Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czy wierzycie w niebo i piekło
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 43

Czy wierzycie w niebo i piekło

TAK! [%sig%]

Niewiem... :/

co to kuźwa dzieci z przedszkola są na tym forum???nie macie bardziej ambitniejszych pytań...?zaśmiecacie tylko teren

JA w nic nie wierze

to twoje zycie musi byc strasznie puste Aztec...? [%sig%]

"Wiara to siła" (nie mam tu na myśli religii)

Ja wierze w pieklo i niebo... Niebo to tam gdzie lataja samoloty i sa chmury a pieklo mamy na ziemi... ja uznaje tak zwane niebo chrzescijan jako Etern...

to znaczy nie do końca nie wieże w nic ja popieram w większości nauke ale wieże w swoje teorie które przynajmiej dla mnie tłumaczą wszystko.

Jesli istnieje pieklo, to jest to wlasne zabrudzone sumienie, zal za czyny ktore sie popelnilo, gdy przychodzi zrozumienie, iz zosalo popelnione swiadomie. Pieklo jest odchlania, w ktora czlowiek sam siebie pcha... dano nam Wolna Wole Wyboru. Pieklo = nie chce istniec, gdyz nie chce byc harmoniczny w milosci. Wszystko zostalo stworzone harmonicznie w milosci, aby istniec dalej musi byc zachowana harmonia pikna. Niebo jest wszystkim, Krolestwo Niebieskie zas jest nie z tego swiata jak powiedzial sam Jezus Chrystus! Odp. Wierze!

Ooooo Amen! [%sig%]

Wierze !! Oh yeah :) Wierze w Boga i bede wierzył !!

Ja wierze w Anioła Stróża ( Boga) otrzymałam dowód, pomoc ale przez swoją głupotę ją zaprzepaściłam. Czy piekło istnieje jeśli tak to ja w nim juz jestem - TO OBOJETNOŚĆ, NICOŚĆ w którą się zapadam - ( możecie się śmiać ale człowiek żyjący bez miłości i patrzący jak miłość wokół umiera tak właśnie sie czuje jak by spadał na samo dno). Brak sensu życia to najgorsze co może spotkać człowieka. Żyjcie chwila i nie oglądajcie się za siebie by wczoraj nie przyćmiło waszego szczęścia.

W coś trzeba wierzyć żeby żyć! Każdy zmierza do jakiegoś celu. Gdy go nie ma życie zostaje pozbawione sensu. Trzeba mieć cel i wierzyć - to moje zdanie.

ja wierzę

Wierzę. I każdy sam może zdecydować, gdzie chce spędzić wieczność, w niebie czy w piekle. I każdy, kto przyjmie łaskę i prawdę od Boga i uwierzy, że Jezus jest drogą , prawdą i życiem, kiedyś się z Nim spotka. A piekło to po rpostu przestrzeń bez Boga, bez miłości, bez nadziei.

A co z tymi, ktorzy nie wierza w Jezusa?

Ci którzy nie wierzą a mają prawdę objawioną idą do piekła oczywiście.. ale zaraz pewnie polecą przykłady buddyjskich mnichów żyjących 500 lat temu którzy o Chrystusie słyszeć nie mogli.. hmmm no cóż oni będa rozliczani ze swego sumienia i tego czy żyli z nim zgodnie.. zainteresowanych odsyłam do Bibli - list Pawła do Rzymian roździał 2 wersy od 1 do 16.. prosze [%sig%]

Tak REMIGIUSIE - przeczytaj ten fragment w Biblii, ale nie ograniczaj się do wersetu 16. Czytaj dalej ten list św. Pawła. I napisz mi proszę jak go zinterpretowałeś. Czy w ten sam sposób co Dudi? Jestem ciekawa Twojego zdania, bo ja to interpretuję zupełnie inaczej. Pewnie ile osób tyle opini...

ok. Jutro, jak kupie Biblie....Stracilem caly swoj ksiegozbior.....
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 43
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.