| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| sny...prorocze...dziwne...świadome | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 84 |
|
Sen...Przypomniał mi się sen, który śnił mi się ok. miesiąc wcześniej. Jestem w swoim domu, śpię. Pojawia się „istota”, która spokojnym, niskim, przyjaznym głosem zachęca mnie do tego żebym spróbował opuścić ciało. Czuję lęk, ale ciekawość i chęć doświadczenia OBE bierze górę nad obawami i zaczynam powoli opuszczać swoją „powłokę’’…Po chwili stoją obok swojego łóżka, ale widzę także siebie śpiącego. Bardzo dziwne uczucie, czuję się wolny spokojny a zarazem przerażony tym, co się stało. Nagle przez głowę przebiegła mi myśl, że nie powrócę do swojego ciała, zaczynam się coraz bardziej bać, i po chwili budzę się w świecie realnym.
|
|
|
Dawno temu śnił mi się dziwny sen… Widziałem „prawdziwą strukturę energii, była kolorowa, ’’żyła’’, widziałem ją przed sobą, mieniła się kolorami i kształtami jak kalejdoskop, tworzyłem z tej energii rzeczywistość. Wszystko, o czym, pomyślałem wyłaniało się z tej materii, wszystko tworzyłem-wymagało to wielkiego wysiłku, ale też dawało mi wielka frajdę i satysfakcje.
|
|
|
Kilka tygodni temu śniło mi się ufo:-).Było potężne zakrywało „całe” niebo, widziałem ludzi uciekających w popłochu panowała ogólna panika...
Patrzę przez okno swojego pokoju na ten ogromny statek i w pewnym momencie z pojazdu wychodzi snop światła i zaczyna mnie wciągać...
W jakiś sposób uwolniłem się z tego światła, chociaż było mi bardzo dobrze, byłem „wolny” spokojny miałem wrażenie, że rozumiem wszystko, miałem klarowny umysł bez złych negatywnych myśli...
Widziałem kosmitów, mieli ludzka fizjonomie, ich skóra prześwitywała, można było dostrzec
ich prawdziwe rysy, na policzkach mieli wytatuowane ok.6 kwadratów, od najmniejszego do największego....
|
|
|
Sny sa wytworem podswiadomosci wiec musieliscie o tym przez caly dzien myslec albo wam sie jakos zakodowalo to ;> mozna zawsze nad snem zapanowac lub go przerwac...
|
|
|
Skoro sa wytworem podswiadomosci - daj naukowe wyjasnienie czym jest?:)
|
|
|
Nie...to co piszeci e jest możliwe ale nie aż tak,..o snie jaki Ja miała..nie myślałam... byłam w jakimś pokoju..szaro to widze.. tam była grupka ludzi ktora probowala lewiować to było na zasadzie ze unosili sie metr nad ziemią i przesuwali.. ja na nich tak dziwnie popatrzyłam i powiedziałam: PRZECIEŻ TO TAKIE PROSTE... i sama nagle zmknelam oczy unioslam sie do góry i zaczelam lewitować..to przypominało medytacje.. w śnie poczułam się taka lekka,,, ten sen byl taki realistyczny ze do dzis wydaje mi sie ze jezeli bym sie skupila to moze bedę latać..myśle tak bo jescze nie probowalam..jak juz raz cos spobojecie to baja prysnie...
|
|
|
bla bla pierdolicie to fakt zgadzam sie ze mozna ten stan osiognoc ale na to trzeba pracowac swiadomowie !
|
|
|
Oczywiście.. czasami mam tak że gdy mi się coś śni potrafie w sobie powiedzieć.. TO PRZECIEŻ TYLKO SEN... i ŚWIADOMIE się obudzić...
|
|
|
Heh... o tylko swiadczy jaką papka jestesmy karmieni... niestety ta papka na nas wpływa... i to głeboko...
|
|
|
Ale można się przed nią bronić, trzeba założyć filtry i cedzić, bo inaczej braknie miejsca na HD i świadomośc nie będzie mogłą się rozwijac gdyż braknie jej miejsca.
|
|
|
Słusznie i to co powiedziałeś martwi mnie juz odkąd tu jestem...
|
|
|
Tak ale jak się bedziesz zamartwiał to nic z tego, miałem kiedys taki okres ale znalazłem rozwiązanie wytyczyłem nowe cele w życiu może je zrealizuję , może ale na razie to mnie trzyma tak to normalny czlowiek wykończyłby się.
Wiesz Brat o kilku lat rozómiem o co chodziło w świetych księgach w których pisali by nie dążyć przesadnie do rozwoju, geniuszu czy wiedzy.
Po czasie wiedza jest cieżarem, a doskonałośc samobójstwem.
Człowiek naturalnie się wyalienowywuje, choćby nie chciał, nie wiem jak ty to oceniasz ale wg. mnie przestaje być kompatybilny.
Pozdrawiam
IGOR
|
|
|
Schodzimy na kwestie filozfii i światpoglądu. Nie zamartwiem się - jestem optymistyczne nastawiony do świata... ale jest mi przykro kiedy widzę ludzi karmionych mtrixowską papką i wierzących w nią...
A wiedza o drugim człowieku zawsze jest ciężarem - bo można ją wykorzystać i trzeba się powstrzymywać aby tego nie uczynić, wiedza o świecie jest pomocną i ważną.
Doskonałości na szczęście nie osiągniemy - gdybyśmy byli doskonali umralibysmy - nie mielibyśmy celu i sensu w naszym życiu za grosz :)
Człowiek to zawsze człowiek... Pax:)
|
|
|
heh...gdybym nie doznał swiadomego snu nie pisałbym o tym...więc nie ma znaczenia czy mi wierzycie czy nie...faktem jest że swiadome sny miewam....a wasze zdanie....hmmmm...dzieki za wypowiedzi...:)pozdrowienia
|
|
|
hmmm... poprzedniej nocy mialem cos dziwnego... nigdy wczesniej sie tak nie czulem... poszedlem spac normalnie... czulem sie senny... ale cos jak by nie dawalo mi spac... w myslach mialem zeby poogladac sobie telewizor... ale tam juz nic nie bylo ciekawego... no dobrze to lezalem tak az zasnelem... i w pewnym momencie obudzilem sie z lekka nie wiedzac gdzie jestem... spojrzalem na szafe... i okno... to moj pokoj... czulem sie taki slaby ale jak tylko ponownie zamknelem oczy przenosilem sie gdzies... nie wiem dokladnie gdzie ale pamietam odczucia... lek.. niepokuj... panika... znowu otwiralem oczy... i gdy zamknelem znowu tam bylem... kiedy wstalem rano jak budzil mnie budzik to nie mialem sil normalnie go wylaczyc... a najdziwniejsze jest to ze moj przyjaciel mial cos podobnego... :/
|
|
|
ix :) wybacz bo zeszliśmy z Twojego tamtu :) też uważam że świadome śnienie to fakt :) Raz się zorientowałem że śnię ale jak byłem maaały :D Do dzisiaj pamiętam bo... może cie się śmiać ale co tam ;) jak byłem malutki ( 11 latek moze? ) śniła mi się czarownica która mnie goniła po jakichś ruinach... i się jej postawiłem bo stwierdziłem że to sen i czarownica znikła :D POtem sam się obudziłem :D Co mi pozostało to doskonale zapamiętany sen, ze szczegółmia które pamiętam do dzisiaj :)
Pax:)
|
|
|
heh Bracie...dowcipas z ciebie...;-)(drwinę masz we krwi) Poruszyłem ten temat tylko i wyłącznie po to żeby ludzie zaczeli przywiązywać większą wagę do snów....w nich są odpowiedzi na wszystkie pytania które na nurtują...tylko pytanie czy jesteśmy w stanie wszystkie symbole czy znaki jak kto woli dostrzec...jesli chodzi o moja osobę...to zawsze w snach dostaję ostrzeżenia..:-)...a co do matrixa bratku drogi...to nie byłem pod silnym wrażeniem tego filmu...ECH...BRATKU...BRATKU...DŁUGA DROGA PRZED TOBĄ....:-)a co do filozofii to niestety pokazuje tylko ułomność ludzką....głupotę...i miernotę...JAKI JEST SENS ŻYCIA?-zadajecie pytanie...odpowiedzi nie ma i nigdy nie będzie....
WSZYSTKO MA WYMIAR PERSONALNY........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................ POZDRAWIAM WSZYSTKICH
ix
|
|
|
Są proste techniki ćwiczenia świadomego śnienia, więc niema się z czego i kogo śmiać, tylko jest jedno ale :
ćwiczyłem to 3 miesiące,
ale byłem tak zmęczony bo żyłem i tu i tu, potem miałem problem bo nie wiedziałm na które życie się zdecydować. Tam było Bajera, latanie i inne rzeczy co chciałem to miałem. NA samobójstwo tez niemogłem się zdecydowac, zresztą pojawial sie Aniol we śnie parę razy i pokazując rózne okropności na którę się skarzę odradzał ten zabieg samo eutanazji.
Potem się jednak wystraszyłem kiedy po jednym z takich snów w którym zderzyłe się z jakimś ognistym kawałekim żelastwa na nodze pojawiła się opuchlizna.
Największe jaja były u psychiatry.
Bo nie wiedziałem z kim o tym rozmawiać, nawet był obciałch. poszedłem incognito, zaplacięłm wtedy 1.5 miliona za wizytę i nie naprawde do byle kogo.
Jak mu opowiedziałem wyzuciał mnie z wrzaskiem wykrzykując nazwiska rzekomych osób co mnie przysłały i robią sobie z niego jaja.
No ale uratował mnie mój opiekun EMMANUEL, wyłaczył mi te zdolnośc do czasu śmierci i teraz się męczę błąkając po forach i inncyh dziwnych miejscach.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 84 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |