| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Ewolucja? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48 |
|
Właśnie jak powstał według Was świat? Jak Wy to widzicie jakie są wasze teorie? Kto wierzy w ewolucje a kto w rozszerzranie mterii? Jak sie stało że ludzie są jedynym dominującym gatunkiem na planecie?
[%sig%]
|
|
|
Dominującym gatunkiem są owady! My pracujemy , produkujemy a one korzystają i smieją sie z nas. Owady to jedyny dominujacu gatunek planety Ziemia ot co
|
|
|
:) Jasne że ewolucja. Nie ma nic bardziej logicznego i prawdopodobnego.
Pax :)
[%sig%]
|
|
|
Wiec jak wytlumaczys adaptacje gatunkow do miejsca, w ktorym zyja? To chyba ewolucja
|
|
|
wiesz Haghi nikt nie dowiodl tego ze ewolucja istniala..
[%sig%]
|
|
|
Dudi? Jak to nie? A jak inaczej wytłumaczysz powstanie naszego gatunku???
[%sig%]
|
|
|
Dudi czyli wg ciebie to Bóg nas stworzyl? Istnienia Boga tez nie udowodniono, bo Biblia itp to zwykla literatura
|
|
|
Ja wierze w idee kreacjonizmu - tzn. powstania ludzi zgodnie z tym co pisze biblia.
[%sig%]
|
|
|
Och my God! Przeciez wszyscy wiedza jak swiat powstal...musisz byc mala skoro nie wiesz.... co ma wspolnego ewolucja z rozszerzaniem sie materi...?:> :D Ewolucja swoja droga... tak wlasnie powstalismy, ludzie zreszta jak i reszta swiata nadal ewolułuje...ludzie sa coraz wyzsi,coraz dluzej zyja.....coraz wiecej wiedza.. itp
|
|
|
Eeeeee nei nadazam powoli.. nikt nie ewoluuje w ten sposob. Nic nam sie nie wydluza ale zaraz ja wiem do czego zmierzasz ze za kilkaset lat bedziemy wygladali jak ufoludki... eeeeh ja nie ufalbym teori ewolucji nawet w najmniejszym stopniu. Nie jets dla mnie to prawdopodobne. Uwazam ludzi za zbyt skomplikowane istoty by mogly sie wziasc z niczego.
[%sig%]
|
|
|
Dudi, nie rozumiem. Pewnie Twoja wiara Ci to dyktuje. Ale nie zamykaj się w szablonach. Biblia to jedna wielka alegoria. Stworzenie świata to też alegoria. Pamiętaj ze u Pana Boga nie ma pojęcia czasu. Poza tym ewolucja w żadnym miejscu nie jest sprzeczna z Biblią - Biblia to wyjaśnienie nie naukowe ale wyjaśnienie alegoryczne odnoszące się do duszy.
Pax :)
[%sig%]
|
|
|
ALe wiesz skoromielibysmy pochodzi od malpy to pojawia sie tu problem duszy, bo wtedy malpy musialy by miec dusze. Co jets niedorzeczne bo sa one zwierzetami. POza tym ewolucji nikt nei dowiodl jest ona tylko hipoteza.
[%sig%]
|
|
|
A istnienie Boga i stworzenie czlowieka przez niego jest dowiedzione? to tez hipoteza
|
|
|
Na istnienie ewolucji są dowody. Człowiek ochodzi od "naczelnych" co nie znaczy że naczelne mają duszę. Dlaczego miałyby mieć?
I słuszne stwierdzenie Haghi. Istnienie Boga to też tylko wiara. Ale przypominam że wiara nie potrzebuje pewności a jedynie przesłanek.
Pax vobiscum :)
[%sig%]
|
|
|
Skoro naczelne nie mialyby miec duszy to kiedy mialaby sie ona pojawic? Nie widzisz Bracie tu braku logiki?
[%sig%]
|
|
|
Nie. Dusze daje nam Pan Bóg. Nie rozumiem w czym rzecz.
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |