| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czy My naprawde jesteśmy sobą?... zmieńmy świat!! | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 37 |
|
... włąśnie! czy nie wydaje Wam się że kontrola ludźmi w dzisiejszy czasach może istnieć? tylko piszę o takiej kontroli gdzie każdy z nas jest kontrolowany.
Przez media, sklepy, reklamy na każdym kroku itp.?
Jak myślicie czy świat jest tak zły żeby w pogoni za bogactwem i władzą wymyśleć tak doskonały system sterowania ludźmi że podświadomie robimy to czego oni chcą!
Nie ukrywam że oparłem się na filmie Michaela Tsariona: Architekci Kontroli, Program I – Masowa Kontrola i Przyszłość Ludzkości.
Chciałbym nawiązać kontakt z organizacjami zwalczającymi takie zachowania, Jeśli ktoś zna takie organizacje to piszcie.
|
|
tboniq |
|
|||||
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
Stosowanie takich praktyk o kórych wspomniałem jest rzeczą bardzo nie w porządku, bo wpajają nam do podświadomości rzeczy, których jak byśmy bili dobrymi ludźmi i pomocnymi sobie, były by one nie potrzebne a bynajmniej zbędne. uważam że ten temat powinien być poruszany w mediach zamiast tych wszystkich gó*ien którymi częstują nas każdego dnia.
Każdy człowiek powinien czuć wolną wolę która jest zrodzona brakiem podatności na sugestie a nie wolę którą nam wcisneli w sumie za kupe kasy.
Ja się na to nie pisze!
|
|
tboniq |
|
Hmmm a Harp???:P Jak by była taka instytucja to byśmy nie wiedzieli, albo z czasem byś my sie dowiedzieli.. Wg mnie kierować można tylko perswazją, słowem i liczyć na to że ludzie będą tak ciemni że kupią wszystko i o ile było to możliwe w średniowieczu to teraz nie bardzo..choć i tak w jakimś stopniu sie udaje. Człwoiekiem kierują jego własne żądze, żeby mieć zieleńszą trawe niż u sąsiada jego cel uświęca środki w wyniku czego posówa sie do różnych czynów..I tak strowany nie musi być prze kogos tylko przez siebie samego w pogoni za gwiazdką, reklama etc..to narzędzie w rękach tych co szukają bogactwa i władzy i tak koło sie zamyka.. ten co teraz goni za reklamą-potem może ją kręcić po to żeby zdobyć jeszcze więcej bogactwa dla siebie
|
|
|
|||
|
Nie wydaje mi się że tak jak harp, coś o czym mówie było instytucją, bardziej strzelał bym na jakiś jeszcze wyższy poziom... sądze że może za bardzo posuwam się z tą teorią i szczerze mam nadzieje że się myle... jednak patrząc się na dzisiejsze trendy można zauważyć jakiś tam 'system' pozbawiania nas wolności... i mam nadzieje że jeśli to okaże się prawdą to dobrzy ludzie zdązą zareagować odpowiednio wcześniej aby rok 2012 czy inne póżniejsze daty apokalipsy, nie spełniły się...
|
|
tboniq |
|
To nie są daty apokalipsy tylko zmiany na co??może właśnie zmiany na to żebyśmy stali sie dobrzy, albo dobrzy zostali lub też źli sobie zostali a dobrzy przeszli na wyższy poziom..pożyjemy zobaczymy..każdy sie na swój sposób przygotowuje...systemy od zawsze pozbawiały nas wolności od człowieka zależy czy pozostanie wolnym...trzeba nauczyć sie żyć w tym systemie nie zatracjąc jednocześnie przy tym siebie...
|
|
|
Czasy, ktore nam sie objawily, to czasy, ktore niszcza rokujacych nadzieje. Czlowiek rokujacy nadzieje na madrosc lub madry juz zagraza wladzy. Wielka Loza Angielska nigdy jej oddac nie chce. Dziala za kotara i nikt nie zna przywodcy, ktory boi sie francuskiej gilotyny, ktora sciela pierwszego krola w Europie. Przywodca Wielkiej Lozy Angielskiej nigdy nie dopusci do tego, zeby kiedykolwiek pierwszy zginal, a nawet jak zginie pierwszy, to szybko go sie wymieni, bo ludzi z nizszych szczebli drabiny piramidy tez nikt nie zna. Chodzi przeciez tylko o utrzymanie wladzy, a na to zgodzi sie kazdy Anglik. Dzieki temu mamy wiec czasy niszczenia rokujacych nadzieje !!!
|
|
|
|||
tboniq |
|
problem jest poważniejszy niż Ci się zdaje
możliwych rozwiązań i sytuacji potencjalnie konfliktowych jeszcze więcej
miło że słyszysz że gdzieś dzwoni bo większość jest wogule głucha
ale dobrze byś zdanie zrównoważył wieloma alternatywami by wiedzieć gdzie biją dzwony
a Twój KK swoją drogą jest współodpowiedzialny sytuacji wiekami stojąc między człowiekiem a rozwojem i wiedzą
im wszystkim była potrzebna istota wyznawca sługa a jak okręt się topi to oni zawsze będą przygotowani poświęcając miliony istnień co nawet zielonego pojęcia nie miały o tym co się dzieje, co zbliża, wielu z nich w chwili ostatniej będzie się martwić o nie zapłaconą rate i potencjalną wizytę komornika a nie o życie
to tacy głupi jak my mają wierzyć w garbate aniołki i wybawienie- nawet gdy Cię odrą z ciała to hipotezy będą CI wmawiać niesamowite pirdułki
Myśleć nikt Ci nie broni- skoro czujesz że przychodzi armagedon- to buduj swoją arke- może po to dał Ci Bóg oczy i wiedzę i ukierunkował byś przetrwał
przyjdą czasy że każdy będzie martwił się o siebie- bo własne życie ciężko będzie utrzymać więc o otwieraniu ludziom oczu nawet nie będzie co marzyć
|
|
|
Mniej czarnowidztwa proszę, bo jak wiadomo myśl kreuje ;)
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
|||
tboniq |
|
scenariuszy jest wiele zobaczymy tylko jeden z nich, a wiele z nich bedzie pokazane nam przez ,,coś'' co bedzie nas chciało zmylić, odciągnąć. ale lepiej sie troszeczke przygotować na obicie kolanek:).
Ale ostatnio zauwazyłem ze woda w butlach 5 litrów jest dziwna w smaku, tak jakby stara a przydatność na mniej wiecej na 2 lata(wiem wiem słyszałem o przebijaniu dat).
|
|
|
|||
|
|||
|
|||
|
|||
|
tez o tym myslalam:)wczoraj
|
|||
|
To jest związane z moją starą pracą- taki numerek koncentracyjny.... Rzuciłem to gówno miesiąc temu
|
|
|
|||
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 37 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |