| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Wimany | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 35 |
|
Ma ktoś jakieś informacje o wimanach i valx ??? Jeśli tak to piszcie !!!!
|
|
|
Po pierwsze nie walixy , tylko walix. Po drugie co tu będę dużo mówił wejdź na
----> http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Artykuly/NS/Vimana.htm - tam się wszystkiego dowiesz
|
|
|
Wimany to latające pojazdy w starohinduskich pismach. Ostro zakończone z przodu i świecące złoto z przodu. NI mniej ni więcej.
|
|
|
posiadały silniki rtęciowe, wirowe, antygrawitacyjne i spalinowe(o mocy 80 000 koni mechanicznych)... :]
|
|
|
Każdy jest specjalistą od innych rzeczy. Nazwałbym Cię specjalistą gdybyś mi taką wimaną przeleciał nad domem :-).
|
|
|
Poczekaj , poczekaj... Wszystkie surowce do stworzenia niezniszczalnego metalu którym byłe kryte wimany są ogólnie dostępne, za wyjątkiem ,, Beczki z brzozy o brązowej korze" istnieje w ogóle coś takiego ???
|
|
|
W miejscach na Ziemi,gdzie przybysze latali wimanami i lądowali między mieszkańcami Ziemi ,-są dziś pozostawione [pomniki] wiman.To zwieńczenia znacznej większości świątyń,Indie,Chiny,Tajwan .Bez wyjątku wszystkie są podobne do siebie-wzorem były właśnie wimany.Często na świątyni jest kilkadziesiąt takich [wiman]-w kształcie beczek,beczkowatych dysków..Wimanami latali Ziemianie,zabierani przez przybyszy,pokazane były ludziom sposoby budowy wiman.Te wimany ,które zbudowali ludzie wznosiły się pionowo ,lecz nie latały poziomo,nie ujawniono [tajemnicy]-lotów poziomych.Wimana zatem ,poziomo latały [przypadkowo],jak balony, pchane wiatrem,były wykonane w większości z drewna.Nie doczytałem nigdzie ,-dlaczego lewitowały.Przypomne jednak-w Azji ,mieszkańcy[wtajemniczeni] znali sposoby PSI?-lewitowania- transportowania całkiem wielkich głazów.Czynność taka była nawet opisana przez jakiegoś carskiego oficera ,który niby był światkiem owej ceremonii,gdzieś w Pakistanie[lecz dziś nie pamiętam dokładnie-czy w Pakistanie.Owi mędrcy w czasie godziny potrafili [wyekspediować] drogą powietrzną kilka głazów,na odległość kilkuset metrów-tak opisał to owy oficer a było by to widziane w końcu XIXw.Czytałem o tym naście lat temu,lecz zapamiętałem ,bo opis owych ceremonji ,był podobny do opisu [Trąb pod Jerychem]-cze.
|
|
|
Dobra, żebym nie był gorszy - ,,Korpus wimany musi być mocny i wytrzymały, niczym wielki ptak z lekkiego materiału. Wewnątrz należy umieścić silnik rtęciowy z żelaznym aparatem grzewczym pod spodem. Dzięki mocy uśpionej w rtęci, która wprawia napędowy wir powietrza w ruch, siedzący wewnątrz człowiek może przelatywać niebem wielkie odległości. Ruchy wimany są tego rodzaju, że może ona wznosić się pionowo i pionowo opadać, a pochylona może poruszać się do przodu i do tyłu. Dzięku tym maszynom ludzie mogą latać w powietrzu, a istoty niebiańskie mogą przybywać na ziemię"
|
|
|
Jedne miały silniki spalinowe - 80 000 koni mechanicznych a inne - zdecydowana większość wykożystywały rtęć.
|
|
|
80 000 koni mechanicznych kurde to sporo musiały palić :)
te silniki rtęciowe to antygrawitacyjne???
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 35 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |