Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Sowińska i sex od 18 lat :)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 41

Sowińska tłumaczy się przed ojcem z Radia Maryja :))

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
Sowińska tłumaczy się przed ojcem z Radia Maryja :))
Wendol to jest żart, aluzja, czy coś jeszcze innego? skoro wprowadziłeś tą dyskusję to jakie Ty masz zdanie na ten temat?

Nie moge zbytnio tego dosluchac do konca ale jak widze cos takiego i slysze to mi sie zygac chce.

Ze wszyscy liza dupe kosciolowi!!!!

iksinska3:
skoro wprowadziłeś tą dyskusję to jakie Ty masz zdanie na ten temat?
Takie jak Yohanna22 :) Z tym, że mnie już takie rzeczy nie wkurzają jak kiedyś - teraz mnie to bardziej śmieszy niż drażni, bo powiem Wam w sekrecie, że Kościół coraz szybciej traci wpływy. Polska to jeszcze taki skansen, ale i u nas coraz silniej działają tendencje ogólnoświatowe. Kościół traci grunt pod nogami, więc coraz bardziej nerwowe ruchy wykonuje - łącznie z poparciem dla sekty Rydzyka. Jednak aktualnie współpraca z Rydzykiem nie jest już "modna" i stanowi rodzaj napiętnowania społecznego. Spoko - Polska nie jest odcięta od świata, więc i tu normalnie będzie. Wraz ze spadkiem poparcia społecznego dla Kościoła podlizywanie się klerowi będzie coraz mniej dawało politykom.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Za niedlugo beda chcieli kontrolowac ile razy srac chodzimy!!!! Ja tylko czekam na legalizacje aborcji i bezplatnej antykoncepcji. A takze pomoc kobieta w ciezkich warunkach. Tylko nie wiem czy tych czasow dozyje. KAZDY MA PRAWO WYBORU!!!!!!!

yohanna22:
Ja tylko czekam na legalizacje aborcji
Joanno. co sądzisz o swoim, życiu? Cieszysz się, że żyjesz? Czy wolałabyś aby matka, pocięła Cie w swoim łonie na kawłki? Chodzi mi o to, że ludzie tak łatwo wypowiadają się na temat aborcji, ale nikt z nich nie zastanawia się co by było, gdyby sami mieli być dziećmi, które się zabiło. Czym rózni się zabicie dziecka w łonie matki od morderstwa na dorosłym

Równie dobrze, mogłabyś napisać, że każdy ma prawo do tego, żeby zabić, pisząc"każdy ma prawo wyboru"

Te co maja 10 dzieci i mezow pijakow tez powinny sie decydowac na 11 dziecko tak ? Albo te co maja 13 lat a znam takie to tez? A co myslisz ze nie ma w Polsce aborcji- a jest i to jaka! Pare lat temu w Wysokich Obcasach wszytko bylo opisane. Ale rzad i wszyscy wola omijac ten temat.

yohanna22:
Te co maja 10 dzieci i mezow pijakow tez powinny sie decydowac na 11 dziecko tak
a gdybyś Ty była tym 11 dzieckiem? to co byś powiedziała?

iksinska3:
a gdybyś Ty była tym 11 dzieckiem? to co byś powiedziała?
Nic by nie powiedziała, bo by jej nie było, więc o co chodzi? Straciłaby coś, co jeszcze nie zaistniało, nie wydarzyło się? Jej dusza wybrałaby inne ciało, byłaby kimś innym i inne życie by miała. Mózg zaczyna wykazywać aktywność w 3 miesiącu ciąży i do tego czasu w cywilizowanych krajach można dokonywać aborcji. Mieliście logikę? - Taki przedmiot w szkole.

Jak panstwo da pieniadze i bedziemy otwarcie mowic o seksie od najmlodszych lat takze z rodzicami to bedzie inaczej. Tutaj w Anglii sa centra aborcyjne nie jest latwo usunac ciaze bo masz rozmowy z psychologami itp. pomagaja Ci w podjeciu decyzji i po podjeciu decyzji. No ale w dobrym kraju wiedza jak zapobiegac i pomagac a my nadal za murzynami!!! W Anglii kobiece bardziej sie oplaca urodzic niz usunac !!! ale ma wybor.

wendol:
Mieliście logikę? - Taki przedmiot w szkole.
a genetykę miałeś? człowiek tworzy się po połączeniu dwóch komórek od matki i od ojca. U człowieka zarodek w stadium tzw. moruli (12-16 blastomerów, ok. 3 doby po zapłodnieniu) przedostaje się do macicy. W tym czasie wewnątrz moruli tworzy się jamka, dająca początek tzw. blastocyście (ok. 58 komórek, 4 doby po zapłodnieniu). Komórki zewnętrzne blastocysty różnicują się następnie w trofoblast, podczas gdy komórki wewnętrzne przekształcają się w embrioblast, tj. węzeł zarodkowy, który z kolei przechodzi przez stadium gastrulacji. Około 7 doby od zapłodnienia węzeł zarodkowy różnicuje się na wewnętrzny listek zarodkowy (endodermę) i zewnętrzny listek zarodkowy (ektodermę). Około 12 doby wytwarza się zawiązek jamy owodniowej między ektodermą a trofoblastem. Między wewnętrznym i zewnętrznym listkiem zarodkowym powstaje trzeci, środkowy listek zarodkowy (mezoderma). Z tych trzech listków zarodkowych powstają ostatecznie wszystkie tkanki i narządy organizmu potomnego. Kolejne podziały komórkowe doprowadzają do powstania tzw. tarczy zarodkowej (2 tydzień od zapłodnienia), której kształt zmienia się i wytwarzają się poszczególne narządy ciała (organogeneza). Około 6 tygodnia ciąży wszystkie narządy ciała są w zasadzie wykształcone

Anglia to kraj jak najbardziej cywilizowany, a Polska... to ciemnogród :)

A to specjalnie dla Ciebie X3 :)) http://img.interia.pl/rozrywka/nimg/Rysunki_full_color_1884102.jpg

Wendol, myślałam, że jesteś inteligentnym facetem! Jednak Twój problem polega na tym, że nie potrafisz prowadzić dyskusji. Wiesz, ktoś mądry kiedyś powiedział"interesuję mnie tylko zdanie odmienne od mojego" i miał racje, bo po co zabierać "głos" kiedy ktoś myśli tak jak my. Ty jednak tego nie potrafisz. Obrazek jest prymitywny i na poziomie, chłopca z zawodówki

http://www.onrbg.boo.pl/a2.jpg

zadne z Was nie widziało i nie wie co to jest aborcja, nikt z Was nie zastanowi sie również co czuje kobieta po aborcji, jakie nieodwracalne zmiany w psychice pozostawia u niej.Jakie ma wyrzuty sumienia do konca zycia

wendol:
Anglia to kraj jak najbardziej cywilizowany, a Polska... to ciemnogród :)
Wybacz wendol, ale jeśli twierdzisz że ten system totalitarny zwany dalej Wielką Brytanią jest cywilizowany to moja opinia o Tobie, nie może być dłużej pozytywna, Wielka Brytania podobnie jak USA to są kraje zbrodnicze i łamiące prawa człowieka na każdym kroku. Nie będę tłumaczył tego bo nie chce się powtarzać. Druga sprawa że Sowińska to idiotka a Polska to ciemnogród to też prawda. Ale jeśli dajesz za przykład jasnogrodu kraje zachodnie to nie świadczy o Twym rozeznaniu w sprawach polityczno-społecznych. Totalitarne systemy, podkreślam TOTALITARNE SYSTEMY, w stylu USA czy UE i kraje im PODLEGŁE to są dopiero ciemnogrody, oczywiście nie ma idealnych krajów ale za przykład takiego lepszego podałbym raczej Szwecje. A sex od lat 18 wymusiła na nas UE a nie Rydzyk. Także Wendol bądźże dokładny w tym kogo krytykujesz. W niektórych stanach USA sex jest dozwolony (chodzi o wiek przyzwolenia) od lat 21 o ile dobrze pamiętam To są te twoje bardziej cywilizowane kraje zachodnie .

...

mirrage:
A sex od lat 18 wymusiła na nas UE a nie Rydzyk.
Czyli w krajach UE uprawianie seksu przez ludzi przed 18 rokiem życia jest karane? :)) Teraz do Iksińskiej: Jeśli rozmawiamy o komórce jajowej, plemniku, zygocie, blastuli, moruli itp. i nazywamy to życiem poczętym, którego należy bronić od momentu poczęcia, to rysunek który zamieściłem (znasz twórczość pana Andrzeja Mleczko?) miał Ci coś uświadomić, ale widzę, że nie zrozumiałaś. Tak się składa, że życie "napoczęte" jest ważniejsze od życia dopiero co poczętego, które nie posiada świadomości (o mózgu już pisałem). Piszesz jakby przy normalnym prawie (które jeszcze niedawno w Polsce też obowiązywało) kobiety były zmuszane do aborcji. A mi chodzi o to, żeby kobieta mogła mieć wybór. O tym co piszesz dobrze wiem i gdy tymi sprawami zajmowała się państwowa służba zdrowia, to kobieta była ostrzegana i informowana o ewentualnych komplikacjach natury fizycznej i psychicznej. Przeczytaj koniecznie ten wątek: http://www.tajne.org/forum/read.php?f=1&t=101584&p=1 zanim zaczniesz pisać jakieś bzdurki pod moim adresem :) Jak przeczytasz, to zrozumiesz mój punkt widzenia i będziemy mogli z sensem podyskutować :) Może zrozumiesz, że ja aborcji nie popieram, ale nie mam też zamiaru za nikogo decydować, czegoś zakazywać, czy nakazywać. Przeczytaj koniecznie tamten wątek poświęcony aborcji, bo tu miało być o seksie przed 18 rokiem życia.

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 41
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.