Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
"Podwójna" cisza
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 25

Mam takie pytanko. Mój kolege twierdzi że np. podczas słuchania "Slipknota" (BTW Slip rules) pod koniec utworu jest tak zwana przez niego podwójna cisza. podwóujna dlatego że jak nie ma dzwięku linia jest prosta. Jak się kończy utwór też jest prosta. to logiczne. Ale jest ona podwójna czyli 2 razy grubsza niż w innych utworach. Jak to możliwe? Jakie macie zdanie na ten temat?? [%sig%]

matematyka i to co napisales jest dla mnie niezrozumilałe......:)

Puść se jakieś nagranie najlepiej w media playerze wizualizację ustaw Pski i fale>>>Oscyklop. Na końcu utworu jest linia prosta. czyli cisza. A przy Slipknocie ta linia jest 2 razy grubsza. [%sig%]

a co się stało 11 sierpnia 3114 r p n e? :D tzn wtedy jeszcze niestety nie było naszych kalendarzy, ale przypuszczam że to przeliczone na nasze ta data :) [%sig%]

eeeeee Slipknot - żałosne chłopaczki ale fajnie grają szkoda tylko że są bandą pozerów godnych 12 letnich słuchaczy z problemami natury dojrzewania.. [%sig%]

co ty gadasz Dudi.....są godni uwagi a pozerów to ja zaczynam widziec tylko w hip-hopie....

Thx za poparcie. Ale raczej mało można znależć 12 letnich chłopaczków słuchających Slipa. Nagrałi jedno nagranie które ma dokładnie 15 min. Po tym nagraniu czujesz jakby haj. Wątpie żeby takie mistrzowskie nagranie mogła zrobić banda pozerów. I po raz 23143152345 powtażam że 3114 r pne 11 Sierpnia to dzień w którym przybyli wszechmogący na Ziemie.:D Ofkoz to teoria ale zawsze. [%sig%]

Jasne że w hip- hopie jest kupa "pozerów" jak wszędzie ale chłopaczki:) ze slipa nie sa inni jak po prostu żałośni - a co do 15 minutowych kawałków to proponuje TOOL - psychopaci co tworzą muzę po kwasie.. tam masz odlot - gówno jakich mało:/ [%sig%]

oscyloskop, jesli sie nie myle, pokazuje amplitude drgan, jesli nie mozna zarejestrowac drgan, to jest linia prosta. Co nie znaczy ze jest totalna cisza.... Moze to o to chodzi? O cisze zupelna.

Właśnie o to chodzi. A skąd efekt podwujnej ciszy? [%sig%]

Zupelne wyeliminowanie szumu? Tzw gesta cisza.....? Diabli wiedza. Wie to na pewno inzynier dzwieku.

Może to wpływa na podświadomość i "mówi" ci że chcesz jeszcze? [%sig%]

może powinieneś odstawić zielone proszki? [%sig%]

Wyckret: "I po raz 23143152345 powtażam że 3114 r pne 11 Sierpnia to dzień w którym przybyli wszechmogący na Ziemie.:D Ofkoz to teoria ale zawsze. " Hehe wszechmogący? 3114 r pne. I niby kim oni byli? Bo w całym wszechświcie nie ma żadnych wszechmogących. Jeżeli upadłeś tak nisko, żeby nazywać obcych wszechmogącymi to powodzenia.

Co za zje...ehk ten tego nie inteligętny człowiek z ciebie drogi S!monusie! Właśnie dałeś GIGANTYCZNY dowód swjej maluteńkiej wiedzy i prawde mówiąc sam się poniżyłeś bez mojej pomocy:p "myślałem że jestem na dnie lecz usłyszałem pukanie od dołu"- czy jakoś tak:P mniejsza o to chodzi o przesłaie. POCZTAJ, POSZUKAJ INFO,DOKSZTAŁĆ SIĘ wtedy pogadamy. [%sig%]

Cisza bylaby prawdziwš ciszš gdyby naprawde byla linia prosta. Ta pogrubiona linia, to zapewne szum, ktory komp odbiera, ale glosniki go nie przenosza. Moze byc ewentualnie na granicy slyszalnosci, albo w ogole poza nia; ale raczej winilabym (a moze w przypadku niepotrzebnego szumu-chwalila?) nasz wspanialy sprzet audiofilski ze nie przenosi pewnych czestotliwosci...

wyckret: "I po raz 23143152345 powtażam że 3114 r pne 11 Sierpnia" - uważam że powinieneœ powtórzyć po raz 23143152346, gdzyż słowo "powtarzam" piszemy przez "rz" ;)

wyckreti to twoim zdaniem jest super temat??chyba cos ci na głowe siadło hehehehehuhuhuhuhuhuhahahahahaahahah!!!!!!!!brzuch ze ze œmiechu juz mnie zaczyna boleć! Hip hop brak mi na temat tego stylu słów.Zacznijcie ludzie słuchac czegoœ co w bani nie miesza.Badzcie stylowi!

1. Troche stary ten temat... 2. I co po moim ostatnim komentarzu na twoim załosnym temacie obrarzajšcym kobiety dostałeœ piany i postanowiłeœ posmiać się mojego starego tematu? 3. Jeœli uważasz że metal jest kiepawy i miesza w bani to twoja sprawa. 4. I ten twój głupi post miał mnie pogršżyć w otchałni twojej wielkoœci i wprawić w stan zadumy czemu jestem taki głupi? Powiem co coœ. Nie udało ci się. A wrecz przeciwnie. Wprawiło mnie to w œmiech. Jak wszystko co ostatnio piszesz. Kolego. I nie pluj się juz. Nawet tego nie umiesz. Idz pisz wierszyki. I łaskawie umieszczaj je w temacie SPECJALNIE o tego zaczętym. Chyba ze nie rozumiesz...w sumie bym się nie zdziwił... [%sig%]

yhm... PREDATOR???... od kiedy Slipknot to hip hop??? Zanim wypowiesz sie na jakis temat... to zaczerpnij troszke wiadomosci o tym... A jakiej to muzyki szanowny pan slucha? A jesli chodzi o Twoje pytanie do kobiet... to po pierwsze jest to absolutnie durny temat na takie forum, po drugie... jesli jestes zdania, ze ONE ida za szybko z facetem do lozka, to powinienes sie zastanowic... dlaczego i TY tak szybko z kobietami sypiasz! (do tego zawsze trzeba dwoch chetnych) A moze zostales biedaczku przez te niegodziwe kobiety zmuszony????? Wstretne babiszony namawiaja Cie do grzechu??? Oh biedny ty biedny...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 25
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.