Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
LUDZIE TO ZGNILIZNA !
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 74

Sama sie zaliczam do tej kategorii, bo jestem czlowiekiem z racji urodzenia. Glupi czlowiek nie dosc, ze nie potrafi KOCHAC . Jedynie co potrafi czlowiek to CHCIEC . Pragnienie jego nie ma konca i nie zna zadnych barier. Potrafi niszczyc , a to co zniszczyl nie umie odbudowac. Potrafi nienawidziec tylko dlatego ze nie zna, ze nie jest swiadom ! Wielu ludzi mowi KOCHAM ale co ja sie pytam ??? kogo??? Kobiete, druga osobe? Watpie ! To slowo Kocham mowi o milosci wlasnej , a slowo Kocham do drugiej osoby mowi o milosci WARUNKOWEJ! Zabijamy zwierzeta, zjadamy je i mowimy....spoko...musimy przeciez zyc ! Trujemy Ziemie i pytajac mowimy a jak mam przezyc ?? Zalosni jestesmy z ta wielkoscia czlowieka, jestesmy marnymi pluskwami niegodnych nawet mrowek , ktore wiecej maja do powiedzenia niz my sami. Dobro uznajemy za zlo, a zlo za dobro lub jeszcze lepiej nie rozroznamy ani jednego ani drugiego tlumaczac, ze wszystko razem nie ma barw i kolorow. Biale czy czarne tez nie jest adekwatne , bo i biel nie jest biela a czern nie jest czernia. Nie ma zasad bo te sa w ramach swoich zbyt ograniczone, nie ma wolnosci wyboru bo zawsze na twoj wybor ma wplyw drugi czlowiek :-) natomiast ty masz wplyw na zycie zwierzecia. No super Swiat! gdzie bezwolna ludzie bezmozgi, ludzie swiadomi tylko tego co chca zjesc i w co sie ubrac, jak spedzic przyjemnie czas wolny badz swiadomi tego, ze samo zycie stworzone przez czlowieka to jedne wielkie bagno ! Dloatego ludzie to zgnilizna, ktora ma w sobie tyle milosci ile dinozaurow zyje wraz z nami :-) Kiedy przestaniemy byc martwi a zaczniemy zyc naprawde !!!!

http://www.youtube.com/watch?v=6BnT_wkuMBA

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Na poczatku jakies nieokreslone dzwieki jakby szczekanie psow, ajajaj i takie tam....poczekam , zobacze co bedzie dalej - poczekalam, posluchalam i lzy mi polecialy. Tesknie za ludzmi, ktorzy czuja to samo co ja, kocham ludzi ktorzy kochaja z potrzeby kochania. I chce wierzyc, ze kiedys znajdziemy sie na szczycie i nic nas juz nie dotknie, nic nie zlamie, nic nie powali na kolana. Jeszcze zyje :-)

http://www.youtube.com/watch?v=qXo3NFqkaRM Nie płacz, będzie dobrze. Dobro istnieje a pod zgnilizną kiełkują ziarna miłości.

Orinoko, co Ty uwazasz za dobro ? Jestes satanistka ?

To raczej nie tak..jest wiele dobra na świecie tylko niestety ludzie mają taką właściwość że patrzą w strone gzie jest złe... ja pracuje nad sobą żeby widzieć więcej dobra-zło mnie za przygniata i dlatego patrze dla równowagi też w strone tego dobrego...Wierze w bezinteresowną miłość patrz teraz na mojego syna i przepełnia mnie miłośc za nic za to że jest...pewnie w swoim życiu wywinie mi nie jeden numer, a ta miłość pozostanie nie zachwiana i tu ja musze uważać żeby go tą miłością nie przytłaczać..na świecie jest wiele miłości tylko trzeba ją dostrzegać..miłość do drzewa do stwożeń...zgodze się tylko z zatruwaniem do którego każdy z nas dokłada swoją krople.. co do szamania zwierząt cóż jesteśmy mięsożerni tak nas stworzono tak jak inne stwożenia mięsożerne.. żeby nie zwarjować odwracajmy głowę w stone dobra i miłości :)

rosomak:
Nie płacz, będzie dobrze. Dobro istnieje a pod zgnilizną kiełkują ziarna miłości.
Takie promyki rozswietlaja mroki ! Dzieki !:-)

motylek:
żeby nie zwarjować odwracajmy głowę w stone dobra i miłości :)
motylku :-) od chwili uswiadomienia sobie , ze Jestem ! nie potrafie inaczej zyc. Otaczaja mnie dobrzy i wspaniali ludzie, mam co prawda waskie grono przyjaciol ale bardzo oddanych.Ciesze sie z tego co mam ale-wlasnie to ale:-( - obserwuje, widze bo nie jestem niewidoma, czuje ludzka krzywde bo moze za bardzo sie utozsamiam z drugim czlowiekiem, patrze oczyma widza na niedole ludzka i ten "wypas" owiec panskich i czasem wszystko we mnie krzyczy. Widze co dzis jest trendy a co nie, jaka mecza sie niektorzy i schylaja glowy pokornie bo tak trzeba, bo byt wymusza taki stosunek a nie inny. Slysze, bo glucha nie jestem opowiesci ludzi co roba, jak pracuja, jak musza sie zachowywac aby sie przypodobac, jak musza byc inni niz ich natura jest. Dlatego nazwalam ludzi zgnilizna bo w drodze do swoich dazen, pragnien, pieniedzy, prestizu, wladzy itd depca i niszcza wszystko co na ich drodze stanie - drzewo, zwierze czlowiek nie ma dla nich roznicy. Przeciez mam prawo sie z tym niezgadzac i krzyczec o tym wprost. Mimo tego co widze, slysze i czuje nadal chce wierzyc , ze
rosomak:
Dobro istnieje a pod zgnilizną kiełkują ziarna miłości.
:-)

Marne robaki pełzające wśród zgnilizny, wykonują najwięcej najpożyteczniejszej pracy w biosferze ;) To tylko człowiek taki jest skomplikowany, że się o to obwinia, bo chciałby już być na boskich salonach... a tu nie tak prędko. Pozdro.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Raptor:
Marne robaki pełzające wśród zgnilizny, wykonują najwięcej najpożyteczniejszej pracy w biosferze ;)
święte słowa Raptor- ktoś musi na tacy wszystko podać :-)))))

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Tak, motylku jedynie bezinteresowna miłość, będąca szczerym, bezwarunkowym i czystym uczuciem może czynić zmiany w naszych sercach, duszach, umysłach a przez to w zachowaniu, które objawia się w naszych czynach :) Niestety nie zawsze najlepszych co można zauważć każdego dnia, w pracy, sklepie, na ulicy... A pęd życia jaki nadajemy sobie i inni jaki nadają nam, sprawia, że czasami tracimy z oczu to co najważniejsze i najcenniejsze. Ciesze się, że nie tylko ja tego dobra szukam ale i Wy, którzy tu piszecie. Orinoko nie jesteś sama!:) Są i dobrzy ludzie o ktorych nie można zapominać i wszystkich klasyfikować, szufladkować jako zgniliza. Dobro i miłość jest ziarenkiem które zasiwa każdy z nas, ile zasiejemy tyle owocu zbierzemy :) Oby tego dobra dojrzałego i obfitego było jak najwięcej, bo nikt nie chce sięgać po zatrute i zgniełe cokolwiek by to było...

Droga Orinoko:) swiat sklada sie z kontrastow:) wiec kieruj zawsze swoj wzrok na jasna strone zycia:), bo taki jest swiat:) sprobuj sie pogodzic z tym wszystkim, bo zawsze widzimy to co chcemy widziec:)oprocz nienawisci jest milosc, obok zniszczenia odbudowa, obok bezwzglednosci wspolczucie. Nie zalamuj sie tylko patrz jasno na zycie, a ono bedzie przynosic Ci dobre doswiadczenia:) pozdrawiam:)

najpiekniejsza zdolnosc jakiej moze sie nauczyc albo raczej wyczuc w sobie czlowiek to mozliwosc dostrzegania niewinnosci i piekna w rzeczach blahych i choc ziarenko dobra w najczarniejszym sercu potrafi znalezc i tylko ci wyjatkowi potrafia je wydobyc. Jak wiadomo kazdy jest wyjatkowy

Causidicus

causidicus, jestem zachwycona !!!

Po prostu mam nieco inne postrzeganie świata niż większość, przez co wiem więcej niż inni. Przysięgam że wszystkie słowa które piszę na tej stronie są prawdą więc pytajcie o mój punkt widzenia różnych rzeczy a ja szczerze odpowiem. Taka moja tutaj rola.

Causidicus

causidicus, co sadzisz o mnie ?

Powiem tak: Lepiej żebyś mi się nie przyśniła ;) ( żeby zrozumieć musisz wejść na moje forum Anioły na Ziemi) Poza tym jesteś dociekliwa i w twojej rodzinie ktoś choruje na raka... Ja nie oceniam chyba że ktoś o to prosi lub mnie czymś wkurzy. Szukasz kogoś kto cię zrozumie i ponad to masz jakiś poważny problem... Kurczę ja naprawdę nie chcę mówić o ludziach na forum bo to trochę dla mnie nieprzyjemne doświadczenie. Zrozumiesz jak przeczytasz moje forum...

Causidicus

causidicus, dziekuje Ci bardzo horoskop. Musze Ci powiedziec, ze nie boje sie ocen. Cale zycie, kiedy dostawalam ocene, to zastanawialam sie nad swoja wiedza i postepowaniem. Jestem do ocen przyzwyczajona i pomagaja mi one bardzo. Przestrzegam Cie, ze ja w ocenach nie widze nic zlego i nikt nigdy nie moze mi w nich przeszkodzic. Forum publiczne rowniez ! Serdecznie Cie pozdrawiam.

powiedzmy ze to nie byl horoskop. To bylo cos na zasadzie czegos blizej nieopisanego w mojej glowie.

Causidicus

orinoko, najlepsze co teraz mozesz zrobic to w kazdej ciemnosci wyszukiwac choc niewielke swiatelko. Kazdy to potrafi ale nie kazdy chce. Ja tez mysle ze ludzie malo daja z siebie, ale od tego jest nadzieja by wykozystywac ja wlasnie w chwilach gdy czujemy wokol brud i czern.

Causidicus
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 74
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.