| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| czy jest dla Was miłość | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 89 |
|
Co sadzicie o miłośći, czy to tylko chemia?? Czy moze zauroczenie, które z biegiem czasu zmienia się w przyzwyczajenie do drugiej osoby? Czy prawdziwa miłośc istnieje??
Ja jakoś nie miałam czszęscia jej spotkac :((
Pozdrawiam cieplo
|
|
|
Istnieje prawdziwa milosc !!!
Mysle tylko, ze trzeba kochac samemu i starac sie swoja miloscia nikogo nie obciazac, bo nie zawsze jest tak, ze milosc jest wzajemna.
Miec kogo kochac, to jest bardzo cudowne.
Wiekszosc ludzi czeka az ktos ich pokocha, a ja uwazam, ze trzeba szukac obiektu do milosci samemu i po prostu kochac. To jest najpiekniejsze uczucie jakie czlowieka moze spotkac.
Kazda milosc jest inna. Kazda milosc jest pierwsza.
|
|
|
Gosiu .., ale ja bardzo kocham, tylko moja milosc stala sie cierpieniem
|
|
|
Milosc cierpieniem !!! To nie do wiary.
Widocznie czegos oczekujesz za swoja milosc, albo ktos wykorzystuje Twoja milosc ???
Najlepiej sie tak nauczyc kochac, zeby na poczatku nikt o Twojej milosci nie wiedzial.
Jest tez milosc zaborcza. Jak sie kogos kocha, to sie chce go posiadac i ta miloscia go obdarzac. To sie nie zawsze udaje.
Wazne jest tez dla czlowieka zeby mial z kim o swojej milosci porozmawiac. Porozmawiac, to moze za duze slowo, ale zeby mial do kogo o swojej milosci mowic.
Pozdrawiam. Goska
|
|
|
Albo istnieje też coś takiego jak miłość kryminalna - heh jak w tej starej piosence "komu kto dziś zada więcej nowych ran" - ja to widze tak, skoro to uczucie wzbudza w Tobie tyle cierpienia widocznie nie jest ono tym prawdziwym, chcesz wiedziec czemu przeczytaj sobie Hymn o miłości z Listu do Koryntian w bibli a sie przekonasz czym jest pradziwa miłość.
[%sig%]
|
|
|
Dudi .. z mojej strony jest to najprawdziwsze uczucie , ale chyba zle ulokowane :((
Mowił, że kocha a teraz pozostała tylko pustka
Pozdrawiam
|
|
|
Więc nie mogłaś Anulko go dobrze zalokować bo miłość jest jak ziarno - tylko dobrze ulokowane wyda owoc obfity:D
[%sig%]
|
|
|
czyli uważasz ze to moja wina????
Moze poprostu On nie byl uczciwy wobec mnie??
Pozdrawiam ciepelko
|
|
|
Anulcia,
Po pierwsze - facet najwyrażniej nie był Ciebie wart!
Po drugie - Dudi ma rację, że miłość idealna, to taka miłość,
o której mozna przeczytać w Biblii.
Nie oznacza to, że nie kochałaś swojego faceta.
Ale po prostu uważam, że mało prawdopodobne jest to by człowiek był zdolny do miłości idealnej.
Nie mówię, ze to się nie może zdarzyć, ale to już prawie zakrawa na świętość.
Taką miłością mogą ewentualnie obdarzać rodzice swoje dzieci, ale miłość między
dziewczyną i chłopakiem... nie wiem... to jak marzenie.
(1 list do Koryntian 13:1-13)
(4) Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą;
(5) nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego;
(6) nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą.
(7) Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma.
(8) Miłość nigdy nie ustaje, [nie jest] jak proroctwa, które się skończą, albo jak dar języków, który zniknie, lub jak wiedza, której zabraknie.
(13) Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.
Taka miłość to doskonałość, to wyzwanie, do którego należy dąrzyć, ale czy jest się w stanie to osiągnąć?
|
|
|
Agus,
mowisz , ze nie jest mnie wart, pewnie masz racje bo rozum tez mi to mowi. Tylko , ze serec nie chce sluchac i cholernie teskni. Nie wiem czy zycie bez Niego ma sens . To wszystko bardzo boli
|
|
|
Jeżeli ten facet jest takim frajerem jak piszesz
to powinnaś podziękować Bogu,
że Cie teraz od niego wybawił
i dał Ci możliwość ułożenia sobie "normalnie" życia
z kimś innym.
Chciałabyś wyjść za tego gościa, a za rok czy dwa brać rozwód
i samotnie wychowywać ewentualne dzieci.
Wtedy by Ci było lżej?
Jeśli nie potrafi docenić Twojego uczucia - to jest to frajer.
Ty poświęcisz swoje życie na zamartwianie się,
a on się będzie nieźle bawił w tym czasie.
Jeżeli nie kocha Cię, to Twoja miłość za dwoje nie wystarczy.
Człowiek jest tylko człowiekiem i ma swoje jakieś wymagania dotyczące "miłości".
Głównym wymaganiem jest wzajemność. Jeżeli jej nie ma to sama się zastanów jak to twoim zdaniem miało by wyglądać...
Miłość idealna - stać Cię na to?
I czy napewno wobec tego faceta.
Czy ludzka - ale prawdopodobnie z kimś innym?
Przemyśl to.
Ale rozwiązanie musisz znaleźć sama.
Do usłyszenia.
Pozdrawiam
|
|
|
wielkie dzieki wszystkim, którzy napisali. Moze kiedys w jego życiu pojawi sie osoba , która złamie jego serce, a wtedy moze wroci mu rozum :))
Teraz pozostalo tylko zapomiec ..
Pozdrawiam gorąco
|
|
|
Anulcia nie badz rozgoryczona. Powtarzam Ci jeszcze raz. Zakochujac sie w kims nie mozesz oczekiwac wzajemnosci. Taka milosc jest wyrachowana !!!
Jezeli chodzi o malzenstwo, to jest to pewen polityczno- gospodarczy uklad, ktory jezeli nawet zaczyna sie miloscia wzajemna, to pamietajmy, ze ta milosc kiedys sie skonczy !!!! NIC NIGDY NIE TRWA WIECZNIE !!!! Czesto czlowiek kocha wiele razy w zyciu.
|
|
|
Na dzien dzisiejszy trudno nie byc rozgoryczonym, przeciez tyle mi obiecywal.. !!
ale czas goi rany wiec może kiedys ......... :))
|
|
|
Do nauki się wziąć lenie a nie tylko siedzicie i piszecie bzdety. Zapewne większość z was to po zawodówce albo znękani że szukają nie wiadomo czego.
Osoby które mają średnią powyżej 3,5 zapewne nie zajmują się takimi rzeczami jak zjawiska paranormalne phehahha co za...Mają ważniejsze rzeczy do roboty niż siedzenie tutaj i szukaniu niewiadomo czego. Widocznie mają więcej inteligencji i nie wierzą w takie zjawiska jak UFO czy latające duszki phihiihhi.
|
|
|
chyba nalezych do tych co maja te srednia poniżej 3,5 skoro tu zabladziles ..!!!
a moze staruszek zgubil okularki i zabładził ..???
No cóż starość nie radosć hahahahah
|
|
|
A to stary pierdziel. Nie dla pierdzieli to forum. Trzeba cie zbadac bo takiego paranormalnego zajwiska jeszcze nie widziałem.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 89 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |