Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czy Pan Bog jest polakiem ?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 35

Czy wedlog Was Pan Bog jest polakiem ? Czy sadzicie, ze ma dla Boga jakies znaczenie, nasza narodowosc ? A moze ma znaczenie Jego narodowosc ? Wedlog Pisma Swietego, bylo niezmiernie wazne dla Boga aby Jego wybranym narodem byli zydzi... Jezus Chrystus byl zydem. A dlaczego wiec Bog objawia sie tez innym, poprzez Budde ? Allacha ? Konfucjusza ? Lao ? Hary Kriszna ?, itp.? Ilu jest zbawicieli i czy jest tez wsrod nich polak ? Ciekawski

Moim zdaniem bzdura

BZDURA

To wcale nie jest takie pewne, ze Pan Jezus byl Zydem. Niektore zrodla zwracaja uwage, ze Pan Jezus mogl byc Celtem. Mial jasniejace wlosy, niebieskie oczy. Przekazy na obrazach. Byl w Anglii zanim wyruszyl do Indii. Jego rodzina byla raczej nielubiana wsrod Zydow. Trudno cos powiedziec prawdziwego o Panu Jezusie na podstawie Biblii, bo jedni twierdza, ze Biblia zostala napisana 150 lat po smierci Jezusa, a drudzy mowia, ze nawet 500 lat po smierci Pana Jezusa. Kto napisal Biblie i na czyj uzytek, tego nie wiadomo !!!!

Ciekawski ciekawi mnie skąd takie durne pytanie można wytrzasnąć :D

Ojej! Simonus..... Wiadomo, ze Bog jest Polakiem, ale nie mozna o tym mowic, bo bedzie się posadzonym o antysemityzm..... Jezus nie byl Celtem! jasne wlosy, niebieskie oczy, to typowy Slowianin..... a Pilat kazal Go zabic z zemsty za kleskę, jaką Rzymianie poniesli z rąk Sarmatów..... A wszystko przez Hannibala, Ktoremu przodek nasz waleczny, wytresowal slonie..... A Zydzi maja glowę do interesów i przechandlowali kiedys ze Slowianami Boga i Stary Testament, za Swiatowida. Stad caly ten balagan..... :)

Buahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahah dobre...... Niech Bóg ma Polskę naszą kochaną w opiece.... Żydzi! czekajcie na Mesjasza wieków parę jeszcze :P

HEHE no niezle jeszcze ciekawski może dodasz że pan Bóg startuje za kilka miesięcy w wyborach na prezydenta RP

Ciekawe ilu by głosowało przeciw :D

Odpowiedz jest prosta Bóg to Jezus Kriszna Lao itp. Bóg nie stnieje. [%sig%]

Jak to nieistnieje, a kto na prezydenta startuje?

Ojciec Rydzyk........

do wyckreta, dlaczego z góry sądzisz,że Boga nie ma???nik nie wie kim on jest,. a czy ktoś wogóle pomyślał, że może nas stworzyli kosmici i akurat taki właśnie kosmita "najwięszy" jest naszym Bogiem?? co wy powiecie na taką teorię?

Jest ona poprawna i dla mnie najlepsza. :)

uwaga na fale

NIKT NIE RODZI SIĘ POLAKIEM, ŻYDEM, NIEMCEM,... WSZYSTKO ZALEŻY OD ŚRODOWISKA W KTÓRYM DORASTAMY. O TYM, ŻE BÓG ROZUMIE PO POLSKU NIE MAM WĄTPLIWOŚCI. W PEWNYM (TRUDNYM) MOMENCIE MOJEGO ŻYCIA ZDAŁEM SIĘ CAŁKOWICIE NA NIEGO I NIE ŻAŁUJĘ! POMAGA MI MIMO ŻE WĄTPIĘ W PRAWDZIWOŚĆ BIBLII - ZACHĘCAM TU GOSIĘ I INNYCH TO STUDIOWANIA JEJ, BO TO MOŻE BYĆ BARDZO, ALE TO BARDZO CIEKAWE. DZIĘKI TEMU ODPOWIE SIĘ NA WIELE NURTUJĄCYCH NAS PYTAŃ, ALE W ICH MIEJSCE POJAWIĄ SIĘ INNE, I TAK BEZ KOŃCA.

Do JUSTYNY Posądziłaś mnie a nawet nie znasz moich poglądów na te sprawy. Od kilku lat codziennie głoszę herezje że Boga nie ma. Mówię wszystkim że właśnie stwożyli nas ufole. Przez to ludzie mnie wyśmmiewają twierdząc że należę do sekty a ojciec powiedział że jak nie bede chodził do koscioła to mnie wydziedziczy. TO JEST DOPIERO GŁUPOTA. Mam też drugą stronę. Wierzę w Boga modlę się codziennie chopdzę do koscioła nie dla ojaca a dla siebie. Wierze w Boga ale nie ślepo i przez to ciągle jestem krytykowany poniżany itp. Może to się kiedyś skończy. W końcu tutaj nie uświadczymy spokoju. Wdług naszj wiary. Jeszcze ci powiedzą że jesteś za mały za głupi żeby się wypowiedzieć. Pozdrawiam. [%sig%]

FRANCO nie masz racji z tymi narodzinami, bo co powiesz o dziecku chinskim czy afrykanskim ??? Uwazasz, ze srodowisko zmieni jego cechy na Polaka ??? NIGDY !!!!! Kazdy Narod ma pewne cechy !!!!!

hehehehe God!! Jahve! Budda! itp itd ... Call me - 0700 - 444-0700 Bogowie się Zwierzają hehehehehehe ech Polak to polak i tyle ... ulalala jestem Polak ooolalalala jestem Polak , a Boga mam Jednego ! Człowieku co za sieczkę robisz sobie z mózgu , niepotrzebnie się torturujesz , posłuchaj mam dla ciebie lepsze pytanie .. bo widzę lubisz strasznie Religie więc zarzuce tobie pod nią temat , jak odpowiesz przynajmiej w 100 słowach , to może być że Bóg to polak hehehe , a więc oto magiczne pytanie - Co Było Przed Bogiem ????????????????????? ps . Proszę pomiń tylko jedno , że to nie Polak , Tylko Bóg! który ma wszystkie obywatelstwa świata i wszechświata hehe . Ech czego ludzie nie wymyślą . Ale fajowo przynajmiej Abstrakcje mi na usta zarzuciłeś Bananową . Pozdrawiam i czekam na odpowiedz Przyjacielu:)sory! nie chciałem cię urazić , to tylko czysty żart :)

Bog jest wszystkim, niepojety.. tak niepojeta jest dla Ciebie nieskonczonosc! Jedyne co mozesz zrobic, to dziekowac za to ze jest, bo przez nia Ty powstales i mozesz o niej myslec w ogole... szanowac ja za to ze jest... kochac, gdyz to nieskonczonosc dala Ci mozliwosc kochania i z milosci Cie zrodzila... patrzec jak na tajmnice, ktora odrywa sie wiecznie. Tak samo jest z Bogiem... musisz tylko w niego uwierzyc, bo On jest! Pozdrawiam!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 35
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.