Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Dziwne
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 24

Od pewnego czasu BARDZO dziwnie się czuję,.Chodzi mi głównie o moje odczucia do otaczającego mnie Świata.Czuję OGROMNĄ potrzebę okładania pocałunkami każdy skrawek Ziemi na której egzystuję,każdą roślinkę,każdą żywą istotkę.Czuję OGROMNĄ potrzebę kochania Wszystkiego i Wszystkich.Czuję OGROMNĄ potrzebę zgłebiania Wiedzy.Książki pochłaniam jak mol,czytam o wszystkim,a zwłaszcza o całym Świecie(geografia,historia,biologia,zachowania ludzkie,itp.).Kiedyś nienawidziłam czytać.Wszystko mnie interesuje,a mam 19 lat .Pytam o wszystko,o każdy drobny szczegół.Kiedyś nie byłam aż tak bardzo ciekawa Świata.To się coraz bardziej nasila.Inaczej patrze na ludzi,na ich zachowania.Zachowania ludzkie wydają mi sie takie...proste,zwykłe,śmieszne.Dziwne.A świat taki uporządkowany,hierarchiczny,zgrany.Dziwne. [%sig%]

co w tym dziwnego ,ze zachcialo ci sie zgłebić calą wiedze......ja tez mam takie momenty w swoim zyciu ale jestem nieco mniej ambitna i przewaznie mija to po paarud niach-potem znowu przychodzi..... plusem jest to wtedy gdy nie bierzesz zadnych narkotyków! bo nie bierzesz....?:)

Hierarchiczny? Co masz przez to na mysli?

nie brałam,i nie biorę żadnych prochów!!!! Hierarchiczny?Moim zdaniem taki własnie jest caly swiat i Wszechswiat.tzn.uporzadkowany,każda rzecz ma swój okreslony czas,moment,położenie,zadanie,cel,mądrość(noc-czas odpoczynku,zregenerowania sił;po nocy dzień,słonce daje cieplo,ciepło daje życie,życie daje kolejny rozwój życia,itd...;doskonały organizm ludzki;piękny Wszechświat,galaktyki-małe domostwa we Wszechswiecie,piekne gwiazdy,grawitacje planet potrzebne do utrzymania życia,grawitacja Ziemi-żebysmy nie pospadali w Kosmos;ozon-chroni przed śmiertelnym promieniowaniem Słonca;woda,pożywienie-utrzymują nas przy zyciu;piekne krajobrazy,lasy,rosliny-dają tlen;ludzie,zierzęta- radość,miłość,itd...Mogłabym wyliczac bez konca [%sig%]

To wcale nie jest dziwne a Twój stan występuje również u innych ludzi - nielicznych ludzi. Ten stan to nirvana. Sama hierarhiczność świata jest jedynie dowodem na to że został zaplanowany. Do samej hierarhiczności dodaj cykliczność (życie ludzkie, krążenie ziemi w okół słońce, cykl dnia i nocy, pory roku itd...)

Satine.. a moze Tobie po prostu potrzebny psychiatra...???

No, no, no... Satine odczuła wpływ Wielkiej Bogini. Czyżby pierwsza, która dostąpiła tego zaszczytu ? Mam na myśli pierwsza, z naszego Forum. Weszliśmy w erę Wodnika i Natura powinna upomnieć się o swoje prawa, po latach zniewolenia religijnym opium. Gratuluję i zazdroszczę, Satine. Doznałaś objawienia, podczas gdy ja się tylko modlę... [%sig%]

Leto piepszy.

satine ja mam wszystko na odwrót,nawet skun juz nie pomaga:(((jestem dno wklęsłe... fak dys szyt men

Czuję,że rozsadza mnie dziwna WIELKA energia,energia szczęścia,radości,miłości... Nigdy bym o tym nie pomyslała,ale mam WIELKIE PRAGNIENIE zamieszkać gdzieś daleko,w odległym wielkim lesie,z bujną przyrodą i zwierzętami,w samym środku gąszczu, w malutkiej chatce.Codziennie rano i nocą wychodziłabym na świeże powietrze przywitać i pożegnać dzień.Gdzieś wśród strumyków,zieleni,codzienie bym sie modliła i medytowała.PRAGNĘ być biżej przyrody,bliżej ŻYCIA. Dziwny ten mój stan.Co sie dzieje? [%sig%]

Skoro jestes taka ciekawska i tak duzo czytasz to co robisz na tym forum? Tu sie niczego nie dowiesz poza tym ze swiat skonczy sie 23 12 2012, ludzie na lotniskowcu znikneli a haarp to superniebezpieczna bron ktora niszczy termometry we wloszech

Betelgeuse :D świetnie to ujołeś :) Satine ja powtarzam że Twój stan to nirvana.

"Autor: Heh (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 24-01-2005 16:03 Leto piepszy." Leto uwielbia takie argumenty... Tylko coś rzygać mu się chce, jak je czyta. [%sig%]

Ja sie nie zgadzam, ze zycie na Ziemi zostalo stworzone hierarchicznie. To czlowiek stworzyl hierarchie. Ja nie uznaje hierarchii. Zyje bez zadnych "idoli" i nikomu sie nie "klaniam".

Leto :D Nie Ty jeden te argumenty uwielbiasz :D Z całym szacukiem, na serio jestem uszczypliwy???????? Duch mnie wpędził w "myślociąg" Pax vobiscum :)

A wejdź Gośka do Bushu na sawannie bez szczelby i zastanów się gdzie jest twoje miejsce jak zaryczy lew, wydaje mi się że na drzewie. potem wróc do Polski wejdź na forum i powiedz jeszcze raz że człowiek stworzył hierarchię w przyrodzie.

Gosiu... tzn że nie mas zideałów? To smutne... jedna z najstraszniejszych postaw dzisiejszego świata... Pax vobiscum :)

Brat, mnie z tego powodu wcale nie jest smutno. Jestem wolna i nikt konkretny nie jest dla mnie przykladem. Na nikim sie nie wzoruje. Czerpie wiedze od wszystkich ludzi, bo uazam, ze od kazdego czlowieka mozna sie czegos nauczyc.

Bracie ! Ideały a Idole to zupełnie inna sprawa. Kto jak kto, ale ty powinieneś widzieć różnicę - w sumie to Mojżesz się zdenerwował na Izraelitów, że zamiast oddawać cześć Bogu, czczą złote cielce... Może to nienajlepsza analogia, ale łapiesz, o co mi chodzi. Dla mnie np. idolem jest Leonardo (da Vinci, a nie di Caprio - informacja dla nie kumatych), co nie znaczy że muszę od razu być homoseksualistą i pisać lewą ręką. Natomiast ideały mam bardzo rozległe, co z kolei łączy się z tym, że nie jestem konformistą... Mówiąc krótko - Gośka wydaje się mieć poukładane w głowie, lecz jeszcze wciąż posiadać pewne problemy z wyrażaniem myśli, więc się jej nie czepiaj... ...co z kolei daje ci chyba odpowiedź na pytanie o uszczypiwość. ;)))) [%sig%]

Nie no :) Do wolności nic nie mam :) Ale ideał ( czyli cel, punkt ) każdy chyba z nas powinien miec. Może dla Ciebie Gosiu ideałem jest aby cały świat poznał prawdę o Haarpie... ideał to nie musi być osoba. A faktycznie idol :) To inna sprawa :) Czepiam się!? :P ;) Nie noo... po prostu zadaję pytania :) I szanuję oraz akceptuję odpowiedzi innych :) Aczkolwiek nie muszą byś one zodne z moimi :) Pax vobiscum :) [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 24
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.