| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Kiedy nastąpi koniec świata??? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
|
Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???
|
|
|
swiat sie koncy dla kazdego czlowieka w dniu jego smierci ;) :P
|
|
|
Koniec swiata mamy juz od dawna. on cigle trwa i narasta z kazdym dniem
|
|
|
Biblia mowi ze ten dzien nadejdzie jak zlodziej czyli z nienacka.. z tego co slyszalem prawdziwie chrzescijanskie koscioly beda wiedzily wczesniej poprzez chocby przesladowania kosciolu Chrystusa ze strony narodow swiata..
[%sig%]
|
|
|
Koniec Swiata? Dla mnie bardziej prawdopodobny jest koniec Ludzkościbo przecież Wszechświat ciągle może istnieć a u nas najprawdopodobniej on nastąpi kiedy zmienią się bieguny.
|
|
|
Slyszlaem juz o tylu datach ze jest to pewnym ze nawet nie zorientujemy sie kiedy wszystko sie zacznie.. Pozatym ja dodam jeszcze jedno pytanie:
Jak Wy rozumiecie termin "koniec swiata" co on dla Was oznacza?
[%sig%]
|
|
|
Ale jak? Jakim sposobem? Przedewszystkim przez co? Co to spowoduje? I czy jest to pewne?
[%sig%]
|
|
|
to prawda moze się tak stać. Moim zdaniem 2012 będzie spełnieniem ostatecznym III tajemnicy fatimskiej, jednak ostateczny koniec świata nastąpi najprawdopodobniej w roku 2050 ponieważ do tego zgodnie z pewnymi przesłankami możemy przewidzieć co się stanie o póżniejszych czasach nie ma już wzmianek w żadnych wiarygodnych źródłach
|
|
|
Koniec swiata jako Ostateczny Dzien Sadu Najwyzszego nastapi: kiedy nasz Pan, Stworca Swiata, Milosierny, Jedyny od zawsze, Nieskonczony i Wszechobecno, nasz Ojciec Bog zadecyduje o tym! Nikt nie zna daty, ani godziny... jedno jest pewne:
czuwajcie, bo chwila ta jest bliska... zyjcie jak nakazal wam Stworca Jedyny Nieskonczony! Bierzcie przyklad z Jezusa Chrystusa... czytajcie slowa Swietej Biblii!
Kochajcie innych... czyncie im jak chcielibyscie, aby wam czyniono... zauwazcie dobro w kazdym czlowieku, stworzcie pojednanie miedzy bliznimi... pomogajcie, gdy was o to prosza... tak jak i ja was prosze!
Zycze szybkiego zrozumienia!
|
|
|
Bez urazy ale pitolisz tak samo jak Dudi a ja myśle że walnie w nas jakis meteor albo co jest najbardziej prawdopodobne zmienią sie bieguny
|
|
|
No kiedys tam napewno. Amoze kosmici nas zmiota :-) nigdy nic niewiadomo. Pozdrawiam wszystkich czytajacych ten tekst.
|
|
|
nie wim ale wejćcie na moją stronke to sie dowiecie http://derdol.blog.onet.pl/ =)
|
|
|
Więc tak: co do końca świata, to nikt nie zna dnia ani godziny, tak jest powiedziane w Biblii. W ogóle to najpierw jeszcze wiele rzeczy się wydarzy, zanim nastąpi zupełny koniec Ziemi. Będzie to tak: wybuchnie III wojna światowa, potem w Ziemię może uderzyć meteor, ma tez stanac w ogniu, ktory pochlonie zlych ludzi. Jednak najgorsza osoba, Antychryst, najgorszy ze wszystkich, ktorzy byli, przezyje. On zyje juz teraz, ma lat dwadziescia iles. Juz teraz przeciez biskupi sa masonami, czyli przeciwnikami Kosciola! Oni sie spala! W ogole jest tez powiedizane, ze Jan Pawel II ma deptac po trupach swoich wrogow, czyli prawdopodobnie ich, tak samo, jak bylo przepowiedziane, ze czlowiek w bialej szacie zostanie postrzelony oraz ze bedzie papiez- Slowianin. W ogole Jan Pawel II ma byc ostatnim dobrym papiezem. Po nim beda juz tacy, ktorym nie mozna do konca ufac. Slyszalam o tym, ze faktycznie bedzie jakis Murzyn. O koncu czasow powiedziala 3 dziewczynom Matka Boza, ktora sie im objawila jak na razie 2 razy. Za pierwszym razem powiedziala, ze Kielich Panski jest juz pelen (Bog cierpi patrzac, co ludzie robia), a za drugim razem, ze Kielich Panski sie przelewa, czyli ze Bog juz nie moze tego zniesc. 2 z tych dziewczyn umarly, jedna zyje i czeka, az Matka Boza sie objawi 3 i ostatni raz. Wtedy wlasnie ma nastapic koniec czasow. To juz mialo byc, to moze byc w kazdej chwili, ale caly czas sie przesuwa, bo ludzie sie modla. Przeciez wojna w raku miala byc III wojna swiatowa, ale w koncu nie byla! Polska ma najmniej ucierpiec w koncu czasow, jako kraj najbardziej katolicki.Apeluje: musimy sie modlic, zeby przetrwac! Po koncu czasow ma nastapic 40 lat spokoju, po czym ma wystapic ten najwiekszy i najstraszniejszy Antychryst. Miliony ludzi maja pojsc za nim, nie wiedzac nawet, kim on jest, i ze jest zly. To wszystko prawdopodobnie wydarzy sie za naszych czasow, wiec uwazajcie na siebie!
|
|
|
eeeeeeh jezeli chodzi o objawienia i ine teorie o papiezach murzynach to ja proponuje zajrzec do ksiegi Apokalipsy Jana i zkonfrontowac to z powyzsza wypowiedzia. Niescislosci jest conajmniej tyle co glosek w kazdym zdaniu. Aha ja tam ufam Bogu poprzez to co pisze biblia a ona bynajmniej nic o murzynach papiezach nei wspomina. Hmmm a moze mialem jakas inna wersje? Brakowalo w niej ewangelii Filipa! Tak to na pewno to i pewnie tez tam pisze o wniebowstapieniu "Maryji" eeeeh
[%sig%]
|
|
|
Jak słońce przestanie świecic czyli za jakies 3 miliardy lat
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |