| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czy wierzycie w niebo i piekło | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 43 |
|
co to kuźwa dzieci z przedszkola są na tym forum???nie macie bardziej ambitniejszych pytań...?zaśmiecacie tylko teren
|
|
|
Ja wierze w pieklo i niebo... Niebo to tam gdzie lataja samoloty i sa chmury a pieklo mamy na ziemi... ja uznaje tak zwane niebo chrzescijan jako Etern...
|
|
|
to znaczy nie do końca nie wieże w nic ja popieram w większości nauke ale wieże w swoje teorie które przynajmiej dla mnie tłumaczą wszystko.
|
|
|
Jesli istnieje pieklo, to jest to wlasne zabrudzone sumienie, zal za czyny ktore sie popelnilo, gdy przychodzi zrozumienie, iz zosalo popelnione swiadomie. Pieklo jest odchlania, w ktora czlowiek sam siebie pcha... dano nam Wolna Wole Wyboru. Pieklo = nie chce istniec, gdyz nie chce byc harmoniczny w milosci. Wszystko zostalo stworzone harmonicznie w milosci, aby istniec dalej musi byc zachowana harmonia pikna. Niebo jest wszystkim, Krolestwo Niebieskie zas jest nie z tego swiata jak powiedzial sam Jezus Chrystus!
Odp. Wierze!
|
|
|
Ja wierze w Anioła Stróża ( Boga) otrzymałam dowód, pomoc ale przez swoją głupotę ją zaprzepaściłam. Czy piekło istnieje jeśli tak to ja w nim juz jestem - TO OBOJETNOŚĆ, NICOŚĆ w którą się zapadam - ( możecie się śmiać ale człowiek żyjący bez miłości i patrzący jak miłość wokół umiera tak właśnie sie czuje jak by spadał na samo dno). Brak sensu życia to najgorsze co może spotkać człowieka. Żyjcie chwila i nie oglądajcie się za siebie by wczoraj nie przyćmiło waszego szczęścia.
|
|
|
W coś trzeba wierzyć żeby żyć!
Każdy zmierza do jakiegoś celu.
Gdy go nie ma życie zostaje pozbawione sensu.
Trzeba mieć cel i wierzyć - to moje zdanie.
|
|
|
Wierzę. I każdy sam może zdecydować, gdzie chce spędzić wieczność, w niebie czy w piekle. I każdy, kto przyjmie łaskę i prawdę od Boga i uwierzy, że Jezus jest drogą , prawdą i życiem, kiedyś się z Nim spotka. A piekło to po rpostu przestrzeń bez Boga, bez miłości, bez nadziei.
|
|
|
Ci którzy nie wierzą a mają prawdę objawioną idą do piekła oczywiście.. ale zaraz pewnie polecą przykłady buddyjskich mnichów żyjących 500 lat temu którzy o Chrystusie słyszeć nie mogli.. hmmm no cóż oni będa rozliczani ze swego sumienia i tego czy żyli z nim zgodnie.. zainteresowanych odsyłam do Bibli - list Pawła do Rzymian roździał 2 wersy od 1 do 16.. prosze
[%sig%]
|
|
|
Tak REMIGIUSIE - przeczytaj ten fragment w Biblii, ale nie ograniczaj się do wersetu 16.
Czytaj dalej ten list św. Pawła.
I napisz mi proszę jak go zinterpretowałeś.
Czy w ten sam sposób co Dudi?
Jestem ciekawa Twojego zdania, bo ja to interpretuję zupełnie inaczej.
Pewnie ile osób tyle opini...
|
|
|
ok. Jutro, jak kupie Biblie....Stracilem caly swoj ksiegozbior.....
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 43 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |