| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Lepsza wersja nas samych | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 42 |
|
Hej,
Jakie jest Wasze zdanie na taki temat: ze wersji naszego życia, a raczej w jaki sposób ono przebiegnie i jacy mi jesteśmy dojrzali emocjonalnie w pewnym momencie naszego życia jest parę, paręnaście?
W zależności od naszej transpormacji, praca nad sobą możemy "wskoczyć w ta najlepsza wersje"?
Czy przyszlosc jest zdeterminowana i co ma sie wydarzyć i tak sie wydarzy?
|
|
|
Ulepszanie siebie w zasadzie nigdy się nie kończy, zatem tutaj też należy się zastanowić jaki jest mój faktyczny cel?
Czy ja się chcę rozwijać?
Czy ja się chcę kształcić?
Czy ja się tylko chcę z czegoś wyleczyć?
Pytań może być bardzo wiele i w zasadzie nigdy się nie kończą.
Zatem tutaj na początku musimy sobie spróbować sami odpowiedzieć na wiele pytań. Przynajmniej patrz ze swojego punktu widzenia na to bym zwracał uwagę na początku.
Pozdrawiam
Igor
ps. niekiedy jest zdeterminowana a niekiedy jeszcze są szanse na zmiany, w twoim przypadku są Szanse na zmiany, jest tylko jeden warunek Trzeba Bardzo Chcieć. Jak działa ten mechanizm można doczytać by dokładnie zrozumieć w książce "Refleksje Oświęcimskie" A. Kępiński. Podczas czytania wnioski proszę pisać tutaj na forum. Przedyskutujemy to i wszystko stanie się jasne.
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
Osobiście mi zalezy na wszystkim, zeby sie rozwijać, kształcić, wyleczyć, umiec przebaczać itp.
Czasami mam wrażenie ze robie 3 kroki 3 przód a potem 5 do tyłu.
Moja największa wada jest słomiany zapal, który szybko sie zaczyna i też tak szybko kończy.
Mam tu pisać pytania wiec oto one:
1. Dlaczego pojde do innej pracy, przez moj blad? Czyli zostane zwolniona czy sama odejdę?
2. W jakim odstępie czasu to nastąpi?
3. Czy nowa praca bedzie lepsza finansowo?
4. Co sie wydarzy ze sie przeprowadzę? Bede poprostu mieć na to fundusze czy coś sie wydarzy?
5. Jakie jeszcze zmiany życiowe widać tutaj u mnie?
|
|
|
Moni555
2 godziny temu
Znakomicie, zatem teraz przejdziemy do zadania nr 2:
- polega ono na uporządkowaniu pytań, od najważniejszego do najmniej istotnego w obecnej sytuacji.
- lub kolejny stopień trudności - wybierz pytanie na które udzielona odpowiedź rozwiąże kolejne 4 problemy.
- w przypadku braku takiego pytania na liście, zastanów się nad nim i je zadaj.
Jeśli nie czujesz się na siłach użyj pisma automatycznego, tutaj jest instrukcja Pismo Automatyczne.
Czas na wykonanie zadania:
- od przeczytania 48 godzin
Pozdrawiam
Igor
ps. piszemy wszystko tutaj
|
|
|
Witam,
Na początku pomyślałam ze zmianą pracy bedzie powiązana z przeprowadzka co bedzie odpowiedzią tez do pytania 5 ale moja praca pozwala mi pracować z różnych miejsc wiec to chyba odpada.
Jeśli chodzi o ważność pytan na ten moment to tylko bym zamieniła pytanie 3 na koncu a pytanie 5 pewnie bedzie brzmieć ze zmiany to zmianą miejsca zamieszkania I zmianą pracy.
Nadal natomiast nie wiem z czego to bedzie wynikać ze mnie zwolnią, znajdę coś lepszego?
Zmianą miejsca na ten moment też nie jest realna bo nie ma na to funduszy oraz takiej narazie potrzeby oraz chyba chęci ze strony mojego męża, chociaż ja bym chciala...
Pismo automatyczne próbowałam parę razy, za każdym razem nic z tego wychodzilo
Pozdrawiam
|
|
|
Moni555
7 godzin temu
Zostało ci jeszcze 38 godzin spokojnie sobie poradzisz ;)
Przestań tylko myśleć i zastanawiać się jak to zrobić by
ktoś inny myślał za Ciebie.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Odpowiedź z pytania 5 rozwiąze odpowiedzi z kolejnych pytan?
Ps. Nie chodzi o to, zeby ktoś za mnie myslal, ale o to zeby zobaczyła wskazówki, drogowskazy, możliwości a i tak co zrobię zalezy odemnie.
Dzięki wskazówkom z kart myślę ze nie raz uniknęłam głupot które mogłam zrobić jeśli bym nie uzyskała odpowiedzi jakie to może mieć konsekwencje.
|
|
|
Moni555
Wczoraj o 21:07
Z mojego punktu widzenia czytając co tutaj piszesz to wygląda to tak:
Nie ma żadnego wielkiego problemu, babie się nudzi i wymyśla katastroficzne scenariusze. Bo gdyby był problem siedziałaby na 4 literach nad kartką 48 godzin i zastanawiała się nad rozwiązaniem problemu.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Oprócz gryzmolow nic innego nie wychodzi mi z pisma automatycznego
|
|
|
Moni555
Wczoraj o 22:58
Dobrze więc pozwolę sobie zadecydować za Ciebie z określeniem problemu nr 1 który destabilizuje wszystko i wprowadza straszny chaos we wszystkim.
1. W jaki sposób powinnam rozwiązać swoje problemy z mężem?
To pytanie oczywiście można sobie zmodyfikować do takiego poziomu na jakim będzie ono odpowiadało faktycznym wyobrażeniom jakie są zagnieżdżone w twojej głowie.
Do znalezienia rozwiązania tego problemu użyjesz tej techniki:
Widzenie w Szklance Wody nie pomyl tylko z kieliszkiem
|
|
|
Spróbuję tej metody w takim razie, od jutra zacznę.
Też juz to wcześniej robiłam ale nic nie zobaczyłam, ale ok spróbuję.
To mam rozumieć ze moje problemy z mężem blokują mnie?
Tylko nie wiem co chcesz mi powiedzieć ze jest sposób na ich rozwiązanie czy też rozstanie?
Ostatnio Śniło mi sie ze jechałam autem droga z kamieni. Nie było przeszkód na niej tylko była z takich kamieni zbudowana.
Dzis w nocy Śniło mi sie ze moja siostra zaszkodzić w ciążę ale taka nie chciana i urodziła niemowlaka.
Później byłam na jakiejś imprezie tylko ze wszyscy byli ubrani na czarno, elegancko, ale na czarno.
Zbierałam też jakieś smieci z ziemi i je wyrzucalam. Tylko dziwne to było bo smiecmi były opakowania po Tik Takach. Nie które opakowania nie były do końca puste i sie zastanawiałam czy je zostawić czy wyrzucić.
Te sny sa takie też ladu i składu czasami.
|
|
|
Czyli sny świadczą o tym, że podświadomość działa i przesyła dobre komunikaty. Zatem może wcześniejsze podejrzenia w tej materii były słuszne.
Przeanalizujmy zatem twój sen profesjonalnymi narzędziami przeznaczonymi do takiej analizy.
Analiza:
1. Interpretacja Elementów Snu
Sen 1: Jazda Autem po Drodze z Kamieni
Jazda autem: Symbolizuje twoją drogę życiową, to, jak Ty nią kieruje i kontroluje.
Droga z kamieni/żwiru (bez przeszkód): Kamienie symbolizują nierówną powierzchnię, trudności, które wymagają ciągłej uwagi i wstrząsów. To nie jest zablokowanie (brak przeszkód), ale ciągły, wytężony wysiłek potrzebny do utrzymania płynnej jazdy.
Interpretacja: Choć nie doświadczasz w życiu poważnych, blokujących kryzysów, czuje Pani, że codzienne funkcjonowanie wymaga od Ciebie ogromnej ilości energii i skupienia. Ścieżka, którą podążasz, jest wyboista i męcząca, nawet jeśli technicznie rzecz biorąc, nie jest zła.
Sen 2: Niechciana Ciąża i Narodziny (Siostra)
Siostra: Często symbolizuje część samego siebie, relacje rodzinne lub obawy związane z bliskimi.
Niechciana ciąża/narodziny: Narodziny w snach niemal zawsze oznaczają pojawienie się czegoś nowego w życiu – projektu, idei, odpowiedzialności, która nagle wymaga pełnej uwagi. Jeśli ciąża jest "niechciana", oznacza to, że ta nowa sytuacja, odpowiedzialność lub konsekwencja jakiejś decyzji (czyjaś lub twoja) została narzucona i nie jest mile widziana.
Interpretacja: Odczuwasz głęboki lęk związany z nową, poważną i nieplanowaną odpowiedzialnością w życiu osobistym lub rodzinnym. Może to dotyczyć rzeczywistej sytuacji siostry, ale częściej symbolizuje emocjonalne "dziecko" (problem, zobowiązanie), które "urodziło się" w Pani otoczeniu i teraz wymaga od ciebie zaangażowania.
Sen 3: Elegancka Impreza Wszyscy na Czarno
Impreza/Spotkanie towarzyskie: Zwykle odnosi się do twojej roli społecznej, sposobu prezentacji siebie i integracji z otoczeniem.
Ubiór na czarno (elegancko): Czarny kolor symbolizuje powagę, formalność, ale także ukrycie emocji, tajemnicę lub żałobę/koniec pewnego etapu.
Interpretacja: Możesz czuć, że w życiu społecznym lub w obliczu zaistniałej trudnej sytuacji (jak ta związana z niechcianym urodzeniem) musisz zachować poważną, formalną fasadę. Emocje mogą być tłumione, a sytuacja wymaga od Ciebie elegancji, dystansu i opanowania. Może to być związane z poczuciem, że trzeba "odegrać rolę" w poważnym wydarzeniu rodzinnym lub społecznym.
Sen 4: Zbieranie Opakowań po Tik Takach (Śmieci)
Zbieranie śmieci/sprzątanie: Symbolizuje potrzebę porządkowania swojego życia, pozbywania się niepotrzebnych, zaległych spraw, które obciążają psychikę.
Opakowania po Tik Takach (specyficzny drobiazg): Tik Taki to małe, chwilowe przyjemności, drobiazgi, które szybko znikają. Opakowania symbolizują resztki drobnych, nierozwiązanych, irytujących spraw, które gromadzą się wokół Ciebie.
Dylemat (puste czy zostawić resztę): Ten dylemat jest kluczowy. Oznacza wewnętrzną walkę o to, czy należy całkowicie odciąć się od przeszłości i starych nawyków (wyrzucić), czy też małe, minimalne wartości, które jeszcze w nich tkwią (reszta cukierków), są warte zachowania.
Interpretacja: Aktywnie próbujesz "posprzątać" w swoim życiu emocjonalnym i mentalnym, ale masz problem z decyzją, co jest absolutnie bezwartościowe, a co jeszcze może się przydać. Jest to metafora zmagania się z detalami i lęk przed stratą nawet tej minimalnej, symbolicznej "słodyczy" z przeszłości.
2. Synteza i Wnioski
Twoje sny, mimo braku dosłownego "ładu i składu" fabularnego, są wyjątkowo spójne pod względem poziomu stresu i tematu odpowiedzialności.
Główny komunikat podświadomości to:
Obciążenie i wysiłek: Jesteś zmęczona koniecznością ciągłego nadzorowania swojej drogi (kamienista droga).
Nagłe i niechciane obowiązki: twój umysł przetwarza lęk przed nagłym i dużym ciężarem odpowiedzialności, być może dotyczącym rodziny lub kogoś bliskiego (niechciana ciąża). To uczucie, że musisz dźwigać konsekwencje nie swoich decyzji.
Potrzeba kontroli i porządku: Konieczność utrzymania poważnego wizerunku (czarna impreza) idzie w parze z pilną potrzebą uporządkowania drobnych, zaległych spraw, które tworzą psychiczny bałagan (zbieranie Tik Taków).
W sumie sny te sugerują, że nadszedł czas, abyś wyraźnie ustaliła granice – co jest realnym, dużym obciążeniem (czyjaś sprawa/urodzenie) i wymaga poważnego, choć formalnego podejścia (czarna impreza), a co jest tylko drobiazgiem, który należy w końcu wyrzucić, aby odzyskać spokój (puste opakowania).
Pozdrawiam
Igor
ps. myślę, że dopiero teraz pojawiła się u ciebie gotowość do zaakceptowania zmian. Trochę zeszło no ale lepiej później niż wcale.
|
|
|
Dzis moj blad w pracy znalazł rozwiązanie ale jeszcze nie wiem jakie to dla mnie bedzie miało konsekwencje...
Dzis w nocy miałam taki sen:
Widzę duzy, chyba wojskowy samochód a w nim paru uzbrojonych mężczyzn.
Celowali oni we mnie bronią palna i wiedziałam w tym śnie ze nie mogę panikować, ze tylko spokój mnie uratuje. Faktycznie nic mi nie zrobili, bo nie spanikowałam. Aha, w tym śnie byłam murzynka, moze nie taka ciemna ale widziałam swój kolor skóry taki mocny brązowy kolor.
Noc wcześniej znow miałam sen ze kierowałam auto, ale zorientowałam sie ze jadę po ciemku bez świateł i pomyślałam ze musze je wlaczyc zeby inni mnie zauważyli, zeby we mnie nie wjechali. Nie bałam sie ze ja nie mam świateł bo widziałam w ciemności ale bałam sie ze inni mnie nie widzą.
Później szybko przejechałam na rondzie, za szybko ale nic sie nie stalo.
|
|
|
Dzis miałam taki dzień w pracy ze faktycznie musiałam zachować spokój zeby nie wyjąć i nigdy nie wrócić.
Z nerwów, z nadmiaru pracy i problemów chciało mi sie aż wymiotować. Do tego doszedł stres jak rozwiąże sie ta sprawa w pracy.
Oby jutro byl lepszy dzień...
|
|
|
Zatem jak widzisz twoja intuicja działa dobrze i nie musisz się mnie o wszystko pytać.
Jedno co musisz to sobie zaufać.
Tego się musisz nauczyć - Zaufania do Siebie.
Jeśli to się uda spróbujemy coś zaprognozować.
Pozdrawiam
Igor
ps.opisuj tutaj swoje sny dzień w dzień.
|
|
|
Za słabo wierzę w siebie na to wychodzi.
Często też nie rozumiem tych moich snów co mi moja podświadomość próbuje powiedzieć przez nie.
Pytając sie Tobie szukam potwierdzenia czy to co myślę jest słuszne lub pocieszenia ze nie bedzie tak zle jak moj szalony umysł mi mówi
Ps. Dzis snu nie opiszę ponieważ nie pamiętam co mi sie Śniło
Pozdrawiam
|
|
|
Pisz wszystko, co ci się przyśni o ile nie będą to sprawy intymne lub bardzo osobiste.
Nad resztą możemy się tutaj spokojnie zastanawiać, kolega Wendol też jest w te klocki dobry więc może do czegoś razem dojdziemy.
Pozdrawiam Życząc Udanych Snów
Igor
ps. krok po kroku i po woli odbudujesz wiarę w Siebie, teraz nie tylko jestem tego pewny, ale to wiem.
|
|
|
By wzmocnić wiarę we własne siły warto robić coś, w czym jesteś dobra, w czym odnosisz sukcesy.
Nie muszą to być rzeczy "wielkie", ale poczucie mocy sprawczej w świadomości zostaje.
Niestety, ale porażki też zostawiają ślady w podświadomości, a później jest brak wiary w siebie i "głupie" sny.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Witam,
Śniło mi sie ze kierowałam autem, było ciemno wiec zapaliłam światła i zobaczyłam ze idzie jakaś osoba ktora coś prowadziła nie wiem co to dokładnie bylo ale on miał oczy z tyłu głowy a mimo to wiedzial gdzie iść.
W następnym śnie widziałam chyba dwie biegające myszy. Chciałam je zabić i ktoś pokazał mi ze można przez dziurę włożyć rękę i tam coś dosięgnąć. Chodzi o taka dziurę jak sa czasem w drzwiach zeby wchodził kot.
Zobaczyłam ze na takiej nalej zielonej macie, moze to była łapka na myszy..stoi mysz i nawet sie nie zastanawiając wzięłam jakiś przedmiot do ręki I ta mysz zabiłam.
Nie wiem skąd wiedziałam ale ta mysz była ze swoim dzieckiem lub była w ciąży.
Przepraszam ze opisuje tak nie składnie ale ten sen taki też byl i trudno mi go opisać bo niektóre elementy ze snu nie pamiętam albo nie wiem co to dokładnie było...
|
|
|
Moni555
Wczoraj o 10:54
Wydaje mi się, że kiedy w tym śnie jesteś za kierownicą – to tak, jakbyś czuła, że musisz prowadzić swoje życie sama, nawet gdy wokół panuje ciemność i niepewność. Zapalasz światła, czyli szukasz jasności, zrozumienia, chcesz wiedzieć, co przed Tobą. Nagle pojawia się ktoś, kto widzi „nawet tyłem głowy” – jakby ktoś obserwował Cię, oceniał albo miał nad Tobą przewagę. Możesz czuć, że nawet kiedy się starasz, ktoś patrzy i wie lepiej.
Druga część snu jest bardziej intensywna emocjonalnie. Małe, biegające myszy mogą symbolizować drobne, ale męczące lęki lub sprawy, które chcesz raz na zawsze zakończyć. Próbujesz działać, sięgnąć tam, gdzie zwykle się nie zagląda – jakby do własnego wnętrza. Gdy zabijasz mysz, robisz to bez zastanowienia, ale pojawia się nagłe poczucie winy – bo czujesz, że ta mysz była w ciąży lub miała dziecko. To jak symbol: chcesz pozbyć się problemu, ale boisz się, że zrobisz krzywdę czemuś niewinnemu.
Cały sen niesie napięcie między odpowiedzialnością a lękiem przed konsekwencjami. Z jednej strony musisz działać, prowadzić, decydować. Z drugiej – boisz się, że kogoś zranisz albo stracisz coś delikatnego. Jest w tym samotność, presja, a także pytanie: „Czy idę we właściwą stronę?”
Twoja podświadomość może mówić: boję się, ale muszę działać. Czuję ciężar decyzji. Nie wszystko widzę, ale chcę, żeby było jasno. I bardzo nie chcę zranić nikogo – nawet jeśli świat oczekuje ode mnie siły.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 42 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |