Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
przeznaczenie
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31

Chciałbym was zapytać jak wy myślicie czy przeznaczenie istnieje, czy można samemu wpłynąć na jego zmianę? Serdecznie pozdrawiam i troszke spóźnione ale z całego serca składam wszystkim forumowiczom ciepłych i wesołych świąt oraz szczęśliwego nowego roku (nie uchlejcie się za bardzo xD)

Pozdrawiam wszystkich...!!!

Nie znamy przeznaczenia wiec nie mozemy wplynac na jego zmiane. Przeznaczenie, to jest przyszlosc o ktorej nikt nas nie informuje. Nawet nie wiemy, kiedy ta przyszlosc sie skonczy.

Przeznaczenie jest, ale sami sobie wybieramy jakie... przeczytaj ksiązke traserfing rzeczewistości fajnie tam jest napisane choć nie ze wszystkim sie zgadzam:) ale ogólnie autor mówi że świat to jest zbiór wariantów i tylko od nas zależy po jaki siegniemy:)

Potwierdzam. Warto pograć w gry RPG, by to zrozumieć. Mamy wątek główny i wątki poboczne, których nie musimy wykonywać, ale warto, bo się doświadczenie zdobywa dzięki któremu łatwiej ukończyć wątek główny, a główny wątek też można przejść na różne sposoby i różnie go zakończyć. Są różne ścieżki - mniej lub bardziej ściśle określone, różne rozwidlenia itp.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Oles zgadzam sie z przedmowcami.Nie istnieje,sami jestesmy kreatorami tego co nas otacza,tego co osiagamy,kim jestesmy i wszystko co nas w zyciu dotyka ,to tylko nasza zasluga i wybory.... Pozdrawiam...

zgzadzam sie emocjo że to nasze wybory, ale jako takie jest przeznaczenie ale to przeznaczenie posiada nieskończenie wiele możliwości.

a ja w przeznaczenie wierze tylko my ludzie za bardzo szczegułów się trzymamy ogulnie polega ono na tym że tak Ci się układa w życiu że wypadkowa trzyma się Twojej lini życia. Znaczy że jeśli masz chodzić z nogą w gipsie i jakimś cudem unikniesz zdarzenia kulminacyjnego zupełnie przypadkowego- to będzie troszke brutalniej i na jedno wyjdzie. Jednak jest pewna zasada że choć tą rozgrywke rozgrywamy na light-a jak szachy i inteligentnie to nie wolno się poddać- wtedy czeka kara. Za to czasem możemy sobie pozwolić na małe marzenie, pragnienie czy słabość i jeśli trzymamy się zasad to potrafimy to wykreować, tworzyć otoczenie. Więc ogólnie nie jest zapisane co kiedy i jak nie mniej czasem osiągnięty punkt w życiu może za mało lub za dużo kosztować w ogólnym rozrachunku i wtedy mamy małe zjawisko deficytu za które trzeba w jakiś sposób zapłacić więc mamy poczucie nie sprawiedliwości. miałem takie kilka lat walki pod prąd- naprawde walczyłem z przeznaczeniem i losem. Nawet nie macie pojęcia co i jak potrafi człowieka ścigać i kiedy mu przyłożyć często nie przebierając w sytuacji i środkach i po prostu skopać leżącego- bo wtedy przecież to najlepszy rezultat przynosi. Są dwa wyjścia: podążanie zgodnie z obiegiem wyciszenie się obserwacja życia i łapanie wiatru w żagiel kiedy dmie on dla Ciebie i kolejne wyjście 3 x P zupełny haos i przypadkowość z domieszką oportunisty i wandalizmu- z tego co widziałem los takim odpuszcza i porzuca ich jak nie reformowany i beznadziejny twór-wtedy za przeproszeniem tacy mimo że robią krzywde innym nie dzieje im się w zamian nic złego, często myśle że los takie istoty mimo wszystko wykorzystuje w zderzeniu z zbłąkanymi "piłeczkami"- konsekwencji takiego życia znać nie możemy-bo wszystko po tamtej stronie jest dla nas nie znane. ja myśle czasem że tu mamy taki czyściec, jeśli ktoś zupełnie straci szanse dostaje ripleja.

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

nie no gdzie bym nie napisał więcej niż 2 zdania zaraz cisza czyżbym bzdury pisał? :-) uprzedzam że mimo wykonywanego zawodu-nikim groznym nie jestem- można krytykować :-)

Po prostu jak jest więcej niż dwa zdania to nie chce mi się czytać ;) Wszystko można ująć zawsze treściwie i pięknie w jednym zdaniu nawet.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

No fakt jak ktoś pisze takie posty to czasami na sam widok odechciewa się czytać i najlepiej jak się pisze tak na luzie żeby nie używać takich poważnych zwrotów. Najlepiej rozumiem i chętnie czytam posty emocji, motylka i raptora xD A takk w ogóle to jaki masz zawód zbyszek123?

Pozdrawiam wszystkich...!!!

:-) ładnie się uśmiecham w necie wielu żeczy nie można pisać uwazam że takie czasy iż to co już o sobie napisałem to i tak za dużo ip które pozostaje to już dużo za wiele wszystko co robimy pozostawia ślad mało tego jest rejestrowane specjalnie

oles:
No fakt jak ktoś pisze takie posty to czasami na sam widok odechciewa się czytać
pisanie na luzie i zdawkowo to domena zasiedziałych forumowiczów którzy osiągają pułap z którego ocenia się innych unikając często wnoszenia samemu czegoś nowego poza tym fakt że osiągnełem dziwny pułap pisania wyjątkowo skąplikowanych zdań sporo w tym dyplomacji i oczywiście jest duży plus bo staram się nikogo nie urazić a najczęściej poprostu już mi tak samo wychodzi :-) pozdrawiam

Piszesz naprawde fajnie, miekko i faktycznie dyplomatycznie. A jak sie komuś niechce czytać to jego strata. I z Tym "a ja w przeznaczenie wierze..." to fajnie napisałeś.

jednak zbyszek coś z tej twojej książki bedzie...... grono fanów znajdziesz:)

Oj, chyba wychodzi na to, że byłem złośliwy, a to przecież tylko moje głupie lenistwo i tak samo głupie poczucie humoru :) Wybaczcie... Zbyszku. Wracając do tematu, wg mnie przeznaczenie to pewna hybryda pojęciowa. Nie bardzo wiadomo co przez to rozumieć, a większość propozycji prowadzi do niemałych problemów natury logicznej. Poza tym, jeśli w jakimś momencie możesz poznać twoje przeznaczenie i zobaczyć to na filmie, to w tym samym momencie to przeznaczenie traci ważność. Tak działa ludzki umysł, że jak coś widzi i się na to "napala", to wszystko, że tak powiem "spieprzy", czyli zmieni koleje losu. Widać człowiek nie lubi nudy i systematyczności... i bardzo dobrze. Z drugiej strony podświadomy (czy też nieświadomy) umysł może dążyć do zrealizowania jakiegoś zdarzenia i zwykle się tak raczej dzieje. Ktoś może to odczytać jako przeznaczenie, a tym czasem działał jakiś aktywowany kod i wystarczyło go odkodować. Kolejny problem, to gdzie by taka tablica przeznaczenia (chyba to było nawet w jakimś filmie animowanym) miała być zapisywana i w jakim celu? Po co zajmować pamięć statycznymi wpisami o nieskończonej zajętości, skoro wystarczy zaprogramować algorytm ewolucyjny (czy tam genetyczny) przyczynowo-skutkowy i gromadzić dane w obrębie odpowiednich zmiennych przypisanych osobie. Oszczędność miejsca i czasu! :) Reasumując, przeznaczenie to dla mnie zbyt niejasna koncepcja żebym mógł się za nią wstawić. Powoduje więcej problemów niż rozwiązuje (a w zasadzie wszystko maksymalnie upraszcza, kosztem "obszerności"). Jednak dostrzegam możliwość funkcjonowania pewnych zależności lokalnych, które przy pewnym uogólnieniu można by nazwać przeznaczeniem, ale ich punkt początkowy i TTL (time to live) jest określony pewnymi akcjami w "przeszłości" (w cudzysłowie bo czas liniowy nie jest) i tymi zachodzącymi w czasie oczekiwania na realizację tegoż przeznaczenia. Pozdro.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

no to raptor...wow:)

"Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem." C.G.Jung http://www.youtube.com/watch?v=4uYFY7jdQGs nie wytrzymałem do końca, bo się wzruszyłem i wyłączyłem - dziwnie by było gdybym płakał w pracy... Oj Raptor - Ty zdolny leniu :) WOW! :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

dzięki :-) mi raptor pasuje to do koncepcji wszechświata troszke w/g koncepcji szypowa w/g chyba 7 stanów gdzie blisko koncepcji eteru i Boga gdzie pierwszy stan jest czymś bezwymiarowym taką siatką w której wszystko jest zawieszone na poziomie energetycznym gdzieś już pisałem że gdyby spojrzeć na wszechświat oczami z góry i móc dostrzec to bezwymiarowo zobaczyli byśmy świat regół fal elektromagnetycznych, częstotliwości, magnatyzmu, ładunków elektrycznych a dodatkowo materi ubranej w wymiarowości w pęd czy też energię kinetyczną, mase i ładunek w tym niby bezwładzie można by się pokusić o stwierdzenie iż może to funkcjonuje jak procesor i pamięć w jednym a bezwład i niezrozumiałość to tylko stwierdzenie względne czyni je takim nasza ograniczonośc w rozumieniu tych zjawisk- choć powoli dochodzimy do hipotez i jakiejś prawdy-skoro ziemia nie jest już płaska :-) to co byśmy zobaczyli to byłby gigantyczny mózg myślę że to coś wspaniałego i blisko istoty Boga

wendol:
nie wytrzymałem do końca, bo się wzruszyłem i wyłączyłem - dziwnie by było gdybym płakał w pracy...
nie stety net w pracy u mnie jest doskonały profesjonalnie filtrowany i wogule- ciągle się zastanawiam kiedy ktoś przyjdzie i powie mi kilka przykrych słów a strony typu Tajne, Wm, Infra, globalna świadomość czy prawda 2 przestaną działać na zawsze tak jak grypa 666 you tube czy chociażby dział sport czy z życia gwiazd na onet wp i interia.

Kiedyś mieliśmy firewalla z antywirusem tak ustawionego, że jak znalazł na danej stronie choć jeden obiekt jego zdaniem niebezpieczny, to blokował dostęp do całej strony. Mało tego - stwierdzał, że WindowsUpdate jest niebezpieczne :)) Przychodzi do mnie dyrektor, chce jakiegoś pdf-a ze strony instytucji publicznej, a tu "access denied" - ręce mu opadły :) Poszedłem do tych speców w serwerowni i trochę się z nich pośmiałem :) Wreszcie skonfigurowali jakoś sensownie te zapory :)

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.