| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| LUDZIE TO ZGNILIZNA ! | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 74 |
|
Sama sie zaliczam do tej kategorii, bo jestem czlowiekiem z racji urodzenia. Glupi czlowiek nie dosc, ze nie potrafi KOCHAC . Jedynie co potrafi czlowiek to CHCIEC . Pragnienie jego nie ma konca i nie zna zadnych barier. Potrafi niszczyc , a to co zniszczyl nie umie odbudowac. Potrafi nienawidziec tylko dlatego ze nie zna, ze nie jest swiadom ! Wielu ludzi mowi KOCHAM ale co ja sie pytam ??? kogo??? Kobiete, druga osobe? Watpie ! To slowo Kocham mowi o milosci wlasnej , a slowo Kocham do drugiej osoby mowi o milosci WARUNKOWEJ! Zabijamy zwierzeta, zjadamy je i mowimy....spoko...musimy przeciez zyc ! Trujemy Ziemie i pytajac mowimy a jak mam przezyc ?? Zalosni jestesmy z ta wielkoscia czlowieka, jestesmy marnymi pluskwami niegodnych nawet mrowek , ktore wiecej maja do powiedzenia niz my sami. Dobro uznajemy za zlo, a zlo za dobro lub jeszcze lepiej nie rozroznamy ani jednego ani drugiego tlumaczac, ze wszystko razem nie ma barw i kolorow. Biale czy czarne tez nie jest adekwatne , bo i biel nie jest biela a czern nie jest czernia. Nie ma zasad bo te sa w ramach swoich zbyt ograniczone, nie ma wolnosci wyboru bo zawsze na twoj wybor ma wplyw drugi czlowiek :-) natomiast ty masz wplyw na zycie zwierzecia. No super Swiat! gdzie bezwolna ludzie bezmozgi, ludzie swiadomi tylko tego co chca zjesc i w co sie ubrac, jak spedzic przyjemnie czas wolny badz swiadomi tego, ze samo zycie stworzone przez czlowieka to jedne wielkie bagno ! Dloatego ludzie to zgnilizna, ktora ma w sobie tyle milosci ile dinozaurow zyje wraz z nami :-) Kiedy przestaniemy byc martwi a zaczniemy zyc naprawde !!!!
|
|
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Na poczatku jakies nieokreslone dzwieki jakby szczekanie psow, ajajaj i takie tam....poczekam , zobacze co bedzie dalej - poczekalam, posluchalam i lzy mi polecialy. Tesknie za ludzmi, ktorzy czuja to samo co ja, kocham ludzi ktorzy kochaja z potrzeby kochania. I chce wierzyc, ze kiedys znajdziemy sie na szczycie i nic nas juz nie dotknie, nic nie zlamie, nic nie powali na kolana.
Jeszcze zyje :-)
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=qXo3NFqkaRM
Nie płacz, będzie dobrze.
Dobro istnieje a pod zgnilizną kiełkują ziarna miłości.
|
|
|
To raczej nie tak..jest wiele dobra na świecie tylko niestety ludzie mają taką właściwość że patrzą w strone gzie jest złe... ja pracuje nad sobą żeby widzieć więcej dobra-zło mnie za przygniata i dlatego patrze dla równowagi też w strone tego dobrego...Wierze w bezinteresowną miłość patrz teraz na mojego syna i przepełnia mnie miłośc za nic za to że jest...pewnie w swoim życiu wywinie mi nie jeden numer, a ta miłość pozostanie nie zachwiana i tu ja musze uważać żeby go tą miłością nie przytłaczać..na świecie jest wiele miłości tylko trzeba ją dostrzegać..miłość do drzewa do stwożeń...zgodze się tylko z zatruwaniem do którego każdy z nas dokłada swoją krople.. co do szamania zwierząt cóż jesteśmy mięsożerni tak nas stworzono tak jak inne stwożenia mięsożerne.. żeby nie zwarjować odwracajmy głowę w stone dobra i miłości
:)
|
|
|
|||
|
|||||
|
Marne robaki pełzające wśród zgnilizny, wykonują najwięcej najpożyteczniejszej pracy w biosferze ;) To tylko człowiek taki jest skomplikowany, że się o to obwinia, bo chciałby już być na boskich salonach... a tu nie tak prędko.
Pozdro.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
|||
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
Tak, motylku jedynie bezinteresowna miłość, będąca szczerym, bezwarunkowym i czystym uczuciem może czynić zmiany w naszych sercach, duszach, umysłach a przez to w zachowaniu, które objawia się w naszych czynach :)
Niestety nie zawsze najlepszych co można zauważć każdego dnia, w pracy, sklepie, na ulicy... A pęd życia jaki nadajemy sobie i inni jaki nadają nam, sprawia, że czasami tracimy z oczu to co najważniejsze i najcenniejsze. Ciesze się, że nie tylko ja tego dobra szukam ale i Wy, którzy tu piszecie.
Orinoko nie jesteś sama!:)
Są i dobrzy ludzie o ktorych nie można zapominać i wszystkich klasyfikować, szufladkować jako zgniliza.
Dobro i miłość jest ziarenkiem które zasiwa każdy z nas, ile zasiejemy tyle owocu zbierzemy :) Oby tego dobra dojrzałego i obfitego było jak najwięcej, bo nikt nie chce sięgać po zatrute i zgniełe cokolwiek by to było...
|
|
|
Droga Orinoko:) swiat sklada sie z kontrastow:) wiec kieruj zawsze swoj wzrok na jasna strone zycia:), bo taki jest swiat:) sprobuj sie pogodzic z tym wszystkim, bo zawsze widzimy to co chcemy widziec:)oprocz nienawisci jest milosc, obok zniszczenia odbudowa, obok bezwzglednosci wspolczucie. Nie zalamuj sie tylko patrz jasno na zycie, a ono bedzie przynosic Ci dobre doswiadczenia:) pozdrawiam:)
|
|
|
najpiekniejsza zdolnosc jakiej moze sie nauczyc albo raczej wyczuc w sobie czlowiek to mozliwosc dostrzegania niewinnosci i piekna w rzeczach blahych i choc ziarenko dobra w najczarniejszym sercu potrafi znalezc i tylko ci wyjatkowi potrafia je wydobyc. Jak wiadomo kazdy jest wyjatkowy
|
|
Causidicus |
|
Po prostu mam nieco inne postrzeganie świata niż większość, przez co wiem więcej niż inni. Przysięgam że wszystkie słowa które piszę na tej stronie są prawdą więc pytajcie o mój punkt widzenia różnych rzeczy a ja szczerze odpowiem. Taka moja tutaj rola.
|
|
Causidicus |
|
Powiem tak: Lepiej żebyś mi się nie przyśniła ;) ( żeby zrozumieć musisz wejść na moje forum Anioły na Ziemi) Poza tym jesteś dociekliwa i w twojej rodzinie ktoś choruje na raka... Ja nie oceniam chyba że ktoś o to prosi lub mnie czymś wkurzy. Szukasz kogoś kto cię zrozumie i ponad to masz jakiś poważny problem... Kurczę ja naprawdę nie chcę mówić o ludziach na forum bo to trochę dla mnie nieprzyjemne doświadczenie. Zrozumiesz jak przeczytasz moje forum...
|
|
Causidicus |
|
causidicus, dziekuje Ci bardzo horoskop.
Musze Ci powiedziec, ze nie boje sie ocen. Cale zycie, kiedy dostawalam ocene, to zastanawialam sie nad swoja wiedza i postepowaniem. Jestem do ocen przyzwyczajona i pomagaja mi one bardzo.
Przestrzegam Cie, ze ja w ocenach nie widze nic zlego i nikt nigdy nie moze mi w nich przeszkodzic. Forum publiczne rowniez !
Serdecznie Cie pozdrawiam.
|
|
|
powiedzmy ze to nie byl horoskop. To bylo cos na zasadzie czegos blizej nieopisanego w mojej glowie.
|
|
Causidicus |
|
orinoko, najlepsze co teraz mozesz zrobic to w kazdej ciemnosci wyszukiwac choc niewielke swiatelko. Kazdy to potrafi ale nie kazdy chce. Ja tez mysle ze ludzie malo daja z siebie, ale od tego jest nadzieja by wykozystywac ja wlasnie w chwilach gdy czujemy wokol brud i czern.
|
|
Causidicus |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 74 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |