| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Co z duchami i podświadomością ?? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 22 |
|
Ostatnio wraz z moimi przyjaciółmi zaczeliśmy się interesowac metafizyką! Jest to strach i cos co naprawde istnieje! Przykładem jest dokument zrealizowany na temat Anne Lize (czy jakoś tak) powstał na niej film Egzorcyzmy Emili Rose.
Zastanawia mnie czemu niektóre zwierzęta reaguja a niektore nie. Gdy ja czuje ze cos jest za mna to moj kot nie reaguje a zas pies mojego najlpszego przyjaciela szczeka na cale mieszkanie ze strachem.
|
|
Kopyciak |
|
Acha i też ciekawi mnie jak można wywołać podświadomość drugiej osoby? Wiem jakie sa potrzebne rzeczy ale jak to wyglada w praktyce?
|
|
Kopyciak |
|
a masz świadomość, że zaczynasz sie bawić w niebezpieczne zabawy??
weź najpierw poczytaj tony materiałów na ten temat, potem pogadaj z kimś doświadczonym etc... takie zabawy nie mają atestów..
|
|
|
Grzebanie w podświadomości to ingerencja w ustawienia systemowe organizmu,aby tam grzebać trzeba się znać.
Pozdrawiam
Igor
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
własnie trzeba się znać a poza tym... podświadmosc kwoli scisłosci to tak się zaczyna od pasa od szyi w dół ;)
a znają się psycholodzy, analitycy, i tego typu nacje... hmm może Igorek tyż hm?;)
|
|
Iść z uśmiechem na twarzy do końca.... a nawet i potem |
|
Coś mi się przypomniało - to, że od znajomej pani psycholog dostałem kiedyś w prezencie "Potęgę podświadomości" Josepha Murphego... o teraz nawet znalazłem tą książkę i trzymam ją w ręku :) Zacznij od podstaw Puccamiss, bo inaczej możesz sobie (zwłaszcza sobie) zrobić krzywdę.
A o egzorcyzmach poczytaj lepiej coś od pani Prątnickiej lub od pana Popko.
Popkultura typu filmy o egzorcyzmach, czy tak znamienite dzieło jak Harry Potter raczej wiele Ci nie wyjaśnią :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
'Potęga podświadomości' Murphy'ego, bardzo fajna książka. Można powiedzieć, że między innymi od tego zaczynałem kiedyś przygodę.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Dobra mam przeczytac tony materialow. ale moglibyscie mi podac chociaz 3 ksiazki jedna juz sobie zobacze :)
|
|
Kopyciak |
|
Ja mam psiaka ,ktory reaguje dokladnie tak samo.Patrza w pusty korytarz,warczy,trzesie sie ucieka i chowa sie zamnie:)To ,dobrze w sumie miec takiego informatora,bo mozna szybko zareagowac i wyczyscic zabrudzenia,czy nieproszonych gosci;)Pozdrawiam i radze rozsadek w experymentach,bo moze Ci sie cos niebezpiecznego do tylka przykleic i wtedy zacznie sie zabawa ,ale wierz mi ze to nie bedzie mila zabawa dla Ciebie:)
|
|
|
|||
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Czesto wiedza teoretyczna to za malo ,ja w ogole nie polecam ruszania czegos na czym sie nie znamy.Czesto ludzie placza po czasie szukajac egzorcystow ,trafiajac czesto na pseudo uzdrowicieli ,placa tysiace a problem i tak zostaje.To niebezpieczne praktyki.Byc moze ta osoba chce tylko teoretycznie zapoznac sie w temnacie ,a praktykowac nie bedzie .Ja jeszcze raz zalecam rozsadek:)
|
|
|
Ano właśnie. Po co Ci to Puccamiss?
Ciekawi Cię to i chcesz przeżyć dreszczyk emocji? OK - na początek idź sama w nocy do lasu (bez latarki) i nie uciekaj stamtąd, ale pochodź do skutku. Do jakiego skutku? Zobaczysz - jeśli uda Ci się przełamać strach i się otworzyć, to wnikną w Ciebie pewne energie i będziesz miała niesamowite doznania :) Pamiętaj - musisz przełamać strach i podejść do tego z miłością.
Ja nie szukałem kontaktu z "tamtą stroną", ale pod wpływem określonych wydarzeń w moim życiu otworzyłem "kanał" - tak mi to po latach wytłumaczyła znajoma bioenergoterapeutka i dodała jeszcze, że mogło się to dla mnie bardzo źle skończyć, że większość ludzi po czymś takim popełnia samobójstwo lub ląduje w zakładzie psychiatrycznym.
Podobnie jak Emocja, nie polecam takich zabaw, bo to jest poważna sprawa i trzeba mieć określone predyspozycje psychiczne do takich spraw - są takie sytuacje, gdy nie można popełnić najmniejszego błędu - jedna zła myśl i masz przesrane do końca swojego marnego, ale na szczęście krótkiego żywota.
|
|
|
Ja do wypowiedzi Darka dodam,ze czesto gdy zaczynaja nas interesowac takie tematy to otwieramy sie na pewne byty ,larwy i rozne istotki ktore nas otaczaja:)Nawet probuja nas przekrecac na swoja strone,bysmy sobie zaczeli bladzic.Czesto nieswiadomie ale i rowniez swiadomie zapraszamy do siebie ,swojego otoczenia rozne istoty.Czesto nawet gdy jestesmy dobrze zabezpieczeni,cos siedzi przy nas i tylko czeka na zaproszenie,sama osobiscie mialam ostatnio taka sytuacje,na szczescie mam to cos ,ze wyczuwam u siebie zmiany natychmiast jak i rowniez w moim otoczeniu czyli mieszkaniu,czasami nawet za pomoca psa:)Mam tez to szczescie ,ze mam osobe ktora zawsze szybko poczysci u mnie rozne brudy ,gdy tylko wyczuje ze cos sie zlego dzieje.Wiec sam widzisz ze pomiomo zabezpieczen moze sie cos przyplatac .Mialam przed tygodniem niemila sytuacje,mojej corki chlopak,ma dosc powazna ekipe do siebie przyczepiona i zostawial u mnie w mieszkaniu 8 istot bezcielesnych, 8 bytów astralnych i 29 myślokształtów i zaczela sie jazda w nocy,a ze ja bardzo boje sie dziwnych sytuacji wywolywanych przez rozne istotki dlatego mialam cala noc niezlego stracha,pomimo wiedzy jaka posiadam na ich temat,noca strach ma wielkie oczy:)
Znam tez chlopaka z pewnego forum,ktorego wlasnie oczyszcza moj kolega i sluzy pomoca,chlopak tak pobladzil ze powiedzmy zastawil swoja dusze w lombardzie, bawiac sie w roznego typu ryty i zabawy z duchami,teraz od kilku lat walczy o swoje zycie,gdyz ma coaraz silniejsze mysli samobojcze a to co widzial na seansach nie jest w stanie zapomniec nigdy i to niszczy go psychicznie.Takze naprawede ,gdy idziesz sciezka rozwoju duchowego,zanim wdepniesz w powazne gowno ,warto 10 razy przemyslec,lub robic cos pod nadzorem osoby ktora ma naprawde pojecie.Pozdrawiam...
|
|
|
Wendol, dobrze zauważyłes że byłam nieuwazna,malo spostrzegawcza i leniwa poniewaz sprawdzalam te wpisy po pierwszej nocy a nad uchem kilkolo ludzi mi siedzialo wiec sama nie moglam sie skupic nad tym co czytam.
Sprawdzilam to i owo, poserfowalam po internecie i znalazlam pewna rzecz ktora tez mozna nauczyc sie na fizyce-odzialywania ciala A na cialo B. I nie mowie tu teraz o larwach istotach bezcielesnych bo to juz inna bajka;mowie o wywoływaniu podswiadomosc. Kazdy człowkiek ma swoja energie,swoje pole ktore go chroni, aure. Np. gdy przytrzymamy naszyjnik nad reka to on zacznie sie poruszac prostopadle lub wkolo.
Przyklad tez taki: przejedziemy po obwodzie ciala drugiego czlowieka
nie dotykajac go mozemy wywolac u niego dreszczyk i gesia skorke. Jest wiele przykladow tzw. pola magnetycznego u ludzi i w przyrodzie.
Z przyjaciolmi zrobilam ta 'sztuczke' z kluczem na wywolywanie podswiadomosci. Wyszlo nam to wywolalismy kolezanke lecz bylo to dla mnie zbyt podejzane bo segurowalam sie oddzialywaniem dwuch cial; jezeli ja trzymalam klucz i moj kolega to jakim cudem nie mogla w tym uczestniczyc nasza energia? Tak wiec nie wierze w tego typu historie. Dla mnie jest to tylko psychika i ludzka wyobraznia ;/
|
|
Kopyciak |
|
Jeśli mowa o ciałach A i B, które są w dodatku innej płci, to wchodzi tu jeszcze w grę inny rodzaj "energii subtelnej", która może wywołać dreszczyk, gęsią skórkę... i inne objawy :D
|
|
|
Jezli to jest ta zabawa która ja mam na myśli to to jest dziecinada:) preciesz to są hmmm wróżby dzieciaków i jakie to jest wywoływanie czyjejs podświadomosci. musisz sie nauczyć odzielać fakty od mitów.
ja zabawe z kluczem i chyba była do tego potrzebna jeszcze biblia o ile pamięć mnie nie myli wytumatrzyłam sobie tak..jeżeli zadaje pytanie to mam już odpowiedź gotową i nawet nie wyczuwalnym ruchem palca potrafisz wpłynac na odpowiedź rzekomej czyjejś świadomosci..
wiesz zamiast wywoływac cudzą podświadomosc spróbuj zadać konkrretne pytanie wprost a nie przez jakies durne zabawy, a dostaniesz bardziej rzetelną odp..
|
|
|
skutek objawowy :-)
kompromis
pozdro
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 22 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |