| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| co oznaczają kręgi zbożowe? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 92 |
|
kręgi z tego co wiem mają nam przekazać jakieś informacje od obcych Jeżeli ktos wie co np. oznaczają ostatnie kręgi z Wylatowa i Inowrocławia to prosze o odp.
Chciałabym jeszzce wiedzieć czy kregi z wiadomością dotyczą danego terenu czy ogólnie Ziemi?
|
|
|
<rotfl> Serio uważasz, że tu ktoś zna odpowiedź i ot tak ją zaraz wyrzuci z siebie i poprze dowodami ???? Toż ludzie na całym świecie od lat zastanawiają się, co to jest i jak powstaje, a Ty chcesz, żeby potraktować to jako pocztówkę napisaną czytelnie i wyraźnie... ;-))))
Choć zwoją drogą, jeśli ktoś taki się znajdzie, to ja chylę czoła...
|
|
|
HA !!!! No dobra co oznaczają to (jeszcze) nie wiem , ale miałem kilka ciekawych adresów internetowych związanych z tymi cudami. A swoją drogą ciekawe zjawiska - zboże nie wycięte tylko położone, i to tak idealnie że odbijają promienie słoneczne jak lustro. Mnie się widzi że to ma coś wspólnego z Wimanami. Piranya jakby co to mail me - krkuba@wp.pl
|
|
|
Zastanawiam sie dlaczego te piktogramy sa kregami a nie innymi figurami, linie, kwadraty etc... Wydaje mi sie iz obcy znaja (prawdopodobnie) inne figury geom. Pisze to nie dlatego iz jestem sceptykiem, wierze i sam widzialem NOL'a, ale te kregi ?....
Pozdrawiam
Psotek.
|
|
|
Okrąg (koło, kula) jest tzw. "figurą doskonałą". Ma zwykle największy stosunek obwodu do pola (powierzchni do objętości), a poza tym cechuje się brakiem "zawirowań" jakie tworzyłyby się w rogach figur wyposażonych w rogi. Poza poza tym :)) wykreślenie okręgu (koła) jest najprostsze, możliwe dzięki najprymitywniejszymi metodami. Poza poza poza tym :)))) wiele zjawisk fizycznych opiera się o tę formę - choćby linie pola magnetycznego wokół przewodnika z prądem, wiry w płynącej cieczy, itd.
Może to mieć z tym COŚ wspólnego ?
[%sig%]
|
|
|
yoda: Dziękuję za ten niezwykle inteligenty i błyskotliwy przyczynek do naszej dyskusji. Jesteś doprawdy erudytą !
|
|
|
Może to jakieś wzory chemiczne:)) jeden z piktogramów przypominał mi jakąś cząsteczkę(mała kula połączona z dużą linią~wzór strukturalny) ale to tylko jedno z wielu skojarzeń...:)
|
|
|
Mam taką teorię!
Zakładając, że obcy dysponują znacznie zaawansowaną techniką (oczywiste - ale ważne o ile zaawansowaną - jeśli znacznie zaawansowaną być może nie jesteśny w stanie sie porozumieć ponieważ ich zrozumienie wszechświata jest CAŁKOWICIE domnienne od naszego i wtedy tworzenie teorii na temat kręgów nie mają absolutnie sensu, Jednakże jeśli nasze (TEORETYCZNE - B. WAŻNE) rozumienie wszechświata jest blikskie ich rozumieniu - tzn. nasze teorie dotyczące przestrzeni są bliskie przewdy - to możemy pokusić się o odszyfrowanie ich przekazów) o ile są to przekazy.(logika i fizyka w całym wszechświecie jest taka sama)
W mojej teorii to nie są wcale jakiekolwiek przekazy tylko pozostałości działania silników obcych statków. Sądzę, że to jest prawdziwa teoria.
Bo wyobraźmy sobie ziemian na innej planecie zamieszkałej przez inne istoty. Chcąc zbadać ich planetę- poznać kulturę ( czy też jakikolwiek nie byłby to cel - włącznie z inwazją) wybieramy sobie ustronne miejsce charakterystyczne pod względem dla daznej szerokości geogrzficznej, strzuktóry agralnej ( widocznej z orbity) średniego zaludnienia, itp. i w nim lądujemy - przeprowadzamy badania gleby, roślin - określenie stopnia rozwoju agralnego- czyli możliwości wyżywienia jakiejś populacji , zanieczyszczeń - stopień zurbanizowania - im wyższy tym mniejszy stopień emisji zanieczyszczeń, natężenia promieniaowania, emisji radiowych, a wreszcie zostawiamy doskonale zakamuflowane czujniki - np w postaci polnych kamieni - bo czy domyśliłbyś się, że kamień który trzymasz w ręku jest czujnikiem obcych? Prędzej nawet byś nie zwrócił nań uwagi. A na pewno byśmy unikali kontaktu z tubylcami- prawda?
No więc badają nas-trzeba się z tym pogodzić
SUNZI
|
|
|
Ale to by wskazywało na to żę nole lądowały tylko tam gdzie pojawiły się kręgi zbożowe... A przecież lądowań było dużo więcej(rzekomo:)) i nie zawsze zostają tam jakieś widoczne ślady.
|
|
|
Ani logika, ani fizyka nie jest wszędzie (i zawse) taka sama, co widać choćby na przestrzeni rozwoju tych nauk na Ziemi. Ale mniejsza o to. Teoria o śladach silników jest stara jak same kręgi, ale bynajmniej nie wyjaśnia stopnia skomplikowania niektórych figur. Hmm.. Cholera, pamięć ludzka ulotna jest, ale może spróbuję sobie przypomnieć - jakiś czas temu, szukając wzorów do tatuażu, pomyślałem o kręgach zbożowych i natrafiłem na amerykańską stronę poświęconą temu zjawisku - były tam setki (!!) zdjęć, od prymitywnych kilku kręgów, poprzez wysoce skomplikowane monady, idealne jak fraktale, aż po układy całkowicie niesymetryczne, złożone z wielu większych i mniejszych kręgów, ale także linii, łuków... To już NA PEWNO nie mogło powstać jako zwykłyślad, "odcisk", lądującego UFO !
Moja teoria (też nie jest moja :)) jest taka, że to są wiadomości. Zakodowane wiadomości. Kwestia tylko, czy potrafimy je zrozumieć ? Jeśli robią to ci sami Obcy, którzy nas porywają do badań - to powinni znać nasz mózg - a zatem i umysł - więc odczytywać te wiadomości powinniśmy nie stosując maszyn kryptograficznych, ale używając naszej podświadomości, instynktu....
|
|
|
he he zgadzam sie z Yodą :)!!! Wspaniałe określenie. Chcecie wiedzieć co znaczą kręgi w zborzu, ja znam odpowiedź: NIC:) Takie moje małe zdanie :) ozdrawiam:)
|
|
|
EOT??? A co to? Nie wiem jak powstają nie jestem naukowcem ale jest teoria, która mówi o niewyjaśnionych "wyladowaniach atmosferycznych". jak wynika z mojej skromnej wiedzy fizycznej takie wyładowania mogą spowodować efekt kręgów, ale szczerze mówiąc nie wykluczam możliwości że odpowiedzialne za to jest UFO < bo nie wykluczam też tego że UFO istnieje > Pozdrawiam :)
|
|
|
hmm angielski znam niezgorzej ale dziękuję za podpowiedzi :))))))) Ale czemu napiszcie coś jeszcze... Ciekawy temat... tylko że po co szuka czegoś czego i tak nie znajdziemy...??? pozdrawiam :)
|
|
|
Fakt
Ale również nie wszędzie są odpowiednuie warunki do powstawania jakich kolwiek śladów, np: kamienista gleba piaskowa-wiatry, nawet zwykła trawa po przygnieceniu nawet dość silnym powraca do pionu po ok 3-5h.
Kręgi zbożowe to bardzo szczególny przypadek. Dowodzi niezrozumienia przez opcych naszej cywilizacji. Dlaczego Ponieważ traktują nasze zbaża jako trawy (którymi w istocie są) lecz również są jedynymi które po przygnieceniu nie podnoszą się. Zatem obcy lądując w nich nie zdają sobie sprawy, że pozostawiają ślady.
SUN TSU
|
|
|
Wybacz Ale nie zgodzę się z tobą
Fizyka i logika ( matemaytyka) musi być wszędzie taka sama. Gdyby była co ileś milionów lat świetlnych inna nie obserwowalibyśmy jednolitego obrazy wszechświata. A oberwacje nasze sięgają przwie do horysontu wszechświata. i wszędzie gwiazdy poruszają się zgodnie z prawami fizyki i wyglądają jak powinny wyglądać zgodnie z prawami fizyki i chemii. FIZYKĘ no można sozpatrywać z punktu widzenia zachowań społecznych jakiegoś gatunku. FIZYKA jest nauką ścisłą i nie ma od niej wyjątków. Jedyna uwaga jaka mi się nasówa ty czy znamy już wszystkie prwawa wszechświata czy nie. oczywiście odpowiedź na to pytanie brzmi NIE. jeszcze nam gużo brakuje do zrozumienia dziaania wszechświata. Ale nie o to chodzi.
Chodzi o "skomplikowane" wzory kręgów. Chciałbym poddać po dyskusję taką uwagę.
JEŚLI KRĘGI SĄ PRZEKAZAMI OBCYCH TO DLACZEGO NIE JESTEŚMY W STANIE ICH ZROZUMIEĆ?
JEŚLI OBCY CHCĄ SIĘ Z NAMI POROZUMIEĆ DLACZEGO WYBRALI TAKĄ NIE LOGICZNĄ METODĘ KOMUNIKACJI.
PRZECIEŻ ABY PRZEKAZ MÓGŁ BYĆ ODCZYTANY MUSI BYĆ CZYTELNY - A CZY JEST COŚ CO ŁATWIEJ ZMISZCZYĆ NIŻ ZGNIECIONA TRAWA?
JEŚLI OBCY CHCĄ SIĘ Z NAMI POROZUMIEĆ DLACZEGO NIE POZOSTAWILI ALFABETU? A PRZYNAJMNIEJ JAKICHŚ WSKAZÓWEK?
ja nadal uważam, że mogą to być pozostałości statków. może nie pojedyńczych, może zespołów starków? kto wie jak wyglądają statki obcych może składają się z wielu segmentów, z których każdy spełnia inne zadanie (np badawdcze- każdy segment - okrąg - bada inną cechę biosfey ziemskiej) więc w zależności od zakresu badań powstaje mało kręgów (np badanbia rutynowe) bądź dużo (np. rozwinięte badania połączone z eksperymentami)
Czy czasem ktoś nie słyszał czy w pobliżu skomplikowanych kręgów nie dochodziło czasem do porwań - byłby to pośredni dowód mojej tezy.
SUNTSU
|
|
|
Hi hi...a dlaczego jak sadzisz lądują tak często na zbożach i w dodatku akurat na środku pól a nie na brzegach?? Czemu niby chcą nam coś przekazywać za pomocą kółek??? Jeśli nie znają naszego jezyka < i tu pada teoria o Jezusie "Ufoku" > to czemu nie robia obrazków np. cząsteczek?? pierwistków?? albo planet?? Albo zwierząt?? albo SIEBIE?? Jak sa tacy mądrzey to na pewno się tą mądrością nie popisują. Ja nadal twierdzę, że to prędzej jakieś szalone ludzie w jednych, a w drugich wyładowania atmosferyczne. wiem że moje sugesteie są mało elokwentne i prozaiczne... ale takie są podobno najlepsze. Nie szukajcie słońca w nocy!!! Bo i tak go nie wypatrzycie... Patrzcie na księżyc i jego sie starajcie najpierw zrozumieć...
Pozdrawiam:)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 92 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |