| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| tarot | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 54 |
|
Witam!Od 15 lat zajmije sie wróżeniem z tarota...i jestem tutaj po raz pierwszy, mam nadzieje spotkac tutaj osoby o podobnych zainteresowaniach...wymienic doswiadzcenia i oczywiscie zawrzec nowe znajomosci.:)
|
|
|
witam
z 15 letnim doświadczeniem z kartami może bedziesz mi w stanie odpowiedzieć czy karty są nie omylne, czy można im całkowicie zaufać?
ostatnio przez maila wróżyła mi pewna wróżka - a przynajmniuej za takową się uważała i nie wiem na ile poważnie powinnam to potraktować.
|
|
|
|||
|
Ktoś wreszcie na tym forum zaczyna z sensem gadać :)
Zajmowałem się kiedyś Tarotem i aż się przestraszyłem jaki Tarot (w moim wypadku) okazał się precyzyjny.
Wszystko w życiu zależy od umiejętności interpretacji - czy to Tarota, czy innych sygnałów i bodźców do nas docierających.
Ważne, aby coś skłoniło nas do przemyśleń i zastanowienia się nad sobą, nad swoim postępowaniem - może to być Tarot, może to być nawet spowiedź - choć tego ostatniego w formie kościelnej nie popieram :)
Najlepiej na bieżąco myśleć o tym, co się robi - po prostu żyć świadomie.
Na jedne rzeczy mamy bezpośredni wpływ - coś planujemy i działamy w określonym kierunku, natomiast inne mogą być dla nas zaskoczeniem.
Czy warto wiedzieć o czymś z wyprzedzeniem? Ja uważam, że nie, bo wtedy życie jest ciekawsze, a niespodzianki, które mnie spotykają są bardzo przyjemne. W swoim czasie się wszystkiego dowiem.
Gdy człowiek żyje świadomie, to od niego samego coraz więcej zależy.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
No to powiedz mi , kiedy znajde ta prawdziwą miłość, bo szukam i szukam i znaleźć nie moge :(:(
|
|
Przeznaczenie jest jedno, ale sposobów jego realizacji wiele. |
|
To, czy znajdziesz tzw. "prawdziwą miłość" zależy od tego, jaka sama jesteś i jak wyobrażasz sobie to, czego szukasz.
"Poszukiwania" należy rozpocząć od samego siebie.
Nikt nie da Ci tego i nie wypełni Cię czymś, czego Ty sama nie masz w sobie.
Większość ludzi ma ten problem, że ich wyobrażenia są infantylne - jakby żywcem wzięte z bajek.
Królewska droga głupców
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Juz dwa razy zostałam zraniona, nie chce tego powtórzyc 3 raz :( poprostu chce wiedzieć, kiedy natrafie na tego jedynego :(
|
|
Przeznaczenie jest jedno, ale sposobów jego realizacji wiele. |
|
|
|
|
a jeśli dwie różne wróżki -tarocistki na to samo pytanie podały całkiem inna odpowiedż, jak imnterpretować w tej sytuacji to co wyszło, jedno jako kłamstwo a drugie prawdę?
|
|
|
Zależy o co chodziło - "diabeł" tkwi w szczegółach :)
Raz (zrobiłem wyjątek) rozłożyłem Tarota dla jednej dziewczyny z tego forum (ale niepublicznie) i wyszło to samo, co Igorowi :)
Nie wiem tylko jak on to robi, że na podstawie dwóch kart potrafi tyle powiedzieć (ja robię bardziej rozbudowane rozkłady) :)
Powiem tyle: Igor ma doświadczenie i intuicję - możecie mu zaufać :)
|
|
|
Z tym, że ja bym ważnych decyzji życiowych od Tarota nie uzależniał - ja to traktuję jako jeszcze jeden głos w dyskusji z samym sobą, lub jako "kropkę nad i" :)
Od wielu lat już jednak Tarota nie używam, bo moja intuicja nie potrzebuje już dodatkowych narzędzi (to z wiekiem przychodzi) :)
|
|
|
zadałam obu tarociśtką pyatnie, pierwsza udzieliła całkowicie negatywnej odpowiedzi i skreśliła całkowicie sytuacje o która zapytałm a swą "wypowiedź" wzbogaciła oprócz odpowiedzi na pytanie o dodatkowe informacje dotyczące pracy itp. - spraw o które wogóle nie pytałam dodała że nawet jeśli nie odpuszcze to i tak pozytywne rozwiązanie nie dam i szczęścia. druga natomiast odp że to zależy ode mnie bo do końca sama nie wiem czego chce. odległość między wróżbami była okoł 3 miesięcy czy taka rozbieżność może być spowodowana np tym że sytuacja się zmieniła?
w żadnym razie nie uzależniam swojego życia od tego co wyszło zwłaszcza tej pierwszej bo nie lubie się poddawać bez walki, ale mimo wszystko mało motywująca ta wrożba była
|
|
|
Widocznie nie każdy ma predyspozycje do Tarota (podobnie jest np. z wahadełkiem) - nie z każdym Tarot dobrze "rezonuje".
Ja natomiast rzadko kiedy miałem ochotę brać się za Tarota - musiałem mieć spokój, być w dobrym, wręcz "odświętnym" nastroju, by po niego sięgnąć. Ale przeważnie mi się po prostu nie chciało i nie miałem motywacji. Tarota traktowałem jako coś bardzo wyjątkowego, a nie codziennego.
|
|
|
mam pewien problem i chcialabym bardzo by ktos mi postawil tarota
|
|
|
|
|
|
HEJ DZIECIACZKI.
O WENDOLEK, NASZ ULUBIONY TEMAT!;)
TAAK, COŚ W TYM JEST.
UWAŻAM - MOJE SKROMNE ZDANIE, ŻE TAROT TO SWOISTY PSYCHOLOG, POKAZUJE, NIE NAKAZUJE, JEST BARDZIEJ PRZYSTĘPNY CZASEM DLA NASZEJ PSYCHIKI NIŻ CZŁOWIEK- BARDZO OMYLNY I CZESTO NIESZCZERY.
POKAZUJE NAM TO, CZEGO CZĘSTO W SOBIE NIE WIDZIMY, KAŻE SIE ZASTANOWIĆ, DAJE MOZLIWOŚĆ WYBORU.
A CHĘĆ POZNANIA PRZYSZŁOŚCI, MIŁOŚCI, ROZWIĄZAŃ, NO CÓŻ - TO CHYBA ODWIECZNA LUDZKA POKUSA I ZAWSZE BĘDZIE TEMU TOWARZYSZYĆ MNIEJ LUB BARDZIEJ INTENSYWNIE.
INTUICJA - POSTRZEGANIE FAKTÓW..
PRZYSZŁOŚĆ - WYPADKOWA ZDARZEŃ Z PRTZESZŁOŚCI I MYŚLĘ,ŻE KAŻDY Z NAS CHOĆBY SPODZIEWAĆ SIĘ JEJ MOŻE DUŻO WCZEŚNIEJ A W KARTACH SZUKAMY POTWIERDEZENIA, BEZPIECZNIEJSZEJ DROGI...
PRZYGLĄDAM SIĘ KARTOM, LUBIĘ JE, NIESTETY NA RAZIE WIRTUALNIE, ALE WIDOCZNIE JESZCZE MAM CZAS NA PRAWXDZIWĄ TALIĘ, A MOŻE SĄ OSOBY, KTÓRE MAJĄ LEPSZY DAR I SĄ BARDZIEJ ODPOWIEDNIE NIŻ JA DO TRZYMANIAICH W RĘKACH.
PRZYSZŁOŚĆ SIĘ DZIEJE, JA CZEKAM NA MIŁOŚĆ, ROZWIĄZUJĘ NOWE PROBLEMY I CIĄGLE CZEKAM NA WSKAZÓWKI.
CHYBA NAWET EWOLUOWAŁAM, BO JUŻ NIE ZAPYTAM - KIEDY SPOTKAM MIŁOŚĆ I KTO TO BĘDZIE I CZY BĘDĘ SZCZĘŚLIWA ITD... A RACZEJ JAK POWINNAM POSTĘPOWAĆ, ŻEBY NIE NABROIĆ SOBIE W ŻYCIU;)
BUZIACZKI.
|
|
"Spróbuj zapalić maleńką świeczkę zamiast przeklinać ciemności..." |
|
|||
|
ROSOMACZKU, A CO TY TAKI KĄŚLIWY,CO? ŹLE?
|
|
"Spróbuj zapalić maleńką świeczkę zamiast przeklinać ciemności..." |
|
Masz niezły /słuch/ kretko :)
Wybacz jeśli Cię uraziłem, może była w tym szczypta uszczypliwości ale nie kierowanej do Ciebie :)- a raczej do Tarota, a przynajmniej jego korespondencyjnej netowej wersji.
Nie posiadam odpowiedniej wiedzy na jego temat/ być może stąd moje uprzedzenie ;))) /
Nie mniej jednak dręczy mnie obawa ; )
że nawet jeśli tarot działa
to raczej w domu, w kadzideł swądzie,
wśród nich ofiara wygodnie siądzie
a wróż garbaty co z krukiem jest w zmowie
wnet całą przyszłość dzieweczce przepowie... ; )
|
|
|
|||
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 54 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |