Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Zauważyłem coś niepokojącego
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 34

A mianowicie od piąntku praktyczie codzienie jest jakiś reportaż w tv o korei północnej , o obozach koncetratycznych o polityce komunistycznej itp itp ,piersza myśl wydaje się że dobrze że mówia otym ale gdy zastanowić sie troche bardziej nad tym to coś mi nie pasuje Poco teraz otym mówią? ,ze wzgledu na wt atak korei północnej na południową? , być może;] temat jest na topie więc go teraz wałkują? A może specialnie otym mowią teraz aby przygotowac opinie publiczną na nadchodzące wydażenia?

Wina tuska

No to lipa, nie uda im się mnie przygotować, bo nie posiadam odbiornika tv. Normalnie porażka, zostawią mnie tak bez pomocy psychologicznej i potem nie będę wiedział dlaczego bomby spadają... po raz kolejny. Muszą coś z tym zrobić, darmowe telewizory dla każdego i abonament na koszt państwa, czy coś...

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Widocznie jednak chcą zrobić "porządek" z Koreą w sumie tamten atak pomogli sprowokować swoimi manewrami. Dalej to już tylko odpowiednie nastawienie mediów, gra wiadomościami i sytuacja się nakręca. W końcu to społeczeństwo musi samo zaakceptować chcieć coś zrobić z problemem. Tylko to wszystko musi mieć swój scenariusz nikt nielubi nieobliczalności w zdarzeniach. Być może już coś zostało poustalane z różnymi obserwatorami sytuacji i już jest na to coś zgoda. Zawsze może być sytuacja że całość się trochę odwlecze na przykład trzy miesiące tylko Korea Północna chyba nie będzie się bez czynnie przyglądać przygotowaniom. Czyli będzie eskalacja konfliktu do wiadomego końca.

Raptor:
No to lipa, nie uda im się mnie przygotować, bo nie posiadam odbiornika tv
to cie nie usprawiedliwia ,radze poważnie podejsc do tematu!!:)
nicze:
Dalej to już tylko odpowiednie nastawienie mediów, gra wiadomościami i sytuacja się nakręca.
Cała sytuacia przypomina mi troche atak na WTC i puzniejsze nastawienie amerykanów na irak ,oni piersi zatakowali więc musimy się bronic Teraz jest podobnie ,wyciognijmy wszystkie ich brudy na wieszch aby pokazc i nastawić odpowiednio ludzi na kolejne działania Może przesadzam ale wydaje mi sie że cos wisi w powieczu , no i ta przepowiednia baby vangi...

Wina tuska

Tylko, że to podobno południowcy pierwsi otworzyli ogień na morzu, więc teraz siłą mediów należy wmówić, że było na odwrót... mamo, oni zaczęli, myśmy skończyli. Kto pierwszy leci na skargę, ten winny, czyli kto poczuł, ten wytoczył lub coś w tym guście :)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

W końcu mieli manewry ślepaki z ostrą im się pomyliły a okręt Północnych uznali za dobry kierunek do postrzelania sobie. A tamtym też puściły nerwy a nie zauważyli że właściwie mogą strzelać tylko do tych co na morzu, ale potem też pewnie by się okazało że to trafili kuter rybacki. I teraz będziemy słuchać cyrku jacy ci Północni niedobrzy i zasłużyli na interwencje. Ciekawe czy Chiny na to przyzwolą czy może też jest ustalone przetrzebienie ich populacji. Jak zrobią z Koreą porządek to potem zostaje Iran a potem to już tylko ci "źli" kosmici. I jakoś parę lat poleci żeby czymś społeczeństwo było zajęte. A potem to już i tak będziemy udupieni równo że już żadne preteksty nie będą do niczego potrzebne bo zwykły człowiek i jego zdanie nic nie będzie znaczył. A każdy ruch jego będzie monitorowany czipem i pieniądze będą wirtualne ale do pracy będzie zapędzany równo żeby nie miał czasu na myślenie a na wolne chwile na ogłupiające rozrywki.

wojny raczej nie bedzie bo ludzie jej nie chca juz pojawily sie jakies demostracje przeciw wojnie. Chociaz z 2 strony ci nasi obroncy demokracji i praw czlowieka hamburgeranie powinni dawno zrobic porzadek z tym rezimem w korei pln tylko prawdopodobnie nie ma tam zadnych surowcow naturalnych im potrzebnych zadenej ropy gazu niczego wiec maja ich gdzies mieli przynajmniej bo teraz to i troche trzesa portkami bo koreanczycy maja atomowke maja rakiety dalekiego zasiegu tylko jeszcze nie potrafia jej do tej rakiety upakowac

alkazam:
A może specialnie otym mowią teraz aby przygotowac opinie publiczną na nadchodzące wydażenia?
też to zauważyłem w sumie jasne i oczywiste po co zastanawiać może skala przedsięwzięcia wiemy że mnóstwo ładunków nuklearnych zaginęło więc można się spodziewać grubej prowokacji i delikatnie rzecz biorąc pacyfikacji- bo praca/kapitalizacja- nad wykształconym społeczeństwem- choć biednym któremu wcale się aż tak źle nie żyje-była by ciężka lub nie możliwa potem wejdzie armia wyzwolenia udzielając pomocy niedobitkom a wszyscy pomyślą lub większość co w zupełności wystarczy, że Korea płn zaatakowała jako histeryk- co zostało udowodnione w tym ataku ( prawdę powiedziawszy- różne opinie były- co do prowokacji włącznie ) świat zaczyna się za naszymi plecami jednoczyć a wszelkie TAKIE obozy to opóźniacze planów- poza tym armia 1 200 000 żołnierzy w dobie krachu przypuszczalnie elektroniki w 2012 to zbyt wielkie ryzyko takie być mogą plany- taka rozpuszczona mgła smoleńska- los napisze scenariusz- oby z góry nie był już przesądzony bo jak zwykle będzie pokarmem dla bestii dając wiele nie potrzebnego cierpienia, a zły rosnąc w siłę- lubi się wymykać spod najbardziej śmiałych planów ja mam nadzieje że to rozejdzie się po kościach, jak wielu będzie silnie wierzyć tak- to złemu się nie uda :-) pozdrawiam

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

zbyszek123:
wiemy że mnóstwo ładunków nuklearnych zaginęło
komu zaginelo z kad to wiesz Zbyszku takie mocarstwa napewno maja duzo bomb i jakos nie chce mi sie wierzyc ze ktos bylby wstanie je wykrasc a jak tak to kto i kto kogo mialby prowokowac z tego wzgledu??

Wydarzenia w Koreii Pln. maja na celu uzmyslowienie Amerykanom, ktorzy maja bazy w Koreii Pol., ze moze przyjsc taki czas, ze te bazy zostana zaatakowane. Nie przypadkowo przymyka sie oko i sprzedalo sie technologie Koreii Pln. do wyprodukowania bomby atomowej. Ostatnio Korea Pol. dogadala sie z Europa i szybko po tym fakcie zdecydowala sie na uderzenie w Koree Pol. W tym samym czasie zostala otwarta granica miedzy Korea Pln. i Korea Pol. Szczesliwe rodziny odwiedzaly sie w najlepsze, a bomby zaczely spadac na przylegla wyspe. USA musi liczyc sie z tym, ze moze przyjsc taki czas, ze bedzie musiala zlikwidowac swoje bazy w Koreii Pol. Od kilku lat Ameryka likwiduje juz swoje bazy w wielu krajach. Czaem robi to zgodnie z umowa, a czasem prowokacja i naciski sa mile widziane, zeby nie bylo precedensu. Sa kraje, ktore chca na swoim terytorium utrzymac bazy amerykanskie, bo poki one sa, to jest gwarancja, ze nikt tego kraju nie ruszy. Kraje azjatyckie sa szczegolnie na to wyczulone, bo roznie to miedzy nimi bywalo. Moze sie tak stac, ze Ameryka jeszcze raz przegra w Koreii.

szesciopac:
komu zaginelo z kad to wiesz Zbyszku takie mocarstwa napewno maja duzo bomb i jakos nie chce mi sie wierzyc ze ktos bylby wstanie je wykrasc a jak tak to kto i kto kogo mialby prowokowac z tego wzgledu??
a np: http://www.wprost.pl/ar/144649/Zaginione-bomby-atomowe/ kiedyś wstawił ktoś artykuł przy okazji iranu że israel dopuszczał się różnego typu prowokacji by zdobyć takie ładunki "na zapas by mieć na wszelki wypadek- w związku z czymś planowanym" przez to było wiele akcji pseudo terrorystycznych- np uprowadzenie statku który odzyskał głowice o ile się nie myle z zatopionego kurska a kto kogo? no cóż- jeśli rosja i usa zaczynają się układać razem- to szczerze można się wszystkiego spodziewać- łącznie ze zbliżeniem się do chin lub nawet wciągnięcie ich do jakiegoś dziwnego konfliktu- który miałby na celu osłabienie gospodarki dlaczego? bo użycie jej wydaje się atrakcyjne? bo zdobyło by się doświadczenie na polu walki z użyciem takiej broni bo dawno nie było poważnej wojny bo znacznie ograniczyło by koszty własne konfliktu niesamowicie ruszając gospodarkie bo można by załatwić kilka pieczeni globalnie- wystarczy pomyśleć jak zmanipulować sytuacje przy czym prowokacja mogła by być na jakimś mało znaczącym terenie- typu wręcz poligon a kontr ofensywa- np z użyciem zmasowanym broni neutronowej- de facto nie powodującej skażenia terenu a tylko śmierć żywych jednostek ale to jest już ciemny scenariusz i wręcz horror lepiej wcale tak nie myśleć

zbyszek123:
bo dawno nie było poważnej wojny
Podobno najleprzy interes włąsnie robi się na wojnie...Tu polecam film -Pan życia i śmierci(lord of war) http://www.youtube.com/watch?v=ED0MnhyXgcQ&feature=related
zbyszek123:
ale to jest już ciemny scenariusz i wręcz horror lepiej wcale tak nie myśleć
Jestem tego samego zdania... ale jak można dopuscic do sytuaci na na świecie gdzie są jeszcze obozy koncentracyjne? jak dlamnie to jest nieporozumienie ... Tak to już jest natym naszym ziemskim padole ze najwiekszy sprzedawca brońi dostaje pokojowego Nobla... żal:)

Wina tuska

no dobra ale te bomby poginely w czasie zimnej wojny kiedy ta bron byla hitem :) i nie ma zwiazku to z obecnymi wydarzeniami tak mi sie przynajmniejwydaje a co do bomby neutronowej to cos czytalem jakis artykul w intermecie co nie jest pewnie wiarygodnym zrodlem ze ta bomba to narazie teoria ze nie zostala jeszcze zbudowana ale nigdy nic nie wiadomo wiadomo amerykanie maja swoje czarne projekty

a zeiteisty zapewne widzieliscie jesli to prawda to dopiero wlaki i moze chca poprostu znow cos powtorzyc jak wprzeszlosci jakies sciemy ukartowane iuncydenty zeby doprowadzic do wojen a moze te wojny to byly poprostubitwy korporacji przemyslowycho dominacje moze miedzy soba sie bili o wplywy ale wydaje mi sie ze teraz to nie przejdzie ludze sa bardziej doswiadczeni i lepiej poinformowani

alkazam:
jak można dopuscic do sytuaci na na świecie gdzie są jeszcze obozy koncentracyjne?
zeby tam byly jakies surowce strategiczne to juz dawno amerykance tam by siedzieli teraz moga trzesc portkami bo zasieg koreanskich rakiet dosiega zachodniego wybrzeza stanow ale tez kolejny front chyba niebylby im na reke ciekaw jestem czy dalej amerykamnie tak ochoczo wstepuja do armii

szesciopac:
no dobra ale te bomby poginely w czasie zimnej wojny kiedy ta bron byla hitem :)
no tak- ale przecież nie pogineła i nie wyparowała- ona jest i czeka na okazje
szesciopac:
a co do bomby neutronowej
jest czysta i umożliwia wejście po 24-48 godz- nie ma śladów użycia i nie jest w fazie projektu tylko oficjalnie się do jej posiadania nie przyznaje- możliwość skonstruowania posiadają usa chiny ruscy i francja poza tym to tylko możliwość nie pewny scenariusz
alkazam:
ale jak można dopuscic do sytuaci na na świecie gdzie są jeszcze obozy koncentracyjne? jak dla mnie to jest nieporozumienie ...
zapytał bym kto tak twierdzi są obozy co nie znaczy że koncentracyjne w państwie które znajduje się w czołówce najmniejszego analfabetyzmu- nie łykam informacji masowo udostępnianych bo są zwykłym PR-em i mogą być wyssane z palca straceni mogą być po prostu przestępcami którzy u nas są utrzymywani za naszą kase
szesciopac:
zeby tam byly jakies surowce strategiczne to juz dawno amerykance tam by siedzieli
wejdą dla 20 kilku mln wyznawców coca coli i hamburgera będzie się opłacać- dziś mają wszystko swoje a dla porównania my mamy jakieś 2,8 bln aktywów- podparte 750 mld długu oficjalnego + (tak mi się wydaje że nie w tym) ok 210 mld euro długu zewnętrznego plus 3/4 własności prywatne w tym obciążone dywidendami + chory system emerytalny obciążony kolejnymi dziesiątkami miliardów co tak na oko przekracza 3 bln więc nie mamy nic bo własność statystycznie w połowie pewnie też podparta jest długiem hipotecznym który w min jest w całości dwu krotnością i tak napędzonej sztucznie wartości nieruchomości mają chory system to fakt- ale to tylko drugi biegun tego co my mamy- i powinno nam to być lotto co tam się dzieje- ostrzelali- powinni dostać np nalot dywanowy na jakieś instalacje wojskowe i po sprawie- żyjemy dalej i uczymy się na błędach pozdrawiam

zbyszek123:
no tak- ale przecież nie pogineła i nie wyparowała- ona jest i czeka na okazje
no tak ale jak ja wydobyc z dna oceanu i jak trrorysci czy jakies panstewko nie mialyby technologii aby je wydobyc i co to jest pare bombek w porownaniu do arsenalu panstw zachodnich no chyba ze dalorade by zrobic z tego male brudne bomby bo do wystrzelenia napewno sie one juz nienadaja kto wie czy wogole sa jeszcze uzyteczne i czy warto byloby podejmowac nie male napewno srodki do ich wydobycia zeby sie przekonac lepiejjuz kupic od rosjan :) a co do ok 20 mln wyznawcow coca coli i hamburgerow to sie zgodze moze i by wjechali do nich no ale pryjorytety byly inne ropa wazniejsza no i jeszcze zaloze sie ze w tej wojnie napewno zginelo by wielu z tych 20 mln ludkow bo koreance wystawiali by cywili jako zywe tarcze i naloty dywanowe napewno spotkaly by sie z wielkim niezadowoleniem opini publicznej nawet jesli byly by to obiekty wojskowe czy przemyslowe przynajmniej dopoki nie stwarzaj bezposredniego zagrozenia terytoriow stanow zjednoczonych no i wiadomo ze amerykance nie robia nic dla ideii tylko dla interesow wiec nawet te 20 mln to maly kasek bylby dla nich jestem tez ciekaw Zbyszku poco byla im wojna w wietnamie co kraj porosniety dzungla mogl miec do stanow powodem wojny byl chyba incydent w zatoce swin ktory jesczze nadodatek byl ukartowany bo chyba chodzilo o to ze wientnam,czycy jakis amerkansi okret wojskowy zatopili i dlatego tam wjechali heh moze Ty cos wiesz ??

szesciopac:
Ty cos wiesz ??
wiem tyle że bestia wiele oblicz ma ;-)
szesciopac:
no tak ale jak ja wydobyc z dna oceanu
ona już dawno wydobyta wyobraz sobie prowokacje z użyciem przez stany materiałów usa lub na odwrót- lub israel...... w ciężarówce eksploduje ładunek i znajdują się szybko DZIĘKI CYNKOWI I OPERATYWNOŚCI SŁUŻB jeszcze np ; dwa w zatoce lub gdzieś w magazynach i jasno pisze made in .... zastanawiające jest jak teraz ładnie usa i ruscy współpracują w tych kwestiach ( przykład wywóz materiałów/odpadów ze świerka do magazynowania/składowania u ruskich ) kto teraz jest na biegunie drugim- jeśli korea płn to chyba tylko jako punkt zaczepny- taka mgła smoleńska- reszta to już wspaniałe dla planotwórców zbiegi okoliczności gdzie strach duma ambicje i chciejstwo- zrobią swoje po każdej ze stron konfliktu korea może być tylko przynętą- lub kartą przetargową w negocjacjach a stroną np. chiny- które ładnie grają juanem i ślicznie magazynują dolce polityka może wkraczać na na prawdę głębokie wody
szesciopac:
poco była im wojna
to zawsze interes- można kogoś niewygodnego na wojnę wysłać, podbudować gospodarkie, zdobyć trochę surowców i rynków zbytu, zdobyć pozycje na arenie międzynarodowej itd... pozdrawiam

zbyszek123:
przez stany materiałów usa
przez rosian materiałów usa lub na odwrót- miało tak byc edycjo :-) wróć

zbyszek123:
to zawsze interes- można kogoś niewygodnego na wojnę wysłać, podbudować gospodarkie, zdobyć trochę surowców i rynków zbytu, zdobyć pozycje na arenie międzynarodowej itd...
ale dla kogo ten interes?? kto z niego czerpie korzysci bo napewno nie panstwo skoro panstwo musi wydawac na zbrojenia zamiast np na leczenie obywateli czy na szkolnictwo czy inne projekty sluza ce ludziom malo tego ta kase co wydalo panstwo na ''obrone granic kraju'' musza komus zwocic z nawiazka z tak dobrze znanym procentem a kto za to placi ?? polityka to tylko srodek do celu metoda manipulacji masami zludne przeswiadczenie ze ma sie nad czyms kontrole
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 34
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.