Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Oś ziemii się przesunęła
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31

Właśnie na paseczku tvn24 pojawiła się informacja, że włosi mówią o przesunięciu osi ziemii.

http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/anomalia-odchylenia-orbity-ksiezyca moze to winowajca trzesien Ziemi ??

"Musimy stac sie w naszym zyciu dokladnie tym, czego chcemy doswiadczyc w naszym swiecie...."

Wlodek:
Sob Sty 29, 2011 12:30 pm w Japonii też coś się dzieje i tutaj takie na granicy słyszalności mi przyszło , to nie jestem całkiem pewien ale że ludzie na tworzyli zbyt dużo czarnej energii i nie ma możliwości jej wszystkiej zneutralizować , dlatego można się spodziewać wielu anomalii pogodowych się zresztą dzieje.
Link do źródła: http://www.afterlife-knowledge.com.pl/forum/viewtopic.php?p=16736&highlight=#16736

"nie wiem czy wiesz, Afryka rozpęka w kierunku Kenii, potężne długie szczeliny, Afryka pólnocno wschodnia cały czas drży, w parku yellowstone ziemia podniosła się o 25 cm lawa ma 6meterów do powierzchni, niektóre małe wysepki Indonezji zostały zalane. Dzieje się dużo więcej, w tv tego nie pokazują. Pozdrawiam serdecznie," Pozwoliłem sobie wkleić cytat z linku który podesłałeś Liszaju, bo już od dłuższego czasu zastanawia mnie pęknięcie w Afryce, tymczasem mimo tego że skala zjawiska jest tak ogromna nikt o tym praktycznie nie wie. "Szczelina ma początek u południowego krańca Morza Czerwonego i ciągnie się na południe przez Erytreę, Etiopię, Kenię, Tanzanię i Mozambik. Kontynent zaczyna się rozdzielać wzdłuż strefy zwanej Wielkim Rowem Wschodnioafrykańskim. Uskok ma długość prawie 60 km

rosomak:
Pozwoliłem sobie wkleić cytat z linku który podesłałeś Liszaju, bo już od dłuższego czasu zastanawia mnie pęknięcie w Afryce, tymczasem mimo tego że skala zjawiska jest tak ogromna nikt o tym praktycznie nie wie.
Bo pewnie w "Wiadomościach" nie powiedzieli. Ja tam wiem, choć telewizji nie oglądam - a może właśnie dlatego. Dla ludzi są "ważniejsze" sprawy (i jakieś tam rowy tektoniczne ich nie obchodzą) - np. że cukier drożeje!!! Ło Jezu - cukier i jeszcze jakiś polityk coś tam powiedział na jakiś temat... A w serialu...

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
Bo pewnie w "Wiadomościach" nie powiedzieli.
przecie to już stare :-) myślę że za bardzo żeśmy uważali że będzie tak jak było do tej pory czyli za życia naszego czy życia tych co coś tam przekazali a przecież ślady na ziemi jednoznacznie mówią że RÓŻNE rzeczy się tu działy- zwłaszcza z kontynentami

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

W sumie "niewielkie" kataklizmy wystarczą, by "to wszystko" się zawaliło. Mowa oczywiście o systemie ekonomicznym, który nawet nie niepokojony ledwo zipie, działa "na styk" i nawarstwia problemy, odwlekając tylko "pęknięcie" w czasie... Dobrze, że takie rzeczy na razie w Afryce... W takiej Europie np. to dopiero byłby problem...

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

W Europie mamy innego rodzaju problemy, np. taki http://wiadomosci.onet.pl/nauka/niepokojace-zjawisko-znikaja-pszczoly,1,4208967,wiadomosc.html Link o tyle ciekawy ze dowiedziałem się z niego że pszczoły giną w setkach tysięcy roi rocznie i nie przeprowadzono badań nad padłymi osobnikami bo ich się nie znajduje, przepadają bez śladu.

I jeszcze o szczelinie. " Kiedy to nastąpi? Tektonicy z Instytutu Fizyki Globu w Paryżu przewidują dwa warianty: Pierwszy, bardziej prawdopodobny, że dojdzie do tego za mniej więcej milion lat, co zresztą jest mgnieniem oka w skali geologicznej. Ale nie wykluczają też drugiego wariantu, katastroficznego, że oderwanie może nastąpić dosłownie nagle, seria wstrząsów sejsmicznych i wybuchów wulkanicznych w ciągu kilkudziesięciu lat doprowadzi do odseparowania pasma górskiego Danakil i wtargnięcia wód Zatoki Adeńskiej na depresję Afaru. Naukowcy nie wykluczają, że może do tego dojść jeszcze pod koniec bieżącego stulecia." Albo i szybciej skoro szczelina która miejscami ma 12 km głębokości powstała w zaledwie kilka dni. "Proces przyspiesza pękająca ziemia. Szczeliny były początkowo mierzone w milimetrach a dziś już w metrach i los depresji jest już przesądzony. Zgadzają sie z tym geolodzy ze wszystkich placówek badawczych zajmujących się tym problemem. Pękająca ziemia w pustynnej Etiopii przypomina zjawiska tektoniczne jakie zazwyczaj zachodzą na dnie morskim. Magma ktora wydostaje sie z Erta Ale ma identyczny skład chemiczny jak ta pochodząca z podwodnych wulkanów. W 2005 r dno depresji Afar pękło na długosci 60 km a ze szczeliny wydonbyło sie 3.5 km2 magmy, czyli wystarczająco dużo by przykryć calą powierzchnię Londynu półtorametrowa warstwą. Caly proces rozgrywa się niepokojąco szybko a magma pod powierzchnią ziemi porusza się z prędkością 30 m/min. Afryka rozpada się na kawałki jak tafla rozbitego szkła…" "http://nowaatlantyda.com/2011/01/22/pekajaca-afryka/ Tsunami po takim wydarzeniu prawdopodobnie zaćmiło by wszystkie inne...

Wczoraj czytalam, ze w Japoni tez po tym trzesieniu ziemi powstalo pekniecie ziemi na dlugosci 150 km. i szerokosci 50 mil. Zapomnialam, jaka byla glebokosc. W Kenii magma jest juz 6 m. pod powierzchnia ziemi. Teraz tam maja robic nowe morze. Pewnie chodzi o schladzanie magmy.

Hmm, widać przemęczenie zrobiło swoje bo cały czas szukałem fragmentu który miałem pod nosem;
Wlodek:
Na Grenlandii noc była krótsza o 2 dni bo zaczęło się przebiegunowanie ,oś ziemi się przestawia na północ od Polski i biegun będzie docelowo gdzieś 3 000 km dalej na północ. Polska się przesuwa bliżej równika i będzie ciepełko nawet w zimie. Włochy na przykład mogą się stopniowo zamieniać w kraj pustynny.

Popatrzcie jak zachowuje się ziemia. http://www.youtube.com/watch?v=0rAPF3e2_9I&feature=player_detailpage

Wrona:
W Kenii magma jest juz 6 m. pod powierzchnia ziemi. Teraz tam maja robic nowe morze. Pewnie chodzi o schladzanie magmy
za mali jesteśmy na "robienie morza" :) :) :) Woda wleje się przez cieśninę, miliardy litrów wody w ciagu bardzo krótkiego czasu

Gdy przeglądałem sobie portal http://zmianynaziemi.pl to miałem wrażenie, że wszystko napisano na tym portalu wczoraj, a przecież daty artykułów są wcześniejsze. Coś niepokojącego dzieje już nie tylko na ziemii ale także w naszym układzie słonecznym. Zaburzenia w orbitach planet. Dziwne obiekty w koronie słońca. Niezwykła aktywność wulkaniczna i sejsmiczna na ziemii, do tego masowe śmierci zwierząt i owadów. Te wszystkie wydarzenia zaczęły się 3 miesiące temu. Niektórzy twierdzą, że wszystko ma związek planetą X. Na jakimś portalu widziałem infrormację, że astronomowie odkryli kolejną planetę układu słonecznego - gazowego giganta kilka razy większego od Jowisza. Być może obieg tej planety wokoło słońca trwa tysiące lat, i dopiero teraz będziemy mogli ją zaobserwować. W programie Ancient Astronauts (Viasat History) naukowcy znaleźli dowody, że starożytni wiedzieli o tej planecie. Jej nadejście kojarzone było zawsze z katastrofami. Znali jej rozmiar i położenie...

http://dzieckonmp.wordpress.com/2011/03/14/radiation-alert/

W sobote jakiś "ekspert" od energii atomowej w tvn24 powiedział coś po czym wymiękłem: cytat może niedokładny na temat eksplozji w elektrowni jądrowej w japonii "...od wybuchu minęłu już 24 godziny, więc przez czas połowicznego rozpadu, tych materiałów radioaktywnych jest już połowa..." Mają nas za debili!!! Przecież to wiedza z zakresu podstawówki. Nie wiem co tam mają w elektrowni, pewnie U238, sami sprawdźcie jaki jest okres połowicznego rozpadu jakiegokolwiek izotopu. Połowiczny rozpad U238 jest rzędu 100 tyś lat.

Okres połowicznego rozpadu Cez 137 - 30 tys lat. Takie coś unosi się w powietrzu nad elektrownią w japonii

Przyszlosc Ziemi Ja wiem tylko jedno, ze hel otrzymuje sie z gazu ziemnego. Hel jest gazem unoszacym i stymulujacym w Ziemi cieplo !!! Jak ta rownowaga zostanie kiedys zachwiana, to moze to grozic skurczami Ziemi. Nie bedzie mialo co unosic i studzic jej poszczegolnych warstw. Zaniknie rozprezenie, a zacznie sie sciskanie. Zacznie sie podobne zjawisko, jak przy wielkiej suszy. Kiedy ziemia wysycha na glebokosci, to tez zaczyna pekac. Z tego wszyscy zdaja sobie sprawe ! Z tego, ze na wielka skale czerpie sie teraz z Ziemi rope, gaz i wode, to juz nikt nie zdaje sobie sprawy. Susza stacza sie coraz glebiej, a to przedlozy sie na skurcze Ziemi. Bardzo dotkliwe skurczanie sie Ziemi !!! Zlewanie Ziemi woda nic nie da. Brak czynnika unoszacego i stymulujacego cieplo w postaci gazu, spowoduje szybkie wysuszanie tej lanej wody. Wysuszanie, ktore bedzie wode unicestwiac, az wreszcie zacznie jej brakowac, a jadro bedzie rozgrzewac i pochlaniac coraz wyzsze warstwy Ziemi. Jadro Ziemi bedzie sie powiekszac, bo jego temperatuta nie bedzie stymulowana. W kazdym razie Ziemia w srodku wysycha i sie ociepla. Jadro bedzie roztapiac coraz wyzsze warstwy Ziemi, co bedzie sie przedkaladc, na kurczenie sie Ziemi i jej pekanie. Japonskie trzesienie Ziemi spowodowalo pekniecie na 150-ciu km. o szerokosci 50-ciu mil. W Kenii Ziemia jest peknieta na obszarze setek km., a lawa jest juz 6 metrow pod powierzchnia krateru powstalego w wyniku pekniecia. Takich pekniec i zapadniec mozna sie spodziewac wszedzie w kazdej chwili !!!

cenie w życiu realizm na zdrowy rozum dyfucja i promieniowanie odpowiedzialne są za przekazywanie temperatury poza helem mamy inne gazy które uczestniczą w wymianie ciepła w jądrze ziemi nie mamy żadnego reaktora zdolnego rozgrzać ziemię/ stale rozgrzewać i pochłonąc płaszcz- ten ostygł z biegiem lat i będzie to zjawisko postępujące zmiany na ziemi były są i będą- nic na to nie poradzimy były epoki zlodowacenia, kataklizmy i wiele innych uważanie że coś się samemu szkodzi / robi toważyszy człowiekowi od zarania dziejów i jest związane z brakiem wiedzy, zaboboniarstwem, syndromem podobnym do prowadzenia w określonych przypadkach do chorób psychicznych i natręctw paradoksalnie założe się że w epoce kamienia łupanego podczas upalnych i suchych lat z pewnością przygaszano ogniska i tłumaczono wszystkim że to duch z ognia rozgrzewa i wypala planete jesteśmy za mali by zaszkodzić przy tak mizernej populacji i takim stopniu rozwoju technologicznego by równac się z rzywiołami, nikt nie podejmuje tematu powstawania gazów cieplarnianych w wyniku pierdzenia żyjątek poza człowiekiem, rozkładu jedzonka, kopki przez bakterie, pożarów lasów tropikalnych za to wszyscy czepiają sie głupot z życia codziennego wrwcamy do punktu wyjścia- już pisałem o tym, skoro powstały paliwa kopalne znaczy że były kiedyś w obiegu w postaci dwutlenku węgla- i życie się rozwijało- a jak nam pokazyje archeologia- miało wtedy olbrzymie rozmiary co ma hel do wymiany ciepła 150 m pod powierzchnią wody itd... by wymieniać punkt po punkcie więcej realizmu w pisaniu głupot- zajmowania się faktycznymi zagrożeniami np; zamianą form produkcyjnych i rozwojowych naszej cywilizacji w formy chandlu, zajmowania się sektorem nie produkcyjnym, produkowanie marzen, długów, wierzytelności, praw, administracji oni wszyscy jedzą, zużywają czas- a my kiedyś będziemy musieli stworzyć trwałe struktury podtrzymujące człowieka przy życiu, olbrzymie domy, statki- bazy, sposoby pozyskiwania surowców i żywności tsunami w japoni pokazało jak niewielka katastrofa globalnie zmiata wysoko uprzemysłowieną i wyszkolona od takich zagrożeń cywilizacje- mwszędzie gdzie przeszła woda- przyszła śmierć może zły kierunek jako ludzie obraliśmy- biadolenie, produkcja głupot, niemoc zaniechanie, bańka kredytowa złodziejstwo to zagrożenia ktre nas zabiją bo prędzej czy puzniej nastąpi kataklizm który zmiecie nas wszystkich trzeba być wizjonerem- nie patrzeć co będzie jutro, pojutrze ale sięgać znacznie dalej- i nie czynić darmej pracy która tylko cementuje naszą nie moc los ostrzega zdarzeniami, by ktoś kiedyś nie napisał że było zapisane "będa znaki na niebie i ziemi...." lecz my ludzie przez pyche byliśmy ślepi i głusi na nie.....

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Co Ty kolego wiesz o epokach ?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.