| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| przeznaczenie | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31 |
|
Chciałbym was zapytać jak wy myślicie czy przeznaczenie istnieje, czy można samemu wpłynąć na jego zmianę?
Serdecznie pozdrawiam i troszke spóźnione ale z całego serca składam wszystkim forumowiczom ciepłych i wesołych świąt oraz szczęśliwego nowego roku (nie uchlejcie się za bardzo xD)
|
|
Pozdrawiam wszystkich...!!! |
|
Nie znamy przeznaczenia wiec nie mozemy wplynac na jego zmiane. Przeznaczenie, to jest przyszlosc o ktorej nikt nas nie informuje. Nawet nie wiemy, kiedy ta przyszlosc sie skonczy.
|
|
|
Przeznaczenie jest, ale sami sobie wybieramy jakie... przeczytaj ksiązke traserfing rzeczewistości fajnie tam jest napisane choć nie ze wszystkim sie zgadzam:) ale ogólnie autor mówi że świat to jest zbiór wariantów i tylko od nas zależy po jaki siegniemy:)
|
|
|
Potwierdzam.
Warto pograć w gry RPG, by to zrozumieć.
Mamy wątek główny i wątki poboczne, których nie musimy wykonywać, ale warto, bo się doświadczenie zdobywa dzięki któremu łatwiej ukończyć wątek główny, a główny wątek też można przejść na różne sposoby i różnie go zakończyć.
Są różne ścieżki - mniej lub bardziej ściśle określone, różne rozwidlenia itp.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Oles zgadzam sie z przedmowcami.Nie istnieje,sami jestesmy kreatorami tego co nas otacza,tego co osiagamy,kim jestesmy i wszystko co nas w zyciu dotyka ,to tylko nasza zasluga i wybory....
Pozdrawiam...
|
|
|
zgzadzam sie emocjo że to nasze wybory, ale jako takie jest przeznaczenie ale to przeznaczenie posiada nieskończenie wiele możliwości.
|
|
|
a ja w przeznaczenie wierze
tylko my ludzie za bardzo szczegułów się trzymamy
ogulnie polega ono na tym że tak Ci się układa w życiu że wypadkowa trzyma się Twojej lini życia.
Znaczy że jeśli masz chodzić z nogą w gipsie i jakimś cudem unikniesz zdarzenia kulminacyjnego zupełnie przypadkowego- to będzie troszke brutalniej i na jedno wyjdzie.
Jednak jest pewna zasada że choć tą rozgrywke rozgrywamy na light-a jak szachy i inteligentnie to nie wolno się poddać- wtedy czeka kara. Za to czasem możemy sobie pozwolić na małe marzenie, pragnienie czy słabość i jeśli trzymamy się zasad to potrafimy to wykreować, tworzyć otoczenie. Więc ogólnie nie jest zapisane co kiedy i jak nie mniej czasem osiągnięty punkt w życiu może za mało lub za dużo kosztować w ogólnym rozrachunku i wtedy mamy małe zjawisko deficytu za które trzeba w jakiś sposób zapłacić więc mamy poczucie nie sprawiedliwości.
miałem takie kilka lat walki pod prąd- naprawde walczyłem z przeznaczeniem i losem. Nawet nie macie pojęcia co i jak potrafi człowieka ścigać i kiedy mu przyłożyć często nie przebierając w sytuacji i środkach i po prostu skopać leżącego- bo wtedy przecież to najlepszy rezultat przynosi.
Są dwa wyjścia:
podążanie zgodnie z obiegiem wyciszenie się obserwacja życia i łapanie wiatru w żagiel kiedy dmie on dla Ciebie i kolejne wyjście
3 x P zupełny haos i przypadkowość z domieszką oportunisty i wandalizmu- z tego co widziałem los takim odpuszcza i porzuca ich jak nie reformowany i beznadziejny twór-wtedy za przeproszeniem tacy mimo że robią krzywde innym nie dzieje im się w zamian nic złego, często myśle że los takie istoty mimo wszystko wykorzystuje w zderzeniu z zbłąkanymi "piłeczkami"- konsekwencji takiego życia znać nie możemy-bo wszystko po tamtej stronie jest dla nas nie znane.
ja myśle czasem że tu mamy taki czyściec, jeśli ktoś zupełnie straci szanse dostaje ripleja.
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
nie no
gdzie bym nie napisał więcej niż 2 zdania zaraz cisza
czyżbym bzdury pisał? :-)
uprzedzam że mimo wykonywanego zawodu-nikim groznym nie jestem- można krytykować :-)
|
|
|
Po prostu jak jest więcej niż dwa zdania to nie chce mi się czytać ;) Wszystko można ująć zawsze treściwie i pięknie w jednym zdaniu nawet.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
No fakt jak ktoś pisze takie posty to czasami na sam widok odechciewa się czytać i najlepiej jak się pisze tak na luzie żeby nie używać takich poważnych zwrotów. Najlepiej rozumiem i chętnie czytam posty emocji, motylka i raptora xD
A takk w ogóle to jaki masz zawód zbyszek123?
|
|
Pozdrawiam wszystkich...!!! |
|
:-)
ładnie się uśmiecham
w necie wielu żeczy nie można pisać
uwazam że takie czasy iż to co już o sobie napisałem to i tak za dużo
ip które pozostaje to już dużo za wiele
wszystko co robimy pozostawia ślad mało tego jest rejestrowane specjalnie
|
|
|
|||
|
Piszesz naprawde fajnie, miekko i faktycznie dyplomatycznie.
A jak sie komuś niechce czytać to jego strata.
I z Tym "a ja w przeznaczenie wierze..." to fajnie napisałeś.
|
|
|
jednak zbyszek coś z tej twojej książki bedzie...... grono fanów znajdziesz:)
|
|
|
Oj, chyba wychodzi na to, że byłem złośliwy, a to przecież tylko moje głupie lenistwo i tak samo głupie poczucie humoru :) Wybaczcie... Zbyszku.
Wracając do tematu, wg mnie przeznaczenie to pewna hybryda pojęciowa. Nie bardzo wiadomo co przez to rozumieć, a większość propozycji prowadzi do niemałych problemów natury logicznej.
Poza tym, jeśli w jakimś momencie możesz poznać twoje przeznaczenie i zobaczyć to na filmie, to w tym samym momencie to przeznaczenie traci ważność. Tak działa ludzki umysł, że jak coś widzi i się na to "napala", to wszystko, że tak powiem "spieprzy", czyli zmieni koleje losu. Widać człowiek nie lubi nudy i systematyczności... i bardzo dobrze.
Z drugiej strony podświadomy (czy też nieświadomy) umysł może dążyć do zrealizowania jakiegoś zdarzenia i zwykle się tak raczej dzieje. Ktoś może to odczytać jako przeznaczenie, a tym czasem działał jakiś aktywowany kod i wystarczyło go odkodować.
Kolejny problem, to gdzie by taka tablica przeznaczenia (chyba to było nawet w jakimś filmie animowanym) miała być zapisywana i w jakim celu? Po co zajmować pamięć statycznymi wpisami o nieskończonej zajętości, skoro wystarczy zaprogramować algorytm ewolucyjny (czy tam genetyczny) przyczynowo-skutkowy i gromadzić dane w obrębie odpowiednich zmiennych przypisanych osobie. Oszczędność miejsca i czasu! :)
Reasumując, przeznaczenie to dla mnie zbyt niejasna koncepcja żebym mógł się za nią wstawić. Powoduje więcej problemów niż rozwiązuje (a w zasadzie wszystko maksymalnie upraszcza, kosztem "obszerności"). Jednak dostrzegam możliwość funkcjonowania pewnych zależności lokalnych, które przy pewnym uogólnieniu można by nazwać przeznaczeniem, ale ich punkt początkowy i TTL (time to live) jest określony pewnymi akcjami w "przeszłości" (w cudzysłowie bo czas liniowy nie jest) i tymi zachodzącymi w czasie oczekiwania na realizację tegoż przeznaczenia.
Pozdro.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
"Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem." C.G.Jung
http://www.youtube.com/watch?v=4uYFY7jdQGs nie wytrzymałem do końca, bo się wzruszyłem i wyłączyłem - dziwnie by było gdybym płakał w pracy...
Oj Raptor - Ty zdolny leniu :) WOW! :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
dzięki :-)
mi raptor pasuje to do koncepcji wszechświata troszke w/g koncepcji szypowa w/g chyba 7 stanów gdzie blisko koncepcji eteru i Boga gdzie pierwszy stan jest czymś bezwymiarowym taką siatką w której wszystko jest zawieszone na poziomie energetycznym
gdzieś już pisałem że gdyby spojrzeć na wszechświat oczami z góry i móc dostrzec to bezwymiarowo zobaczyli byśmy świat regół fal elektromagnetycznych, częstotliwości, magnatyzmu, ładunków elektrycznych a dodatkowo materi ubranej w wymiarowości w pęd czy też energię kinetyczną, mase i ładunek
w tym niby bezwładzie można by się pokusić o stwierdzenie iż może to funkcjonuje jak procesor i pamięć w jednym
a bezwład i niezrozumiałość to tylko stwierdzenie względne czyni je takim nasza ograniczonośc w rozumieniu tych zjawisk- choć powoli dochodzimy do hipotez i jakiejś prawdy-skoro ziemia nie jest już płaska :-)
to co byśmy zobaczyli to byłby gigantyczny mózg
myślę że to coś wspaniałego i blisko istoty Boga
|
|
|
|||
|
Kiedyś mieliśmy firewalla z antywirusem tak ustawionego, że jak znalazł na danej stronie choć jeden obiekt jego zdaniem niebezpieczny, to blokował dostęp do całej strony. Mało tego - stwierdzał, że WindowsUpdate jest niebezpieczne :))
Przychodzi do mnie dyrektor, chce jakiegoś pdf-a ze strony instytucji publicznej, a tu "access denied" - ręce mu opadły :) Poszedłem do tych speców w serwerowni i trochę się z nich pośmiałem :) Wreszcie skonfigurowali jakoś sensownie te zapory :)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |