| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Magia, Ufo, Duchy, Wampiry itp. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 415 |
|
Witam. =)
Są posty o każdym z osobnych tematów, więc postanowiłam zebrać je wszystkie razem. Zapraszam do udziału w konwersacjach. :) Jeśli ktoś ma jakieś pytania do mnie, (albo chciałby mi powrzucać :] ) można się ze mną skontaktować przez e-mail.
Serdecznie pozdrawiam :*
|
|
|
Wiesz... Różne "typy" chodzą po świecie. :) Tak to jest... jednym się przypada do gustu a innym nie. :)
Pozdrowienia
|
|
|
|||
|
Hehe... Początkowo tak myślałam, ale po dłuższych konwersacjach myślę, że Haghi to świetny facet. :] Tak się składa, że w moim mieście nie mam zbytnio tolerancyjnych osób co do poglądów innych ludzi, także bardziej miałam ich na myśli, aniżeli Haghi`ego. =)
|
|
|
Dzięki Gotuś:-) Też Cie lubie...........chociaż na początku to nie było za dobrze. No ale teraz jest cool cio?
1)Magia- nic nie wiem na jej temat. jedynie co mi sie obiło o uszy to fakt, że ponoć istnieje coś takiego.
2)Ufo- no o tym to mógłbym napisać tyle: na pewno nie jesteśmy sami we wszechświecie. Jest za duży by "żywić" tylko rase ludzką, dlatego jeszcze coś lub ktoś (nie muszą być to przecież inteligentne formy życia) mieszka w naszym "bliskim" sąsiectwie
3)duchy-nie no Gothica, ale tych niebieskich kolegów to chyba nikt nie lubi bo straszą w nocy:-) a tak na serio to nie wiadomo czy to goście z zaświatów czy tylko wytwór naszej wyobraźni.
4)Wampiry- o nich się nie wypowiadam ok Najsławniejszy był Vlad Dracul. To dla mnie wampir.
|
|
|
Masz rację... teraz jest cool. :)
Co do duchów. Duchy to są ciała astralne, które posmierci jeszcze się "włuczą" po świecie. Są 3 rodzaje ciał astralnych:
1.pozytywne
2.neutralne
3.negatywne.
Ten 3 rodzaj nazywany jest przez ludzi "zmorami". Te "duszyczki" potrafią nieźle wystraszyć. Próbują wejść do ciała fizycznego żyjącej osoby. Wtedy ta osoba odczuwa odrętwienei ciała... od stóp po głowę. Odnosimy także wrażenie, że ktoś "siedzi" na naszej klatce piersiowej i utrudnia nam oddychanie. Najwygodniejszy sposób wchodzenia zmory w człowieka jest wtedy, gdy człowiek lezy na plecach (dlatego ja zawsze śpię na boku :P ). Jeśli jednaj już zmora zaczyna nas atakować najlepiej obrócić się o 180 stopni, bo wtedy ciało oddala się i nie podejmowac walki z ciałem fizycznym.
Zdarza się jednak, że ludzie niświadomie uwalniają ciało astralne (np. moja mama). Takie opuszczanie ciała fizycznego nie jest dobre, ponieważ jesli w tym czasie do "pustego" ciała nie powróci odpowiednie ciało astralne, to człowiek niestety postrada zmysły, bo jego oba ciała nie będą tworzyć "jedności".
Co do wampirów. :) Niestety takowe nie istnieją. Są tylko wampiry kliniczne, a to sa zwykli ludzie, którzy "lubią" krew. Często z takim rodzajem wampirów można spotkać się w sektach.
Serdecznie pozdrawiam. :)
|
|
|
Podaję linka do bardzo fajnej (przynajmniej według mnie :) ) pioseneczki. :]
http://ala.snhs.uz.zgora.pl/~casha/swf/koza.swf
|
|
|
O ciałach astralnych to czytałem, no i nawet znam przypadek próby wnikniecia w ciało. Osobiście mam sceptyczne podejści do spraw niebieskich kumpli:-)
|
|
|
|||
|
Okultyzm uznaje istnienie trzech światów: świata duchowego, świata astralnego i świata fizycznego. Przedstawicielem pierwszego jest duch, drugiego - energia lub siła, trzeciego - materia.
Ja omówię drugi świat.
Po materialnym atomie, zaczynają się jeszcze mniejsze "atomy", tak zwane astralne. Astral jest także materią, lecz posiadającą bardziej duchowy charakter. Można powiedzieć, że każdy człowiek jest zbudowany z tych astralnych atomów, ponieważ astral jest napełniony różnymi ciałami, po części świadomymi, po części zaś nieświadomymi. Ciała astralne tworzą się z zespolenia cząstek astralu. Duch, aby się urzeczywistnić, tworzy sobie z astralu ciało astralne, a ciało astralne tworzy sobie z materii ciało fizyczne. I właśnie tym sposobem wszyscy ludzie, zwierzęta, rośliny, a nawet minerały, zawierają w sobie cząstkę astralną i cząstkę ducha. Ciało astralne jest czymś w rodzaju pośrednika między duchem a ciałem. Podczas snu ciało astralne czuwa i kieruje czynnościami ciała fizycznego. Jeżeli ktoś, zasypiając, postanawia obudzić się o pewnej godzinie, to jego ciało astralne przebudzi go. Podczas snu, a czasem podczas czuwania, ciało astralne może wyjść z ciała materialnego i znacznie oddalić się od niego. Jednak pomiędzy dwoma ciałami zachowuje się stale (choć słaby) związek. Przerwanie jego oznacza śmierć. Istnienie ciała astralnego zostało potwierdzone doświadczeniami, np. przy fotografowaniu pewnych osób otrzymano obok człowieka, postacie niewyraźne, wyobrażające ciała astralne, które wyszły z osób fotografowanych. Zdumiewający jest fakt, że po śmierci człowieka ciało astralne opuszcza ciało fizyczne, bo następuje przerwanie więzi między tymi ciałami, ale jest sposób, aby człowiekowi przywrócić życie, jednak musi to byc bardzo krótki czas od momentu zgonu.
No to by było na tyle. :) Jeśli masz jeszcze jakieś pytania pisz. :)
Postaram się pomóc. :)
|
|
|
[email=gotka@autograf.pl <gotka@autograf.pl>]Gotic[/email]!! a co Ty na moje doświadczenia??
|
|
|
[email=gotka@autograf.pl]Gotic!![/email] a co Ty na moje doświadczenia??
:P
|
|
|
Sądzę, że miałeś "przyjemność" doświadczyć spotkania ze "zmorą" na własnej skórze. Wymieniłeś praktycznie wszystko co towarzyszy temu zjawisku. =)
|
|
|
A nie jest to przypadkiem bezdech??? Medycyna klasyfikuje pare odmian tego. Gotuś wg. wiary katolickiej ciało astralne nazywa się duszą, w którą ja osobiście nie wierze. Dla mnie zgon następuje po przerwaniu czynności życiowych mózgu. Wiecie, dusza... to takie troche fantastyczne:-)
|
|
|
Hmm... Jesteś pewien Gothica że wampirów jest tylko jeden rodzaj? skąd możesz wiedzieć czy nie istnieją? Jeśli są to na pewno się nie mogą ujawnić. Jednego jestem pewna, wszystkie mity na temat wampiryzmu musiały się skądś wziąść. To leży w psychice człowieka, wymyślamy straszne historie, jeśli te mają odbicie w naszym życiu. Więc nigdy nie mów nigdy...
|
|
|
Karina wampiry powstały tylko i wyłącznie w umysłach ludzi. Widział ktoś kiedyś wampira?
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 415 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |