| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Jan Paweł II a koniec śwaita !!!!????????? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 21 |
|
jak sadzicie czy JPII jest przedostatnim papiezem? znalazłem duzo info o tym ze w bazylice sw Piotra jest tylko jedno miejsce na zapisanie kolejnego nazwiska papieza czyli wypada na naszego rodaka!!! ale tez czytałem ksiązke "znaki czasów ostatexcznych" gdzie było napisane ze JPII jest przedostatnim papiezem w dziejach a nastepny bedzie sprawował tą posługe gdy nadejda czasy ostateczne-apoklipsa????prosze piszcie!!! Co o tytm myslicie??chce znac zdanie wszystkich forumowiczów!!
|
|
|
wszystko wskazuje ze zbliza sie czas apokalipsy...radze Ci zapoznac sie z topicem ''rok 2012'' na tym forum..:) A no ktos wlasnie tam mowil ze bedzie jeszcze 2...sam nie wiem...
|
|
|
"nasz" papież bedzie przed ostatnim. Nowy bedzie bardzo mlody, prawdopodobnie czarny, i nie bedzie sobie dawał rady jako papiez. a jak czarny papiezem to peniw panowie w szpiczastych białych czapeczkach zawsze beda chetni zec mu cieple słowo...
|
|
|
No nie wiem. Szczerze mówiąc to ja w to nie wierzę. Niby są na to jakieś dowody?
|
|
|
nie kce wyjsc na rasiste ale czarny papierz to jooz byl by koniec swiata :P (zart)
[%sig%]
|
|
|
Cool to sa proroctwa Micheasza (bodajze, nie jestem pewien), opisuja wszystkich papiezy do konca papiestwa, z wszelakich rachob wychodzi ze obecny papiez jest 2 od konca lub tez przedostatnim z nastepcow sw Piotra.
|
|
|
Koniec tego systemu rzeczy rozpocznie się gdy:
Naród powstanie przeciw narodowi i królestwo przeciw królestwu" (Łukasza 21:10)
"Będą wielkie trzęsienia ziemi" (Łukasza 21:11)
"Będą (...) zarazy" (Łukasza 21:11)
"Będą braki żywności" (Łukasza 21:11)
Będą (...) straszne widoki wielkie znaki z nieba. Będą też znaki na słońcu i księżycu, i gwiazdach, a na ziemi udręczenie narodów, nie znających drogi wyjścia, z powodu łoskotu morza i jego wzburzenia... (Łukasza 21:11)
Ludzie będą mdleli ze strachu, w oczekiwaniu tego, co ma nadejść (Łukasza 21:25-26)
"Ujrzawszy, że się te rzeczy dzieją - wiedzcie, iż bliskie jest Królestwo Boże"
|
|
|
No tez tak slyszalam ale nie wiem czy wierzyc...Wogole ostatnio mam takie wahania...Bog istnieje od zawsze to jest dla mnie dziwne.Albo Niebo to tylko stan duszy, to jak tam mogla byc Maruja wzieta razem z cialem??
|
|
|
A poza tym skoro czlowiek ma dusze a zwierzeta nie maja duszy (co to wogole jest dusza??)to kiedy my, ludzie zyskalismy dusze, skoro ewoluowalismy od malp, zwierzat, ktore nie maja duszy??
|
|
|
może nasz APokApliPde powinnismy rozumieć troche inaczej niz koniec swiata? Biblie można różnie interpretować... Ja słyszałam że Ziemia w 2013 roku wejdzie w czwary wymiar..
PS. Wrociłam po Wakacjach :) POZDRAWIAM
|
|
|
Biblii najlepiej wogole nie czytac, bo jest to stek bzdur przez kogos napisany. Cos mi sie wydaje, ze dawno temu napisaly to jakies kregi masonskie, ktore dostosowywuja cala ludzkosc do tego. Jeszcze w 1900 roku biblia nie byla wogole znana. Pierwsza bzdura w Biblii, to Adam i Ewa. Jaki kolor skory miala ta para??? Jaki kolor skory mial Noe??? To sa pierwsze pytania dla mnie.
|
|
|
Goiska biblia jest najwieksza skarbnica wiedzy na swiecie...:) Widac mloda jeszcze jestes, bo nie wiesz ze bibli jest napisana w PRZENOSNI!!!!!
|
|
|
No niby w przenosni ale Bog jeden wie o co konkretnie chodzi i wogole...Moge zinterpretowac Gosiu tyle, ze np. pisze ze Bog stwarzal swiat przez szesz dni.Wtedy jeszcze czas nie byl ustalony.To szesc lat to mogly bys tysiaclecia zanim dokonala sie jakakolwiek ewolucja...Albo Adam i Ewa byli jeszcze malpami:)Zart.Poza tym zgadzam sie ze biblia jest najwieksza skarbnica wiedzy na swiecie.W niej sa zawarte podstawy wiary.Albo historia Jonasza.Wiadomo ze to przenosnia.Bo raczej ryba by czlowieka nie polknela, a jesli juz cos to pewnie by go nie wyrzucila spowrotem:)
Biblia jes pelna zagadek ale jest dozinterpretowania.symboliczne znaczenie pustyni w zyciu czlowieka, porownywanie do ludzi wspolczesnych uczniow idacych do Emaus...Mozna wiele przykladow podawac
Papa pozdrowienia Emma
|
|
|
Emma [duzo Zydowek przyjmuje to staroangielskie imie], skond Ty wiesz, czy cala Biblia nie jest wynikiem czyjejs fantazji??? Lepiej zajmowac sie rzeczami, ktore teraz na swiecie sie dzieja i nie naginac ludzi do wiary w jakies nie do sprawdzenia cuda !!!
|
|
|
nie musisz wierzyc jak nie chcesz.To w co wierzysz jak biblia jest wg ciebie stekiem bzdur??W oobe??juz samo oobe jest swiadectwem istnienia duszy!!jak nie wierzysz w Boga to twoja sprawa
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 21 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |