| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| kto stwożył życię?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27 |
|
z kąd wzieło się życie czymto bóg stwożył ludzi czy stwożyli się sammi??
|
|
|
wiki przede wszystkim pisze sie"skąd" a nie z kąd,to tak po pierwsze
a po drugie jak dla mnie temat jest pymitywny.....od wieków ludzie stawiaja sobie to pytanie i nikt na nie dokladnie nie odpowiedzial,pomijajac kweste wiary....
i temat jak na to forum mało interesujący....no ale zobaczymy...moze znajdzie sie ktos kto sensownie na nie odpowie aczkolwiek jakto sie mów:głupie pyatnie,głupia odpowiedz....?
|
|
|
martyna po pierwsz nie pisze się "pyatnie" tylko pytanie, to tak po pierwsze
a po drugie to co się dziwisz, zawsze znajdzie się ktoś taki komu WYDAJE SIĘ ze znajdzie odpowiedz
:)) hehe
|
|
|
deedee moje "pyatnie"było zwykłą literówką,zrozumiem nawet błąd ortograficzny w mniej powrzechnych wyrazach ale nie w tak codziennych w użyciu....to tak jak by napisać CHalina zamiast Halina itp.
|
|
|
Poki co ludzie roznymi teoriami tlumacza sobie powstanie zycia na ziemi.. ja tam wierze w kreacjonizm. Adam i Ewa byli pierwszymi ludzmi. Taka teoria jest rownie jezeli nie bardziej prawdopodobna od teorii ewolucji zreszta zastanawiam sie dlaczego wszedzie mowi sie ze ludzkosc powstala na drodze ewolucji (szkola, telewizja) skoro owa teoria pozostaje tylko teoria - nikt jeszcze nie dowiodl jej slusznosci i prawdziwosci..
[%sig%]
|
|
|
heh
najpierw była nieskończoność
potem nieskończonosć stała się świadoma
nieskończoność pragneła doświadczać i stworzyła wielość
(sama nieskończoność była jednością)
|
|
|
No Dudi prosze Cie...powiedz ,ze wierzysz w to że Bog machnął pałeczka i stworzył Adama i Ewe.Mnie sie to wydaje bardziej legendą niz prawdą.Skad Ci co spisywali Biblie mogli wiedziec iles tam lat po Adamie i Ewie ze wlasnie ci byli pierwsi.No i wkoncu skąd Adam i Ewa mogli byc pewni ze sa pierwsi skoro przebywali tylko na jednej tysiecznej kuli ziemnskiej.?W mit o Prometeuszu tez wierzysz...?
|
|
|
Zainim powstało, życie w naszym układzie słonecznym było 10 planet, a nie 9 jak w tej chwili. 10 Planeta znajdowała się pomiędzy Marsem, a Ziemią. W tą oto planetę uderzył ogromny meteoryt, planeta rozpadła się na 2 połówki, mniejszą i większą.
Większy kawałek uderzył w Marsa, wytrącając go ze swej orbity, a mniejszy w Ziemię, również wytrącając ją ze swej orbity. 10 planeta przestała istnieć. Mars znalazł się na tyle blisko słońca, że nie mogło się na nim rozpocząć życie, ale Ziemia została wytrącona na taką odległość, że spokojnie mogło na niej rozwinąć się życie.
|
|
|
Fanel > Mars jest dalej od Słońca niż Ziemia! Doucz się zanim będziesz niestworzone rzeczy pisał!
|
|
|
A co w tym dziwnego? Bog w swej madrosci nie uzywa "legend" i mitow.tak powstal swiat i jest to do udowodnienia logicznie. Bardziej pasuje mi to ze wzialem sie z nicosci albo od ryby? Martyno nie wierze ze osoba taka jak Ty moze wierzyc w to ze wszystko czym jestes, twoje mysli, uczucia, sposob postrzegania swiata jego odczuwania moze byc tylko chemia i biologia. Nie dla mnie to jest GLUPIE. A poza tym mowisz machnal paleczka? Przeciez to Bog WSZECHMOGACY - czyli moze WSZYSTKO!
[%sig%]
|
|
|
heh... to już mamy kilka teori... Adam i Ewa... Świadoma nieskończoność... dziesiąta planeta (jeżeli juz o tym mowa, to niby skąd miało się tam życie "rozwinąć?). Każdy uważa inaczej. Teraz pewnie bedziecie się nawzajem przekonywać która teoria jest słuszna :].
|
|
|
:D Ha! Świetne pytanie ale niestety jest w obecnym czasie nieodpowiadalne.
Trzeba po prostu w coś uwierzyć - coś założyć. Ja zakładam że Bóg :) Bo "coś" z "niczego" powstać nie mogło :) Musiał być nadczynnik. Udowodni mi ktoś że nie?
Pax vobiscum :)
[%sig%]
|
|
|
Na Ziemi mamy kilka kolorow skory. Jaki kolor skory mieli w takim razie Adam i Ewa ???
Przeciez to bajka !!!!
Ludzie usilnie staraja sie dowiedziec, jak powstalo zycie na Ziemi. Ja mysle, ze tego nikt nigdy namacalnie sie nie dowie tutaj na Ziemi. To jest wlasnie to misterium, ktorego nikt nie osiagnie tak jak snow.
Sa jednak sprawy, ktorymi czlowiek nie powinien sie zajmowac, bo niedosyc sam od tego glupieje, to wprowadza chaos i tortury wsrod innych ludzi.
|
|
|
Karnacja zmienia się zależnie od klimatu. Jedź do Afryki i zobaczymy jaką będziesz miała skórę za 10 lat.
|
|
|
no tak ale jak pojade do Chin to nie zrobią mi sie skośnie oczy i żółtawa skóra? Ja przede wszystkim wierze w coś takiego co sie nazywa NAUKA :)
|
|
|
No panowie panowie madrze myslicie to jak klimat wplywa na ludzi ma znaczenie. Umiemy sie przystosowywac. To tak jak ludziom slepym wyostrzaja sie inne zmysly (sluch,wech,czucie) Nie sadze zebym zamienil sie w murzyna po 10 latach siedzenia w Afryce. Natomias gdybym siedzial tam przez 10 pokolen to czemu nie mialo by byc to mozliwe - pzreciez zaden czlowiek tego nie sprawdzil? A jakiej rasy byli Adam i Ewa? Trudne pytanie ale mozna sie zastanowic.
[%sig%]
|
|
|
Ludzie przeciez każdy wie ze teoria Adama i Ewy to jedna wielka sciema tak samo jak Bóg
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |