki , jednakże weenątrz tego z górki :) , jest pod górkę i to daje takie złudzenie
pa dzieci :)))))))
|
|
|
to nie mozliwe zeby woda płyneła od górę bo grawitacja na to nie pozwala. I podzielam opinie Darka.
|
|
|
WITAM DZIECIAKI WIDZĘ ZE NIE MACIE O CZYM ROZMAWIAĆ . NA GÓRZE ŻAR ZNAJDOWAĆ POWINIEN SIE CZAKRAM KTÓRY POWODOWAĆ POWINIEN ANORMALNE ZACHOWANIA RÓŻNYCH PRZEDMIOTÓW .
DANE DOTYCZĄCE TEJ WIADOMOŚCI DO SPRAWDZENIA NA STRONCE RED-POLIG-CD COM
ALE TAK NA POWAŻNIE TO OSOBIŚCIE BRAŁEM UDZIAŁ W POMIARACH GEODEZYJNYCH GDZIE EWIDENTNIE WYKAZAŁO IŻ ISTNIUEJE RÓŻNICA POZIOMÓW NA ODCINKU 11 METRÓW KTÓRA JEST PRZECIWNA DO NACHYLENIA STOKU .RÓŻCICA TA NA W\W ODCINKU WYNOSI 3.67 CM. DZIĘKI ZA PRZECZYTANIE TEGO CZEGOŚ ODPOWIEM NA SZCZEGUŁOWE PYTANKA POD MOIM ADRESEM POZDRAWIAM
|
|
|
Cytak-autor Akastor-
"-istnieje różnica poziomów na odcinku 11 metrów która jest przeciwna do nachylenia stoku-",,,
-no właśnie -do nachylenia stoku,wspomniał o tym - darek .
|
|
|
To ze woda , puszki z piwa czy auta toczą sie pod góre to jeszcze nic . Ale jak zobaczyłem jadący autobus z dziecmi który zatrzymał sie w tym miejscu i wrzycił na luz i ruszył sam z miejsca pod górę .... to do piero jaja !!!! Cos tam jest sam nie wiem co. Byłem tam juz wiele razy i za kazdym razem są tam ludzie i badaja to zjawisko na różnych przedmiotach i nie mogą sie nadziwic. Nie jestem fizykiem i nie bede filozofował nad objasnieniem tego zjawiska ale jezeli ktos tego nie widział to polecam. Widok godny przejechania nawet całej polski bo warto.
|
|
|
Ten efekt to złudzenie optyczne bo kiedy jeste na drodze to wydaje ci się że prowadzi ona w góre jednakże patrzšc w to samo miejsce z boku i z dołu ( stojšc na tej drodze idšcej zygzakiem w górę) to widać że naprawdę ten odcinek schodzi w dół .
Ale dlaczego tam akurat to złudzenie jest?? Może ma to co wspólnego z elektrownš wodnš wewnštrz tej góry. Pozdro-Z
|
|
|
Akastor
Ty tam był ???
Ja byłem, i to co piszesz to ewidentne bzdury. Przypucmy jednak że to jest prawda. Przy odległoci 11 metrów i różnicy nachyleń 3,7 cm autobus ci sam nie ruszy. Sam miałem okazję być tam kilka razy i stwierdzam, że chyba pomyliłe tematy. Tam jest odległoc 100-150 metrów a nie jakie wyjęte z dupy 11 metrów. Samochód się rozpędza wyranie od zakrętu do zakrętu. Możliwe ze to jest jaka anomalia optyczna, ale jak sie jest na miejscu to raczej tego nie idzie stwierdzić. Widziałem osobicie jak maluchyu sie rozpedzaejš na luzie i jak duży star rónież jedzie pod górkę. Sam miałem okazję jechać tam to wypróbować i odczucie jest takie, że jakby cos zaczelo pchać te auto pod górę, te lzejsze szybciej a te cięzsze wolniej.
Pozdrawiam
|
|
|
no ja tam byłem panie koolman. nie wiem ile to ma metrów, nie liczyłem, ale oprócz wzroku mam jeszcze inne zmysły. Kole z którym tam pojechałem uważał (do tamtego dnia) że tam działajš włanie jakie super siły. No i się założylimy, dwóch pozostałych obserwatorów było pod dużym wrażeniem, naocznie stwierdzili że jest pod górkę, a fura jedzie, czyli jednak diabły cišgnš. tyle że po dojechaniu do maksimum samochodzik zaczšł się staczać, dotarł do przeciwległego maksimum tego zagłębienia i zaczšł znowu wjeżdzać "pod górę". Za drugim razem dojechał mniej, a po 3 podjedzie ledwo sie już toczył i dla wszystkich stało się jasne że nie ma tam żadnych sił, tylko zagłębienie w drodze. Wszystko co może się toczyć w pewnym miejscu na tej górze zaczyna ić w górę, lecz wszystko się też zatrzymuje w centrum tego zagłębienia.
A jak bardzo chcecie wiedzieć to to zagłębienie zostało zrobione celowo, kto dobrze pomylał i ze zwykłej górki zrobił atrakcję turystycznš. Ot i po tajemnych mocach.
|
|
|
ja ostatnio wsiadlem do sfojego samochotu (Porsze Karrera) i pojechalem na slynne skrzyszowanie drogi z torami kolejofymi w Kaszkietach Gornych tam ponoc jakas tajemnicza sila sprawia ze jak samochut stanie na torach i pocišk sie zblisza to to pszesunie go w bespieczne miejsce. No i dobsze ze w ostatniej chfili udalo mi sie wyskoczyc z samochotu bo sie fcale nie pszesunal a tym bardziej silnik odmufil posluszenstfa a hamulec reczny sie zacisnol i nie chcial puscic :/. Teras jerzdże maluchem.
[%sig%]
|
|
Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom. |
|
Skoro HAARP moze pchac mnie, to pewnie moze pchac tez samochod.
Te wszystkie "czary", to tajemna technika. Pamietajcie o tym !!!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |