Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Dziwne
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 46

Witam! Chciałbym abyście mi wytłumaczyli czy ja jestem jasnowidzem? Myślę tak, ponieważ bardzo często mam sny, są one bardzo realistyczne, ale kilka dni później cały sen wydarz się w realu.plis powiedzcie mi kim jestem?

Pozdrawiam wszystkich...!!!

To znaczy zdolność jasnowidzenia jest zdolnością różnoraką. Zalicza się do tego też jasnosłyszenie to też jest zdolność zbliżona. Ten nasz czołowy jasnowidzący zamyka oczy i przychodzą wizje. Twoją zdolnością są po prostu sny prorocze. Tak to mozna określić. I takiego pojęcia mozna się trzymać. Gdybyś rozszerzył spektrum swoich snów o to co dotycz innych to w jakimś sensie bardziej by się to kwalifikowało do określenia mianem jasnowidzenia. Jest to dane z góry i może jest taka twoja droga. To służy twojemu poznaniu rzeczywistości. Dlatego niech cię to nie wbija w jakieś zadufanie w siebie bo zawsze coś może się w tym nie sprawdzić a jeżeli się sprawdza to też oznacza że musisz mieć pokorę do tego co ci to podrzuca.

A mi wielokrotnie zdarzało się "deja vu". Niezwykłe uczucie i nie wiem jak je tłumaczyć. Jedną z moich hipotez, jest mechanizm polegający na szybszym odbieraniu wiadomości (prawdopodobnie można to liczyć w nanosekundach) niż za pomocą zmysłów, przy jednoczesnym braku znacznika czasowego, co uniemożliwia uszeregowanie tej informacji na osobistej osi czasu.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Spoko Oles! :) Też mam sny prorocze. Szczególnie ważne rzeczy śnią mi się nawet przez kilka kolejnych nocy. Później wszystko mi się dokładnie sprawdza - to nie są sny symboliczne, tylko realistyczne. Kim jesteś? - Jednym z wielu :) Ja już przywykłem. Da się z tym żyć :D "W ostatnich dniach - mówi Bóg - wyleję Ducha mojego na wszelkie ciało, i będą prorokowali synowie wasi i córki wasze, młodzieńcy wasi widzenia mieć będą, a starcy - sny."

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Wielkie dzięki wam!!Widocznie wiem już że zostanę na ty forum dłużej, bo wy mnie rozumiecie a brat powiedział że jestem świrem jak powiedziałem że połamie sobie nogę.A jeśli można wiedziec to kto ty jest najmłodszy??

Najmłodszy jest ten, który urodził się najpóźniej :)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Heh ale ile ma ok. lat?? Bo ja mam 13 i nie wiem czy mogę byc na tym forum.

To masz jeszcze duzo do przeżycia. Doświadczenie jest tym że czasem dwa dodać dwa nie zawsze jest równe cztery. I z wiekiem człowiek odkrywa te subtelności. Tu nie obowiązuje świat czarno biały. Jak będziesz zadawał pytania dostaniesz odpowiedzi , natomiast sens takich odpowiedzi czasem się dla nas zmienia z wiekiem i potrzebani. Nie martw się tym czy możesz być na tym forum. My tutaj poruszamy jakieś tam swoje tematy które nie dla wszystkich mogą być ciekawe. Jak tak stwierdzisz to przeniesiesz się gdzie indziej.

No to prawdopodobnie jesteś najmłodszy w rodzinie :) Ale są plusy, my szybciej umrzemy ;), przynajmniej teoretycznie. Ale ja to dużo później miałem pierwsze przeżycia miłosne.

Raptor:
Ale ja to dużo później miałem pierwsze przeżycia miłosne.
zależy co nazywasz ''przeżyciami'' ;). Ja się kochałem w koleżance jak byłem trochę młodszy ;) Od 2 czy 3 klasy podstawówki. Boże co to było* za uczucie... wydaje mi się, że to było najmocniejsze uczucie jakie w życiu żywiłem do płci przeciwnej.
oles:
plis powiedzcie mi kim jestem?
Od takich pytań zawsze się zaczyna wędrówkę. Skąd pochodzę? Kim jestem? Dokąd zmierzam? Proste pytania a życia może zabraknąć aby się dowiedzieć ;) * z tym ''było'' to trochę na wyrost wciąż darzę ją ogromną sympatią.

A jeżeli jeszcze chodzi o te moje sny, to mogę je tak opanowac żeby przepowiedziec jakieś ważne wydarzenia i miec je kiedy tylko chce?? Jeśli tak to odp.

Możesz, jeśli skupisz się na danym problemie tuż przed snem. Nazywa się to fazą inkubacji snu i zwykle przeprowadzamy ją nieświadomie, a następnie nie pamiętamy co nam się śniło. Polecam Ci przykładowo książkę Janusza Konrada Jędrzejczyka pt. "Pierwsze kroki w świadomy sen". To może wyjaśnić Ci wiele spraw związanych ze snami, ich stwarzaniem, a przede wszystkim pomoże Ci w przyszłości uzyskać efekt świadomego śnienia, czyli przeżywania snów o realizmie zbliżonym do rzeczywistości bądź nie dającym się odróżnić od rzeczywistości.

Ja już świadomie śnie. To jest extra tylko ja chce przepowiedziec coś a nie stworzyc w swojej podświadomości.

oles:
A jeżeli jeszcze chodzi o te moje sny, to mogę je tak opanowac żeby przepowiedziec jakieś ważne wydarzenia i miec je kiedy tylko chce??Jeśli tak to odp.
Ja np. nie panuję nad tym - miewam to spontanicznie. Mowa o snach proroczych. Sny świadome/kontrolowane to inna sprawa - znacznie prostsza i jest po prostu wynikiem pewnego poziomu świadomości. Następny poziom to świadome/kontrolowane życie - to dopiero jazda i przypomina w pewnym stopniu sen, ale na wyniki trzeba dłużej czekać.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

oles:
Ja już świadomie śnie. To jest extra tylko ja chce przepowiedziec coś a nie stworzyc w swojej podświadomości.
"Każda wizja - nawet ta zarejestrowana przez powszechnie uznanego jasnowidza - to jedynie obraz pochodzący z jednej ze stref prawdopodobieństw, być może tej najbardziej realnej do urzeczywistnienia przy aktualnym poziomie świadomości, tzn. tej dominującej w chwili rejestrowania obrazów przez jasnowidza. Wystarczy, że dzień później doznamy olśnienia (indywidualnie lub grupowo) i zmienimy kierunek marszu, a wtedy ten sam wizjoner-jasnowidz przepowiedziałby zupełnie inną przyszłość. Nie zapominajmy jednak, że niezwykle istotny jest także poziom świadomości samego wizjonera. Prawdziwe wizje zaczynają się od wymiaru piątego i szóstego, Wymiaru Świadomości Chrystusowej i Wymiaru Czystego Światła. Jednak niewiele osób ma do nich dostęp. Większość wizjonerów dociera do Wyższej Płaszczyzny Mentalnej w wymiarze czwartym." Co chcesz przepowiadać i po co? Chcesz komuś coś udowodnić? Chodzi o jakieś popisy przed kolegami?

Głównie chcę się dowiedziec na co moja mama choruje i co będzie z pewną dziewczyną w której się zakochałem bo jest załamana przez innych bo ją obrażają a ostatnio chciała skoczyc z mostu.

oles:
Głównie chcę się dowiedziec na co moja mama choruje
Na takie pytania odpowiada medycyna lub tzw. medycyna alternatywna - polega to raczej na czuciu i widzeniu, a nie na jasnowidzeniu.
oles:
i co będzie z pewną dziewczyną w której się zakochałem bo jest załamana przez innych bo ją obrażają a ostatnio chciała skoczyc z mostu.
O - tu masz pole do popisu. Stań w jej obronie, pociesz ją, dowartościuj, a coś was połączy. Do dzieła!

wendol:
Stań w jej obronie, pociesz ją, dowartościuj, a coś was połączy. Do dzieła!
byle nie sex..bo to jeszcze za wczesnie :D To też Twój sposób na kobietki Wendołek ??? ;)

Iść z uśmiechem na twarzy do końca.... a nawet i potem

Staram się ale to nie jest proste. Na szczęście już jest lepiej :) A z tym co mówiłeś to jeszcze poczekam:P

Powiadasz ze masz dopiero 13 lat?? kiiiedyy ja mialem 13 lat to jeszcze telewizi kolorowej niebylo o pecetach nawet nie spominam:) nieno zartuje , respect dla ciebie:)

Wina tuska
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 46
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.